SG: Eger Connection
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Új autók közül a VW polok nagyon olcsók, az újak, illetve új, de nem a legújabb széria. Az a baj viszont, hogy a VW-t valaki vagy nagyon dícséri, vagy nagyon szidja.
Nemrég volt nálunk egy távoli rokon vendégségben. Mentõs a fazon. Amiket használtak/használnak Toyota Hiace mentõautókat 10 évesek, nem hittem el mikor mondta, 600 000 km-nél sem volt motorikus gondjuk. Szinte csak tömítéseket kellet cserélni. A kasznijuk is csak ott rozsdásodott, ahol koccantak vele. Félelmetes a kis japánok mikre képesek.
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Ezek amiket Te belinkeltél tényleg jó vételek lehetnek. Hol találtad Õket? Én a hasznalauto.hu-n nézelõdöm.
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
Nekem eddig 3 autóm volt,2t újonnan vettem egyet használtan,szal én is hadd osszak meg pár tapasztalatot,ha érdekel vkit.Azok a dolgok nagyon igazak amiket Balu is ír,ezen felül még azt is vedd figyelembe,hogy egy motor futásideje véges.Veszel egy kocsit amiben 240ezer kilóméter van,akkor az lehet,hogy 5ezer kilóméteren belül motorcsere,de legalábbis nagy generál ami egyik sem 2 fillér.Másik a kocsik amiket linkelt Balu azok kevesebb kilóméter,de azok meg a kritikus 10éves kor körül vannak amikor nagyjából szét szokott rohadni az egész kipufogó rendszer(fõleg az ilyen katalizátoros gépeken),azt sem 2 fillér cserélni.Ha vki komolyan kocsit akar venni mindenképpen érdemes megfontolni az új autót,már csak biztonsági szempontok miatt is,valamint az új kocsikra van ugye 3-5év garancia,ami nem mind1.Egy új swift,aminek 4 csillagos töréstesztje van 0ft kezdõrészlettel havi 17ezer körüli törlesztésszel megy most.Igaz 10évig fizeted,de 10 év múlva vagy becseréled vagy eladod,de egy 20éves almérával/colttal már sokat nem tudsz kezdeni,azt már be se cserélik.Kocsival különben is hosszú távra kell tervezni,mert rövid távon nagyon nagyot veszít az értékébõl.Amiket Balu linkelt,azokat is azért árulja a tulaj,mert most 9 évesek,most még érnek vmit,de 10éves kor fölött már nincs ára,szal vagy eladja,vagy rárohad majd.
Szal kocsit csak ésszel.Olyat amiben 100ezer fölött van kilóméter olyat én a helyedben nem vennék.Nézni kell hirdetési újságokat sokat,egyik haverom kifogott például egy régi astrát 45ezer kilóméterrel,igaz 12-13éves vagy vmi hasonló,de egy nagypapáé volt,aki csak a telekre ment vele néha,szal az a 45ezer sem úgy telt,hogy minden lámpánál gyorsulási verseny feeling,és még reális áron is adta (1,5mill).Kereskedõtõl drágábban jutsz hozzá az biztos,meg nem is sokat tudsz meg az eredeti tulajról.Például nõtõl ne vegyél kocsit,mert az tuti volt törve/horpasztva nem egyszer nem kétszer.
<#vigyor3>#vigyor3>
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
A másik ellenérv, hogy 890 e forintért -bár a Hondák nagyon cool kocsik-, indokolatlanul drága. Ugyanaz, mint német autóknál a Volkswagen. (Bár a japánok nem az extrákon spórolnak, mint a germánok).
Egyébként, ha Hondában gondolkodsz, melegen tudom ajánlani. Kiváló menetteljesítmény alacsony fogyasztással párosul + igényes + értéktartó, bár ez utóbbi tény használt autónál már nem igazán mérvadó. Gyakorlatilag két általános negatív tapasztalat szól ellene - az egyik, hogy Pesten lopják rendesen (a régieket alkatrésznek), valamint a 80%-uk le van harcolva.
