SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Loogan
Hát igen. A Swifteket én is nézegettem, de 10 évig fizetni a részeletet nagyon gázos...
Új autók közül a VW polok nagyon olcsók, az újak, illetve új, de nem a legújabb széria. Az a baj viszont, hogy a VW-t valaki vagy nagyon dícséri, vagy nagyon szidja.

Nemrég volt nálunk egy távoli rokon vendégségben. Mentõs a fazon. Amiket használtak/használnak Toyota Hiace mentõautókat 10 évesek, nem hittem el mikor mondta, 600 000 km-nél sem volt motorikus gondjuk. Szinte csak tömítéseket kellet cserélni. A kasznijuk is csak ott rozsdásodott, ahol koccantak vele. Félelmetes a kis japánok mikre képesek.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Punkerwork
piros lámpánál álltunk mikor valaki full gázzal belénk szállt, a manusz az óráját nézte hogy elkésik e melóból, aszem erre nem lehet mit mondani.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork
ez full igaz, látunk 3 éves járgányt amin még rajta volt a hátsó ülést védõ gyári mûanyag izé, papar meghalt és azért adták el kb negyed áron.

Botond
Én már levezettem 120ezerkilómétert komoly baleset nélkül,de legalább 75%ban nem rajtam múlott,akkor is 2 hete,ha nem állunk meg kajálni,és kicsit korábban érünk oda akár nekem is repülhetett volna a BMW...
Punkerwork
1 éve ezt mondom nekik de nem hiszik el.

Botond
újságokat nézzed,akiktõl érdemes használt autót venni (nagypapper szeme fénye autók kevés kilóméterrel,garázsban tartott,törésmentes agyontisztítótt,agyonkímélt) azok nem használnak netet. :-)
Botond
Ja,igen,még egy fontos dolog.A biztonság kapjon télleg nagyobb hangsúlyt,mert az autózásba a legkönyebb belehalni,és legtöbben abba is halnak bele manapság.2hete jöttem haza Pestrõl,és az m3ason megáll a sor,majd lépésbe haladunk,szal tudtuk,hogy baleset van.Na most ez történt,hogy egy új Vectra megpattintott,egy cápa 5ös BMWt,ami úgy repült át a szalagkorláton,hogy azt nem érintette,és az oldalára érkezve szembõl telibe nyomott egy C-mercit,amibe úgy fúródott bele mintha az fának volna,olyan törés volt az orrán,a mercirõl lepattanva fejjel érkezett az árokba.Na most mind3 autó totálkár,ha nem egy félórát állunk a baleset mellett 2rõl meg nem tudtam volna mondani milyen autó volt.Szóval itt nincs olyan,hogy óvatosan megyek,és minden jó lesz,mert erre nem lehet felkészülni,hogy egyszercsak az autópályán szemberepül egy BMW és belédfúródik. <#csodalk>
Loogan
Úgy van ahogy leírtad. Én is nézegettem Mitsu Coltokat, csak amiket én találtam, mind olyan fos színû, lila, rózsaszín, sárga... A Nissanok is eléggé drágák, de nagyon tetszenek. Nem találtam jókat az ajánlatokban.
Ezek amiket Te belinkeltél tényleg jó vételek lehetnek. Hol találtad Õket? Én a hasznalauto.hu-n nézelõdöm.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Botond
reggelt!

Nekem eddig 3 autóm volt,2t újonnan vettem egyet használtan,szal én is hadd osszak meg pár tapasztalatot,ha érdekel vkit.Azok a dolgok nagyon igazak amiket Balu is ír,ezen felül még azt is vedd figyelembe,hogy egy motor futásideje véges.Veszel egy kocsit amiben 240ezer kilóméter van,akkor az lehet,hogy 5ezer kilóméteren belül motorcsere,de legalábbis nagy generál ami egyik sem 2 fillér.Másik a kocsik amiket linkelt Balu azok kevesebb kilóméter,de azok meg a kritikus 10éves kor körül vannak amikor nagyjából szét szokott rohadni az egész kipufogó rendszer(fõleg az ilyen katalizátoros gépeken),azt sem 2 fillér cserélni.Ha vki komolyan kocsit akar venni mindenképpen érdemes megfontolni az új autót,már csak biztonsági szempontok miatt is,valamint az új kocsikra van ugye 3-5év garancia,ami nem mind1.Egy új swift,aminek 4 csillagos töréstesztje van 0ft kezdõrészlettel havi 17ezer körüli törlesztésszel megy most.Igaz 10évig fizeted,de 10 év múlva vagy becseréled vagy eladod,de egy 20éves almérával/colttal már sokat nem tudsz kezdeni,azt már be se cserélik.Kocsival különben is hosszú távra kell tervezni,mert rövid távon nagyon nagyot veszít az értékébõl.Amiket Balu linkelt,azokat is azért árulja a tulaj,mert most 9 évesek,most még érnek vmit,de 10éves kor fölött már nincs ára,szal vagy eladja,vagy rárohad majd.

