36664
  • Sheva
    hát szerintem nem lesz rosszabb idénye és ha Tomasson elmegy jó lenne egy álandó csatár...
  • North
    Megérdezhetem milyen néven?

Szerintem jó ez így. Kaladze-ra úgy se volt nagy szükségünk, így meg csak a fizuját kell fizetni Cresponak, ha rosszabb idénye lenne, meg mehet vissza.
  • Sheva
    fizetünk bocs
  • Sheva
    + még vizetünk
  • Rudee
    Valószinű oda is adták volna érte.
  • Sheva
    hát még egy évig marad kölcsönben aztán megint tárgyalnak...de nem lett volna egyszerűbb kaladzéért elcserélni
  • tep
    már attól féltem , h elmegy.
  • Sheva
    jaja
  • North
    Szoktál írogatni az acmilan.hu-ra is. Csak mert látom a híreket onnan veszed.
  • Sheva
    A Milan nyerte el a legjobb sportmarketing osztálynak járó díjat. A klub Kereskedelmi Osztálya átvehette a Publico által alapított, „A legjobb menedzsment és kapcsolat a szponzorokkal” elismerést. A 16. „Hirdetés és Siker” díjátadó ünnepségre a San Siro
    igazgatói szobájában került sor, közel hatvan cég képviselőjének jelenlétében.
    A díjat az osztály alelnöke és marketing menedzsere Laura Masi vette át:
    ’Kitüntetettnek lenni azok között akik a legmagasabb szinten képviselik a kereskedelmet nagy megelégedéssel tölt el minket. Különösen azért, mert a Milan az egyetlen futballklub, amely megkapta ezt a díjat. Az a tény, hogy a San Sirot választották egy ilyen fontos esemény lebonyolítására, jól mutatja, hogy a stadion nem csak mérkőzések színhelye, de a város életének aktív részese is.”
    A ceremónia alatt egy videót is levetítettek a Milan Alapítvány két éves működéséről.
  • Sheva
    A Milan játékosa, Cristian Brocchi bejelentette, hogy elhagyja a piros-fekete klubot.
    „Eljött az idő, hogy búcsút intsek.” -mondta a játékos az olasz rádióban.
    „Nehéz azt elfogadni, hogy jól játszol egy meccsen, aztán közlik veled hogy nem kapsz lehetőséget a következő alkalommal. Egy ideig együtt lehet élni ezzel, de aztán egyre nehezebb elviselni. Hova igazolok? Olyan csapathoz szeretnék menni, ahol fontos játékosként kezelnek. Nem számít, hogy ez hol van.”
  • Sheva
    Hernan Crespo ügynöke, Fernando Hidalgo szerint az argentin csatár a Milan játékosa marad még legalább egy évig.
    „Crespo marad Milánóban, és úgy gondolom a jövő héten minden eldől.”- mondta Hidalgo, miután ma találkozott Peter Kenyon-nal a Chelsea és Adriano Gallianival, a Milan képviselőjével.
    „Ha egy csapat ragaszkodik egy játékoshoz, és a játékos is a klubhoz, akkor nincs probléma. Ez Crespo ügye. Az ő akarata a döntő. Ennek érdekében Hernan elfogadta az alacsonyabb fizetést is amit teljes egészében a Milan fizet majd.”

