SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kage Kage
Haha, Balu, nem is tudtam hogy ilyen jól tudsz képiesen fogalmazni... :-))

Amúgy úgy van, ahogy mondod.

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Sok igazságot leírtál, de próbáljuk más szemszögbõl is megközelíteni a probléma gyökerét.

Ami a köcsög kölyköket illeti: a kapitalista világ velejárója - a rohanó világ neveléshiányának eredménye, az intellektuális züllés, az erkölcsi normák szintjének rohamos csökkenése.
Mit várunk? Nintendo-n, Cartoon Network-on, valóság sókon nõnek föl. M*jkákat és An*ttkákat tekintik példaképüknek, akik az evolúció zsákutcái...
Elutasítják a könyveket, a színházat, az igényes filmeket, a mûvészeteket...

A "szülõkrõl": pontosan azok a szülõk nem tesznek semmit ivadékaik érdekében, akik bemennek kárálni a tanárokhoz és "licitálnak" a kettesért. Miért? Mert a korrekt szülõ a kölykét próbálja nevelni, nem a tanárt. ...és mindezt otthon teszi!

Azonban, megítélésem és tapasztalatom szerint átlagosan a tanárok 50%-a hulladék, a kereskedelmiben ennél 10%-kal több. Ennek a szegmensnek semmi köze a szakmához. Sokkal inkább agyatlan "sómenek", semmint hivatásos(!!!) tanárok. A szülõ azért bátorkodik ugatni a folyosón, mert a tanárok csaknem teljesen elveszítették már hivatásuk rangját, s ezzel együtt a tekintélyüket is.
Köszönhetitek mindezt a szakmailag impotens kollegáknak, akik a számokat és a bürokrácia követelményeit tartják szem elõtt, nem pedig az emberi értékeket. Akik a jelennek élnek és alárendelik szakmájuk íratlan és bevált szabályait az illúzióknak. Akik két fillérért hosszú nyelvcsapásokkal igyekeznek csillógóra nyalni feletteseik hátulsó odvát...
...és mindehhez hozzájárul természetesen a "fenti" szeméthalomból csordogáló trágyalé is - (törvények és rendeletek).

Ezért mondta George a múltkor, hogy egy Matula style bentlakásos iskolában oktatna és nevelne szívesen Torma igazgató módra...

Hiába, züllik az egész világ és ennek a párája elõször nálatok csapódik le (az iskolákban)... majd magukkal rántanak minden társadalmi, gazdasági és kulturális értéket. <#szomoru1>

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Botond
na lényeg a lényeg ez a hét se múlik el egy jó kis idegeskedés nélkül,pénz meg majd lesz 1,5 vagy 3-4-5hónap múlva addig marad a zsíroskenyér <#worship>
Botond
meg eleve ilyenekbe bele se megyek,hogy KFTnek nem lehet földje,meg beszéltem is a "KFT"vel ilyen anyuka(valszeg jogász,mert kente nekem a vakert jól,nem akartam mondani,hogy azé,mert enyém a fél határ a faluban,nem a 6 általános tenyerestalpas paraszt vagyok,hanem én is végeztem egyetemet,igaz nem jogot,de volt olyan vizsga is...) csinált vmi kft-t,amiben egyetemista kislány a vezérigazgató(épp órán van...),és õk machinálnak vmit,hogy fejjék az államot,és most vagy bepróbálták,hogy hátha nincs tulaja a földnek és kapnak egy potya millert,vagy simán elnézte a blockkot,bár ezt kétlem igazándiból,mert elléggé egyértelmûek voltak a térképek
Botond
õskõkor és a levelezés rulezol :-o
Botond
levelet kaptam az MVHtól,milliós nagyságrandû pénzem áll náluk,amire dec1 volt a fizetési határidõ :-o vmi rnd egri kft beadta az igényt az én földemre,majd októberben visszavonta,mert rájött,hogy nem kéne,na most õk ezt nem dolgozták fel,hanem inkább aszondták,hogy késõ bánat,és jól lebüntetik majd a kft-t,de azé felszólítottak mind2nket,hogy egyeztessünk adatot,és amikor ez lepörög akkor megkapom a lóvét másfél hónap múlva...persze,ha a kft szívózik akkor majd karácsonyra...mondjuk nem is tudom mibõl tartana a számítógépesített földhivatallal egyeztetni,hogy kié is a föld(mert övé a lóvé is...),és van e bérlõ(mert ha van akkor az õvé),de nem inkább elleveleznek velem egy évig,addig is nekik kamatozik a pénz...
Punkerwork
na mit hallotál?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Botond
reggelt,vicc ez a magyar állam komolyan mondom :-o
Lesszi
kivánok

