SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
Én lehet jobban csinálnám,csak még nem próbáltam.<#zavart1>
eLviRA
én azért nem fikázódom, mert nem tudnám jobban csinálni. nem értek hozzá olyan mélységekben, hogy tényleg komoly kritikát mondjak... és ezzel sokan vannak még így. olyan nincs, hogy mindenkinek jó... sajnos. de olyan van, hogy valami jobb. szerencsére.

...what\'s for You, will not pass You by...

Punker
amúgy már mindegy, remélhetõleg 1 hónap és lenyugszanak a kedélyek, utánna már csak reménykedni kell hogy nem romlik sokkal jobban a helyzet.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
mondj egyet ami mindenkinek próbált kedvezni, vidékinek és fõvárosinak melósnak és értelmiséginek, valakire mindig sz@rtak.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Lteebee
Szerinted.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Botond
1800as évekig meg nem volt kormány,szóval akkor sosem volt ilyen eddig.
Botond
Hú,gyerekek ezt a mélyen szántó filozófiai vitát ami itt van.<#wilting>
Punker
olyan nincs legalábbis szerintem az 1800-as évek óta nem volt olyan.....

Lteebee
Mondjuk nem tér ki arra az esetre, amikor nem hitvány a kormány, de sokan elhiszik, hogy az.

Úgyszint. Is-is.

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Sajnos nem értik. A tökömet ráteszem, hogy tízmillióból 9 milla nem érti, mirõl is beszél az idézet valójában.

Lteebee
Én dolgoztam és suliba jártam.

Lteebee
Igen, és mindenki bátran mondhatja.
És hozzá is teheti: érted ugye, mire gondolok.
És mindenki érteni is fogja.

De így a költészet napján legalább valami...

Az elsõ szótól az utolsóig igaz.

Punker
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminõt érdemel. Ha valami oknál fogva
ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor
a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha
egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a
nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy mûveletlen."
(Széchenyi István)

Punker
reggelt

rohadt esõ

Botond
Készülj fel,hogy ha tengerparti szálloda,akkor arra ébredtek majd,hogy reggel 6kor jön egy traktor átszitálni a parti homokot.<#gonosz1>
Hú, jól beestek a szemeid és felpüffedt az arcod!!! 😄DD

Nekem a húsvéti hétvége teljesen biztos, hogy nem jó, mert egy korábban jóelõre lefixált soproni túrára megyek.
A következõ viszont abszolút rendben van. (ápr.22-23.) Kérdés, hogy Sys marad-e addig. Persze egy marathoni pókerpartyra célzok ezzel...

Ti jóformán 4 éve még nem is dolgoztatok. Lusta banda! <#hehe>
(tudom-tudom, tanultatok mint a kis angyalok) 😊))
Én 99-ben kezdtem dolgozni és adózni.

eLviRA
ú, az nagyon rossz hely! ;-P

Mallorca, Español :]

eLviRA
áááááááááááá

király! meddig leszel itthon?

ugyanolyan szép maradtál, mint voltál :-DDD

Kage Kage
Hû, most jut eszembe, hétvégén megyek haza... :-) Egy kerti sörözéshez mit szóltok? Milyen idõ van otthon?

Mondjuk lehet a mostani nem lesz jó, lehet anyum nem venné jó néven ha a repülõbõl kifordulva máris egy kocsmába fordulnék be... :-) De a következõ jó lenne, legalább két hétig otthon leszek. Van valakinek programja akkorra?

Küldök magamról egy képet, csak hogy megismerjetek. Lehet változtam egy kicsit mióta utoljára láttatok... :-))))

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Honnan veszitek? Szegény vagyok mint a templom egere... Csak azért dolgozom, mert szórakoztat. :-)

Amúgy hogy beálljak a sorba: ugyan azt sem tudom mi volt 4 éve, de most dolgozom, úgyhogy biztos hogy jobb volt akkor. :-) Azt azért ne felejtsétek el, hogy 4 éve még jóformán egyikünk sem dolgozott. Most kezdtek egyenesbe jönni, de korántsem biztos hogy ugyanígy jobbnak éreznétek a helyzetet ha 4 éve is ugyanígy húztátok volna az igát. Ezt nem károgásból mondom, de a gazdasági-politikai helyzetet nem biztos hogy jellemzi az egyedi aktuális jólétünk.

