SG: Eger Connection
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'
-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'
Guelph nevû kisváros Toronto-tól olyan 70 km-re. Elég jó hely, de Egernek közelébe se érhet.
Azért majd próbálkozok... ;-))
Vegetáriánus : régi indián szó, jelentése béna vadász
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
És mennyi idõre mész és mikor?
(és hova?)
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
Csak hogy valami jót is mondjak... :-)
Egyébként engem az zavart a legjobban, hogy azért kellett fizetnem, amire semmi szükségem nem volt, egyszerûen kényszerítettek, olyan érzésem volt mintha zsarolnának. Megkapom a vízumot, ha fizetek.
Ezek miatt is, messze van még az az idõ, hogy az orvosok éhenhalnak, úgyhogy egy pillanatig sem érzem át szenvedésüket.
Szerintem az offroad hiányzik, egyik nap rendbehozhatnánk már a bicajod, délutánonként, esténként mit csinálsz???
Ipari robotokat és PLC-ket fogok elsõ körben programozni, de mivel nem egy nagy cég, be fogok szállni a tervezésbe is, ami annyit jelent hogy Solid Edge-ben és AutoCAD-ben fogok rajzolgatni.
Áh, de tudjátok mit? Nektek elárulom, bébicsõsz leszek... ;-))
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
hazaér,mire az asszony a szeretõjet betuszkolja a szekrénybe a kisfiú
mellé. A kissrác azt mondja:
- Sötét van itt.
- Igen, az van - válaszolja a férfi.
- Van egy baseball labdám.
- Az jó.
- Meg akarod venni?
- Nem, kösz.
- Apám odakint van
-OK. Mennyibe kerül?
- 250 dollár.
A következõ héten megint megtörténik, hogy a fiú és az anyukája szeretõje
egy szekrénybe kerülnek.
- Sötét van - kezdi a fiú.
- Igen, sötét.
- Van egy baseball kesztyûm.
A szeretõ emlékezve a múltkorira, azt kérdezi a fiútól:
- Mennyibe kerül?
- 750 dollár.
- Rendben - mondja a férfi.
Néhány nappal késõbb az apa azt mondja a fiúnak:
- Fogd a kesztyûd. Menjünk ki és ütögessünk egy kicsit.
- Nem tehetem. Eladtam. - valászolja a fiú.
- Mennyiért adtad el? ? kérdi az apja.
- 1000 dollárért.
- Ez szörnyû, hogy ennyiért adtad el a barátaidnak! Ez több mint amennyibe
ezek ténylegesen kerülnek. Elviszlek a templomba, hogy meggyónj ? mondja
az apja felháborodva. Elmentek a templomba, és az apa beültette a fiút a
gyóntatószékbe, és rácsukta az ajtót.
- De sötét van itt. - mondja a fiú.
A pap válasza:
- Ne kezd megint ezt a szart...
Én is sírhatnék, hogy a tanárok nincsenek megfizetve, és minden szart le kell nyelnünk. Mondanám a gyereknek azt, hogy figyelj, azért beszélek úgy veled, és azért szarlak le, és azért nem magyarázom el neked tisztességesen, mert én nem vagyok megfizetve??? Ez nonsense. Ennyi erõvel senki se dolgozzon, mert nincs megfizetve.
Ez nem az emberek hibája, hanem a gazdasági helyzeté, csak mi emberek isszuk meg a levét. Ezért türelmetlen és agresszív, vagy nemtörõdöm az egész kibasztott ország.
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
Kevés jó orvos van, az igaz. De ehhez képest Pesten és már a kisebb városokban is kezdenek különbözõ árfolyamokat és "árlistákat" kreálni. Ha nem fizetek - nem bánnak velem tisztességesen. Kivétel körülbelül 5%.
Épp most mesélte egy fickó innen az épületbõl, hogy pár hete epekõ-mûtéte volt. Mivel utólag tervezte a paraszolvenciát, beöntésnél úgy b*aszták bele a s*ggébe a gumicsövet, hogy majdnem a száján jött ki. Az orvosok úgy beszéltek vele, mint egy kutyával. Kinek kell ez???
Úgy tudom - az ORVOSOK TESZIK LE A HIPPOKRATESZ-i esküt, nem a betegek! Gondolom, tudod mit tartalmaz. Az egy eskü. Semmi köze a pénzhez! Megértem az orvost, aki elmegy gyógyszergyártókhoz ügynöknek ötször annyi fizetésért, vagy kimegy külföldre.
Azonban ha én elmegyek egy kórházba és az orvos szarul bánik velem, effektíve veszélyezteti az egészségem csak azért, mert nem teszem a zsebébe az általa kiagyalt "árfolyamot" - akkor biztos lehetsz benne, hogy megtaposom az arcát.
Precedensértékû lehet az orvosok túlmunkájával kapcsolatban hozott elsõfokú, úgynevezett közbensõ ítélet, amely a Veszprém Megyei Munkaügyi Bíróságon született tegnap - írja a Magyar Hírlap. A jelenlegi gyakorlat szerint a közalkalmazottként dolgozó orvosoknak 16, illetve 24 órányi ügyeletbõl csak négy-hat órát ismernek el valós munkavégzésként, tehát az ügyeletnek csak a negyedét fizetik ki nekik. Az ügyben született ítélet azonban kimondja: az ügyelet teljes egésze munkaidõnek számít.
Az elsõ jogerõs ítélet - amennyiben az is az orvosnak ad igazat - perek sokaságát indíthatja el. Legalább 25-30 ezer orvos van a perelõ orvoshoz hasonló helyzetben. Becslések szerint több tízmilliárd forintjába került volna az államnak, ha az európai uniós csatlakozás óta kifizeti az összes közalkalmazott orvos teljes ügyeletét, ha késõbb az orvosok perelnek, hasonló összegû kártérítésre tarthatnak majd igényt - írja a Magyar Hírlap."
és ebben meg se említik azt hogy pl faterék 1 hónapban 6x 32 óráznak
te szivesen feküdnél olyan orvos keze alá aki 30 órája talpon van és folyamatosan dolgozik?
Hát, ez a gáz, hogy a SOTE-ra beengednek ilyesfajta "orvosokat". Azt a Borocot élve elásnám a Hortobágyon...