Hidalgo az ügylet pontos részletét is közölte:
    „A Milan játékosa lesz újabb egy évre kölcsönben. A Világbajnokság után a szerződét újratárgyaljuk.”
  • Sheva
    A Milan már ezen a héten közel kerülhet a megállapodáshoz a Lazio hátvédjével, Oddoval kapcsolatban.
    A tárgyalások az olasz válogatott játékosával két hete kezdődtek, és a védő már ezen a héten a Milanhoz kerülhet 3.5 millióért.
    A piros-feketék vezetői tudják, hogy Oddo helyettesítheti a brazil Cafut, és később átveheti a helyét. A szerződésben a Lazio Massimo Donatit is kéri, aki jelenleg a Messinánál van kölcsönben.
  • Sheva
    Gianfranco Gilardino: "A fiam már meghozta a döntését, csak a Parma beleegyezése szükséges. Jogosan kérnek Adriano árához hasonló összeget. Hogy a Milan lesz-e a következő csapata? No comment. Hamarosan kiderül minden, de azt Alberto fogja bejelenteni, hova igazolt végül is. Én azt gondolom, és remélem, hogy mindez június 18-ig (a Bologna elleni élet-halál párharc visszavágója előtt) meg fog történni. Nem mondhatok túl sokat az ügyről, a Milan jelentkezett be elsőnek, aztán a Chelsea, a Real Madrid elhatárolódott az ügytől, a Juve pedig sosem állt elő hivatalos igénnyel. Az Inter? Három nappal ezelőtt hallottam először erről, de senki nem beszélt velem, vagy Alberto ügynökeivel tőlük, csak az újságban olvastam én is. Az egyetlen dolog, amit a fiamnak tanácsoltam, hogy maradjon Olaszországban, nagy hiba lenne most elmennie. Szeretném, ha majd egyszer Angliában játszana, de majd öt, vagy hat év múlva, ha megtanulta a nyelvet. Jobban jár most, ha Olaszországban marad.
  • Sheva
    A piros-feketék készek leigazolni a svéd szélsőt. Johann Vogel és Marek Jankulovski után a Milan közel áll ahhoz, hogy leigazoljon egy újabb nagy nevű középpályást, Fredrik Ljungberget.
    Az Arsenal játékos az ideális jobboldali megoldás lehet a milánóiaknak köszönhetően gyorsaságának és technikai képességeinek. Az ügyletet megkönnyítheti az a tény, hogy az elmúlt napokban Ljungberg kijelentette, nem hosszabbítja meg szerződését jelenlegi kenyéradójával.

Forrás: goal.com

Ehhez kapcsolódó cikk:

Ljungberg figyelmezteti az Arsenalt

Az Arsenal középpályása Freddie Ljungberg azzal fenyeget, hogy nem írja alá új szerződését a klubbal ha az képtelen több kihívást nyújtani.
    "Nem fogom meghosszabbítani a szerződésemet ha a klub céljai nem egyeznek meg az enyémekkel.” -mondta a 28 éves Ljungberg. "Nem tudom, hogy akarjuk megnyerni a Bajnokok Ligáját, ha 18 és 19 éves játékosokkal töltjük fel a keretünket.”
    Arsene Wenger csapata ismét elbukott Európa futballporondján, miután képtelen volt túllépni a német Bayern Münchenen a legjobb 16 között.
    Az angol bajnoki címűket is elveszítették a Chelseavel szemben, habár a szezon végén sikerült bezsebelniük az FA kupát a nagy rivális Manchester United legyőzésével.
    "Ez nem a pénzről szól, hanem a kihívásról” - tette hozzá a svéd klasszis.
  • Sheva
    hát én is remélem hogy a Milanba jön :)))
  • DONGUBA
    Egy nappal a hír után, mely szerint a Chelsea 30 millió fontos ajánlatát elfogadta a Parma vezetősége, a játékos ügynöke máris tagadta az esetleges megegyezést.
    Bonetto: "A Chelseatől nem érkezett semmilyen hivatalos megkeresés, igazából nem is tudunk semmiféle tárgyalásról. Csak annyit mondhatok, hogy a játékos maga legszívesebben a Milanba igazolna. Gilardino Olaszországban szeretne maradni, és az elsődleges cél a Milan lenne, de teljesen nem zárhatjuk ki a Chelseat sem. Nem tartom valószínűnek, hogy a játékos végül a Real Madridhoz igazolna. Reméljük minél hamarabb eldől az ügy, és nem kell augusztus végéig várnunk."

