36663
  • Nuno88
    Alexandre Pato a globoesporte.com-nak nyilatkozott:

"Boldog vagyok, mert minden jól alakul az életemben. Nyugodtan készülök és várom, hogy megkapjam a lehetőség a bizonyításra. Megmutathassam a tudásom abban, amiben a legjobb vagyok, a futballban.

"Olaszország? Egy olyan ország, amit imádok, ráadásul olyan nagy kluban lehetek, mint a Milan."

"Mindenkivel jól megértem magam. A pályán kívül Patónak szólítanak, főleg a többi brazil. Mérkőzés közben a pályán csak 'Ale'-nak hívnak."

"A szüleim itt voltak velem az első hónapban, aztán visszamentek Brazíliába. Csodás családom van, mely mindig jó tanácsokat ad és rengeteget segít."

Forrás: acmilan.com
  • Nuno88
    December
    20 Milan-Catania Coppa Italia
    23 Inter-Milan

2008
    Január
    13 Milan-Napoli
    16 Catania Milan Coppa Italia
    20 Udinese-Milan
    23 Atalanta-Milan
    27 Milan-Genoa
    30 Reggina-Milan

Február
    3 Fiorentina-Milan
    10 Milan-Siena
    13 Milan-Livorno
    16 v. 17 Parma-Milan
    19 v. 20 Bajnokok Ligája L16
    24 Milan-Palermo
    27 Catania-Milan

Március
    1 v. 2 Milan-Lazio
    4 v. 5 Bajnokok Ligája L16
    12 Coppa Italia

• Nuno88
    A Milan jövő héten az elődöntők során kapcsolódik be a Japánban megrendezésre kerülő FIFA klubvilágbajnokságba, Carlo Ancelotti csapata a biztonság kedvéért egy hetet ad magának az akklimatizálódásra. Az olaszokat nagy felhajtás fogadta a távol-keleti országban, a repülőtéren a friss aranylabdás Kakára voltak a leginkább kíváncsiak. A Milan jövő csütörtökön Jokohamában lép pályára, jelen állás szerint a még mindig sérült Ronaldo nélkül.

A gárda brazil klasszisa szinte az egész szezont kihagyta rejtélyes combsérülése miatt, majd visszatérése után alig egy héttel újra harcképtelenné vált. Ronaldo a Benfica elleni BL-találkozó bemelegítésénél érzett szúró fájdalmat vádlijában, az eredetileg a kezdőbe szánt játékos végül nem tudta vállalni a játékot. Az újabb sérülés elsőre nem tűnt komolynak, de a Japánba utazó csapat mégsem lehet biztos benne, hogy Ronaldo játékra képes lesz jövő csütörtökön.

Jó hír azonban a piros-fekete drukkereknek, hogy a szintén régóta maródi Marek Jankulovski teljes értékű munkát végezhet, így vélhetően ő pályára léphet a klubvilágbajnokságon.
  • Nuno88
    Akkor mégegyszer:

A klub megnevezte azt a 30 játékost, akik elutaznak a december 7-16 között Japánban zajló Klub Világbajnokságra.

Kapusok:Dida, Kalac, Fiori,Offredi

Védők:Cafu, Maldini, Kaladze, Nesta, Simic, Jankulovski, Favalli, Bonera, Serginho, Digao, Darmian, Oddo

Középpályások:Emerson, Gattuso, Seedorf, Gourcuff, Pirlo, Ambrosini, Brocchi, Caraglia, Ba

Csatárok: Inzaghi, Gilardino, Kaka, Aubameyang, Ronaldo

• LasCar16
    Janku legalább jobban van(Y)
  • Nuno88
    Út a Klub VB-re

• Nuno88
    Pippo Inzaghi a keddi Celtic ellen szerzett góljával immár egyedüliként vezeti az európai góllövőlistát 63 találattal, 1 egységgel megelőzve a legendás Gerd Müllert.

“A mérkőzés elején kis fejetlenség mutatkozott, aztán szerencsére minden a helyére került.” -mondta Inzaghi

“Nagyon hálás voltam amiért Gerd Müller barátian gratulált nekem. A szavai büszkeséggel töltenek el. Ő egy igazi befejező csatár volt, a társai passzait értékesítette, szóval mondhatjuk hogy van köztünk hasonlóság.”

Fura módon éppen egy olyan gólja a legemlékezetesebb, ami nincs is a 63 találat közt.

“A Liverpool elleni duplámat megelőzően a szurkolók mindig az Ajax ellen szerzett gólt köszönték meg nekem, amivel az utolsó percben győztünk 3-2-re. Ezzel jutottunk a 2003-as döntőbe, amit végül megnyertünk. Az igazság az, hogy nem is én szereztem azt a gólt. Én emeltem át a kapuson a labdát, de Tomasson ért hozzá a gólvonal előtt. Sokan nekem tulajdonítják a találatot. Szóval ez nincs a 63 közt, de a legtöbben erre emlékeznek.”

Inzaghinak nincs könnyű dolga, ha a kedvenc góljáról kérdezik.

“A döntő mindig különleges. 2003-ban szereztem pár gólt a sorozatban, és végül mienk lett a trófea. Azt azonban nem lehet leírni, milyen érzés egy BL döntőben duplázni és nyerni. Később voltak rémálmaim, amikor arra riadtam fel, hogy mindez csak álom volt.”

SuperPippo következő célja a Klub Világbajnokság.

“Csodás lenne gólt szerezni Japánban is. A BL és a Szuperkupa után ez lenne a tökéletes lezárása az évnek.”

