SG: Eger Connection
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
...what\'s for You, will not pass You by...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
És hozzá is teheti: érted ugye, mire gondolok.
És mindenki érteni is fogja.
De így a költészet napján legalább valami...
ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor
a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha
egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a
nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy mûveletlen."
(Széchenyi István)
rohadt esõ
Nekem a húsvéti hétvége teljesen biztos, hogy nem jó, mert egy korábban jóelõre lefixált soproni túrára megyek.
A következõ viszont abszolút rendben van. (ápr.22-23.) Kérdés, hogy Sys marad-e addig. Persze egy marathoni pókerpartyra célzok ezzel...
(tudom-tudom, tanultatok mint a kis angyalok) 😊))
Én 99-ben kezdtem dolgozni és adózni.
király! meddig leszel itthon?
ugyanolyan szép maradtál, mint voltál :-DDD
...what\'s for You, will not pass You by...
Mondjuk lehet a mostani nem lesz jó, lehet anyum nem venné jó néven ha a repülõbõl kifordulva máris egy kocsmába fordulnék be... :-) De a következõ jó lenne, legalább két hétig otthon leszek. Van valakinek programja akkorra?
Küldök magamról egy képet, csak hogy megismerjetek. Lehet változtam egy kicsit mióta utoljára láttatok... :-))))

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'
Amúgy hogy beálljak a sorba: ugyan azt sem tudom mi volt 4 éve, de most dolgozom, úgyhogy biztos hogy jobb volt akkor. :-) Azt azért ne felejtsétek el, hogy 4 éve még jóformán egyikünk sem dolgozott. Most kezdtek egyenesbe jönni, de korántsem biztos hogy ugyanígy jobbnak éreznétek a helyzetet ha 4 éve is ugyanígy húztátok volna az igát. Ezt nem károgásból mondom, de a gazdasági-politikai helyzetet nem biztos hogy jellemzi az egyedi aktuális jólétünk.
-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'
Engem ez baszott fel mindig, ezért nem tudnám most megmondani hogy ki az az Ibi, ha a tökeim satuba fognák se. Meg úgy az egész nem érdekel. Olyan sokminden van a színfalak mögött, hogy amit a médiából meg lehet tudni az csak a jéghegy csúcsa. Így csak cirkusz az egész.
Gyerektámogatás? Nem támogatják adókedvezményekkel a többszázezret keresõket, annál inkább a csórókat. Vérzik a szívem.
A sor elején vagyunk a lehívható összegek és a ténylegesen lehívottak arányát tekintve (KSH).
EU-s feljelentések? A ktgvet. hiányra gondolsz? Ha a németeknek lehet, akkor nekünk miért nem?
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
Kage pedig ha hazajön, egy egész sörnagykert tud venni. Az ám, hazám!
Gyerektámogatás. Ott a családi pótlék. Azt úgy tudom, megmelte az MSZP.
Az EU-s ejnye-bejnyék nem feltétlenül csak politikai okok miatt történtek.
2002-ben egy milliárdos árbevételû FMCG vállalatnál húztam az igát napi 10-13 órában, havi nettó ~90 000 HUF-ért.
2003-ban munkanélküli voltam. 11 hónap leforgása alatt beadtam 200 önéletrajzot és részt vettem 70 állásinterjún.
2004 nyarán a párommal egy panellakásba költöztünk (ekkortól számítok én a panelproli kaszt tagjának) 😄 A lakás a párom édesanyjáé.
"Ma" van egy állásom, amit szeretek. 8 órát dolgozom és lényegesen többet keresek, mint a korábbi munkahelyeimen, pláne, hogy tudok egyéb megbízásokat is vállalni. Van egy kéró, ami bár nem az enyém, de legalább önálló életet élek a barátnõmmel. Mikor beköltöztünk, semmi nem volt a lakásban. Berendeztük. Van internet, kábeltévé és az összes szükséges háztartási gép, eszköz. Van két számítógép. A távfûtés miatt télen közel 60 000 forint a rezsi. Emellett költünk élelemre, luxuscikkekre (cigaretta, édességek, mozi, színház egyéb...)
Tavaly novemberben ugye vettünk egy autót és végre 5 év után sort (és pénzt) tudunk keríteni idén egy tengerparti nyaralásra all inclusive ellátással.
Ezek a körvonalak. Összességében azonban azt tudom mondani, hogy nekem bizony kevesebbet kell dolgoznom egy kiló kenyérért vagy egy üveg sörért, mint 4 évvel ezelõtt. Ezt Ferkó nagyon ügyesen és frappánsan megfogalmazta.
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Azt elismerem, hogy a közoktatás pl hátrafele ment, de a felsõoktatás várhatóan jobb lesz az új rendszer miatt. (Az más kérdés, hogy a színvonalra vigyázni kéne).
Ezen kívül mit basztak még szét? Nem kötözködésbõl kérdezem, hanem mert most nem jut eszembe. Ha mondod és úgy van, akkor én is a fejemhez kapok, hogy ja.
Pont akkor emelték meg a tanárok fizuját, és ha nem lett volna változás, akkor ma a minimálbért keresném (szó szerint). Az persze más kérdés, hogy 2004-ben hülyének néztek minket és a szemünkbe hazudtak, a 13 havi fizuval kapcsolatban...
Összességében Feri egy pojáca, de nagyon jó szakember, és akar. Én nem bánom, hogy többen vannak akik hasonlóan gondolják. Amúgy meg Kupa Misi kéne ide, az lenne a frankó, csakhát Õt a borospincéjén kívül nem nagyon látni...
Fentiek SZVSZ szigorúan!!!
Orbánék alatt idéztetek egy lakást.
Gyurcsányék alatt pedig nem fizették ki az ügyeleti díjakat.
És ha most megint Orbánék nyernének, megint intéznétek egy lakást?
Az életszínvonal-emelkedést számos összetevõn keresztül lehet mérni. A jövedelem ezek közül csak egy. Helyezzük más megvilágításba. Mérd inkább az alapján, hogy gyakorlatilag 4 év alatt milyen új ingó és ingatlan vagyonra tett szert a család.
tartalékok meg onnan voltak hogy anno tesómmal örökültünk 90-ben 1 lakást mikor a nagyszülõk meghaltak és az 10 évig ki volt adva, aztán mikor tesóm végzett egyetemen megvették a részemet és most ott élnek.
Befejezem, ha szólsz, vagy ha zavar, csak úgy érzem, görcsösen ragaszkodsz az "itt minden szar" képzethez, csak mert ideológiailag nem a te vonalad vezeti az országot.