SG: Eger Connection

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
nem érzem magamat azért szerencsétlennek mert nem kell azon törni a fejem hogy mibõl vegyek Buda egyik legdrágább részén lakást 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Botond
Az sokat eszik!Egy takarékos 4.8as benzines bõven elég! <#vigyor2>
Botond
Csak a szerencsésebbeket.
Ha már körbe ölelted a rózsaszín felhõket - akkor legyen inkább S8! <#nyes>

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Punker
csak a szokásos ami érint minden 20-30 közötti fiatalt

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

milyen problémáitok vannak

Miért legyek én tiszteséges ? Kiterítenek, úgy is! Ha én Józsai ......lehetnék!?

Punker
ja bocs nem tudtam hogy ide titokban full milliomosok irogatnak.

Botond
Dehogynem anyuciék befizetik,ahogy Lolita szereti. :-D
Punker
"egzisztencia" azért a legtöbb kezdõnek ez nincs meg.

Botond
Akkor használt a metrófelújítás,régen csak a keleti-népstadion volt 8-10perc. :-)
Botond
Én is csak ajánlani tudom neked az új A8asokat,mert nagyon jók. :-D Igaz kicsit többe van,mit amit te kocsira szánsz,meg lehet az se jó pont,hogy lopják nagyon,de ne foglalkozz vele,az a tuti. :-D 4,5et gyorsul a 4,8as benzines 100ra,igaz nem a reggeli dugóban,de ez már télleg kicsinyesség. :-D
20 mins. Tényleg nem több.

Pontosabban: 18

Botond
Csak az a 18,5 milliós felújtított lakás egybõl 20,5 millió,mert bukok 2millió szocpolt is,ugyanis új lakásra 2,4et adnak használtra meg 0,4et...Déli-Õrs 20perc :-D van az 35 is :-)
Ez nagyon sok tényezõtõl függ. A legtöbb lakás Budán öröklakás (60-70%) vagy nagy jövedelmû emberek csengetik részletekbe. Meg lehet venni õket, csak kell hozzá némi szerencse és egzisztencia.

Punker
nincs flém, már megszoktam a düh kitöréseit nem foglalkozok vele.

Punker
rákerestem Egerre is újépítésû 70 nm, nincs találat 😊

flééééém! <#banplz>
<#vigyor5>

Punker
errõl beszélek én is baszki (csak 1-2 oldalt néztem végig a hirdetésekbõl gyorsan) ha most kinyitsz pl egy HVG-t akkor láthatod hog ypesten átlag pályakezdõ kap jó esetben 150-200k kezdõfizut, ebbõl szerintem nem vesz ott lakást senkise.

Punker
igen igazad van min 70k-val olcsóbban kaptam minden nm-ert, de még akkor se ugyanaz a kategória.

Punker
már megint hisztizel mert nincs igazad? kicsit mélyebben ástam bele magam az ingatlan helyzetbe mint te, újépítésû és min 2+1 szobás lakásokban gondolkoztam mert nincs értelme + milliókat rákölteni átépítésre/felújításra, szal ha észérveket nem tudsz felhozzni akkor ne szólogas be..... 😞

eLviRA
a te lakásod is drága volt. vagy lett volna, ha nem baráti áron kapjátok négyzetméterét. úgyhogy nem igazán értelek.

...what\'s for You, will not pass You by...

Budán az I-II. kerületben egy üres telek kezdõdik 30 millernél.
A drága budai ingatlanoknál mindig a panorámát fizettetik meg. Szóval, mindenki találhat Budán kérót 20-25 millárért, de az a domb lábánál van, ezért nem nagyon éri meg. A tetõn, jó kilátással viszont 60 milkó alatt csak a wc-t mutatják meg az embernek aztán mehet, amerre lát... 😊

Punker
Logodi utcában lakik ismerõs de még az is drága

eLviRA
ez a legszomorúbb... szívesen lemondanék egy-két tüzijátékról a cél érdekében...

eLviRA
figyelj, nem ismered Budapestet és fogalmad sincs az árakról és a könyékekrõl.

eLviRA
te mirõl beszélsz?

