SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zárj be! <#vigyor3>

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Botond
újabb példa az oktatás válságára <#hehe>
Punkerwork
feladom nem tudok normálisan visszaolvasni

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

így van! ...és amíg a prominensebb országoknak gazdasági érdeke fûzõdik ehhez. (ld. "újjáépítés + fegyver)

...és célszerû a városhatáron kívül beindítani a verdát. 😊)

Botond
hát igen,de amíg a US ARMY a fõ erõ a bolygón mindig nekik lesz igazuk :-o
Loogan
...inkább dicsérd a sörüket, akkor biztosan életben hagynak. <#nyes>

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Az USA egy külön kategória. Annál undorítóbb, képmutatóbb nemzet nincs még egy ezen a Földön.

Botond
jóháténcsaknemértem :-o de akkor haggyuk
Lesszi
nemíromlemégegyszer... felecsdel

\'több milliárd légy nem tévedhet\'

Loogan
Így van. Amíg anno jobban nyilvánosak voltak a mészárlások, napjainkban már minden a felszín alatt megy. Khmmm khmm USA.
És azzal hogy milyen kedvesek, hogy a multicégek munkát adnak az éhezõ ország embereinek, hátuk mögött rabszolgasorsba kényszerítve õket, mindenki csak tapsol.
Az hogy a nyugati (gazdag) országokban jól élnek, csak a szegény országoknak köszönhetõ, ahonnan elvonják a pénzt és az emberi energiát. Közben persze õk az irgalmas nemzet. Na ez is legalább olyan erkölcstelen, mintha fognák és ledobnának oda pár atombombát vagy lemészárolnák õket. Más idõk más a trend.

Botond
nemtom,én eléggé visszásnak érzem,hogy te a bankügyeken akadtál fent amikor a japcsikról is közismert,hogy mit mûveltek ugyanazon évek alatt
Botond
az õ szemszögükbõl jó volt a koncepció,és ha kezedbe veszel egy történelem könyvet láthatod,hogy a többi európai nemzet is jónak érezte ezt a koncepciót,csak míg õk ezen túlestek az 1400as-1500as években szegény németek mivel eleve késõbb váltak nemzetté késõbb kapcsoltak,és az eredmény ismert.Ez is egyfajta képmutatás.Anno amikor bejött a rendszerváltás és és rá pár évvel elkezdõdött a haderõcsökkentés apám foglalkozott az usából érkezõ küldöttségekkel akik ellenõrizték,hogy szedjük szét a tankokat meg ilyenek,és az amcsik nagyon feszegették a cigánykérdést,hogy mi így meg úgy elnyomjuk õket,addig addig míg apám végül közölte,hogy hát mindenképpen a nagy és demokratikus amerikát tekintjük etalonnak.Amcsik csak nem nyugodtak,és feszegették,hogy mégis mit ért ezen,ekkor azt válaszolta,hogy a nagyját kiírtjuk a maradékot rezervátumba.Itt holtpontra jutott végre a kérdés,és maradtak a szakmai dolgoknál.Szal érdekes ám ez is,hogy egyesek miután a saját házuk táján lezavarták a piszkos dolgokat hogy verik a nyálukat,ha mások is így cselekednek...
Lesszi
na ez nem sántít 😊

Lesszi
ezt azért ne találd ki

az a probléma hogy még mindig nem érted hogy milyen céllal szóltam bele, pedig elég érthetõen leírtam a #4206 -ben

ki-kit nevez csõlátónak...

lol 😊))

Sántít? Érveljél! Ne a háború idõszakából merítsetek példát, mert a háborúkat gazdasági érdekek vezérlik és tucatnyi ember akarata érvényesül.

Kage Kage
Nem érdemes ezen vitatkozni, makulátlan múltú nemzet nincsen, olyan van, amelyik nem tanult belõle, csak hogy ne mutogassak erõsen nyugatra...

Én itt a németekkel jóízûen tréfálok Hitlerrel meg a nácikkal, õk is csak röhögnek rajta...

