A kólától nem lehet aludni

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Apropó, a teinre nem lehet rászokni, a koffeinre viszont igen.
Esetleg annyit hozzátennék, hogy a teában semennyi koffein sincs, a tévhitel ellentétben. Van benne tein, ami az einek családjába tartozik, hatása pedig megegyezik a koffeinével 😊
Glpetyus
LOL😄

a kolagyárban tényleg ezzel mossák le a teherautók kerekeit, lemar mindent (persze nem a koffeintõl hanem a szénsav miatt)

Egyes vélemények szerint az informatikai ágazat felfutása szorosan összefügg a koffeintartalmú termékek - kávé, fekete tea, energiaital, koffeintabletta - tömeges elterjedésével a munkahelyeken.

A koffein legalább olyan addiktív szer, mint sok más kábítószernek tekintett anyag, és elterjedtsége miatt kevesen gondolnak bele, hogy hosszú távon káros hatású. Az alkohollal és a gyógyszerekkel együtt a koffeint is pszichoaktív szernek tekinthetjük. Az USA-ban már 1986-ban forgalomba hozták a 'dupla koffein' szlogennel reklámozott Jolt Cola nevû üdítõt, amely szinte jelképévé vált az egész éjszakákon át megszállottan és fáradhatatlanul kódsorokat kalapáló fejlesztõk romantikus képének kialakításában.

A kávé már a nyolcvanas évek végén állandó segédeszköze elsõsorban az IT területen dolgozóknak. A koffein alapú kiegészítõk iránti keresletre, illetve divatra egész iparág alapult az USA-ban. A 200 mg koffeintartalmú Shower Shock szappantól kezdve egészen a Timmy's Torrid Tonic nevû erõspaprikás-koffeines szószig termékek sora jelent meg. Az Amazon.com vállalatnál például éjjel-nappal mûködnek a kávéfõzõk, és szénsavas üdítõs automaták vannak kihelyezve mindenütt. Ráadásul az alkalmazottak a munkahelyük közvetlen közelében nem kevesebb mint egy tucat kávézóba ugorhatnak be, ha más környezetben szeretnék meginni az élénkítõ nedût.

Miért pont az IT szakemberek a leginkább veszélyeztetettek? Sok fejlesztõ azzal magyarázza koffeinfüggõségét, hogy a programozás erõsen határidõhöz kötött tevékenység: az éjszakába nyúló, hajszás munka közben egy kis kávé vagy energiaital új lendületet adhat. Egy brit felmérés szerint az alkalmazottak 46 százaléka - tehát csaknem fele - négy, vagy annál több pohár koffein-tartalmú italt fogyaszt el a munakidõ alatt. A felmérést közreadó TipTopJob személyzeti tanácsadó cég szerint mindez meglepõ annak ismeretében, mennyire tért hódított a sokat emlegetett egészséges életmód az utóbbi években. Ennek ellenére mindössze a megkérdezettek 20 százaléka tölti munkanapjait kávézás vagy teázás nélkül. Az emberek egyharmada egy-három csészével húzza ki a napot.

Érdemes azonban tudni, hogy legfeljebb két kávé ajánlott egy nap. A nagy mennyiségben bevitt koffein rossz hatással van a vérnyomásra, emeli a stressz hormon szintet, és szívpanaszokhoz vezethet.

Adam5
tej érzékeny vagyok sajna 😞
a házi készitésü pudingról már rág leszoktam

Adam5
én a tejtõl fosok 😊

ja😊
bár már évek óta átlag havonta 2 liter kólát ha megiszok,
szal nem nagyon tesztelgetek...
viszont tejet elég sokat fogyasztok😊
ThePartyFace
Ezt ki nem tudta?😊
A kokaint pl becezik kolanak is...

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!

Tikal
végulis a koffeintol hal meg az ember, persze mivel mindenkinél más a turo képesség nyilván nem hal meg mindenki, hisz még prank is itt van 😄DD

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

CSOCSO
errol nem hallottam de ha babanak attok colat, eredeti zold teat vagy kavet az valoban meghal!!!
CSOCSO
ja....
Tikal
ja és azt tudtátok hogy az eredeti coca colában még kokain is volt? 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
mákod van, és tényleg veszélyes... ez komoly, discoveryn volt 😊
csak kisérletezgess nyugodtan, de tény hogy a kola nem egészséges.

lol Tikal😊
jópár éve, mikor még volt a nagyágyú nevû coca-colás palack, asszem 2 és negyed literes, mind megittam 45 perc alatt a buszon, mikor a nyaralásból jöttem haza...
és még élek.. biztos szupererõm van😊
Tikal
a kola méreg és ne igyátok mert dagadt kis amerikaiak lesztek 😄