50+... amúgy sok helyen.

Zugló nyugati fele is nagyon korrekt környék. 2-es metró vonala, a city 10 perc alatt elérhetõ. Viszont Pesten a legdrágább kerület.

Csepel is rulz lenne, ha megvalósulna az az elképzelés, miszerint "ásnak" egy metrót oda is, amelyet összekapcsolnak a szentendrei hévvel. Itt persze nem a klasszikus metróról van szó, hanem a HÉV korszerûsítésérõl, amit bevinnének a felszín alá. (Azt mondták, hogy leghamarabb 10-15 év, amíg sor kerülhet rá - ha egyáltalán elfogadják a nagyeszûek)

eLviRA
oké, értem. nekem mások a szempontjaim.

amúgy az elsõ kerület a vár és könyéke (a Várban nem engedhetnék meg magamnak egy lakást, de nem is akarnék), a második kerület pedig meglehetõsen nagy és zöld. ennyire. a logodi utcában volt egy felújított lakás 60 nm két terasszal 18,5 millió irányárért... azért az nem olyan rossz.

amúgy a déli-örs távolság metróval 20 perc, úgyhogy nem egy nagy gond az utazás.

Punker
na jó tévedtem a 30+ milla, mondjuk még mindig a duplája mint itthon (újépítésû kb 70 nm-es pecókat néztem)

amúgy meg ingatlan.com jó kis keresõ rendszer érdemes megnézzni.

Punker
persze ettõl függetlenül ha elárulod nekünk eLviRA azt hogy pályakezdõként hogy lehet 50+ millás lakást venni I.-II. kerületben megköszönjük.

Punker
1-2 nap alatt meglehet azt is szokni csak elsõre furcsa volt 😊

Botond
Na igen,tiktakkoló óra nekünk is csak egyszer volt egy éjszakára,mert elnyomta a 4-6os meg a szirénák zaját. :-D Erre szoktam mondani,hogy az okos más kárán a buta a sajátján tanul.Óra ügyben buták voltunk. :-D
Botond
Blaháról semmi nincs 3 órányira,mert mindenki ellenkezõ irányba közlekedik,amerre te mész szinte üres utak vannak,ha kocsival mész,ha meg nem a villamos akkor se ragad dugóba. ^.^ A metró se. ^.^
Punker
nekem rokonok a moszkván laknak a mamuttal szemben elsõ éjjel nem aludtam semmit, az 5. antik ingás óra elnyomott minden külsõ zajt 😊

amúgy teljesen igazad van ezért nem akarok én pestre menni (amúgy is rühellem azt az élet ritmust ami ott van) inkább küszködök itthon a melóval mint hogy ott duplaannyiért vegyek 1gy kisebb lakást stb mer tolyan pecót mint a sajátom tuti nem kapok 200k/nm áron.

Válassz olyan munkát, ahova nem kell idõre bejárni, vagy dolgozz otthon.
így nem fog olyan meglepetés érni, hogy kirúgnak a szomszédban levõ munkahelyedrõl és utazhatsz 3 órát az új melóhelyre, ami épp a külvárosban van (pl. normafánál 😊 )

Az élet olyan, mint egy motor: ha nem megy, be kell rúgni.

Botond
Elsõ-második kerületet mondtál,na most az elsõ kerület a vár.A vár csakis a vár és az egész vár.Ott 800k+ egy nm például,és hát a várbusz az össz tömegközlekedés.A másodikat most nem vágom fejbõl,de az asszem a vár környéke.

Szüleim 2percnyi sétára laknak a blahától,nekem az is szempont,hogy a gyerekért tudjanak menni az oviba,ha mi nem tudunk (apám jövõre nyugdíjba megy például,szal õ ráérne ilyesmire),általánosból oda tud hazamenni,nem kulcsos gyerek lesz,stb. Lehet tudunk venni 500nm-es lakást a várban 3 év múlva 1,5 millióért nm-ét,de lehet hogy nem,szóval ha mégse akkor a blaha jónak tûnik,és én szeretem is a környéket,ott voltam 10enéves,minden jó élményem oda köt.

