25
-
#25 Pardon, lemaradt, hogy -
#24 Ezek szerint szedhetek jogdijat a regi kozepsulimtol, mert minden vegzos diak kapott egy videoanyagot a ballagasrol, amit sajat cuccal vettem fel? -
tajfun #23 Ja, de nincs kedvem ennek is adni 50 evet. -
tajfun #22 "Az élet igazságtalan, a négy évre megválasztott uralkodó osztály bizony azt szavaz meg amit akar."
Naja, de ezen az alapon a kizsakmanyolt emberek is azert nem fizetnek amiert nem akarnak. Az elet itt is igazsagtalan. :) -
tajfun #21 Szerintem meg a ke's es balta gyartokat rogton el is kene itelni emberolesert, mert a termekuk arra is hasznalhato. Fejloves mind1iknek... -
tajfun #20 Mellekbunteteskent levagatnam a faszukat, hogy ne szaporodjanak a hulyek. -
tajfun #19 Eh az ilyen hulye politikusok fizetesere vetnek ki hulyeseg adot, gyanitom hamar elmenne a kedvuk az emberek idegelesetol. -
An-Dee #18 nekem az a bajom vele, hogy én minek fizetek jogdíjat, amikor nem is használom pl zenére vagy filmre a hdd-t, vagy cd/dvd-t?
ha meg a saját cd-met másolom át mp3-ra hogy a kocsiban hallgassam, mert nem akarok óránként cd-t cserélni, illetve nem szeretném hogy ellopják a kocsimból az eredetit, mert hogy a rendőrség nem tudja megakadájozni, akkor miért nekem kell fizetni? -
Praetor #17 Ez ellen viszont vajmi keveset lehet jogszabályokkal tenni. Ez már a morál és az erkölcs területére vezet.
Sajna tény, hogy Magyarországon sok eset volt ahol "politikai" tartalmú ítélet született. A politikai szót nem a szó szoros értelmében értem, bár az olyan esetekből sincs hiány... :((((
Gondolok pl a BSA vs. Vámosi Zsolt ügyére, amikor az ítélet túlzó és erőssen elrettentő jellegű volt. Ilyen jellegű szándék önállóan nem képezheti ilyen súlyos ítélet motívumát. Botrány is lett belőle. Mondjuk ez nem másít a tényeken...
A konszepciós perekhez pedig elsősorban egy megvehető bíró kell, amiből sajna nincs hiány. Tisztelet a kivételnek. -
Praetor #16 Barátom, itt a kulcsszó a pénz. :(
A lemezkiadók így kasszálják a milliókat, és mindent meg is tesznek, hogy az utolsó kis garast is begyűjtsék. -
Runo #15 Legfeljebb beperelem őket, mert becsületsértést követnek el azzal, hogy feltételezik rólam, hogy megsértem a szerzői jogokat! -
Piscator #14 Az is kérdés, még a tökéletes mátrix világ előtt,hol,mennyi helyen fogják tudni konkrétan alkalmazni e törvényeket?
Magyarországon, ahol jelentős a korrupció, egyes esetekben a törvények letojása?
Ukrajnában, ahol jóval kisebb az infrstruktúra?
Szerintem józanabb, rugalmasabb helyeken, meg egy kis baráti kapcsolatokkal úgyis figyelmenkivül hagyják, ahol meg elakarnak itélni, koncepciós perekkel úgyis régóta megtudják tenni. -
Piscator #13 Mire is kell ez a sok szerzői jog?
Belegondolok, önmagában fontos, de csupa hasztalan, vagy rövidtávú szellemi termékre vezetik be.
Én magam részéről akkor pattognék, ha_igazi,_valódi_értékeket lopnának el, húznának méltánytalan hasznot, pl Fekete Istvám, Picasso műveiből, stb.
Ugyanakkor ezeknek a klasszikusokat mindenkinek szabadon eljutattnám, éljen a kultúra.
Most mikre megy ki ez az ádáz harc?
Egy 10 éven belül csökkenő jelentőségű (amerikai)filmért, zenéért, klippért, ami inkább csak pillanatnyi szorakoztatásra, haszonszerzésre szolgál?
én nem akarok semmilyen illetékeket.
Így is megfizethetetlenek sokak számára. -
Praetor #12 Dehogy nem másolhatsz rá jogvédett hang/video anyagot! Nem hallottam olyan esetről, amikor valakit azért ítélt volna el a bíróság mert saját magának v. családjának ill. közvetlen baráti körének ingyen mástolt jogvédett anyagot.
