36663
-
#13023 Alexandre Pato a globoesporte.com-nak nyilatkozott:
"Boldog vagyok, mert minden jól alakul az életemben. Nyugodtan készülök és várom, hogy megkapjam a lehetőség a bizonyításra. Megmutathassam a tudásom abban, amiben a legjobb vagyok, a futballban.
"Olaszország? Egy olyan ország, amit imádok, ráadásul olyan nagy kluban lehetek, mint a Milan."
"Mindenkivel jól megértem magam. A pályán kívül Patónak szólítanak, főleg a többi brazil. Mérkőzés közben a pályán csak 'Ale'-nak hívnak."
"A szüleim itt voltak velem az első hónapban, aztán visszamentek Brazíliába. Csodás családom van, mely mindig jó tanácsokat ad és rengeteget segít."
Forrás: acmilan.com -
#13022 December
20 Milan-Catania Coppa Italia
23 Inter-Milan
2008
Január
13 Milan-Napoli
16 Catania Milan Coppa Italia
20 Udinese-Milan
23 Atalanta-Milan
27 Milan-Genoa
30 Reggina-Milan
Február
3 Fiorentina-Milan
10 Milan-Siena
13 Milan-Livorno
16 v. 17 Parma-Milan
19 v. 20 Bajnokok Ligája L16
24 Milan-Palermo
27 Catania-Milan
Március
1 v. 2 Milan-Lazio
4 v. 5 Bajnokok Ligája L16
12 Coppa Italia
#13021 A Milan jövő héten az elődöntők során kapcsolódik be a Japánban megrendezésre kerülő FIFA klubvilágbajnokságba, Carlo Ancelotti csapata a biztonság kedvéért egy hetet ad magának az akklimatizálódásra. Az olaszokat nagy felhajtás fogadta a távol-keleti országban, a repülőtéren a friss aranylabdás Kakára voltak a leginkább kíváncsiak. A Milan jövő csütörtökön Jokohamában lép pályára, jelen állás szerint a még mindig sérült Ronaldo nélkül.
A gárda brazil klasszisa szinte az egész szezont kihagyta rejtélyes combsérülése miatt, majd visszatérése után alig egy héttel újra harcképtelenné vált. Ronaldo a Benfica elleni BL-találkozó bemelegítésénél érzett szúró fájdalmat vádlijában, az eredetileg a kezdőbe szánt játékos végül nem tudta vállalni a játékot. Az újabb sérülés elsőre nem tűnt komolynak, de a Japánba utazó csapat mégsem lehet biztos benne, hogy Ronaldo játékra képes lesz jövő csütörtökön.
Jó hír azonban a piros-fekete drukkereknek, hogy a szintén régóta maródi Marek Jankulovski teljes értékű munkát végezhet, így vélhetően ő pályára léphet a klubvilágbajnokságon. -
#13020 Akkor mégegyszer:
A klub megnevezte azt a 30 játékost, akik elutaznak a december 7-16 között Japánban zajló Klub Világbajnokságra.
Kapusok:Dida, Kalac, Fiori,Offredi
Védők:Cafu, Maldini, Kaladze, Nesta, Simic, Jankulovski, Favalli, Bonera, Serginho, Digao, Darmian, Oddo
Középpályások:Emerson, Gattuso, Seedorf, Gourcuff, Pirlo, Ambrosini, Brocchi, Caraglia, Ba
Csatárok: Inzaghi, Gilardino, Kaka, Aubameyang, Ronaldo
#13019 Janku legalább jobban van(Y) -
#13018 Út a Klub VB-re
-
#13017 Pippo Inzaghi a keddi Celtic ellen szerzett góljával immár egyedüliként vezeti az európai góllövőlistát 63 találattal, 1 egységgel megelőzve a legendás Gerd Müllert.
“A mérkőzés elején kis fejetlenség mutatkozott, aztán szerencsére minden a helyére került.” -mondta Inzaghi
“Nagyon hálás voltam amiért Gerd Müller barátian gratulált nekem. A szavai büszkeséggel töltenek el. Ő egy igazi befejező csatár volt, a társai passzait értékesítette, szóval mondhatjuk hogy van köztünk hasonlóság.”
Fura módon éppen egy olyan gólja a legemlékezetesebb, ami nincs is a 63 találat közt.
“A Liverpool elleni duplámat megelőzően a szurkolók mindig az Ajax ellen szerzett gólt köszönték meg nekem, amivel az utolsó percben győztünk 3-2-re. Ezzel jutottunk a 2003-as döntőbe, amit végül megnyertünk. Az igazság az, hogy nem is én szereztem azt a gólt. Én emeltem át a kapuson a labdát, de Tomasson ért hozzá a gólvonal előtt. Sokan nekem tulajdonítják a találatot. Szóval ez nincs a 63 közt, de a legtöbben erre emlékeznek.”
Inzaghinak nincs könnyű dolga, ha a kedvenc góljáról kérdezik.
“A döntő mindig különleges. 2003-ban szereztem pár gólt a sorozatban, és végül mienk lett a trófea. Azt azonban nem lehet leírni, milyen érzés egy BL döntőben duplázni és nyerni. Később voltak rémálmaim, amikor arra riadtam fel, hogy mindez csak álom volt.”
SuperPippo következő célja a Klub Világbajnokság.