Szal kocsit csak ésszel.Olyat amiben 100ezer fölött van kilóméter olyat én a helyedben nem vennék.Nézni kell hirdetési újságokat sokat,egyik haverom kifogott például egy régi astrát 45ezer kilóméterrel,igaz 12-13éves vagy vmi hasonló,de egy nagypapáé volt,aki csak a telekre ment vele néha,szal az a 45ezer sem úgy telt,hogy minden lámpánál gyorsulási verseny feeling,és még reális áron is adta (1,5mill).Kereskedõtõl drágábban jutsz hozzá az biztos,meg nem is sokat tudsz meg az eredeti tulajról.Például nõtõl ne vegyél kocsit,mert az tuti volt törve/horpasztva nem egyszer nem kétszer.
Punkerwork
<#wave>

eLviRA
helló

...what\'s for You, will not pass You by...

Punkerwork
ICQ?

No comment. Városban 20 liter. <#levele>
<#vigyor3>

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Ez nem rossz verda, Loo, de 92'-es évjáratú autóhoz nem nagyon fogsz hitelt kapni, mert öreg. A bankok olyan autóhoz adnak hitelt, ami a konstrukció lejártakor nem több, mint egyes hitelintézeteknél 12, míg másoknál 15 év. Ez az 1.6 civic most 13 éves. Ahhoz, hogy részletre meg tudd venni, nem egész két év alatt kell kicsengetned a 890 rugót.
A másik ellenérv, hogy 890 e forintért -bár a Hondák nagyon cool kocsik-, indokolatlanul drága. Ugyanaz, mint német autóknál a Volkswagen. (Bár a japánok nem az extrákon spórolnak, mint a germánok).
Egyébként, ha Hondában gondolkodsz, melegen tudom ajánlani. Kiváló menetteljesítmény alacsony fogyasztással párosul + igényes + értéktartó, bár ez utóbbi tény használt autónál már nem igazán mérvadó. Gyakorlatilag két általános negatív tapasztalat szól ellene - az egyik, hogy Pesten lopják rendesen (a régieket alkatrésznek), valamint a 80%-uk le van harcolva.

A piros #10276 civic -a golyóimat teszem rá-, ebbe a "leharcolt" kategóriába tartozik. A bennfentesek szerint célszerû elkerülni a "tuningolt" autókat, mert tulajdonosuk szépen elárulja magáról, hogy a sebesség megszállotja. Erre vallanak a különbözõ tuningok - plusz levegõbefúvás, lesötétített ablakok, ültetett futómûvek és egyéb marhaságok. Plusz 180 000 km-et futott - valszeg nem nyugdíjas tempóban, ergo kompresszió már nincs benne... 200 000-nél pedig nagyszervíz van: légszûrõ, fékbetétek, vezérmûszíj stb. - mindezt japán kocsiknál átlag 60 rongyból hozod ki. (Ugyanez a szitu 100 000 km-nél is, bár ott sokkal inkább érdemesebb rákölteni).

Összehasonlításképpen érdemes egy pillantást vetni az alábbi kocsikra:

Nissan Almera:

Felszereltség: Állítható kormány, elektromos tükör, inmobiliser, rádiós magnó, riasztó, szerviz könyv, szervokormány, színezett üveg, törzskönyv, vezetõoldali légzsák.

Leírás: részletfizetés lehetséges. Vezetett, szervízkönyves, magyarországi, megkímélt, garantáltan kevés kilómétert futott autó.
Futott km: 77 000
Ár:985 000
Évjárat: 1996/6

---

Mitsubishi Colt

Felszereltség: Állítható kormány, centrálzár, elektromos tükör, fordulatszámmérõ, inmobiliser, könnyûfém felni, napfénytetõ, riasztó, szervokormány.

Leírás: spoiler.
Futott km: 110 000
Ár: 990 000
Évjárat: 1996

(Mindkét autó megelõzi a Hondát a hibastatisztikák listáján.)
Amúgy valóban - japán autók: <#eljen>

Punker
honlap kész? legyél majd ICQ-n plz.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nekem még az összes... 😊
Majd június 17-én lesz az utolsó vizsga.

Punker
reggelt

nem tom mi a gyári száma nem is érdekel, tetovált kis qrva néven fut és kész.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Kage Kage
Az a bajod Punker, ha hirtelen reagálsz mindig eljár a szád. Hát persze, hogy az hogy megjött!! ;-))

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Hmmm, remélem nem Evelinrõl beszélsz... :-)

-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'

Kage Kage
Húú, de mocskosul hiányzik már nekem is egy tekerés. Venni akarok egy bicajt, persze csak használtat, de már úgy gondoltam hogy nem valami ócskavasat, hanem valami márkásabb szekeret.