Még egy fontos tényezõ,hogy asszony reggel 7kor a népstadiontól indul busszal hatvanba dolgozni,ami 45perc,és fix is,szóval alkalmazkodni kell hozzá mindenképpen.Ez sok,szóval olyan hely kell,ami a népstadiontól max 15percre van,különben télleg oda lyukadunk ki,hogy az élet neveli a gyereket.Zöld kell,akkor 4-6os irány a Margitsziget,hétvégén Ostoros,kocsink van,még ha pesten nem is használjuk. Ésmonduk ahol én a szüleimmel laktam az ablakomból pont a gyúrdára lehetett rálátni,és a környéken 15perc járáson belül volt 15 kiskocsma/étterem,szóval egy Balu által vázolt esti projectben a közlekedés rész max 20perc,így az alapján tud dönteni az ember,hogy van e hozzá kedve,nem az alapján,hogy belefér e az éjszakába.

Lényeg a lényeg,nekünk csak olyan lakás jöhet szóba,ami a népstadion metró megállótól max 2 metró megállónyira van,és az adott metrómegálló gyalog max 5-10perc a lakástól.Az adott lehetõseg közül a Blaha nyert a szülõk közelsége és a lakás nm árak miatt.
Nem egy hátrány, hogy ott helyben van a munkaközvetítés is... 😊))

Botond
Ja,már körbe is kérdeztem a kissebbségi román szakmukások között,hogy van e vmi jó kis lakásfoglalási projectjük mostanában,mert beszállnék én is. <#hehe>
Botond
Folyamatosan túrják el a putrit,és a 300-330as nm árba az etnikum nem jön vissza.Legalább 4-5év mire gyerekem lesz,addigra "kifehérítik",és csak új ház lesz a környéken,sok fiatal vagy középkorú családdal.Ezt hívják a belváros rekonstrukciós programjának,ami a 4es metró mellett BP két legfontosabb projectje (de szép magyar szó :-D). Én örülök,hogy neked futni fogja az elsõ meg a második kerület 7-800ezres nm árára,de nekem nem futja.Sõt odáig megyek,hogy ha futná se fizetnék 2x annyit,hogy pocsék tömegközlekedés legyen.Pesten csak az számít.Szmogra zajra lehet panaszkodni persze,de aki tartósan több helyet kipróbálva pesten él az látja,hogy alig van különbség egyes pontok között. Mi az asszonnyal a körúton nyitott ablaknál aludtunk,és a 4-6os csillingelt éjszaka is,mentõ jött rendõrautó ment (szirénázva persze),viszont suliba indulás elõtt elég volt 30perccel felkelni,és suli után 15perccel már otthon tudtuk tervezgetni,hogy na hova. Jövõre gyerekünk lesz. A gyereknek a legfontosabb a törõdés. Elvan szmogban is,ha foglalkoznak vele,de ha 8órát dolgozik+4órát tömegközlekedik akkor hülye kis drogdíler lesz 12éves korára. Nekem ez a véleményem,szal irány a Blaha. Ostoroson szerettem volna gyereket nevelni,de nem jött össze,szóval alkalmazkodok a 2millió pestihez,nem õket próbálom a magam képére formálni. :-D
Fogadjátok meg eLv javaslatát és - ha már Buda, akkor Moszva tér! <#hehe>

eLviRA
tényleg sarkítasz, nem is kicsit. értem, mit akarsz mondani, csak nem reálisak az idõtartamok, amiket megadsz.

de ez a Ti dolgotok. tényleg. :-DDDD

Csakhogy én a 15 perces autóutat másfél óra alatt járom meg tömegközlekedve. (Úgy értsd, hogy csak oda 1,5h)
Emiatt nem tudok menni edzésre sem. Ha meló után megyek edzeni, az egy és negyed óra Zuglóba. Este negyed kilenckor kijövök a tornaterembõl, nem tudok elmenni a bandával folyadékot pótolni, mert igyekezni kell haza és újabb egy óra tizenöt perc BKV-val. Este pedig ez az út autóval 20 perc.