“Csodás lenne gólt szerezni Japánban is. A BL és a Szuperkupa után ez lenne a tökéletes lezárása az évnek.”
“Ez a trófea a legfontosabb idén. A mostani keret 2001-ben kezdett együtt dolgozni, azóta megnyertük kétszer a Bajnokok Ligáját és az Európai Szuperkupát, valamint egyszer a bajnokságot. Most már csak a Klub Vb hiányzik a gyűjteményből. Ha sikerül, elmondhatjuk hogy mindent megnyertünk.”
A Japánban rendezendő torna azonban nem feledteti azt a tényt, hogy a klub szenved a bajnokságban.
“Tisztában kell lenni azzal, hogy vannak más csapatok is, és mi sem nyerhetünk mindig. Amint visszatérünk Olaszországba, minden erőnkkel a hazai pontvadászatra koncentrálunk majd.”
Forrás: channel4.com -
#13016 Helyi idő szerint 17:12-kor a Milan megérkezett a tokiói nemzetközi replüőtérre. A csapat meleg fogadtatásban részesült, sok szrukoló ment ki üdvözölni Európa legjobb együttesét és a friss aranylabdás Kakát.
#13015 az acmilan.com-on van fenn videó mikor Kakát ünneplik és mikor Kaká bemutatja az aranylasztit a közönségnek! Nagyon király! -
#13014 megértem a Celtic edzőjét, megérdemelten jutottak tovább a 2.helyen, sok sikert nekik a továbbiakban!:) -
Gordon Strachan, a Celtic menedzsere alig akarta elhinni a sikert. A tréner büszke játékosaira.
- Óriási és fantaszikus dolog, hogy bekerültünk a legjobb tizenhat közé. Nagyon fogjuk élvezni - dörzsölte tenyerét a Celtic trénere. - Nagyon erős csoport volt a mienk, és a Milan mellett természetesen a "pénzeszsák" Shakhtar volt a favorit. Mi a Benficával mellékágon voltunk, így döbbenetes, hogy mi jutottunk tovább - mondta Strachan.
Carlo Ancelottinak volt oka az elégedettségre. A milánóiak szakvezetője azonban elsősorban játékosát, a Gerd Müller rekordját felállító, 63 nemzetközi kupagólos Filippo Inzaghit méltatta.
- Inzaghi nagyszerű eredményt ért el. Bebizonyította, hogy van még mit a tejbe aprítania. Az első félidőben viszonylag nyugodtan tudtunk játszani, de a második játékrészben kénytelenek voltunk rálépni a gázra. Ez a győzelem jó lökést ad számunkra a jövő heti Klub-világbajnokság előtt - tette hozzá Ancelotti.
A legjobb tizenhat közötti párosításokra december 21-én derül fény, a nyon-i sorsolást követően.
-
#13012 -
#13011 Pippo megint jó helyen :) -
#13010 -
#13009 végre tetszett a játékunk, volt benne egy kis lendület Cafúnak köszönhetően is... megérdemlik a fiúk a gratulációkat! -
#13008 szép volt Fiúk!!! megvan a csoportelsőség! ez a lényeg! kíváncsi vagyok, kit kapunk ellenfélnek! -
#13007 a második félidő jó volt... több góllal is nyerhettünk volna de sajnos csak egy ment be nem baj srácok csak így tovább Gourcuffot meg többet a csapatba!!! FORZA MILAN!!! -
#13006 Kaká végig vitte és nem tudta berúgni kár megérdemelte volna :( -
#13005 kakáááááá áááá és kihagyja:( -
#13004 nem értem ez a Gourcuff gyerek miért nem kezdett sztem jól nyomja akar és küzd -
#13003 gecibe mit védett Boruc ráadásul kétszer! -
#13002 Gourcuff majdnem nagy gólt lőtt kicsit lejjebb megy akkor gól :) -
#13001 Gattuso iszonyatosan pörög! :D -
#13000 5ösről már mer lőni:D -
#12999 PIPPO VÉGRE!!! 1:0 -
#12998 pippooo nah végre 1-0 -
#12997 szép volt Pippo!!! -
#12996 Gól! :) -
#12995 na télleg érik a gól mert most nagyon nyomunk! FORZA FORZA FORZA MILAN!!! -
#12994 mos nézem háromcsillagomvan:DDdddddddddd -
#12993 nah elkezdtünk nyomni előbb utóbb beszopnak egy gólt -
#12992 pippo bazmeg!!!!!! ááááá kezébefejeli -
#12991 Faxa a designja ennek a fórumnakgratula -
#12990 ez akkora 0:0 mint a ház!!! ki lő nálunk gólt? senki... -
#12989 legyen igazad -
#12988 ja sztem is detto, de azért Pippo ma pihenhetett vna , többivel elégedett vok, nyerünk ma -
#12987 Végig támadta a Milan az első félidőt, szerintem ebből győzelem lesz számotokra, iszonyatosan erős labtartási arány, okos foci, szerintem ez össze fog jönni. -
#12986 Seedorf mekkora elefántpuszit kapott :S
remélem nem sérült meg komolyabban -
#12985 és miért fütyülik ennyire Kalacot? :S -
#12984 na jól gondoltam én h Kaká itt is átveszi az aranylasztit a szurkolók előtt :)