SG: Eger Connection
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minket is eléggé nyírnak. Nem tudom mi ütött a tanárokba. Kb 100-an indultunk, és most 4. félév végére a megmaradt 35 fõnek a 2/3-a sehol sincs, sokan buknak.
Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.
Bakterház, elmentem ma magfizika vizsgaZH-t írni, és kiderült, hogy a tanárok írnak ma, és a kutató szakosoknak tök más tartja...megnéztem megint a hirdetõtáblát, és most már ki volt rakva, hogy ZH május 30-án... Na, köszi... úgyhogy szóban kell vizsgáznom...azaz meg kell tanulnom az anyagot... <#falbav>#falbav>
Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Mikor látlak már újra? Élsz még? Jól vagy?
Há mémmá, birtok, cég, kartel, whiskey, ehhh tiszta Dallas <#vigyor>#vigyor><#vigyor3>#vigyor3>
Nem kell belemenni veszélyes helyzetekbe sem, tesóm mondogatja, Õ inkább szeret megérkezni...
A baj mindig abból van, hogy: "óóóó, ott még pont beférünk", oszt nem is.
Amúgy én sem számítok rutinosnak, abszolute.
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
Kvázi nagyon úgy festett a dolog, mintha azt hinnéd, azért beszélünk használt alsó- és alsó-közép kategóriás (kasztni nélküli) autókról, mert hülye gyerekek vagyunk. Nem, csak hát ugye nincs pénz nagyobb verdára. És nincs új kocsira sem. <#nemtudom>#nemtudom>
Egyelõre lesz ami lesz. Tíz év múlva én is azt tervezem, hogy egy Lexusba szállok majd be. <#wink>#wink>
Ha az embert otthonról nem tolják pénzzel, akkor marha nehéz elindulni. Ezt azok nem tudják (és valószínûleg csak akkor fogják megtudni,milyen, mikor már késõ lesz), akiket a papa és a mama szatyorban nevelt fel.
Én nem tartozom a "tipikus irigy magyar" kategóriába, sõt kifejezetten örülök, ha egy korrekt, lojális embernek sikeres élete van. De bevallom õszintén, hogy a hurka-gyurka elkényeztetett embereket nem nézem szarba sem.
Épp ma reggel mondtam a barátnõmnek, hogy karácsonyra be kell ütemezni egy fasza gáztûzhelyet, mert a jelenlegi huszonöt éves és már nem tudok vele normálisan dolgozni. Karácsonyra! Hét hónap múlva. Akkorra talán lesz annyi pénz. Mindeközben a tökömrõl folyik a víz a panelban a melegtõl. Nincs pénz mobilklímára sem, hogy legalább éjszaka nyugtunk legyen. És én magyar viszonylatokban nem keresek rosszul (igaz, jól sem). A barátnõm szintúgy annyit keres, mint én. Ennek ellenére egy szaros használt autó belépési költségét halogatom több mint egy éve. Szóval, ilyen az élet. Robotolni kell és nem szabad visszanézni. De szerintem ennek is elég sok elõnye van. <#alien>#alien>
Most kaptam a fülest, hogy lehet hogy nem hosszabbítanak szerzõdést jövõ évre. Vissza szándékozik jönni egy GYES-e kollegina, és hát én vagyok az elsõszámú célpont. Nem hivatalos még a hír, de úgy érzem lesz egy randim az igazgatóval a közeljövõben. Õ ígérte kb 2 hónapja, hogy maradok. Szájából segget remélem nem akar csinálni. Akárhogy is, de szûkebb lesz a nadrág szára számomra.