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Ezzel mondjuk egyetértek, ez a 2/3-os fasság nagy kerékkötõ tud lenni. Igaz, veszélyes is lehet, de ha az ellenzék azt hiszi hogy azért van hogy betartson a másiknak, akár van értelme, akár nincs, akkor az nem vezet sehova.

Engem ez baszott fel mindig, ezért nem tudnám most megmondani hogy ki az az Ibi, ha a tökeim satuba fognák se. Meg úgy az egész nem érdekel. Olyan sokminden van a színfalak mögött, hogy amit a médiából meg lehet tudni az csak a jéghegy csúcsa. Így csak cirkusz az egész.

Botond
És hova készültök nyaralni?<#smile>
Botond
A költségvetési hiány tényleg nagyon nagy gond. Akkor is,ha a narancsos ligetben sem csinálná jobban. Erõs megszigorítások jönnek jövõ évtõl.
Lteebee
Lakástámogatás? Nem lehet 30millás államilag finanszírozott hitelt felvenni. Vérzik a szívem.
Gyerektámogatás? Nem támogatják adókedvezményekkel a többszázezret keresõket, annál inkább a csórókat. Vérzik a szívem.
A sor elején vagyunk a lehívható összegek és a ténylegesen lehívottak arányát tekintve (KSH).
EU-s feljelentések? A ktgvet. hiányra gondolsz? Ha a németeknek lehet, akkor nekünk miért nem?

Punker
ha más nincs is de legalább annyiban pozitív a csóka hogy boros......

Lehet, hogy vikiéknek kellene befutni. Felépítenének vazzee egy sörminisztériumot is. <#vigyor5>

Loogan
Személyesen a kanadai sörnagykövettel? Lehet. <#hehe>

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

4 év múlva pedig több sörnagykert fog tudni venni, mint ma. Te, nem kéne barátkoznunk Kage-val??? <#eplus2>

BADE
ok,de a kép 300-as

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Loogan
Én is több sört tudok venni, mint 4 éve. FONTOS!!! <#hehe>

Kage pedig ha hazajön, egy egész sörnagykert tud venni. Az ám, hazám!

Loogan
Hát ja, a lakástámogatás. Igen azt sokaktól hallom, hogy könnyebben jutottak anno a lakáshoz. Bár a fészekrablót is sokan igénybe vették. Mondjuk így vagy úgy én biztosan nem tudnám.
Gyerektámogatás. Ott a családi pótlék. Azt úgy tudom, megmelte az MSZP.
Az EU-s ejnye-bejnyék nem feltétlenül csak politikai okok miatt történtek.

2001-ben költöztem Pestre - üres zsebbel.
2002-ben egy milliárdos árbevételû FMCG vállalatnál húztam az igát napi 10-13 órában, havi nettó ~90 000 HUF-ért.
2003-ban munkanélküli voltam. 11 hónap leforgása alatt beadtam 200 önéletrajzot és részt vettem 70 állásinterjún.
2004 nyarán a párommal egy panellakásba költöztünk (ekkortól számítok én a panelproli kaszt tagjának) 😄 A lakás a párom édesanyjáé.

"Ma" van egy állásom, amit szeretek. 8 órát dolgozom és lényegesen többet keresek, mint a korábbi munkahelyeimen, pláne, hogy tudok egyéb megbízásokat is vállalni. Van egy kéró, ami bár nem az enyém, de legalább önálló életet élek a barátnõmmel. Mikor beköltöztünk, semmi nem volt a lakásban. Berendeztük. Van internet, kábeltévé és az összes szükséges háztartási gép, eszköz. Van két számítógép. A távfûtés miatt télen közel 60 000 forint a rezsi. Emellett költünk élelemre, luxuscikkekre (cigaretta, édességek, mozi, színház egyéb...)
Tavaly novemberben ugye vettünk egy autót és végre 5 év után sort (és pénzt) tudunk keríteni idén egy tengerparti nyaralásra all inclusive ellátással.

Ezek a körvonalak. Összességében azonban azt tudom mondani, hogy nekem bizony kevesebbet kell dolgoznom egy kiló kenyérért vagy egy üveg sörért, mint 4 évvel ezelõtt. Ezt Ferkó nagyon ügyesen és frappánsan megfogalmazta.

