SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Loogan
Már megint túllõtted Magad, mi? Valahol vmi bokorban ébredtél. Ejj édes egyetemélet.
Minket is eléggé nyírnak. Nem tudom mi ütött a tanárokba. Kb 100-an indultunk, és most 4. félév végére a megmaradt 35 fõnek a 2/3-a sehol sincs, sokan buknak.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Yo regat! (jó reggelt - gettósul) 😊
Bakterház, elmentem ma magfizika vizsgaZH-t írni, és kiderült, hogy a tanárok írnak ma, és a kutató szakosoknak tök más tartja...megnéztem megint a hirdetõtáblát, és most már ki volt rakva, hogy ZH május 30-án... Na, köszi... úgyhogy szóban kell vizsgáznom...azaz meg kell tanulnom az anyagot... <#falbav>

Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.

eLviRA
Goede dag! (jónapot - hollandusul 😊))

...what\'s for You, will not pass You by...

Amse
szintúgy!<#integet2>

Punker
reggelt

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
nem is volt sz@r a meccs, mondjuk kb 5 percet láttam belõle, viszont a gyros-ban még minidg jó a Vilmos és nem is olyan drága 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Lolita
mooost mééérrtt????csak mert paism van?ne legyél már Pali...

Szerelmes? Hát akkor téged sem látunk már egy ideig... <#rinya>

Ja, bammeg...én is pot ezen gondolkodtam az imént...Úgyhogy, Botond, most lebuktál: a következõ beb*szást Te állod. <#pias>

Hehe...köszi <#hawaii>

Lolita
siiimááán😊szerelmes vok....v vm ilyesmi😊tali?öööö....jo de mikor?és hol és kikkel..és a többi😊

Loogan
Ejjjjjj Te elveszett jány!
Mikor látlak már újra? Élsz még? Jól vagy?

Lolita
joccakát

Loogan
Milyen cége van az asszonynak?
Há mémmá, birtok, cég, kartel, whiskey, ehhh tiszta Dallas <#vigyor><#vigyor3>

eLviRA
Te mindig nagyon helyes vagy 😊))

...what\'s for You, will not pass You by...

Loogan
Hehe, tapasztalat, mi? <#vigyor>

Punkerwork
kivéve ha jön szembe valaki 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Hmmm... Szerintem az van, hogy a táblák azt a sebességet mutatják, amivel (szélsõséges eseteket leszámítva) minden idõjárási körülmények között végig lehet menni az adott szakaszon. Loo-nak is igaza van, a reakcióidõvel kapcsolatban, ha jobban belegondolok. Egyébként szerintem 100-al minden kanyar bevehetõ száraz úton. 😊

Loogan
Hát igen a rizikófaktor csökkenthetõ, ha betartod az alapszbályokat. Végül is a KRESZ sem hülyeség. Az egyik olyan rendszerek kevese, amit ember talált ki és mûködõképes. Ahol van egy 30-as tábla, az valamiért ki van rakva. Lehet hogy pont azzal a sebességgel tudsz elkerülni egy balesetet, amit a megengedett 50-el esetleg már nem. Azért ezeket se hülyék találják ki, közlekedési mérnököknek hívják Õket.
Nem kell belemenni veszélyes helyzetekbe sem, tesóm mondogatja, Õ inkább szeret megérkezni...
A baj mindig abból van, hogy: "óóóó, ott még pont beférünk", oszt nem is.
Amúgy én sem számítok rutinosnak, abszolute.

Mikor mondtam, hogy rutinos vagyok? Fater, aki 20 évig teherautózott, meg buszozott, na õ rutinos. Én még pöcs vagyok. Ennyi. Egyébként a rutinos vezetõk aránya a száguldozó csökkentekhez képest igen kicsiny. De nem is az a lényeg: A balesethez mindig 2 fél kell (kivéve, ha nekimész egy fának). És ha legalább az egyik figyel, akkor elkerülhetõ a balhé. Én ezt mondom. Uff. 😊

Botond
tól=túl
Botond
Neked mekkora rutinod van szembeszálló BMWékkel?<#zavart1> A századik szembeszállónál lehet már én is vágnám mit és mikor és hogy,csak elõtte 99et tól kell élni. <#eplus2>
Pedig egy rutinos vezetõnek van esélye cselekedni a szembeszálló 5-ös BMW-vel szemben is. Elrántja a kormányt, és inkább elszáll oldalra az útról...stb. Ha nincs rutinod, meg csak nézel, mint Rozi a moziban, és imádkozol, hogy most épp szerencséd legyen.

