Szerzői jogi illeték lesz a számítástechnikai eszközökre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Naja, de ezen az alapon a kizsakmanyolt emberek is azert nem fizetnek amiert nem akarnak. Az elet itt is igazsagtalan. 😊
ha meg a saját cd-met másolom át mp3-ra hogy a kocsiban hallgassam, mert nem akarok óránként cd-t cserélni, illetve nem szeretném hogy ellopják a kocsimból az eredetit, mert hogy a rendõrség nem tudja megakadájozni, akkor miért nekem kell fizetni?
Sajna tény, hogy Magyarországon sok eset volt ahol "politikai" tartalmú ítélet született. A politikai szót nem a szó szoros értelmében értem, bár az olyan esetekbõl sincs hiány... 😞(((
Gondolok pl a BSA vs. Vámosi Zsolt ügyére, amikor az ítélet túlzó és erõssen elrettentõ jellegû volt. Ilyen jellegû szándék önállóan nem képezheti ilyen súlyos ítélet motívumát. Botrány is lett belõle. Mondjuk ez nem másít a tényeken...
A konszepciós perekhez pedig elsõsorban egy megvehetõ bíró kell, amibõl sajna nincs hiány. Tisztelet a kivételnek.
A lemezkiadók így kasszálják a milliókat, és mindent meg is tesznek, hogy az utolsó kis garast is begyûjtsék.
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
Magyarországon, ahol jelentõs a korrupció, egyes esetekben a törvények letojása?
Ukrajnában, ahol jóval kisebb az infrstruktúra?
Szerintem józanabb, rugalmasabb helyeken, meg egy kis baráti kapcsolatokkal úgyis figyelmenkivül hagyják, ahol meg elakarnak itélni, koncepciós perekkel úgyis régóta megtudják tenni.
Belegondolok, önmagában fontos, de csupa hasztalan, vagy rövidtávú szellemi termékre vezetik be.
Én magam részérõl akkor pattognék, ha_igazi,_valódi_értékeket lopnának el, húznának méltánytalan hasznot, pl Fekete Istvám, Picasso mûveibõl, stb.
Ugyanakkor ezeknek a klasszikusokat mindenkinek szabadon eljutattnám, éljen a kultúra.
Most mikre megy ki ez az ádáz harc?
Egy 10 éven belül csökkenõ jelentõségû (amerikai)filmért, zenéért, klippért, ami inkább csak pillanatnyi szorakoztatásra, haszonszerzésre szolgál?
én nem akarok semmilyen illetékeket.
Így is megfizethetetlenek sokak számára.
Ha hallasz ilyen konkrét esetrõl akkor szólj, mert érdekelne. Ja és Magyarországról van szó, és nem másik országról.
Eddig olyan esetekrõl lehetett hallani, hogy hamisítással foglalkozó bandákat kapcsoltak le. +vagy utcai/egyéb árusokat, akik másolt példányt árultak.
A "nyilvánosságra hozatal", a "közzététel", az "üzletszerû sokszorosítás", a "nyilvános helyen történõ levetítés"...stb. a szerzõi jog tulajdonosának írásbeli engedélye nélkül viszont még mindig tilos. Ezt eddig senki sem kérdõjelezte meg.
akkor most hogy is van ez?
Viszont a jogvédõ szervezetek feladatát kicsit nehezíti. Ugyanis, ha jogdíjat fizetsz, akkor nem másolsz illegálisan (leszámítva a kalózmásolatokkal kereskedõket). Ha pedig de facto jogdíjat fizetsz, az nagyban erõsíti a pozicióidat a bíróságon, és a jogvédõ szerveket nagy valószínûen elhajtják.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
PetruZ << Durva. Ezek után még inkább hangoztatom majd, hogy LE A SZOFTVERES (+ egyéb triviális, piacmonopolizáló) SZABADALMAKKAL!
Nyugalom, a hosszú élet ritka...
Az élet igazságtalan, a négy évre megválasztott uralkodó osztály bizony azt szavaz meg amit akar.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Soot, en szerintem pont olyat szarok mint "Szilveszter Sztalone", vagyis meg az is jogdijas lehet😊))))
hogy olcsóbbá tegyék, az csak nekem hülye köcsögnek jutott eszébe???
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
a ceruza, a toll és az üres papir mikor lesz illetékköteles? hisz bármit le lehet velük másolni...