Persze az ajtót minden este gondosan bezárom... :-))

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Botond
azért mindenesetre a korábban említett kialakuló ferde értékrendet jól példázza,hogy a "lopásban való bûnsegédlet" szerinted súlyosabb dolog,mint a "tömegmészárlás" <#szomoru1>
Punkerwork
HP szervízt elintézem és jövök, jó kis vita 😊

Lesszi
szánalmasnak se, és csõlátásnak sem érzem.

az egész lényege az volt, hogy a #4183 -as sántít, és ezt a te #4200 -es enyhén ingerült irásod is alátámasztja, úgyhogy köszi

Botond
nem,kínát,konkrétan mandzsuriát :-) korea addigra már 100on sok éve japánhoz tartozott,kipucolták rendesen :-)

de mandzsurián kívûl kína partvidékén délebbre is volt ilyen bemegyünk a városba és halomra lövünk pár 1000embert a fõtéren aki jön szembe,csak hogy értsék mi a pálya...
Punkerwork
korea-t akartál írni? 😊

Botond
de volt haláltábor kínában :-) csak ugye ott sárgákat mészároltak az meg kit érdekel...szelektív rasszizmus fogalma befigyel :-o
Abban igazad van, hogy elsikkadtak a japánok kegyetlenkedései. Ellenben a japánok nem állítottak fel haláltáborokat, "csak" fogolytáborokat.
...és a nõk, gyermekek meggyilkolása a tradícióikban keresendõ. Náluk teljesen mást jelentett a háború fogalma. Ez persze nem menti fel õket tetteik súlya alól.

Punkerwork
bakker ne most beszéljétek ezt meg, nekem melózni kell nincs idõm bekapcsolódni 😞

Botond
és nem érzed szánalmasnak,hogy svájc és japán felsorolásából svájcra csaptál le,hogy "azok a mocskok kamatoztatták a nácik pénzet" ,mert mást nem csináltak,és nem pedig arra,hogy "azok a mocsok japánok haláltáborokat tartottak fent,és milliókat öltek le,gyerekeket nõket",csak mert a schindler listája meg a napfény íze,meg egyébként is a csapból is a sírámok folynak...de ne merüljünk bele a témába,mert nem kedvelem az antiszemitizmust,de a csõlátást se
Lesszi
a #4188 -as második bekezdésével egyetértek 😊

Okés...
Más-más gondolataink vannak a becsületesség fogalmára vonatkozóan.

Meddõ vita... 😊

Lesszi
de a lényegre rámutat, attol hogy betartasz egy ígéretet, nem feltétlenül következik, hogy becsületes vagy.

Loogan
Becsület?
Ha van egy normális értékrended, és aszerint jársz el. Így nem lesz soha lelkiismeret furdalásod. Ha van, akkor csorba esett a becsületeden.

Normális értékrend? Honnan?
Nézd meg a világ nagy vallásait! Néhány kivételtõl eltekintve mind ugyanazt mondja: hogyan tégy és hogyan ne, hogyan legyél "jó" ember.

---Én véleményem legalábbis.

Ez egyik sem a te hibád. Errõl beszéltem a #4175-ben. Az iskola süllyed. Sajnos az az általános hozzáállás, hogy a gyerekek hozzák a pénzt (fejkvóta, mint állami támogatás), a tanárok meg viszik (munkabér+járulékos ktg.). A jelenben gondolkodnak. Nem az a cél, hogy a jövõ nemzedékei a társadalom hasznos tagjai legyenek, növelve ezzel az ország nemzetközi megítélését és versenyképességét...

Szomorú, de ez van.

Loogan
Ja és azt se felejtsük el, hogy 3-4 hónapig nekem kulcsom se volt a termekhez, nem volt egy szaros íróasztalom se (most már van 1, de azon is ketten vagyunk). Kabáttal a kézben mászkáltam a folyosón, mint egy hülyegyerek. Benti gépem nincs, nyomtatni csak úgy tudok, ha bekuncsorgok vkihez, hogy ugyan már légyszi... Semmi feltételt nem kaptunk meg, csak taníccs, azt jóvan.