Mondd meg neki, hogy nem ebben egyeztetek meg. És miért most dõlnek el ezek a dolgok, az iskola vége elõtt két héttel? Azt a fickót is ki kéne onnan tenni a p*csába. Még mindig a "pártban" gondolkodik... <#szomoru2>

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Botond
Csak annyit próbáltam jelezni,hogy én más irányban keresném a kompromisszumokat.Most nálunk is nagy átalakulások vannak,valszeg visszacuccolunk Pestre,mert fater elmegy nyugdíjba átveszi a birtokot,és baromira unom magam már így is itthon,ha még ennyi dolgom se lesz akkor végképp megpusztolok,melót itt nem találok,szal irány Pest.Asszony cégét csõdbe viszi a vezér,szal neki is új meló kéne,de õ se talál itt szintén irány Pest a megoldás,és nekünk is kéne egy városi verda,amivel azé haza lehet ugrani hétvégén,és hasonlóak a lehetõségeink is perpillanat,mint nektek,mert ugye nekünk itt a dömper is amit fizenti kell mellette,még ha csak annyi lesz hogy áll itt a garázsban,és néha fater elmegy vele szõlészkedni,vadászni.
Én is inkább Kage-val értek egyet... én pl. azért használok gépjármûvet, hogy gyorsan eljussak oda, ahova akarok, ne kelljen várni rá, és vihessek magammal esetlegesen nagyobb dolgokat is (mint pl. 3 rekesz sör 😉 ), és nem azért, hogy balesetezzek vele...

Punkerwork
melóval kész vagy?

Remélem tényleg nem vetted ezt rossz néven. Nem rosszindulatból mondtam és általánosságban beszéltem hasonló vonatkozásban, mint amit az imént ecsetelt Loogan testvér.
Kvázi nagyon úgy festett a dolog, mintha azt hinnéd, azért beszélünk használt alsó- és alsó-közép kategóriás (kasztni nélküli) autókról, mert hülye gyerekek vagyunk. Nem, csak hát ugye nincs pénz nagyobb verdára. És nincs új kocsira sem. <#nemtudom>
Egyelõre lesz ami lesz. Tíz év múlva én is azt tervezem, hogy egy Lexusba szállok majd be. <#wink>
Ha az embert otthonról nem tolják pénzzel, akkor marha nehéz elindulni. Ezt azok nem tudják (és valószínûleg csak akkor fogják megtudni,milyen, mikor már késõ lesz), akiket a papa és a mama szatyorban nevelt fel.
Én nem tartozom a "tipikus irigy magyar" kategóriába, sõt kifejezetten örülök, ha egy korrekt, lojális embernek sikeres élete van. De bevallom õszintén, hogy a hurka-gyurka elkényeztetett embereket nem nézem szarba sem.
Épp ma reggel mondtam a barátnõmnek, hogy karácsonyra be kell ütemezni egy fasza gáztûzhelyet, mert a jelenlegi huszonöt éves és már nem tudok vele normálisan dolgozni. Karácsonyra! Hét hónap múlva. Akkorra talán lesz annyi pénz. Mindeközben a tökömrõl folyik a víz a panelban a melegtõl. Nincs pénz mobilklímára sem, hogy legalább éjszaka nyugtunk legyen. És én magyar viszonylatokban nem keresek rosszul (igaz, jól sem). A barátnõm szintúgy annyit keres, mint én. Ennek ellenére egy szaros használt autó belépési költségét halogatom több mint egy éve. Szóval, ilyen az élet. Robotolni kell és nem szabad visszanézni. De szerintem ennek is elég sok elõnye van. <#alien>

Loogan
Basszus hol van az még?
Most kaptam a fülest, hogy lehet hogy nem hosszabbítanak szerzõdést jövõ évre. Vissza szándékozik jönni egy GYES-e kollegina, és hát én vagyok az elsõszámú célpont. Nem hivatalos még a hír, de úgy érzem lesz egy randim az igazgatóval a közeljövõben. Õ ígérte kb 2 hónapja, hogy maradok. Szájából segget remélem nem akar csinálni. Akárhogy is, de szûkebb lesz a nadrág szára számomra.
Szal lehet új munkahely után kell néznem, meg persze nyelvvizsgázni is jó lenne, és az asszony is menni akar nyaralni vhova. Úgyhogy tényleg nemtom hogy alakul a nyaram, augusztus meg még kuvva messze van.