A piros #10276 civic -a golyóimat teszem rá-, ebbe a "leharcolt" kategóriába tartozik. A bennfentesek szerint célszerû elkerülni a "tuningolt" autókat, mert tulajdonosuk szépen elárulja magáról, hogy a sebesség megszállotja. Erre vallanak a különbözõ tuningok - plusz levegõbefúvás, lesötétített ablakok, ültetett futómûvek és egyéb marhaságok. Plusz 180 000 km-et futott - valszeg nem nyugdíjas tempóban, ergo kompresszió már nincs benne... 200 000-nél pedig nagyszervíz van: légszûrõ, fékbetétek, vezérmûszíj stb. - mindezt japán kocsiknál átlag 60 rongyból hozod ki. (Ugyanez a szitu 100 000 km-nél is, bár ott sokkal inkább érdemesebb rákölteni).
Összehasonlításképpen érdemes egy pillantást vetni az alábbi kocsikra:
Nissan Almera:
Felszereltség: Állítható kormány, elektromos tükör, inmobiliser, rádiós magnó, riasztó, szerviz könyv, szervokormány, színezett üveg, törzskönyv, vezetõoldali légzsák.
Leírás: részletfizetés lehetséges. Vezetett, szervízkönyves, magyarországi, megkímélt, garantáltan kevés kilómétert futott autó.
Futott km: 77 000
Ár:985 000
Évjárat: 1996/6
---
Mitsubishi Colt
Felszereltség: Állítható kormány, centrálzár, elektromos tükör, fordulatszámmérõ, inmobiliser, könnyûfém felni, napfénytetõ, riasztó, szervokormány.
Leírás: spoiler.
Futott km: 110 000
Ár: 990 000
Évjárat: 1996
(Mindkét autó megelõzi a Hondát a hibastatisztikák listáján.)
Amúgy valóban - japán autók: <#eljen>#eljen>
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Majd június 17-én lesz az utolsó vizsga.
nem tom mi a gyári száma nem is érdekel, tetovált kis qrva néven fut és kész.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'
-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'
De olyan rohadt drágák hogy 150000 Ft körüli összegért (amennyit rászánnék) alig lehet kapni normálisabbat, nem is találtam még. Persze ilyen kereslet mellett, ami itt van bicajra, ez nem csoda... :-)
Na, mi van elrejtve a képen? :-) Ahogy Balu mondta, okosak ezek az amerikaiak... :-)
Ezt bizonyítja a következõ kép is, ezt mi raktuk ki, bár mikor kikerült még nem voltam itt... nyilván... :-)
És csak hogy érthetõ legyen, az ``entire 6R line'' kb. harmada:
Mentségükre legyen mondva, szerencsétlen konnektort nyomatékosításul úgy odaragasztószalagozták, hogy valszeg teherautóval húzva is elõbb jönne ki az oszlop, mint a dugó belõle... :-)
sorry,baráti házaspár volt itt 2napos vendégségben,nem nagyon voltam net közelben :-( holnap meló,kedden meg megyek fel Pestre egy kis idõre,szal majd ha visszajöttem akkor leszek megint hadra/csocsóra fogható ^.^
Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.
Én ki vagyok akadva, a VW Jetta (amit Bora néven árulnak Európában, most tudtam meg), amit vezetek egy szimpla 4-hengeres 2000-es motor. Olyan 60 literes tartálya lehet, de úgy esik lefelé a mutató, hogy már nem merek rá se nézni. Én kihoztam 4.26 literes fogyasztást 1.6-os motorból, ez tuti hogy 10 fölött eszik.
Bele se merek gondolni, hogy ez a 3.6 literes motor mennyit zabálhat, ha az is automata (márpedig az).
Napi kevesebb mint 6 óra szolid kikapcsolódás jut, ez az alvást jelenti. A többi meló, kezdek is kikészülni, ezt már szóvá is tettem. Azt mondták, majd megszokom. Hurrá.
A vezetést meg nem lenne túlzottan érdemes elcseszned akkor, szal ezt az ``úr'' dolgot már hamarabb is tisztázhattad volna... :-) Azért sok szerencsét hozzá, nektek lányoknak az is kell.. ;-)
Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.