\'több milliárd légy nem tévedhet\'

Punker
reggelt

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

eLviRA
én is megyek!

jó éjt! <#integet2>

...what\'s for You, will not pass You by...

eLviRA
helyes, gyere!

vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon rossz...

eLviRA
láttam. szépek vagytok rajta...

Loogan
Na megyek tanulást imitálni. Így is már egy hónapra kifórumoztam magam. Amúgy is tiltja a vallásom. <#vigyor0>
Na, legyetek rosszak!!! <#vigyor1>

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Loogan
Azért akit érdekel:
A galériákban megnézhet pár képet a nick-em alatt a 2003 Szilveszterrõl.

Loogan
OKAY. Télapó törölve. <#levele>

Punker
most küldön neki a linket, ha megnézte töröld plz engem már így is lincselni akarnak a fanatisták.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
99% hogy megyek.
Szomjas vagyok!!!

Loogan
meg a képekrõl is 😊))))

eLviRA
a nagy társalgásról.

Punker
mirõl?

Punker
csináld meg vagy rakj föl MSN-t pl 😊

eLviRA
lemaradtam...

eLviRA
remélem, te is jössz 29én extrautószülinapigigamegabulájra!!! <#pias>

eLviRA
sziasztok, sziasztok!

enyelegtek? <#ejnye1> rossz fiúk!

<#vigyor3>

Punker
privibe átment (nem tom mennyire nyomja össze)

Loogan
Megint nem jó az ICQ-m 😞(((

Loogan
De miért bazz??? Sztem meg jó ötlet.

De akkor moderáld még 1x légyszi!!!

Punker
ICQ-n átküldöm mi van

Punker
ne rakd ki senkinek a képét! aki számít azok ismerik egymást másra meg nem tartozik!

Loogan
Akkor mi lészen? Nekem jó egy 9600XT is. 😊))))

Punker
ja és megnéztem az új listán nincs nvidia-s abit vga 😊

Loogan
OKAY

Punker
szerdán megyünk majd pestre szal ha akarsz valamit akkor elötte hozd be.

Punker
nekem ma nem jött le teljesen a kajámról a csomagolás szikrázott is 1 szépet 😊

Punker
500 watt pár másodperc (mielött robban😊

Loogan
Valamikor benézek. Ha holnap nem, akkor már csak jövõ héten tudok.
Kösz.

Mikróba bedobjam, vagy ne? Az a gáz nem csináltam még ilyen galádságot, hogy meddig kell, milyen fokozaton, ...
Szal ha annélkül is megy, akkor inkább nem hitványkodnék.

Loogan
Ja, néha látok egy-két szülõi berohanást: elkezdenek a folyosón üvölteni a kollégámmal/kolléganõmmel totál megalázva a diákok meg mindenki elõtt, hogy az õ kicsi kis gyerekük miért bukik, meg stb. Ordítva, hogy hogy merik ezt megtenni a gyerekkel. Ráadásul ismerve ezeket a kölyköket, nem nagyon van alapja a védelemnek. Ált az ilyen kölykök problémások is (isznak, narkóznak, szipuznak, lógnak, nem tanulnak, cigányok, apuci bassza õket otthon, 16 évesen szülnek vagy abortálnak, stb...). Szal a gyerek is látja, hogy a kedves anyukája is Õt védi, a tanárnak meg kuss.
Erre mit mondjak.
Ráadásképpen pont ezek a tanárok azok akik még komolyan is veszik a szakmájukat (hivatásként), és kurvára nem ezt érdemlik.
Ennyit arról, hogy van-e tekintéje a tanárnak még.