Punkerwork
tudjad, 1 héten belül nyilatkoznom kell 😞

Botond
még 3 spamm,és eléred az 1000 hozzászólást <#vigyor5>
Loogan
Riszpektáááááá <#worship>

Botond
Nem vettem magamra,én tudom,hogy mennyit dolgoztam,és hogy hogy lett meg a gépem,nem tagadom,hogy volt egy kis elõnyöm az átlaggal szemben,de ahhoz,hogy ezzel élni lehessen elég sokat kellett tenni,és elég sok lemondással is járt.
Loogan

Loogan
Ezt nehogy Magadra vedd! Én elsõsorban azokra gondoltam, akiknek 19 évesen 10 millás BMW-vel rohangálnak, mert nincs jobb dolguk, ugye dolgozniuk nem kell, uis apuci nyomja a seggük alá a verdát. Persze ezek a legnagyobb májer kölykök, akik Minket szarba se néznek. Pl: jópár ilyen van Egerben a tesi szakosak között

Az ilyenek szoktak 200-as tempó mellet vmi szerencsétlen család 1,5 milliós verdájába beleszaggatni. 20 év múlva meg büszkén mesélik, hogy: öcsssééém láttad volna, ahogy szétszakadt az a béna Renault, mert az a vén fasz nem tudott haladni...

Punkerwork
na ja, ha nincs lóvéd akkor a biztonságot elfelejtheted.

Botond
Azért szomorú,hogy az a fõ érvetek,hogy 'mert nekem nem nyomják otthonról a zs-t'.
Punkerwork
Loogan téged érdekelne borhadjárat 2 éjszaka?

Loogan
Aki tud angolul, meg érdekli is:
www.euroncap.com

Loogan
Tény és való, hogy a kaszni felfog, és elnyel sokat. Nem mindegy, hogy valami 1,5 méteren fokozatosan "lassít le" 80km/h-ról 0-ra, vagy ugyanezt 3-4 m-en teszi(pl: 2 kocsinál frontális ütközésnél), fõleg ha a két kocsi kasznija felfelé egymásbahajlik. Nagy sebességnél meg ez ugyanmindegy. Max a mérõmûszereknek nem. Kb olyan mintha egy pisztoly helyett sörétessel lõnének fejbe. Tök mind1, mert úgyis meghalsz, csak a lyuk kisebb-nagyobb a fejeden.
Abban Balunak igaza van, hogy a belsõ szerveket nem erõs izmok fogják, és ezek leszakadva belsõ vérzéshez vezetnek. Megjegyzem ezért kell Aikidozni, mert ott a sok esésnél megerõsödnek ezek a tartó izmok. :-)))))
Egyszer volt egy mûsor, ott mondták az okosok, hogy ha 60-al frontálisan ütközöl egy fallal, az olyan mintha 3 emeletnyit esnél. Hááát túl lehet élni ugye, de ...

Én is fontosnak tartom a biztonságot, de az igencsak megdrágítja az autó árát: nagyobb is, meg többet is eszik, meg eleve drágább. A légzsákot, merevítést, stb. ki lehet spórolni (nem célszerû, de Mo-n ez van). Viszont motor meg kaszni nélkül meg nem megy az autó, szal ezt mindenképpen meg kell venni. Aztán tényleg akit nem nyomnak otthonról pénzzel, az olyan autót tud venni amilyenre telik. Nekem se rakják a kezembe a 3-4 millát, hogy fiam vegyél autót. Örülök, ha 1 millát hitellel együtt összekaparok. Aztán meg próbálok óvatosan vezetni, meg vigyázni, ha nem jön össze, akkor így jártam... Az élet tele van kompromisszumokkal.

Ps: a régi Suzuki Swift biztonsági színvonala már viszont tényleg nagyon gáz, már nekem is. Azért legalább kisujjal ne tudjam már benyomni azt, aminek "meg kellene védenie". Amúgy jó kis vita alakult ki <#eljen> szeressük 😊

Botond
Itt is 50el viszik bele a falba az autókat,mert az már kb reális képet ad egy 130as frontális csattanásról,nem pedig azért mert csak városi használatra tervezik a kocsikat <#vigyor1>
Loo, ezt érdemes átböngészni - csak tájékozódásképpen.