Punker
ez az 500-as a 300-as 11k körül van, szurka.hu

BADE
ez max a 300db-os készlet(de kevesebbnek tûnik),nekünk 500-as van,a mi zsetonjaink nem címkézettek.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Punker
lakástámogatás? tudsz kedvezményes hitelt kapni? gyerektámogatás? oktatás full romokban + nézd az EU-s feljelentéseket, a sor végén kullogunk mert semmit nem használunk ki a lehetõségekbõl.....

Loogan
A szétb@sznak nálad mit jelent?
Azt elismerem, hogy a közoktatás pl hátrafele ment, de a felsõoktatás várhatóan jobb lesz az új rendszer miatt. (Az más kérdés, hogy a színvonalra vigyázni kéne).
Ezen kívül mit basztak még szét? Nem kötözködésbõl kérdezem, hanem mert most nem jut eszembe. Ha mondod és úgy van, akkor én is a fejemhez kapok, hogy ja.

Punker
nem és valszeg nem lenne egyszerûbb kifizetni se a lakáshitelt, én abban bíztam hogy a kicsik is összeszednek 20-25%-ot és visszatartó erõk leszenk az igérgetõ nagyoknál mialött mindent szétb@sznak maguk körül.

Loogan
Speciel nekem is jobban megy, mint 4 éve. Akkor még ösztöndíjból és újsághordásból éltem, most meg fizetésbõl. :-DDD
Pont akkor emelték meg a tanárok fizuját, és ha nem lett volna változás, akkor ma a minimálbért keresném (szó szerint). Az persze más kérdés, hogy 2004-ben hülyének néztek minket és a szemünkbe hazudtak, a 13 havi fizuval kapcsolatban...
Összességében Feri egy pojáca, de nagyon jó szakember, és akar. Én nem bánom, hogy többen vannak akik hasonlóan gondolják. Amúgy meg Kupa Misi kéne ide, az lenne a frankó, csakhát Õt a borospincéjén kívül nem nagyon látni...
Fentiek SZVSZ szigorúan!!!

Lteebee
Tehát a konklúzió:

Orbánék alatt idéztetek egy lakást.
Gyurcsányék alatt pedig nem fizették ki az ügyeleti díjakat.
És ha most megint Orbánék nyernének, megint intéznétek egy lakást?

Botond
Neked mit sikerült "újítani"?<#zavart1>
Punker
semmire, a pecót még Orbánék alatt kezdtük idézni, szal mondhattok akármit engem az arányok nagyon "megrémítenek" nem hittem volna hogy ennyi ember szerint megérdemlik a nagyok az esélyt a további garázdálkodásra.

A munkabér ki nem fizetése nem gazdaságpolitikai kérdés. Nálunk két egészségügyi dolgozó van a családban. Mindkettõnek emelkedett a fizetése.
Az életszínvonal-emelkedést számos összetevõn keresztül lehet mérni. A jövedelem ezek közül csak egy. Helyezzük más megvilágításba. Mérd inkább az alapján, hogy gyakorlatilag 4 év alatt milyen új ingó és ingatlan vagyonra tett szert a család.

Punker
tényleg jó hogy emlékeztetsz fel hívom a garázsbérlõt hogy fizessen 😊

Punker
nem zavar, + ha ideológiailag nézem akkor MIÉP-re szavazok, de hát annak aztán full nem lett volna realitása 😊

tartalékok meg onnan voltak hogy anno tesómmal örökültünk 90-ben 1 lakást mikor a nagyszülõk meghaltak és az 10 évig ki volt adva, aztán mikor tesóm végzett egyetemen megvették a részemet és most ott élnek.

Lteebee
És a tartalékot mikor sikerült félretenni?

Befejezem, ha szólsz, vagy ha zavar, csak úgy érzem, görcsösen ragaszkodsz az "itt minden szar" képzethez, csak mert ideológiailag nem a te vonalad vezeti az országot.

Botond
Ezt a részét hagyjuk. Én speciel rosszabbul élek,mint 4 éve. Odalett a szabadságom (megnõsültem), odalett a kocsim (nincs hova állítani pesten,félek ellopják,hát vidéken hagytam), albérletbe kényszerültem a saját házból (igaz ingyen albérlet,de ezt ne feszegessük), dolgoznom kell (ezt meg végképp ne feszegessük<#gonosz1>), szóval romlik az élet minõségem. <#rinya>