Most is a TV-ban volt vmi mûsorelõzetes, hogy felvették a matematika tanár beszédét mobilra, hogy miket mond. És mekkora világbotrány. De azt senki nem említi, hogy felvételt készíteni az órán (hang/kép), csak a tanár beleegyezésével szabad. Ráadásul mobilt se lehetne bevinni a házirend szerint. De ez senkit nem érdekel. Égessünk be egy tanárt, mert az mekkora hír, és arra kiváncsi a nép. Így is a szarban van a szakma hírneve...

Huh ez kijött rendesen... <#pardon1>

Nekem is beszólogatnak a hátam mögött a folyosón, mert fiatal kis "csicska" vagyok. De ezekkel nem foglalkozok. Majd megtudják év végén mi a hatalom!!! Háháháháááááá <#eplus2><#vigyor1><#nezze><#hehe>

Punker
hozd be a gar papírral amit adtam és jövõhéten elintézem.

Loogan
Punker!

Egy kis OFF:
Figyu már! Akkor meg lehetne barterkodni a VGA kártyát? Még mindig zizi a kép ha bemelegszik. Az alaplap eléri a 37-38°C -ot akkor márátmelegszik az egész kátrtya is. Kézzel tapintva is tényleg meleg. Nyáron a 40°C-ban még gázabb lesz. Csak 1152x864-ben szarakszik (egyelõre). 1024x768-ban stabil, de az a felbontás nekem kicsi.
A régi GF2MX200-al teszteltem, elvileg nem a monitor a hibás. Szal az bírja az 1152x864-et 85 Hz-en.
Ha beszámítják egy másik kártya árába ezt, akkor némi HUF-ot rá is fizetnék mondjuk egy FX5700-re, FX5900XT-re, vagy akár egy 6600GT-re is.
Kérdezd már meg a nagykert, légyszi.
Sörben, öööö... izé borban törlesztek. <#kacsint>
Köszmár elõre is.

Punker
azért élj magadnak is ne csak a családnak.....

Botond
ettõl félek :-D na megyek családi életet élni :-) jó éjt mindenkinek :-)
Botond
nekem aki általánosban volt a környezetismeret tanár most õ az igazgató ott,múltkor láttam a tvben,mert nyilatkzott vmit,õt például kifejezetten kedveltük,mert jó tanár volt,szigorú,de igazságos.

Mondjuk az egyetemen is azokat kedveltem,mert lehetett tudni,hogy addig kérdez amíg megtuja mit tudsz,legyen az 2-3-4-5 vagy egyenesen bukó.Tudtam,ha tudom a tételek nagyját több kevésbé egy 3assal megúszom,még ha rosszat húzok is,mert a tudásom érdekli,nem az hogy megvágjon,mint sok tanárt :-o
Punker
majd mi kiképezzük, neked úgyse férne bele az idõrendedbe 😊

Botond
nagy házam és autóm van :-P gyerek folyamatban ^.^
Punker
azért nekünk még volt talán 1-2 értelmes tanárunk (mondjuk az még 10% sincs)

Kage Kage
Csak ez ma nem divat. Ma mint szülõ kifizeted a gyereket, azt csináljon amit nem szégyell. Attól vagy jani, hogy milyen autód van és mekkora házad. Senkit nem érdekel ha hülye a gyereked. És a tanárt se már.

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Botond
hát igen,minden gyerekre jut normális esetben 2 szülõ,azoknak kéne nevelni,nektek csak tanítani :-o
Loogan
Valahogy így van ez.
Én mindig is mondtam, hogy csak oktatok de nem nevelek.
Leadom az anyagot órán, és amelyik gyerek velem korrekt azzal én is korrekt vagyok. A többi nagy ívben nem érdekel. Leszarom a gyerek lelkivilágát. Velünk is ezt tették, azt mégse lettünk hülyék. Vagy igen? <#idiota>
Lehetetlen ennyi gyerekkel egyszerre normálisan foglalkozni. Meg ráadásul ilyenekkel. Tömegtermelés ez is.

Kage Kage
Mégegy érv a gyerek ellen... ;-)