SG: Eger Connection
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
viszont állítólag 15 év után elkezdik az Egert elkerülõ utat:
Tervezési szerzõdés
2. sza kasz: Eger, Sas út (2501. sz. út)–Had nagy út kö zött
2. sza kasz: Had nagy út–Vé csei völgy út (2504. sz. út) kö zött
3. sza kasz: Vé csey völgy út–Cif ra ka pu út kö zött.
Amúgy sztem a nappali/konyha egy légtérben kifejezetten elõnyös. Én, ha építenék is úgy csinálnám. Egy nagyobb teljesítményû, korrekt minõségû szagelszívóval/páramentesítõvel szépen megoldható.
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
Kicsinek meg kicsi,de most erre fussa.
beszéltem a tûzoltókkal, eléggé elkeserítettek klíma ügyben 😞
Mi újság a vállappal? Elvetették végül a terveket?
Ám az esetek többségében nem "piálni" megyünk, hanem beszélgetni, sörözgetni, borozgatni, biliárdozni. Ez utóbbi esetben nálam nagy mértékben számít, hogy milyen környezetben vagyok.
...és természetesen alapvetõ igényem, hogy amiért fizetek... 😊
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.
Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.
A Turul sajnos nagyon félreesõ hely és mindig tele van. Persze ettõl függetlenül valamikor megér majd egy próbát.
A Mélyvíz nem igénytelen. Pláne nem kocsma. Hányszor voltál ott, hogy ezt objektíven meg tudod ítélni? A Gyros-t szidtam, mert szerencsétlen hely. A terasz RULZ és a kiszolgálás is kultúrált. A Görög kávézóban háromszor voltam az elmúlt négy hétben. Korrekt hely, igényes, a kellemes eszmecserékhez nem lehet jobbat kívánni. A Pool a legdrágább helyek egyike. Magas színvonal jellemzi. Nem fikáztam, hanem érveltem, miért nem érdemes oda menni. A Poolba nem lehet csak úgy beugrani biliárdozni - fõleg rövidnadrágban! A középsuliból szinte mindig a Senatorba jártunk két éven keresztül - minden nap. Ismerték a nevünket, tudták mit iszunk. Tény, hogy csevegni jártunk oda - elvégre kávézó. Nem kocsma.
#11841-
Ha jól emlékszem, 6 vagy 7 alkalommal látogattam meg a Tüzesvizet. Mindannyiszor barbibabákat láttam a pult mögött, tulajdonost egyszer sem. Így honnan a büdös francból tudhatja egy tulaj, hogy kik a törzsvendégek - már persze, ha valóban vissza akarja csábítani õket. Kiket is...???
Bátran állíthatom, hogy Egerben ismerek vagy háromtucat vendéglátós szakembert - többnyire üzletvezetõket, tulajdonosokat. Aki törzsvendég-kört akar kialakítani, az benne "él" az üzletben! Ott van állandóan. Figyel, kontrollál és szóba elegyedik a visszajáró vendégekkel (a figyelmesebbek az új betérõkkel is!).
Hol látsz te ilyet a Tüzesvízben? Ennek fényében milyen törzsvendégeket akar visszacsábítani? És ki? Egy olyan helyen, ahol mindenki öt percet vár a pultnál, ráadásul hibásan szolgálnak ki agyatlan emberek?
Úgy gondolod, hogy törzsvendég vagy a Tüzesvízben? Mi is azt hittük, hogy azok vagyunk a Ringben. Aztán kiderült, hogy miután otthagytunk összességében már több, mint 100 rongyot - nekünk sincs korsó, ha inni akarunk, megitatják velünk a romlott sört, lehalkítják a zenegépet, elfogy a szék...
Az õseim a Turul nevõ kocsmába kapcsolnak ki baráti körük egy részével. Két tulaj van, napi váltásban. Családias a hangulat. A törzsvendégkör 50-60 fõbõl áll. Olykor-olykor én is ellátogatok velük, ha otthon vagyok. Valami hasonlót lehet ott hallani: "szia Berci bácsi, szevasz Lacikám! Amstelt vagy Gössert csapolhatok? A Gössert most bontottuk, frisebb!" (...) "Uh elnézést! Csorba a korsód? Kis türelmet, azonnal hozok egy másikat." (...) "Melyik csatornára kapcsoljak gyerekek? Híradót akartok nézni vagy a meccset?" (...) "Esztek egy kis gulyást? Még maradt belõle... Holnap halászlevet fõzünk. Felírjalak benneteket? Mert akkor annyit csinálunk." (...) "Gyurikám agyjál már a nõknek valami scrabble-t vagy sakkot az isten b*ssza meg! Állandóan közbekotyognak."
Mindezt egy "szutykos", füstös kocsmában.
Valószínûleg eltérõen látjuk ezt az egészet. Én így képzelek el egy olyan krimót, amelyik a visszajáró vendégekre blazírozik. :]
(Bocs mindenkitõl a novelláért!)
Egyébként érdemes megnézni a Mélyvizet, a Dobó u-i kávézót, vagy a Gyrosst. Nívós a kiszolgálás, nincs áskálódás... Az utóbbinál a terasz fincsi, a belsõ tér viszont trágya, kényelmetlen.
A drágább helyeket (Old Jack's, Senator, Pool) szándékosan nem soroltam fel. Végül is elõbb-utóbb ez meg fog változni Egerben is.
Az igénytelenségre legjobb példa a mindenki által jól ismert Ring. Szerintem több százezres nyereséggel üzemel. A tulaj tehetséges ember - potenciálisan a legjobb helybõl megcsinálja a legszarabbat, ám mégis mûkszik. Mellé kell nyitnunk bazzeg! <#vigyor3>#vigyor3>
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Hû de megmondtam! <#schmoll2>#schmoll2><#vigyor5>#vigyor5>
-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'
-- ``Dreams are journeys that take one far from familiar shores, strengthening the heart, empowering the soul.\'\'