61
nálam nem szokott ilyen lenni
-
harcu #61 Apropó, a teinre nem lehet rászokni, a koffeinre viszont igen. -
harcu #60 Esetleg annyit hozzátennék, hogy a teában semennyi koffein sincs, a tévhitel ellentétben. Van benne tein, ami az einek családjába tartozik, hatása pedig megegyezik a koffeinével :) -
#59 LOL:D -
Cat #58 a kolagyárban tényleg ezzel mossák le a teherautók kerekeit, lemar mindent (persze nem a koffeintől hanem a szénsav miatt)
-
Cat #57 Egyes vélemények szerint az informatikai ágazat felfutása szorosan összefügg a koffeintartalmú termékek - kávé, fekete tea, energiaital, koffeintabletta - tömeges elterjedésével a munkahelyeken.
A koffein legalább olyan addiktív szer, mint sok más kábítószernek tekintett anyag, és elterjedtsége miatt kevesen gondolnak bele, hogy hosszú távon káros hatású. Az alkohollal és a gyógyszerekkel együtt a koffeint is pszichoaktív szernek tekinthetjük. Az USA-ban már 1986-ban forgalomba hozták a 'dupla koffein' szlogennel reklámozott Jolt Cola nevű üdítőt, amely szinte jelképévé vált az egész éjszakákon át megszállottan és fáradhatatlanul kódsorokat kalapáló fejlesztők romantikus képének kialakításában.
A kávé már a nyolcvanas évek végén állandó segédeszköze elsősorban az IT területen dolgozóknak. A koffein alapú kiegészítők iránti keresletre, illetve divatra egész iparág alapult az USA-ban. A 200 mg koffeintartalmú Shower Shock szappantól kezdve egészen a Timmy's Torrid Tonic nevű erőspaprikás-koffeines szószig termékek sora jelent meg. Az Amazon.com vállalatnál például éjjel-nappal működnek a kávéfőzők, és szénsavas üdítős automaták vannak kihelyezve mindenütt. Ráadásul az alkalmazottak a munkahelyük közvetlen közelében nem kevesebb mint egy tucat kávézóba ugorhatnak be, ha más környezetben szeretnék meginni az élénkítő nedűt.
Miért pont az IT szakemberek a leginkább veszélyeztetettek? Sok fejlesztő azzal magyarázza koffeinfüggőségét, hogy a programozás erősen határidőhöz kötött tevékenység: az éjszakába nyúló, hajszás munka közben egy kis kávé vagy energiaital új lendületet adhat. Egy brit felmérés szerint az alkalmazottak 46 százaléka - tehát csaknem fele - négy, vagy annál több pohár koffein-tartalmú italt fogyaszt el a munakidő alatt. A felmérést közreadó TipTopJob személyzeti tanácsadó cég szerint mindez meglepő annak ismeretében, mennyire tért hódított a sokat emlegetett egészséges életmód az utóbbi években. Ennek ellenére mindössze a megkérdezettek 20 százaléka tölti munkanapjait kávézás vagy teázás nélkül. Az emberek egyharmada egy-három csészével húzza ki a napot.
Érdemes azonban tudni, hogy legfeljebb két kávé ajánlott egy nap. A nagy mennyiségben bevitt koffein rossz hatással van a vérnyomásra, emeli a stressz hormon szintet, és szívpanaszokhoz vezethet. -
#56 tej érzékeny vagyok sajna :(
a házi készitésü pudingról már rág leszoktam -
#55 én a tejtől fosok :) -
Prank #54 ja:)
bár már évek óta átlag havonta 2 liter kólát ha megiszok,
szal nem nagyon tesztelgetek...
viszont tejet elég sokat fogyasztok:) -
#53 Ezt ki nem tudta?:)
A kokaint pl becezik kolanak is... -
#52 végulis a koffeintol hal meg az ember, persze mivel mindenkinél más a turo képesség nyilván nem hal meg mindenki, hisz még prank is itt van :DDD -
#51 errol nem hallottam de ha babanak attok colat, eredeti zold teat vagy kavet az valoban meghal!!! -
#50 ja.... -
#49 ja és azt tudtátok hogy az eredeti coca colában még kokain is volt? :D -
#48 mákod van, és tényleg veszélyes... ez komoly, discoveryn volt :)
csak kisérletezgess nyugodtan, de tény hogy a kola nem egészséges. -
Prank #47 lol Tikal:)
jópár éve, mikor még volt a nagyágyú nevű coca-colás palack, asszem 2 és negyed literes, mind megittam 45 perc alatt a buszon, mikor a nyaralásból jöttem haza...