5 év legmegbízhatóbb autói /4-6 éves verdák/ (2002)

4-6 éves autók hibastatisztikája

Érdemes kémlelni az alsó-közép kategóriát, kik is uralják a mezõnyt... 😊

Botond
2 autó ütközésénél a gyûrõdés elnyel az erõbõl,így tompítva az ütközés erejét,míg egy fallal való ütközés esetén csak a te autód nyel el erõt,a fal nem,így több erõ marad az ütközésben,ez tény,ha el tudod képzelni,ha nem. <#zavart1>
Loogan
Na Emberek!
Ezen az oldalon lehet csemegézni a töréstesztekbõl. A "nagy" márkák is gyûrõdnek azért, de a Suzuki tjáró az elég durva azért.

No comment...
Bízom benne, hogy ezt magad sem hiszed sokáig. Milyen "rugalmas valaminek", Botond? <#guluszem1> Frontális ütközésnél olyan fizikai erõk hatnak, amit el sem tudunk képzelni.

A szembe arcátlankodó 5-ös BMW ellen csak úgy lehet védekezni, ha óvatosan mész. Az óvatos sofõrnek van ideje korrigálni, a pöcsfejû száguldozónak nincs. Ugyanez a gyógyír az alvó kamionosok ellen, csakúgy, mint a kanyarban elõzõknél is. Benne kell lenni az emberben, hogy vészhelyzet esetén jobbra rántja a kormányt. Inkább egy fa, mint a szembejövõ.
A legtöbb ember sajnos balra rántja, hogy az úttesten maradjon. Puff. Vagy elkezdi nyomni a féket - roszabb esetben a gázt a pánik miatt.
A Körúton két éve kiszedtem egy vén faszt a 7-es BMW-bõl az ablakon keresztül, mert csak a gázpedált találta és majdnem letúrt a járdára, azután meg neki állt feljebb. Pechjére bekapott egy piros lámpát. Pontosan az ilyen emberek okozzák a problémákat, mert azt hiszik sérthetetlenek. Csak a többi ember jóindulatán múlik, hogy nem törik össze az autójukat minden egyes nap.

Végül is valószínûleg eltérõ az autóvezetési felfogásunk. Én maradok a filozófiámnál. Eddig bevált - egyetlen autót sem karcoltam meg, pedig megéltem vagy kétszáz vészhelyzetet. Mindet azért tudtam megoldani, mert óvatosan vezettem. A szemben jövõ ezt fel sem fogta, csak nyomta a gázt és a kritikus pillanatban láttam a szemében a tanácstalan kétségbeesést. Sok köcsög van az utakon. Szerintem a vezetõk 30%-a. Egyfajta fokmérõ a vezetni "tudásnak", hogy hány autót törtél már össze és még mennyit fogsz.

Botond
Nem,mert x sebességgel nekimenni egy rugalmas vminek az sokkal kevesebb ellenhatást vált ki mint egy rugalmatlannak.Majd kage a fizikusok gyöngye levezeti neked,én már rég foglalkoztam ilyesmivel,de ha 200-200al találkozik 2 autó az közel sincs annyira gázos mintha 400al eltrafálsz egy falat,a 130 lehet kicsit kevés,de mondjuk a fele,szal olyan mintha simán 200al a falnak mennél.
Punkerwork
ma reggel láttam egy kedves BMW-t ami ott a kanyarban ahol te a 30-at betartottad 50-nel megnézte a szembe sávot, max 10 centi volt a 2 tükör között, bár ott a galytörõs állat megfogta volna, de 1 kis kocsit elsöpör a pics@ba simán.

A coltot eleve nem célszerû összehasonlítani egy felsõ kategóriás autóval. Mindkettõnek más a rendeltetése. Mivel nekem apukáék nem nyomják a lóvét, nem tudok nagy verdát venni - kvázi meg kell dolgoznom a kicsiért is. Emellett városi autót szeretnék, ergo cél a kis fogyasztás, a kényelem és a könnyû parkolás. Nagy autóval Pesten ezt soha nem érhetném el.
Az óvatos vezetés az egyetlen ellenszere a 90%-os túlélésnek! Nem az autó. 100 km/h felett már nincs reakcióidõd. A tapasztalatlanok pedig bepánikolnak - ezért van sok frontális ütközés.

Egyébként remélem nem gondoltad komolyan, hogy a betonfal 130 -al veszélyesebb, mintha két autó frontálisan találkozik 200-200 -al... Az olyan mintha 400-al mennél egy falnak. <#confused>

Botond
Én azért hoztam fel ezt a balesetet példának,mert ezen jól lemérhetõ,hogy az baromság,hogy "ha óvatosan vezetek minden jó lesz",mert a szembeszálló 5ös BMWtõl az sem véd meg.Városban is van ilyen tuti,de olyanba még nem futottam bele.