“Ez a trófea a legfontosabb idén. A mostani keret 2001-ben kezdett együtt dolgozni, azóta megnyertük kétszer a Bajnokok Ligáját és az Európai Szuperkupát, valamint egyszer a bajnokságot. Most már csak a Klub Vb hiányzik a gyűjteményből. Ha sikerül, elmondhatjuk hogy mindent megnyertünk.”

A Japánban rendezendő torna azonban nem feledteti azt a tényt, hogy a klub szenved a bajnokságban.

“Tisztában kell lenni azzal, hogy vannak más csapatok is, és mi sem nyerhetünk mindig. Amint visszatérünk Olaszországba, minden erőnkkel a hazai pontvadászatra koncentrálunk majd.”

Forrás: channel4.com
  • Nuno88
    Helyi idő szerint 17:12-kor a Milan megérkezett a tokiói nemzetközi replüőtérre. A csapat meleg fogadtatásban részesült, sok szrukoló ment ki üdvözölni Európa legjobb együttesét és a friss aranylabdás Kakát.

• Nuno88
    az acmilan.com-on van fenn videó mikor Kakát ünneplik és mikor Kaká bemutatja az aranylasztit a közönségnek! Nagyon király!
  • szucsy89
    megértem a Celtic edzőjét, megérdemelten jutottak tovább a 2.helyen, sok sikert nekik a továbbiakban!:)
  • Nuno88

Gordon Strachan, a Celtic menedzsere alig akarta elhinni a sikert. A tréner büszke játékosaira.

- Óriási és fantaszikus dolog, hogy bekerültünk a legjobb tizenhat közé. Nagyon fogjuk élvezni - dörzsölte tenyerét a Celtic trénere. - Nagyon erős csoport volt a mienk, és a Milan mellett természetesen a "pénzeszsák" Shakhtar volt a favorit. Mi a Benficával mellékágon voltunk, így döbbenetes, hogy mi jutottunk tovább - mondta Strachan.

Carlo Ancelottinak volt oka az elégedettségre. A milánóiak szakvezetője azonban elsősorban játékosát, a Gerd Müller rekordját felállító, 63 nemzetközi kupagólos Filippo Inzaghit méltatta.

- Inzaghi nagyszerű eredményt ért el. Bebizonyította, hogy van még mit a tejbe aprítania. Az első félidőben viszonylag nyugodtan tudtunk játszani, de a második játékrészben kénytelenek voltunk rálépni a gázra. Ez a győzelem jó lökést ad számunkra a jövő heti Klub-világbajnokság előtt - tette hozzá Ancelotti.

A legjobb tizenhat közötti párosításokra december 21-én derül fény, a nyon-i sorsolást követően.
  • Nuno88
  • tep
    Pippo megint jó helyen :)
  • LasCar16
  • LasCar16
    végre tetszett a játékunk, volt benne egy kis lendület Cafúnak köszönhetően is... megérdemlik a fiúk a gratulációkat!
  • Yulcsa
    szép volt Fiúk!!! megvan a csoportelsőség! ez a lényeg! kíváncsi vagyok, kit kapunk ellenfélnek!
  • Nuno88
    a második félidő jó volt... több góllal is nyerhettünk volna de sajnos csak egy ment be nem baj srácok csak így tovább Gourcuffot meg többet a csapatba!!! FORZA MILAN!!!
  • Nuno88
    Kaká végig vitte és nem tudta berúgni kár megérdemelte volna :(
  • LasCar16
    kakáááááá áááá és kihagyja:(
  • Nuno88
    nem értem ez a Gourcuff gyerek miért nem kezdett sztem jól nyomja akar és küzd
  • Nuno88
    gecibe mit védett Boruc ráadásul kétszer!
  • Nuno88
    Gourcuff majdnem nagy gólt lőtt kicsit lejjebb megy akkor gól :)
  • Nuno88
    Gattuso iszonyatosan pörög! :D
  • LasCar16
    5ösről már mer lőni:D
  • Nuno88
    PIPPO VÉGRE!!! 1:0
  • LasCar16
    pippooo nah végre 1-0
  • Yulcsa
    szép volt Pippo!!!
  • dienesoft
    Gól! :)
  • Nuno88
    na télleg érik a gól mert most nagyon nyomunk! FORZA FORZA FORZA MILAN!!!
  • LasCar16
    mos nézem háromcsillagomvan:DDdddddddddd
  • LasCar16
    nah elkezdtünk nyomni előbb utóbb beszopnak egy gólt
  • LasCar16
    pippo bazmeg!!!!!! ááááá kezébefejeli
  • Relinho
    Faxa a designja ennek a fórumnakgratula
  • Nuno88
    ez akkora 0:0 mint a ház!!! ki lő nálunk gólt? senki...
  • Palinko
    legyen igazad
  • LasCar16
    ja sztem is detto, de azért Pippo ma pihenhetett vna , többivel elégedett vok, nyerünk ma
  • dienesoft
    Végig támadta a Milan az első félidőt, szerintem ebből győzelem lesz számotokra, iszonyatosan erős labtartási arány, okos foci, szerintem ez össze fog jönni.
  • Nuno88
    Seedorf mekkora elefántpuszit kapott :S
    remélem nem sérült meg komolyabban
  • Yulcsa
    és miért fütyülik ennyire Kalacot? :S
  • Nuno88
    na jól gondoltam én h Kaká itt is átveszi az aranylasztit a szurkolók előtt :)