forrás: football.italia
  • Sheva
    A spanyol Marca napilap szerint a Deportivo La Coruna közel áll ahhoz, hogy leigazolja a Milan két játékosát, Jon Dahl Tomassont és Vikash Dhorasoot.
    Paulo Futre, a Milan spanyolországi képviselője és a Depor elnöke, Caesar Augusto Lendoiro egy hete a szerződés megkötésén dolgozik, és úgy tűnik már majdnem mindenben megegyeztek.
    A Deper kerete megerősítésre szorul egy gyenge szezon után, amelyben nem sikerült európai kupaszereplést jelentő helyen végezni.
    Tomasson és Dhorasoo ebben az idényben nem tudták kiharcolni a rendszeres játéklehetőséget a kezdőcsapatnál, ezért örömmel fogadták ezt a lehetőséget.
  • DONGUBA
    JANKULOVSKI: „Életem legszebb napjai”
    A cseh játékos elragadtatva beszélt a Milanhoz való igazolásáról. Marek Jankulovski az Udinesetől érkezett baloldali védő/középpályás a piros-feketék első fontos igazolása a nyáron.
    ”Ezek csodás pillanatok, karrierem legszebb napjai. Sokféle kellemes érzés tölt el, azzal együtt, hogy a lábam megoperálása kicsit megviselt.”
    Jankulovski rendkívül elégedett, hogy csatlakozhat a Milanhoz, és már alig várja, hogy találkozhasson új csapattársaival.
    ”Az új kihívástól itt a Milannal sokat remélek, és már alig várom, hogy találkozhassak a piros-fekete mezt viselő nagy bajnokokkal. Remélem minél hamarabb megmutathatom az értékeimet, de tudom, hogy alázattal ás türelemmel kell dolgoznom a teljes felépülésért.”
    Ez lesz Jankulovski 3. olasz csapata, miután 2 évet a Napolinál, 3 évet pedig az Udinesénél játszott.

VOGEL: „Megvalósult álom”
    „Nagyon boldog vagyok, hogy tagja lehetek a Milan családjának. Már sok emberrel találkoztam és nagyon kedvesek voltak velem. Számomra ez egy álom. Elég jól beszélek olaszul, ami hasznos lehet, hogy gyorsan beilleszkedjem a csapattársaim közé és az új környezetbe. Egy nagycsapat tagja vagyok, akik ugyan nem nyerték meg a Bajnokok Ligáját, de nagyon hatékonyak voltak a PSV elleni elődöntőben. A példaképeim: Van Basten, Gullit és Rijkaard, a Milan holland triója. Megjegyezném még Demetrio Albertinit, akit nagyon csodálok. A legjobbat szeretném nyújtani, hogy segítsem a Milant. Igaz, hogy nem nyerték meg a döntőt, de nagyon jól játszottak és felkészültünk, hogy elérjük az új célunkat, 2006-ban Párizst.„
  • Palinko
    ha érdekel valakit acmilan.topfoci.hu , www.acmilan.hu
  • Sheva
    A San Siro adott otthont a 45. 'GAME OF THE HEART' elnevezésű gálának, hogy pénzt gyűjtsön jótékony célra. A Milan tíz év után először volt az esemény házigazdája. A mérkőzést a helyszínen 57000 néző tekintette meg, 910,000 eurós bevételt hozva, ami ukrajnai gyerekek megsegítésére és Tibet támogatására lesz felhasználva. Andrij Shevchenko 'Arany Csapata' mérte össze tudását az olasz énekesek együttesével, akiknek Seedorf és Costacurta is besegített. Richard Gere és Maradona a lelátóról támogatta a nemes célt, felolvasva egy, az ügyet támogató nyilatkozatot. Sheva minden résztvevőnek megköszönte a segítséget és a következőket mondta:
    ”Nagyon örülök annak, hogy ilyen jól sikerült ez az este. Köszönöm azoknak az olaszoknak a nagylelkűségét, akik akár jegyvásárlással akár sms révén támogatták a rendezvényt. Nem számítottam ekkora sikerre, ez meglepetés számomra. Büszke vagyok az olasz emberekre a támogatásukért."
    Clarence Seedorf hozzátette: " Nagyon fontos este volt, egyszerre tudtunk tenni valami fontosat és jól érezni magunkat. Fociztunk egy jót és segíttetünk egyszerre. Jótékonysági programokat támogatni kötelesség és ez olyasmi, ami az ember szívéhez is közel áll. Ha lehetőség van rá, hogy embereken segítsek, én örömmel teszem. A publikum reakcióját látni csodás élmény volt."
  • Sheva
    A Milan védője úgy tűnik közel áll, hogy az angol bajnoknál folytassa a pályafutását. A 27 éves játékos, aki a Dinamo Kijevtől került a piros-feketékhez, az elmúlt szezonban sokat küzdött a kezdőcsapatba kerülésért.
    „Szombaton, az Albánia elleni selejtező után Kakha Londonba repül, hogy aláírja a szerződését a Chelseavel.” – nyilatkozta a játékos apja, Karlo Kaladze. „Mindenben megegyeztünk, már csak alá kell írni.”
    Kaladze még lejjebb csúszott a rangsorban, miután a Milan a héten leszerződtette Marek Jankulovskit.