Így nem lehet normálisan. (Még az Ansys-ban is volt helyem, gépem, stb...)

Ez nem igazán jó megközelítés. Kinek adod a szavad? Erre a triviális tettre senki nem fog megkérni.
Egyébként az "adott szó" betartása a becsületesség egyik ismérve.
Nem célszerû összefüggésbe hozni a deviáns viselkedéssel...

Loogan
Az a gáz, hogy 1 évre (!) kötött szerzõdéssel helyettesítõ tanárként, nem is akarom komolyan venni a tanári pályát abban a suliban. A gyerekekkel nem baszok ki, azért készülgetek, és leadom nekik azt ami kell a jövõben.
Aki helyett én vagyok az éppen GYES-en van és babázik. 1-2 év múlva visszajön, akkor mehetek a világ faszára. Így minek???!!!

Más az ha vállalkozol, vagy tényleg stabil munkahelyed van. Akkor biztosan másként áll az ember a dolgokhoz.

Kage Kage
Egyenesen mintakép!!!! :-)

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Ismerõs a szitu, nekünk anno a Kandón minden évben 3 hónapig visszatartották az ösztöndíjat adminisztrációs okok miatt...

De hát így jár aki tolvajtól lop...

Lesszi
attól még nem lesz valaki becsületes, mert tartja a szavát.

pl. ha most megigérem, hogy még ma elvágom a torkát az összes utamba akadó terhes nõnek, és tartom is a szavam, akkor én becsületes vagyok?

Az nem becsületkérdés, hogy megõrizték semleges pozíciójukat. Õket nem kényszerítették háborúba.

...és az a becsületesség, amelyre én gondolok, a társadalom erkölcsi normáiban, valamint az állampolgárok mentalitásában fejezõdik ki.

Botond
mondjuk mi a becsület?svájc annyit ígért,hogy vigyáz bárkinek a pénzére,és megörzi a banktitkot,és így is jártak el,mi volt a becstelenség?hogy tartották a szavukat?
Lesszi
pl 2.vh

Botond
miért is?

ja,a 2dik vh-s bankügyem gondolom
Lesszi
azért visszanézel az idõben, Svájc meg a becsület valahogy nekem nem jön össze

Ez igaz!
Én viszont azt gyûlölöm igazán, mikor egy ipse felháborodik a vesztegetési és sikkasztási ügyeken, majd, ha õ is a "fazék" közelébe kerül gátlástalanul lemásolja a korábban általa fikázott metodikát.

Ezt nevezik Svájcban, Japánban becsületvesztésnek...

Jó tanár lehet belõle, MEGFELELÕ KÖZEGBEN és ALKALMAS KÖRNYEZETBEN.

(...és persze, ha nem inna annyit). <#vigyor5>

Botond
egy kft alapításhoz 3 millió alaptõke kell,gondold el mekkorában nyomhatja a machinációt,ha ez is belefért,velem meg kibaszott jól,mert pár 10ezer pénz az államnak kamatozik nem nekem,viszont,most hogy mellényúlt lebünteti az állam,és utánanéznek az ügyeinek,lehet ki is zárják az egész buliból,szal rizikós ám a lopás is :-)
Kage Kage
De Loo nem is akart tanár lenni. Vedd észre Punker, õ egy áldozat!! :-))

Kage Kage
Engem az fáraszt a legjobban, hogy valszeg ezeknek a machinációknak a nagy része sikeres is. Én alapban rosszul vagyok minden ilyen jogi fasságtól, de az egyenesen dühít, hogy a jogi útvesztõk csak arra jók, hogy azt szivassák, aki nem ért hozzá. Abban a pillanatban, hogy valaki ugyanazon a szinten mozog, minden kikerülhetõ és átértelmezhetõ, ingatag az egész.

Ez az ami szvsz semmilyen más területre nem jellemzõ.

Lesszi
<#hawaii>

Punkerwork
pontosan ezért mondtam anno hogy LooGan nem lesz jó tanár (bocs tényleg nem rosszindulat) mert õ is csak szakmának veszi pedig ez hivatás lenne.