2liter kola egyszeri bevedelésétol akár fel is dobhatod a talpad...
meg egyébként is cukros vizet te is tudsz csinálni otthon, kell hozzá viz, cukor, aroma meg négy öt E betus alkotoelem, egészségetekre 😄

jee, a tonic meg kinint tartalmaz, ami sok mennyiségben impotenciához vezethet...
ilyen erõvel semmit sem szabadna enni meg inni...
majdnem minden kajában van valami méreg, a szervezetünk szerencsés esetben kiszûri ezeket...
a lényeg, hogy milyen mennyiségben visszük be a mérgeket...
persze egyénenként változik a tûréshatár...
és utálom a mondat végi írásjeleket... 😊
Persze, persze, nagyszerû fertõtlenítõszer az olyan, ami után minden barna és ragacsos...

Hagyjuk már a hülyeséget.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Háát, a gyümölcsteákat az ízükért issza az ember, a koffein-tartalmuk miatt nem is lehetne. Jó néhány tartálykocsi tea kellene, hogy érezzél valamit...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Astaroth
Ja és szerintem egy egészséges szervezetnek egyáltalán nincs szksége koffeinra.Csak túlhajtod magad ahelyett hogy pihennél.

Astaroth
Amerikában kólával fertõtlenítenek gondolom nem mondok újat.Kirohad tõle a fogad,jó esélyed van a csontritkulásra,de finom íze van és menõ...

Adam5
én irtam csak rossz login

Tom3
14
traXion
lol topic

ThePartyFace
Ez a topic eszembejutatta, h van meg kola a hutoben...htx!

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!

Glpetyus
Ma 6 KV-t ittam de nálam nem lessz problém...😊

CoolStuff
a fûtõl nem lehet elaludni topik van már?

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

Glpetyus
Te jóég!! Hány éves vagy?? 😊

cSuwwi
namert a teában olyan sok van...

én naponta megiszok egy kancsó teát minimum (cca. 1.5 lityó), igaz gyümölcstea, és még sosem befolyásolt alvásügyileg.

Kólát én sem szeretem, kávét a kökin már megszokásból megveszem, de egyre szarabb, úgyhogy arról is leszokom 😊

shit happens

nemcsakfeel
jaja, én is amennyi kólát megiszom... még borhoz se túl sokat..
meg amúgy is inkább töményet iszok, az jobb, ahhoz nem kell kóla!

*hihi ** *

Frank99
dolgozzatok egész napon mondjuk kõmûves mellett, aztán meglátjátok, hogy este a Coca-Coca után el tudtok-e aludni?

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

LittleL
Amúgy Pepsi vagy Coca Cola ?

nekem Coca Cola

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

LittleL
Lehet, hogy egyfajta méreg, de azért isszuk mert szeretjük az ízét.
Nempedig azért mert ki akarjuk magunkat ütni. D

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

hen-tes
mutter csak az íze miatt issza : |

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

PResident Evil
ott a pont... 😊

kurvasok általam ismert ember teljesen kávéfüggõ (gondolom nektek is van ilyen), és egyszerüen kávé nélkül már élni sem tudnak

Adam5
de addig amig nem vagyok függõ addig tökmind1...

egyébként ha vki örül az immunitásának, elárulom hogy szinte bármilyen méreghez hozzá lehet szokni (akár a ciánhoz is), amennyiben NAGYON kis adagokban kezded, és persze a folyamat éveken át tart, egy idõ után a szervezet megtanulja kezelni, és más emberek számára halálos adag sem okoz nagy kárt
ugyanez okozza a kábszereseknél vagy alkoholistáknál is hogy egyre nagyobb adag kell ugyanakkora hatás eléréséhez, vagy egyáltalán a hatás kiváltásához

örüljé, a te szervezetedben már jóval nagyobb koffein okoz ugyanakkora hatást, szal adaptálodtál egy MÉREGHEZ
ügyes vagy

azt naponta :>

Adi
õõ

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adam5
ki az a logodban?

Adam5

Bandew
Nekem az energiaitalok általában bejönnek. Bár nem úgy, hogy nem tudok tõle aludni, hanem sokáig fent lehet lenni velük.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

hen-tes
tud olvasni? 😛

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

PResident Evil
rá van írva 😄

Adam5
miben?
azért ne nézzél hülyének!

hen-tes
sztem azt se tudtad hogy van benne koffein

Adam5
IMMUNISAK VAGYUNK!
KIRÁLY!!! 😄DD

LittleL
akko mi már úgy hozzászoktunk, hogy a szervezetünk fel sem veszi...

Oldal 1 / 2Következő →