Ismerek viszont egy rakás embert (és Pesten ebbõl a sznob típusból nagyon-nagyon sok van ám), akik hat villamosmegállóra, vagy egy metróhossznyira dolgoznak, de inkább az autóban döglenek, mivel a "jó magyar szokásokhoz híven" presztízskérdést csinálnak a verdabirtoklásból... <#nezze>

eLviRA
nem a Rózsadombról beszéltem... Budának más részei is vannak. és nem olyan sokkal drágább...

és hatodik éve lakom Budán, most pl a Rózsadomb tetején, és mondták a lányok, hogy sosem volt még semmi gond a busszal a Nyugati felé.

nekem mindegy, hogy hol vesztek lakást, csak azt írtam, hogy ha mér egyszer pénzt fizetnék ki egy lakásért, biztos nem a legpiszkosabb részen venném. sok, közlekedés szempontjából nagyon jó hely van azon kívül is.

Botond
Kicsit sarkítottam,de csak,hogy jobban érthetõ legyen mit akarok mondani. :-) 16 évig éltem Pesten,laktam több kerületben,volt kocsim,jártam tömegközlekedéssel,lakást akarok venni,ráadásul ilyen fészekrakós 20évig törlesztõs hitelre,szal nem tudom évente cserélgetni,ha rájövök,hogy nézdmá b+ innen 3óra míg beérek a melóba,ami télen felugrik 5re,szóval elõre kell átgondolni,nem utána 3kor kelni,hogy 8ra beérjek. :-D
eLviRA
Bpen minden hatig, a plázákban meg (nem tudom pontosan) nyolcig-tízig nyitva van. én sem akarok órákat buszozni, mert már rohadtul elegem van belõle, hogy nem haladok, de én - ha lesz lehetõségem - Budán fogok lakást venni, az elsõ vagy második kerületben. nem tudom még, hogy hogyan, de a Blaha és a körút az egyik legmocskosabb és legundorítóbb részek egyike... szvsz.

Punker
azért nem ennyire rossz a helyzet 😊

Botond
Én Londonban tömegközlekedtem csak,és nem a reggeli csúcsban,hanem amikor már elment mindenki dolgozni,akkor mentünk be a trafalgárra meg ilyenek,szóval nincs rálátásom,hogy milyen lehet ott tömegközlekedni az ominózus idõszakokban.
Botond
LoL! Buda nagyon jó,mert nincs csak busz (nagy általánosságban,most nem a moszkvatéri gettó környéke meg ilyenekre gondolok) és ráadásul a hegyekben van,szóval ismerve a pesti úttisztítás minõségét a budai hegyek egy jó kis terepjáró nélkül olyan mintha alaszkában laknál,mert télen elvág a hó mindentõl.Ostoroson amíg laktunk 4 évig minden télen volt legalább 14-15 nap amikor én hordtam be az asszony a dömperrel Egerbe,mert a hó elvágott minket és busz az minek,és ezen felül volt még jó pár nap amikor a kõporosig járt lent meg fent is,és a köporoson séta.Az már csak bonúsz,hogy budai lakás nm-e 450ezer,a Blahánál meg 270ezerért néztünk most párat a héten,szóval a mi kis 15-18 milliónkért kapnánk max 40nm-t 60 helyett,és nevelj gyereket az utcán a hû de jó levegõben. :-D Télen még idõnk is lenne rá,mert munkába menés esélytelen. :-D
Punker
példát kéne venni a pudingfejekrõl, ott megoldották a belvárosi forgalom problémáját londonban 😊

Punker
a digi gépek direkt csinálnak nyers képeket, a maximális minõség miatt 😊