18742
  • Lesszi
    szánalmasnak se, és csőlátásnak sem érzem.

az egész lényege az volt, hogy a #4183 -as sántít, és ezt a te #4200 -es enyhén ingerült irásod is alátámasztja, úgyhogy köszi
  • Botond #4205
    nem,kínát,konkrétan mandzsuriát :-) korea addigra már 100on sok éve japánhoz tartozott,kipucolták rendesen :-)

de mandzsurián kívűl kína partvidékén délebbre is volt ilyen bemegyünk a városba és halomra lövünk pár 1000embert a főtéren aki jön szembe,csak hogy értsék mi a pálya...
  • Punkerwork
    korea-t akartál írni? :)
  • Botond #4203
    de volt haláltábor kínában :-) csak ugye ott sárgákat mészároltak az meg kit érdekel...szelektív rasszizmus fogalma befigyel :-o
  • Balu san
    Abban igazad van, hogy elsikkadtak a japánok kegyetlenkedései. Ellenben a japánok nem állítottak fel haláltáborokat, "csak" fogolytáborokat.
    ...és a nők, gyermekek meggyilkolása a tradícióikban keresendő. Náluk teljesen mást jelentett a háború fogalma. Ez persze nem menti fel őket tetteik súlya alól.
  • Punkerwork
    bakker ne most beszéljétek ezt meg, nekem melózni kell nincs időm bekapcsolódni :(
  • Botond #4200
    és nem érzed szánalmasnak,hogy svájc és japán felsorolásából svájcra csaptál le,hogy "azok a mocskok kamatoztatták a nácik pénzet" ,mert mást nem csináltak,és nem pedig arra,hogy "azok a mocsok japánok haláltáborokat tartottak fent,és milliókat öltek le,gyerekeket nőket",csak mert a schindler listája meg a napfény íze,meg egyébként is a csapból is a sírámok folynak...de ne merüljünk bele a témába,mert nem kedvelem az antiszemitizmust,de a csőlátást se
  • Lesszi
    a #4188 -as második bekezdésével egyetértek :)
  • Balu san
    Okés...
    Más-más gondolataink vannak a becsületesség fogalmára vonatkozóan.

Meddő vita... :)
  • Lesszi
    de a lényegre rámutat, attol hogy betartasz egy ígéretet, nem feltétlenül következik, hogy becsületes vagy.

• Loogan
    Becsület?
    Ha van egy normális értékrended, és aszerint jársz el. Így nem lesz soha lelkiismeret furdalásod. Ha van, akkor csorba esett a becsületeden.

Normális értékrend? Honnan?
    Nézd meg a világ nagy vallásait! Néhány kivételtől eltekintve mind ugyanazt mondja: hogyan tégy és hogyan ne, hogyan legyél "jó" ember.

---Én véleményem legalábbis.
  • Balu san
    Ez egyik sem a te hibád. Erről beszéltem a #4175-ben. Az iskola süllyed. Sajnos az az általános hozzáállás, hogy a gyerekek hozzák a pénzt (fejkvóta, mint állami támogatás), a tanárok meg viszik (munkabér+járulékos ktg.). A jelenben gondolkodnak. Nem az a cél, hogy a jövő nemzedékei a társadalom hasznos tagjai legyenek, növelve ezzel az ország nemzetközi megítélését és versenyképességét...

Szomorú, de ez van.
  • Loogan
    Ja és azt se felejtsük el, hogy 3-4 hónapig nekem kulcsom se volt a termekhez, nem volt egy szaros íróasztalom se (most már van 1, de azon is ketten vagyunk). Kabáttal a kézben mászkáltam a folyosón, mint egy hülyegyerek. Benti gépem nincs, nyomtatni csak úgy tudok, ha bekuncsorgok vkihez, hogy ugyan már légyszi... Semmi feltételt nem kaptunk meg, csak taníccs, azt jóvan.