De olyan rohadt drágák hogy 150000 Ft körüli összegért (amennyit rászánnék) alig lehet kapni normálisabbat, nem is találtam még. Persze ilyen kereslet mellett, ami itt van bicajra, ez nem csoda... :-)

Kage Kage
Vittem ma fényképezõgépet a Hastech-be, csináltam pár képet, berakom ide is:

Na, mi van elrejtve a képen? :-) Ahogy Balu mondta, okosak ezek az amerikaiak... :-)

Ezt bizonyítja a következõ kép is, ezt mi raktuk ki, bár mikor kikerült még nem voltam itt... nyilván... :-)

És csak hogy érthetõ legyen, az ``entire 6R line'' kb. harmada:

Mentségükre legyen mondva, szerencsétlen konnektort nyomatékosításul úgy odaragasztószalagozták, hogy valszeg teherautóval húzva is elõbb jönne ki az oszlop, mint a dugó belõle... :-)

Kage Kage
Jójó Sys, de csajozáshoz nem 1000 km-eket mész... Városban (és itt most nem Bp.-re gondolok, hanem mondjuk Eger) nyakamat rá, hogy nem éri be 20-nál kevesebbel. Persze tényleg az a legjobb, ahogy itt állnak hozzá. Le van sz*rva. Csak egy rossz európai szokás ezen rágódni... :-)

Lolita
az érdekes volt?😊ennél biztos történt vm izgibb is😊

Punker
eltüntél.

Lolita
na re...történt vm érdekes mostanság?

Punker
a kis qrva a tüzesvízben tegnap tele pakolta a Vilmosom jégkockával + NARANCS karikával, máglyán kéne megégetni akkor nem fájna most a torkom.

Punker
oksa 😊

Botond
üdv mindenkinek!

sorry,baráti házaspár volt itt 2napos vendégségben,nem nagyon voltam net közelben :-( holnap meló,kedden meg megyek fel Pestre egy kis idõre,szal majd ha visszajöttem akkor leszek megint hadra/csocsóra fogható ^.^
Amse
<#integet2>

eLviRA
jó napot a sivatagban! 😄

Punker
reggelt <#sniffles>

Punker
na elhúztam tesómékhoz névnapozni.

Punker
este züllés?

Botond
bicajoztunk,most indulunk haza :-)
Punker
mit csináltok ott?😊

Botond
na itt vagyunk Szilvásváradon,és van itt net egy kamionban <#nyes>
Punker
ahoj😊

Amse
szia! <#integet2>

eLviRA
sziasztok 😊

Botond
kagenek az akkor legalább 15liter :-D
Botond
reggelt
Kiszámoltuk, mennyit eszik, röhögni fox: autópályán 10-et 100 km-en. Úgy, hogy nem hajtod agyon. (120-150-es tempó)

Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.

Punker
amúgy reggelt

Punker
meg minket is kiröhögtél, a meló miatt, most megtudtad végre <#eplus2>

Kage Kage
Ja, ez is lehet csajozós Sys, már ha a csajod benzinkutas. Tutira sokat járnál vele hozzá...

Én ki vagyok akadva, a VW Jetta (amit Bora néven árulnak Európában, most tudtam meg), amit vezetek egy szimpla 4-hengeres 2000-es motor. Olyan 60 literes tartálya lehet, de úgy esik lefelé a mutató, hogy már nem merek rá se nézni. Én kihoztam 4.26 literes fogyasztást 1.6-os motorból, ez tuti hogy 10 fölött eszik.

Bele se merek gondolni, hogy ez a 3.6 literes motor mennyit zabálhat, ha az is automata (márpedig az).

Kage Kage
Itt már majdnem eléri a 20 fokot délben, állítólag már egy hónapnak sem kell eltelnie és itt a nyár 23 fokkal... :-))

Kage Kage
Haha, CB rádió? :-)) Elvileg azon tartjuk a kapcsolatot az üzemen belül. Gyakorlatilag ha meghallom a nevem benne, akkor repülök a feltételezett üzenetküldõhöz, hogy ugyan ismételje már meg mit is akart, mert egy büdös szót nem értettem. Füldugón keresztül elég komoly esélyeim vannak, hogy néhány szót elcsípjek.. :-)

Napi kevesebb mint 6 óra szolid kikapcsolódás jut, ez az alvást jelenti. A többi meló, kezdek is kikészülni, ezt már szóvá is tettem. Azt mondták, majd megszokom. Hurrá.

A vezetést meg nem lenne túlzottan érdemes elcseszned akkor, szal ezt az ``úr'' dolgot már hamarabb is tisztázhattad volna... :-) Azért sok szerencsét hozzá, nektek lányoknak az is kell.. ;-)

Kage Kage
Bazzeg Balu, ez nem vicc... Péntek este van, ugyan beküldtem már két sört, de most állok neki májat fõzni. Talán holnap el is tudok menni valahova. Talán nem. Mondjuk olyan 2 hónappal ezelõtt még kiröhögtem volna magam... :-|

Kage Kage
_Gyakorlatilag_ ugyanolyan pontos értéket ad. De látom Botond, hogy a gyengéd az autó... :-)

Ja, típus: Chevrolet Camaro

Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.