Ha hallasz ilyen konkrét esetről akkor szólj, mert érdekelne. Ja és Magyarországról van szó, és nem másik országról.
Eddig olyan esetekről lehetett hallani, hogy hamisítással foglalkozó bandákat kapcsoltak le. +vagy utcai/egyéb árusokat, akik másolt példányt árultak.
A "nyilvánosságra hozatal", a "közzététel", az "üzletszerű sokszorosítás", a "nyilvános helyen történő levetítés"...stb. a szerzői jog tulajdonosának írásbeli engedélye nélkül viszont még mindig tilos. Ezt eddig senki sem kérdőjelezte meg. -
Cat #11 most se hajtják el őket, pedig most is fizetsz illetéket minden fénymásoló vagy cd/dvd lemez után, bennevan az árukban, mégse másolhatsz rájuk jogvédett anyagot
akkor most hogy is van ez? -
Praetor #10 Érdekes hatása lenne ennek a dolognak ha bevezetnék. Az a prekonszepció, hogy mindenki jogvédett produktum másolására alkalmazná, szerintem botrányos. Ez alapvető félredobása annak a büntetőjogi alapelvnek, amit tettfelelősségnek nevezünk. Azért mert valakiről feltételezhető hogy bűncselekményt fog elkövetni (kasi "veszélyes"), nem vonható felelősségre addig, amíg meg nem teszi. Ráadásul az ilyen terméket használó emberek több mint fele soha nem is tesz ilyet, mert nem érdekli.
Viszont a jogvédő szervezetek feladatát kicsit nehezíti. Ugyanis, ha jogdíjat fizetsz, akkor nem másolsz illegálisan (leszámítva a kalózmásolatokkal kereskedőket). Ha pedig de facto jogdíjat fizetsz, az nagyban erősíti a pozicióidat a bíróságon, és a jogvédő szerveket nagy valószínűen elhajtják. -
An-Dee #9 Ezek után már csak az hiányzi, hogy mindenkit akinek lőfegyvere van, amivel élet elleni büncselekményt lehet elkövetni lecsuknak 10 évre.
-
lrichard #8 gy ilyen világ életképtelen, ugyanúgy össze fog dőllni, mint a kommunizmus -
#7 mondom én hogy jön a CbyerPunk világ ahol a nayg cégek veszik át teljesen az irányítást és a kormányok csak dísznek lesznek... -
wowbagger #6 Ja. Szerintem is veszély van a magyar papír&írószer bolt-hálózat:) Egyébként hozzátartozik a dologhoz, hogy kis hazánkban most is fizetünk ilyen másolás-kiegyenlítő általánydíjat a cdk&dvdk után. Az más kérdés, hogy az így összegyűlt pénzt a nagy amerikai kiadók nyúlják le, és a kis magyar kiadók&zenekarok akik esetleg olcsóbban is adják a zenéjüket, nem kapnak semmit.
PetruZ << Durva. Ezek után még inkább hangoztatom majd, hogy LE A SZOFTVERES (+ egyéb triviális, piacmonopolizáló) SZABADALMAKKAL! -
#5 Ide kapcsolódik: katt. A székről leestem...
-
#4 Figyusz, tb-t is fizetsz, amikor lehet hogy születésed óta nem voltál orvos közelben, a nyugdíj korhatárt meg meg sem éred, mert elüt egy mentő.
Az élet igazságtalan, a négy évre megválasztott uralkodó osztály bizony azt szavaz meg amit akar. -
#3 A hangszalaim is jogdijasak lesznek, mert utanozhatok barmilyen enekest kisebb-nagyobb sikerrel. A labaim a tancosok miatt, es meg folytathatnam:))
Soot, en szerintem pont olyat szarok mint "Szilveszter Sztalone", vagyis meg az is jogdijas lehet:))))) -
#2 ezek alapján a processzor is + a memória is az, mert közvetve (nélkülük nem lehet??) velük is másoljak a temékeket...
hogy olcsóbbá tegyék, az csak nekem hülye köcsögnek jutott eszébe??? -
Cat #1 azt nem értem hogy indulnak ki abból hogy bármilyen másolásra használt terméket csakis büncselekményre fogsz használni. Jogilag hogy állja meg a helyét, hogy az otthoni szülinapi fényképeimért, meg a ballagási videóimért is jogdijat fizetek, amit egyáltalán nem igyelhetek vissza?
a ceruza, a toll és az üres papir mikor lesz illetékköteles? hisz bármit le lehet velük másolni...