Így nem lehet normálisan. (Még az Ansys-ban is volt helyem, gépem, stb...)
  • Balu san
    Ez nem igazán jó megközelítés. Kinek adod a szavad? Erre a triviális tettre senki nem fog megkérni.
    Egyébként az "adott szó" betartása a becsületesség egyik ismérve.
    Nem célszerű összefüggésbe hozni a deviáns viselkedéssel...
  • Loogan
    Az a gáz, hogy 1 évre (!) kötött szerződéssel helyettesítő tanárként, nem is akarom komolyan venni a tanári pályát abban a suliban. A gyerekekkel nem baszok ki, azért készülgetek, és leadom nekik azt ami kell a jövőben.
    Aki helyett én vagyok az éppen GYES-en van és babázik. 1-2 év múlva visszajön, akkor mehetek a világ faszára. Így minek???!!!

Más az ha vállalkozol, vagy tényleg stabil munkahelyed van. Akkor biztosan másként áll az ember a dolgokhoz.
  • Kage Kage
    Egyenesen mintakép!!!! :-)
  • Kage Kage
    Ismerős a szitu, nekünk anno a Kandón minden évben 3 hónapig visszatartották az ösztöndíjat adminisztrációs okok miatt...

De hát így jár aki tolvajtól lop...
  • Lesszi
    attól még nem lesz valaki becsületes, mert tartja a szavát.

pl. ha most megigérem, hogy még ma elvágom a torkát az összes utamba akadó terhes nőnek, és tartom is a szavam, akkor én becsületes vagyok?
  • Balu san
    Az nem becsületkérdés, hogy megőrizték semleges pozíciójukat. Őket nem kényszerítették háborúba.

...és az a becsületesség, amelyre én gondolok, a társadalom erkölcsi normáiban, valamint az állampolgárok mentalitásában fejeződik ki.
  • Botond #4187
    mondjuk mi a becsület?svájc annyit ígért,hogy vigyáz bárkinek a pénzére,és megörzi a banktitkot,és így is jártak el,mi volt a becstelenség?hogy tartották a szavukat?
  • Lesszi
    pl 2.vh
  • Botond #4185
    miért is?

ja,a 2dik vh-s bankügyem gondolom
  • Lesszi
    azért visszanézel az időben, Svájc meg a becsület valahogy nekem nem jön össze
  • Balu san
    Ez igaz!
    Én viszont azt gyűlölöm igazán, mikor egy ipse felháborodik a vesztegetési és sikkasztási ügyeken, majd, ha ő is a "fazék" közelébe kerül gátlástalanul lemásolja a korábban általa fikázott metodikát.

Ezt nevezik Svájcban, Japánban becsületvesztésnek...
  • Balu san
    Jó tanár lehet belőle, MEGFELELŐ KÖZEGBEN és ALKALMAS KÖRNYEZETBEN.

(...és persze, ha nem inna annyit).
  • Botond #4181
    egy kft alapításhoz 3 millió alaptőke kell,gondold el mekkorában nyomhatja a machinációt,ha ez is belefért,velem meg kibaszott jól,mert pár 10ezer pénz az államnak kamatozik nem nekem,viszont,most hogy mellényúlt lebünteti az állam,és utánanéznek az ügyeinek,lehet ki is zárják az egész buliból,szal rizikós ám a lopás is :-)
  • Kage Kage
    De Loo nem is akart tanár lenni. Vedd észre Punker, ő egy áldozat!! :-))
  • Kage Kage
    Engem az fáraszt a legjobban, hogy valszeg ezeknek a machinációknak a nagy része sikeres is. Én alapban rosszul vagyok minden ilyen jogi fasságtól, de az egyenesen dühít, hogy a jogi útvesztők csak arra jók, hogy azt szivassák, aki nem ért hozzá. Abban a pillanatban, hogy valaki ugyanazon a szinten mozog, minden kikerülhető és átértelmezhető, ingatag az egész.

Ez az ami szvsz semmilyen más területre nem jellemző.
  • Lesszi
  • Punkerwork
    pontosan ezért mondtam anno hogy LooGan nem lesz jó tanár (bocs tényleg nem rosszindulat) mert ő is csak szakmának veszi pedig ez hivatás lenne.
  • Kage Kage
    Haha, Balu, nem is tudtam hogy ilyen jól tudsz képiesen fogalmazni... :-))

Amúgy úgy van, ahogy mondod.
  • Balu san
    Sok igazságot leírtál, de próbáljuk más szemszögből is megközelíteni a probléma gyökerét.