Szal lehet új munkahely után kell néznem, meg persze nyelvvizsgázni is jó lenne, és az asszony is menni akar nyaralni vhova. Úgyhogy tényleg nemtom hogy alakul a nyaram, augusztus meg még kuvva messze van.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Az ilyenek szoktak 200-as tempó mellet vmi szerencsétlen család 1,5 milliós verdájába beleszaggatni. 20 év múlva meg büszkén mesélik, hogy: öcsssééém láttad volna, ahogy szétszakadt az a béna Renault, mert az a vén fasz nem tudott haladni...
www.euroncap.com
Abban Balunak igaza van, hogy a belsõ szerveket nem erõs izmok fogják, és ezek leszakadva belsõ vérzéshez vezetnek. Megjegyzem ezért kell Aikidozni, mert ott a sok esésnél megerõsödnek ezek a tartó izmok. :-)))))
Egyszer volt egy mûsor, ott mondták az okosok, hogy ha 60-al frontálisan ütközöl egy fallal, az olyan mintha 3 emeletnyit esnél. Hááát túl lehet élni ugye, de ...
Én is fontosnak tartom a biztonságot, de az igencsak megdrágítja az autó árát: nagyobb is, meg többet is eszik, meg eleve drágább. A légzsákot, merevítést, stb. ki lehet spórolni (nem célszerû, de Mo-n ez van). Viszont motor meg kaszni nélkül meg nem megy az autó, szal ezt mindenképpen meg kell venni. Aztán tényleg akit nem nyomnak otthonról pénzzel, az olyan autót tud venni amilyenre telik. Nekem se rakják a kezembe a 3-4 millát, hogy fiam vegyél autót. Örülök, ha 1 millát hitellel együtt összekaparok. Aztán meg próbálok óvatosan vezetni, meg vigyázni, ha nem jön össze, akkor így jártam... Az élet tele van kompromisszumokkal.
Ps: a régi Suzuki Swift biztonsági színvonala már viszont tényleg nagyon gáz, már nekem is. Azért legalább kisujjal ne tudjam már benyomni azt, aminek "meg kellene védenie". Amúgy jó kis vita alakult ki <#eljen>#eljen> szeressük 😊
5 év legmegbízhatóbb autói /4-6 éves verdák/ (2002)
4-6 éves autók hibastatisztikája
Érdemes kémlelni az alsó-közép kategóriát, kik is uralják a mezõnyt... 😊
Ezen az oldalon lehet csemegézni a töréstesztekbõl. A "nagy" márkák is gyûrõdnek azért, de a Suzuki tjáró az elég durva azért.
Bízom benne, hogy ezt magad sem hiszed sokáig. Milyen "rugalmas valaminek", Botond? <#guluszem1>#guluszem1> Frontális ütközésnél olyan fizikai erõk hatnak, amit el sem tudunk képzelni.
A legtöbb ember sajnos balra rántja, hogy az úttesten maradjon. Puff. Vagy elkezdi nyomni a féket - roszabb esetben a gázt a pánik miatt.
A Körúton két éve kiszedtem egy vén faszt a 7-es BMW-bõl az ablakon keresztül, mert csak a gázpedált találta és majdnem letúrt a járdára, azután meg neki állt feljebb. Pechjére bekapott egy piros lámpát. Pontosan az ilyen emberek okozzák a problémákat, mert azt hiszik sérthetetlenek. Csak a többi ember jóindulatán múlik, hogy nem törik össze az autójukat minden egyes nap.
Végül is valószínûleg eltérõ az autóvezetési felfogásunk. Én maradok a filozófiámnál. Eddig bevált - egyetlen autót sem karcoltam meg, pedig megéltem vagy kétszáz vészhelyzetet. Mindet azért tudtam megoldani, mert óvatosan vezettem. A szemben jövõ ezt fel sem fogta, csak nyomta a gázt és a kritikus pillanatban láttam a szemében a tanácstalan kétségbeesést. Sok köcsög van az utakon. Szerintem a vezetõk 30%-a. Egyfajta fokmérõ a vezetni "tudásnak", hogy hány autót törtél már össze és még mennyit fogsz.
Az óvatos vezetés az egyetlen ellenszere a 90%-os túlélésnek! Nem az autó. 100 km/h felett már nincs reakcióidõd. A tapasztalatlanok pedig bepánikolnak - ezért van sok frontális ütközés.
Egyébként remélem nem gondoltad komolyan, hogy a betonfal 130 -al veszélyesebb, mintha két autó frontálisan találkozik 200-200 -al... Az olyan mintha 400-al mennél egy falnak. <#confused>#confused>