36663
-
ryhdeksan #13263 jovan ezen nem veszünk össze mert végén jön gabber azt pihenünk az milan inter meccs alatt :D:D
elég lesz utána 1 hétih pihenni :DDDD -
#13262 kevered a szezont a fazonnalAS_D:a
Ricky igaz h támadó kpályás de felszokott menni az aktuális csatár mellé, szekönd támadónak-.-[informálatlan vagyol]
Cordobád meg nem fog annyit fejegetni_Dasasd -
ryhdeksan #13261 ha cordoba fejel 6 gólt a bl-be akkor csatár?
nászkár azért okosabbnak gondoltalak ^^
:D
támadó középpályás, irányító kaká
csatár gilardino inzaghi zlatan ronaldo rooney stb
-
#13260 mér szerinted hány gólt lőtt mondjuk a BLben?
mettyú azér okosabbnak gondoltak^^ -
ryhdeksan #13259 jah
kaká meg a csatárság :D:D
remélem is
már alig várom
ha itt nyerünk akkor asszem a scudetto végleg eldőlt
most minden anti Interes bennetek bízik hogy hátha megtudjátok tőrni a lendületet.
kiváncsi leszek :-) -
#13258 -
#13257 Kihagytad Kakánál, a Bl legjobb csatára címet:P -
#13256 majd a vasárnap estit megnézem, ok?:P -
ryhdeksan #13255 nem a scudettora verjük magunkat hanem nézd meg megy meccsünket és megtudod
;) -
#13254 így kell ezt csinálni, fokozatosan...nade Silvio elől azér nem vagyunk annyira rendben:P -
Silvio Berlusconi, a milánói klub jelenlegi elnöke hivatalosan kijelentette, hogy valamelyik fia követi majd az AC Milan elnöki posztján, bár arról még nem döntött, pontosan a kettő közül melyik fia is lesz az „örökös”.
"A Milan a családunk része - adta mindenki tudtára Berlusconi az Italia 7 Gold hasábjain. - Ezért remélem valamelyik fiam követ majd az elnöki székben, bár még el kell döntetnünk, melyikőjük legyen az.”
Mint ismert, a jelenlegi elnök egyik fontos célja a csapat megfiatalítása, hiszen az olasz klub mostani kerete jórészt tapasztalt játékosokból áll, akik ugyan zseniális futballisták, de hosszabb távon a fiatalabb generációra szeretne alapozni.
„Tervünk az, hogy fokozatosan megújítsuk a keretet fiatal tehetségek leigazolásával. Úgy gondolom, jövőre a védelem átalakítása kerül sorra, mivel Paolo Maldini és Cafú is szögre akasztja a cipőjét.”
„Középen és elöl szerintem jók vagyunk - folytatta. - Egyszer azt mondtam, hogy Gourcuff lehet az új Zidane. Remélem nem tévedtem.”
Ennek ellenére a Milan csak a tizenegyedik helyen áll az olasz bajnokágban. -
#13252 neharagudj de a nemzetközi kupa az mégiscsak nemzetközi kupa, amivel nagyobb ismertséget lehet szerezni mint egy bajnoki címmel, olaszban tudom h nagy hagyománya van a scudettonak, de addig ne verjék már magukat amíg nemzetközi porondon impotensek -
#13251 egy frászt van több okuk...
ha az ideit megnyerik, akkor lesz... -
#13250 jelen pillanatban nekik van több okok scudettó terén mellényt verni, mi meg nyálaskodhatunk a nemzetiközikupákkal :D -
#13249 én is úgy érzem... de már nagyon unom, hogy verik itt az interesek a mellüket (a scudetto miatt), pedig nekünk több okunk van rá. -
#13248 arra még egy pár évet várhatsz :) -
#13247 igen, csak így tovább. hétvégén pesten voltam és nem is figyeltem az eredményeket és nem is jutott eszembe, hogy lesz mecs :D mikor hazaértem nagyon jól esett az örömhír, hogy nyertünk! :)) bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a világ legjobb klubja, szerintem ezt így is tervezte a vezetőség, hogy idén ezt elhozzuk, de mostmár én egy serie a győzelemnek örülnék igazán. -
#13246 Olaszország sportminisztere, Giovanna Melandri a Klubvilágbajnokság megnyerése után üzenetet küldött Adriano Gallianinak, amiben köszönetet mondott a Milannak a sikerért.
”Köszönettel tartozunk a Milannak. Az olasz labdarúgás ismét a világ csúcsán van. Ez egy újabb bizonyítéka volt a Milan nemzetközi erejének, és megérdemelt elismerése az elmúlt év erőfeszítéseinek, és kemény munkájának.”