és még élek.. biztos szupererőm van:) -
#46 a kola méreg és ne igyátok mert dagadt kis amerikaiak lesztek :D
2liter kola egyszeri bevedelésétol akár fel is dobhatod a talpad...
meg egyébként is cukros vizet te is tudsz csinálni otthon, kell hozzá viz, cukor, aroma meg négy öt E betus alkotoelem, egészségetekre :D -
Prank #45 jee, a tonic meg kinint tartalmaz, ami sok mennyiségben impotenciához vezethet...
ilyen erővel semmit sem szabadna enni meg inni...
majdnem minden kajában van valami méreg, a szervezetünk szerencsés esetben kiszűri ezeket...
a lényeg, hogy milyen mennyiségben visszük be a mérgeket...
persze egyénenként változik a tűréshatár...
és utálom a mondat végi írásjeleket... :) -
Garfield #44 Persze, persze, nagyszerű fertőtlenítőszer az olyan, ami után minden barna és ragacsos...
Hagyjuk már a hülyeséget. -
Garfield #43 Háát, a gyümölcsteákat az ízükért issza az ember, a koffein-tartalmuk miatt nem is lehetne. Jó néhány tartálykocsi tea kellene, hogy érezzél valamit... -
#42 Ja és szerintem egy egészséges szervezetnek egyáltalán nincs szksége koffeinra.Csak túlhajtod magad ahelyett hogy pihennél. -
#41 Amerikában kólával fertőtlenítenek gondolom nem mondok újat.Kirohad tőle a fogad,jó esélyed van a csontritkulásra,de finom íze van és menő... -
#40 én irtam csak rossz login -
#39 14 -
#38 lol topic -
#37 Ez a topic eszembejutatta, h van meg kola a hutoben...htx! -
#36 Ma 6 KV-t ittam de nálam nem lessz problém...:) -
#35 a fűtől nem lehet elaludni topik van már?
-
#34 Te jóég!! Hány éves vagy?? :) -
#33 namert a teában olyan sok van...
én naponta megiszok egy kancsó teát minimum (cca. 1.5 lityó), igaz gyümölcstea, és még sosem befolyásolt alvásügyileg.
Kólát én sem szeretem, kávét a kökin már megszokásból megveszem, de egyre szarabb, úgyhogy arról is leszokom :) -
#32 jaja, én is amennyi kólát megiszom... még borhoz se túl sokat..
meg amúgy is inkább töményet iszok, az jobb, ahhoz nem kell kóla! -
#31 dolgozzatok egész napon mondjuk kőműves mellett, aztán meglátjátok, hogy este a Coca-Coca után el tudtok-e aludni? -
#30 Amúgy Pepsi vagy Coca Cola ?
nekem Coca Cola -
#29 Lehet, hogy egyfajta méreg, de azért isszuk mert szeretjük az ízét.
Nempedig azért mert ki akarjuk magunkat ütni. D -
#28 mutter csak az íze miatt issza : | -
#27 ott a pont... :) -
Cat #26 kurvasok általam ismert ember teljesen kávéfüggő (gondolom nektek is van ilyen), és egyszerüen kávé nélkül már élni sem tudnak -
#25 de addig amig nem vagyok függő addig tökmind1... -
Cat #24 egyébként ha vki örül az immunitásának, elárulom hogy szinte bármilyen méreghez hozzá lehet szokni (akár a ciánhoz is), amennyiben NAGYON kis adagokban kezded, és persze a folyamat éveken át tart, egy idő után a szervezet megtanulja kezelni, és más emberek számára halálos adag sem okoz nagy kárt
ugyanez okozza a kábszereseknél vagy alkoholistáknál is hogy egyre nagyobb adag kell ugyanakkora hatás eléréséhez, vagy egyáltalán a hatás kiváltásához -
Cat #23 örüljé, a te szervezetedben már jóval nagyobb koffein okoz ugyanakkora hatást, szal adaptálodtál egy MÉREGHEZ
ügyes vagy -
Cat #22 azt naponta :>