KALADZE: „Most már a Milanon és a Chelsean múlik”
    „Még nem pakoltam be a dolgaimat, de a Milan tudja, hogy nem vagyok boldog, és el akarok menni. Beszéltem Gallianival és Braidával és elmondtam nekik az indokaimat. Nyugodt vagyok a Milanban, de ebben a korban a játék a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy a két klub találkozik a jövő héten, és mindent eldöntenek. Én már megtettem, amit kellett, most már a Milanon és a Chelsean múlik a megegyezés.”

Forrás: goal.com és acmilan.com
  • Sheva
    1. Zoff, 2. Pagliuca, 3. Maldini

Amikor Dino Zoff 1983-ban 570 A-ligás mérkőzéssel a háta mögött szögre akasztotta kapuskesztyűjét, sokan úgy gondolták, hogy ennyi találkozót soha senki sem fog lejátszani a Serie A-ban. Ehhez képest a 2004-2005-ös idény végén így fest az első osztály szereplési örökrangsora: 1. Zoff 570 mérkőzés, 2. Pagluca 569, 3. Maldini 568. Elképesztően szoros a verseny, ráadásul Gianluca Pagliuca, a Bologna kapusa és Paolo Maldini, a Milan hátvédje a következő idény(ek)ben még bőven gyarapíthatja szereplései számát, azaz mindketten faképnél hagyhatják az egykori legendás kapust.

Zoffra a magyar szurkolók többsége Juventus-kapusként emlékezik, pedig az Udinese hálója előtt mutatkozott be az A-ligában 1961. szeptember 24-én, és ezt követően védte a Mantova, majd a Napoli kapuját is, mielőtt Torinóba igazolt volna. A bolognai születésű Pagliuca a Sampdoriában kezdte profi pályafutását, itt lett ismert, válogatott kapus, itt érte el sikereinek a jelentősebb részét, majd védte az Inter kapuját is, 1999 óta pedig szülővárosa együttesében "vezet le" - nem is akárhogyan. Maldini viszont mind az 568 találkozóján a Milanban szerepelt, minden ehhez a klubhoz köti, hiszen édesapja, Cesare is itt volt világklasszis védő.

Egyébként lehet, hogy a következő évadban éppen Maldini fogja átadni a múltnak Zoff 570-es rekordját, a Bolognának ugyanis még hátravan a Parma elleni osztályozó, és ha azt elveszíti, akkor Pagliuca a következő évadban aligha gyarapíthatja A-ligás meccsei számát. (Amúgy arról is vita folyik a statisztikusok között, hogy az osztályozók bajnoki meccsnek számítanak-e vagy sem: ha igen, akkor Pagliuca a Parma elleni két összecsapáson 571-re ugorhat.)

Maldini egy fontos rekordot korábban már elvett Zofftól: a kapuslegenda 112 válogatott fellépését messze felülmúlta a maga 126 összecsapásával, ráadásul már 2002-ben búcsút intett a squadra azzurrának, és bele sem merünk gondolni, hogy meddig jutott volna, ha a nemzeti együttesben is folytatja a karrierjét.