Forrás: acmilan.com -
#13245 Ma este háromnegyed kilnec körül a svájci Zürichben kihirdették a 2007-es év FIFA díjazottjait.
Ahogy idén minden rangos díjat, így ezt is a Milan zseniális játékosa, Kaká nyerte meg. A támadó ezzel vitathatatlanul az esztendő legjobb futballistája a világon. A rangos trófeát a legendás Pelé nyújtotta át Kakának.
A második helyezést Messi, míg a harmadikat Cristiano Ronaldo szerezte meg.
FIFA 2007 elismerések:
Elnöki díj: Pelé(brazil)
Legjobb játékosa: Kaká(brazil)
Legjobb női játékos: Marta(brazil)
Legjobb srandfoci játékos: Buru(brazil)
Fair Play díj: FC Barcelona(spanyol)
Legjobb U17: Kroos(német)
Legjobb U20: Agüero(argentín)
Forrás: fifa.com -
#13244 RICARDO KAKÁ -
csak így tovább! -
-aranylabda
-fifa ev jatekosa
-bl gyozelem
-bl golkiraly
-bl legjobb jatekosa
-szuperkupa
-vilagkupa
-vilagkupa legjobb jatekosa -
#13241 A FIFA-nál is Kaká az év játékosa
Külföldi labdarúgás
Hétfőn este Zürichben átadták a FIFA által odaítélt, a 2007-es év legjobb játékosainak járó trófeákat.
A zürichi FIFA-átadót Joseph Blatter szavai nyitották meg, a leginkább várt eseményre, az év legjobb játékosának járó trófea átadására az egyórás gálaműsor végén került sor. A három "döntőbe jutott" labdarúgó a portugál Cristiano Ronaldo, a brazil Kaká és az argentin Lionel Messi volt, az elismerést pedig - a várakozásoknak megfelelően - a Milan irányítója, Kaká nyerte el. Az idei év aranylabdása, honfitársától, Pelétől vehette át a trófeát. A szavazáson Leo Messi lett a második, Cristiano Ronaldo a harmadik.
A nőknél a brazil Cristiane, a szintén brazil Marta és a német Birgit Prinz közül került ki a győztes. A legtöbb szavazat Martára érkezett,így idén ő lett az év női labdarúgója.
Az idei U17-es világbajnokság legjobb játékosának járó elismerést Toni Kroos, az U20-as vb legjobbjának járót pedig Sergio Agüero vehette át. Az év strandlabdarúgója a brazil Buru lett. A FIFA idei Fair-Play díját az FC Barcelona nyerte meg, míg mindenidők egyik legjobb játékosa, Pelé elnöki életműdíjat kapott.
Kaká pályafutása:
Kaká nyolcévesen kezdte labdarúgó pályafutását, első szerződését 15 évesen írta alá a Sao Paulóval, nem sokkal ezt követően Copa de Juvenil-győzelemre vezette a klub ificsapatát. A felnőttek között 2001-ben mutatkozott be, debütáló szezonjában 27 meccsen 12 gólt szerzett, és bajnokságot nyert a Sao Paulóval. A következő idényben 22 mérkőzésen tízszer volt eredményes, ezzel felkeltette több európai klub figyelmét is, végül a Milan lett a befutó, amely 2003 nyarán - Silvio Berlusconi klubelnök szerint pitiáner összegért - 8,5 millió euróért szerződtette a fiatal játékost.
Első milánói szezonjában 30 meccsen 10 gólt szerzett, a piros-feketék pedig megnyerték a scudettót és az európai szuperkupát. Második idényében 36 bajnokin 7 gól volt a termés, csapata pedig a második helyen végzett a Juventus mögött a pontvadászatban. A 2005-ös BL-döntőt csapata 3-0-ás vezetésről tizenegyesekkel elvesztette a Liverpool ellen, Kaká azonban a Bajnokok Ligája legjobb játékosa címmel vígasztalódhatott, és azzal, hogy kilencedik helyen végzett az Aranylabda-szavazáson.
A brazil válogatottban 2002 januárjában mutatkozott be, tagja volt a 2002-es világbajnokságon aranyérmes együttesnek, igaz, mindössze egy meccsen lépett pályára, Costa Rica ellen 19 percet játszott. Luis Felipe Scolari a németek elleni döntő hajrájában is pályára szerette volna küldeni a támadót, de a játékvezető nem vette észre a partvonal mellett integető brazilokat, így Kaká nem lehetett részese a finálénak. 2003-ban csapatkapitányként irányította az Arany Kupán második brazil gárdát, három góllal a második lett a házi góllövő listán és beválasztották a torna álomcsapatába is. A 2006-os világbajnokságon már az első meccsen győztes gólt szerzett a horvátok ellen, ezt követően azonban beleszürkült a gyengén játszó brazil együttesbe, amely a franciák elleni negyeddöntőben kikapott és búcsúzott a folytatástól.