Ami a köcsög kölyköket illeti: a kapitalista világ velejárója - a rohanó világ neveléshiányának eredménye, az intellektuális züllés, az erkölcsi normák szintjének rohamos csökkenése.
    Mit várunk? Nintendo-n, Cartoon Network-on, valóság sókon nőnek föl. M*jkákat és An*ttkákat tekintik példaképüknek, akik az evolúció zsákutcái...
    Elutasítják a könyveket, a színházat, az igényes filmeket, a művészeteket...

A "szülőkről": pontosan azok a szülők nem tesznek semmit ivadékaik érdekében, akik bemennek kárálni a tanárokhoz és "licitálnak" a kettesért. Miért? Mert a korrekt szülő a kölykét próbálja nevelni, nem a tanárt. ...és mindezt otthon teszi!

Azonban, megítélésem és tapasztalatom szerint átlagosan a tanárok 50%-a hulladék, a kereskedelmiben ennél 10%-kal több. Ennek a szegmensnek semmi köze a szakmához. Sokkal inkább agyatlan "sómenek", semmint hivatásos(!!!) tanárok. A szülő azért bátorkodik ugatni a folyosón, mert a tanárok csaknem teljesen elveszítették már hivatásuk rangját, s ezzel együtt a tekintélyüket is.
    Köszönhetitek mindezt a szakmailag impotens kollegáknak, akik a számokat és a bürokrácia követelményeit tartják szem előtt, nem pedig az emberi értékeket. Akik a jelennek élnek és alárendelik szakmájuk íratlan és bevált szabályait az illúzióknak. Akik két fillérért hosszú nyelvcsapásokkal igyekeznek csillógóra nyalni feletteseik hátulsó odvát...
    ...és mindehhez hozzájárul természetesen a "fenti" szeméthalomból csordogáló trágyalé is - (törvények és rendeletek).

Ezért mondta George a múltkor, hogy egy Matula style bentlakásos iskolában oktatna és nevelne szívesen Torma igazgató módra...

Hiába, züllik az egész világ és ennek a párája először nálatok csapódik le (az iskolákban)... majd magukkal rántanak minden társadalmi, gazdasági és kulturális értéket.
  • Botond #4174
    na lényeg a lényeg ez a hét se múlik el egy jó kis idegeskedés nélkül,pénz meg majd lesz 1,5 vagy 3-4-5hónap múlva addig marad a zsíroskenyér
  • Botond #4173
    meg eleve ilyenekbe bele se megyek,hogy KFTnek nem lehet földje,meg beszéltem is a "KFT"vel ilyen anyuka(valszeg jogász,mert kente nekem a vakert jól,nem akartam mondani,hogy azé,mert enyém a fél határ a faluban,nem a 6 általános tenyerestalpas paraszt vagyok,hanem én is végeztem egyetemet,igaz nem jogot,de volt olyan vizsga is...) csinált vmi kft-t,amiben egyetemista kislány a vezérigazgató(épp órán van...),és ők machinálnak vmit,hogy fejjék az államot,és most vagy bepróbálták,hogy hátha nincs tulaja a földnek és kapnak egy potya millert,vagy simán elnézte a blockkot,bár ezt kétlem igazándiból,mert elléggé egyértelműek voltak a térképek
  • Botond #4172
    őskőkor és a levelezés rulezol :-o
  • Botond #4171
    levelet kaptam az MVHtól,milliós nagyságrandű pénzem áll náluk,amire dec1 volt a fizetési határidő :-o vmi rnd egri kft beadta az igényt az én földemre,majd októberben visszavonta,mert rájött,hogy nem kéne,na most ők ezt nem dolgozták fel,hanem inkább aszondták,hogy késő bánat,és jól lebüntetik majd a kft-t,de azé felszólítottak mind2nket,hogy egyeztessünk adatot,és amikor ez lepörög akkor megkapom a lóvét másfél hónap múlva...persze,ha a kft szívózik akkor majd karácsonyra...mondjuk nem is tudom miből tartana a számítógépesített földhivatallal egyeztetni,hogy kié is a föld(mert övé a lóvé is...),és van e bérlő(mert ha van akkor az ővé),de nem inkább elleveleznek velem egy évig,addig is nekik kamatozik a pénz...
  • Punkerwork
    na mit hallotál?
  • Botond #4169
    reggelt,vicc ez a magyar állam komolyan mondom :-o
  • Lesszi
    kivánok
  • Punker
    reggelt