Van Zoffnak egy olyan rekordja is, amelyet Pagliuca beállíthatott volna, de - részben éppen Zoff miatt - nem járt sikerrel: Dino annak idején négy világbajnokságon (1970, 1974, 1978, 1982) volt tagja a válogatottnak, és Pagliuca is elérhette volna ezt a számot, ha a ’98-as vb után, amikor Zoff szövetségi kapitány lett, bent maradt volna a válogatottban. Az új mester azonban nem számított rá, amiért a Bologna kapusa máig mérges neves elődjére.

Hármójuk közül Pagliuca az, akinek a legkevesebb idényre volt szüksége a rengeteg A-ligás találkozóhoz. A bolognai kapus "mindössze" 17 A-ligás évaddal a háta mögött érte el az 569 meccset, míg Maldini 20 éve koptatja a pályák füvét, Zoff pedig 22 szezonnal zárt. Az igazság kedvéért persze el kell mondanunk, hogy Dino idejében a bajnokságok jelentős részét 16 csapattal rendezték, azaz, neki egy idényben csak 30 meccse volt, míg Pagliuca és Maldini mindig 34, ebben az idényben pedig már 38 találkozóra számíthatott.

Pagliuca egyébként igyekszik is maximálisan kihasználni a rendelkezésére álló meccszámot, hiszen karrierje során 12 alkalommal csapata minden bajnoki mecscsén pályára lépett, mindössze ötször fordult elő, hogy elmulasztott néhány találkozót. Zoff sem volt az a sokat kihagyó kapus: 332 egymást követő (!) A-ligás találkozó az egyéni csúcsa. Persze Pagliucát sem kell sajnálni: legutóbb az 1999-2000-es bajnokságban hagyott ki találkozót, de 184 mérkőzés óta mindig az ő nevével kezdődik a Bologna összeállítása.

S hogy Zoff két "üldözője" meddig folytatja pályafutását? A 37 éves Maldini nemrégiben erősítette meg, hogy 2007-ben végleg visszavonul, azaz elvben még 76 bajnoki mérkőzés áll a rendelkezésére, míg a 39. évében járó Pagliuca sorsa nagyban függ az osztályozótól, a szerződése 2006-ig szól.

Végül pedig említsük meg, hogy a most oly sokat emlegetett trió tagjai mögött az örökranglistán Pietro Vierchowod áll a negyedik helyen 562 mérkőzéssel, ami azért érdekes, mert ő 41 évesen még keresett volna magának egy A-ligás csapatot, hogy megdöntse Zoff csúcsát, de senki sem akarta szerződtetni, majd Roberto Mancini következik 541 első osztályú találkozóval, akit a legendás Silvio Piola követ 537-tel. Piola egyébként 274 góllal tartja a Serie A gólcsúcsát, és sokak szerint ezt a rekordot egyelőre tényleg nem fenyegeti senki.
    Bár nemrégiben még Zoff 570-es csúcsáról is ezt mondták…
  • Sheva
    sajna igazad van...
  • Sheva
    akkor nem láttad a tegnapi meccset
  • forza milan
    én nem nagyon bánnám ha elmenne!
  • Rudee
    Úgy fog járni mint anno Rivaldo.
  • Sheva
    jaja én is ezt mondtam...de hát bek ell vallani h nem nagyon jut szerephez
  • tep
    Tegnap is naon jól játszott......kár lenne érte
  • Sheva
    hát nekem is ez a meglátásom... :(((
  • North
    Én is nagyon jó játékosnak tartom, de CA mellett nem sok lehetőséget kap. Sajna sztem menni fog.
  • Sheva
    hát remélem Dhorasoo nem megy el nyáron mert nagyon jó játékos...
  • Sheva
    Milánó, május 31., 13.40 A dán csatár és Dhorasoo kölcsönbe kerülne a spanyolokhoz.