Első mesterhármasát 2006. április 9-én szerezte a Chievo ellen, a BL-ben 2006 novemberében lőtt először három gólt egy meccsen - az Anderlecht ellen. Andrij Sevcsenko távozása után még fontosabb szerep hárult rá a Milan támadósorában, 2007 nyarán Kaká a Bajnokok Ligája gólkirálya lett, csapata pedig ismét elhódította a legrangosabb európai trófeát. Ebben az évben már a La Gazzetta dello Sport, az angol Times és a német Kicker is a világ legjobbjának választotta, az UEFA a szezon legjobb támadójának és a szezon legjobb játékosának járó díjat is odaítélte neki. Októberben elnyerte a FIFPro idei legjobbjának járó díját, december 2-án az Aranylabdát, december 17-én pedig minden bizonnyal a FIFA Év Játékosa lesz...
Trófeái:
Brazil bajnok: 2002
Európai Szuperkupa-győztes: 2003, 2007
Olasz bajnok: 2004
Olasz szuperkupa-győztes: 2004
Bajnokok Ligája-győztes: 2006-07
Világbajnok: 2002
Konföderációs Kupa-győztes: 2005
Egyéni elismerései:
CONCACAF Arany Kupa - legjobb támadó: 2003
UEFA - legjobb középpályás: 2005
Serie A - legjobb külföldi játékos: 2004, 2006
Serie A - a szezon legjobb futballistája: 2004
Az UEFA álomcsapatának tagja: 2006
FIFPro álomcsapatának tagja: 2006,2007
UEFA Bajnokok Ligája gólkirály: 2006-2007
UEFA Bajnokok Ligája legjobb támadója: 2006-2007
UEFA Év Futballistája: 2007
FIFPro - szezon legjobbja: 2007
Aranylabda: 2007
FIFA Év Futballistája: 2007
-
#13240 Az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani kijelentette, hogy aktívak lesznek a januári átigazolási piacon. Miután a piros-feketék megnyerték a Klubvilágbajnokságot, Galliani a következőket mondta:
”Elégedettek vagyunk ezzel a csapattal, és maximum egy-két helyen változtatunk.”
A milánóiak elnöke, Silvio Berlusconi szerint a jövő Milanja Yoann Gourcuff és Alexandre Pato köré fog épülni.
”Nagyon furcsa az átigazolási időszakról beszélni, miután megnyertük a Klubvilágbajnokságot. Hiszek a fiatal játékosainkban, mint például Gourcuff, akit az ”Új Zidane”-nak neveznek, és rajta kívül ott van Pato is. Még nem láttam edzés közben, csak videókon, de Marco van Basten óta nem tett rám ilyen mély benyomást fiatal tehetség.”
Forrás: tribalfootball.com -
#13239 Kaká most vette át az Év Játékosa Díjat! ^^ -
ryhdeksan #13238 nemtom mitől kéne :P:P -
#13237 kaká hány kupát nyert eddig? idén? -
#13236 calciopoli-val már ő is alapozza a hangulatot, kíváncsi leszek a nyilatkozatokra, és a reakciókra:P -
megerkezett a csapat a milanoi repterre - kaka kozben mar zurichben van a fifa dijatoadojan.
berlusconi pedig nem hagyja abba. ma reggel biztos elhatarozta, h ossze-vissza fog nyilatkozni mindent. most eppen azt a titkot osztotta meg az ujsagirokkal, h 'ha hiszik, ha nem, az egesz calciopoli egy kitalacio. par klubnak erdekeben volt, mi meg ezzel elvesztettunk par scudettot.'
kicsivel korabban hivta moratti es gratulalt a csapatnak a vilagkupahoz. -
Ronaldo ha másnak nem akkor legalább operatőrnek jó:P -
#13233 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ez mekkora -
#13232 és az uccsó képem mára:DDDDDDD
-
egyik ismimnek ilyen van:P -
#13230 -
#13229 észak-dél flémtápig..itt lehet beszóni:P -
#13228 kösz, és rettegjetek hétvégén! :P -
#13227 majd meglátjuk. -
#13226 tény az is h a tápig alaphangulatának rombadöntése már emannak minősül:p_asd imike tennap rámszólt és eltűntem a blúúúblekk területről:] -
#13225 tommykám kikaptok oszt kész, légy oly kedves h főteszel te is annyit mint mettyú legalább eggyütt mehettek inni maj vmi pábba:P -
#13224 ez messze nem flame, ezek a tények:d