A korábbi évek dobogós szereplésétől idén alaposan elmaradva csak a középmezőnyben végzett a Deportivo La Coruna gárdája, így aztán nem csoda, hogy a spanyolok a gárda mielőbbi megerősítésén fáradoznak. A hírek szerint a Milan két kevés játéklehetőséget kapó játékosával, Vikash Dhorasoo-val és Jon Dahl Tomassonnal erősítenének.
    A lombardok spanyolországi képviselője, Paulo Futre már tárgyalt is a Depor' elnökével, és úgy nyilatkozott, hogy a felek álláspontja közel áll egymáshoz.
    Nem elképzelhetetlen tehát, hogy a páros jövőre a Depor' színeiben szerepel, de egy év után mindenképpen vissza kell térniük a Milanhoz, ugyanis csak kölcsönadásról hajlandóak az olaszok tárgyalni.

• Sheva
    hát jah...Gilardinot akarom!!! :)
  • forza milan
    sztem a csatársort is lehetne variálni!
  • Sheva
    Az Udinese elnöke hétfőn megerősítette, hogy Marek Jankulovskit eladták a Milannak.
    „Igen. Jankulovski a Milan játékosa,” – nyilatkozta Pozzo.
    Már tavasszal felmerült az átigazolás, de csak ma vált hivatalossá. A 28 éves középpályás 2009 Júniusáig írt alá a piros-feketékhez.
    Rövid időn belül Jankulovski már a második játékos, aki a Milanban folytatja pályafutását. Az olasz óriásklub múlt héten jelentette be, hogy megszerezték a PSV svájci válogatott középpályását, Johan Vogelt.

Forrás: goal.com

Marek Jankulovski:

Születési hely: Ostrava
    Születési idő: 1977.05.09
    Magasság: 184 cm
    Testsúly: 74 kg
    Nemzetiség: Cseh
    Poszt: Középpályás
    Élvonalbeli mérkőzések/gólók: 142/23

• Sheva
    Az olasz bajnokság utolsó fordulójában a Milan 1-1-es döntetlent játszott Udinében. A piros-feketék gólját Serginho szerezte.

UDINESE 1-1 MILAN (0-0)
    Gólszerzők: Di Michele 56 (U), Serginho 85 (M)
    Játékvezető: Trefoloni (asszisztensek: Puglisi és Strocchia)
    Hosszabbítás: 3 perc

UDINESE: Handanovic; Bertotto, Felipe, Kroldrup; Zenoni, Pinzi (Muntari 65), Pizarro (Di Natale 87), Pazienza, Pieri; Iaquinta, Di Michele (Mauri 80).
    Edző: Spalletti.
    MILAN: Dida; Pancaro, Simic, Nesta, Kaladze; Brocchi, Pirlo (Seedorf 65), Dhorasoo (Gattuso 69), Serginho; Inzaghi, Crespo (Kaka 65)
    .Ezdő: Ancelotti.
  • Sheva
    GAZZETTA DELLO SPORT, UDINESE-MILAN RATINGS
    5/30/2005
    UDINESE: HANDANOVIC 5, BERTOTTO 6, FELIPE 6, KROLDRUP 6, ZENONI 5.5, PINZI 6, MUNTARI 6, PIZARRO 6.5, PAZIENZA 6.5, PIERI 6, DI MICHELE 7, IAQUINTA 6.5

MILAN: DIDA 6, PANCARO 6, SIMIC 6, NESTA 6.5, KALADZE 6, BROCCHI 6, PIRLO 5.5, SEEDORF 6, DHORASOO 6.5, SERGINHO 7, INZAGHI 5.5, CRESPO 5.5, KAKA 6
  • Sheva
    Milánó, május 29., 21.55 Kevés játéklehetőséget kap a középpályás.

Az AC Milan játékosa, a francia Vikash Dhorasoo visszatérne hazája bajnokságába, és erre most komoly lehetősége adódhat, mivel bejelentkezett érte a PSG gárdája.
    Mészöly Géza egykori csapattársa (Le Havre) a kevés játéklehetőség miatt távozna, amit biztosan megkapna a párizsi csapattól. Ráadásul az állandó játék biztosíthatná számára a jövő évi vébén való részvételt - már amennyiben a franciák eljutnak Németországba.

• Sheva
    Massimo Ambrosininek tegnap volt a szülinapja...BOLDOG SZÜLINAPOT!!!