A.C. Milan
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
remélem patonak is sikerül betalálnia azért, meg arra is kíváncsi leszek h meddig fogja bírni az állandó rohangálást 😊
don't give a fuck
de elsõ meccsén hazavágta a kaput! 😄
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
na most még a hálót is tönkreteszi 😊
don't give a fuck
szép volt Pirlo nagy labdát adott!!! FORZA MILAN!!!
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
▓██▓▒░Forza Milan▓██▓▒░Aleeee aleee aleee, Milan aleee Forza lotta! vinceraii, non ti lasceremo maiii!!
Carlo Ancelotti újra két csatárral küldi pályára a csapatot. Összeáll a Kaká-Pato-Ronaldo támadó hármas.
MILAN: Dida; Bonera, Nesta, Kaladze, Maldini; Seedorf, Pirlo, Ambrosini; Kakà; Pato, Ronaldo
NAPOLI: Iezzo; Cupi, Cannavaro, Domizzi; Garics, Hamsik, Gargano, Bogliacino, Savini; Sosa, Lavezzi
Forrás: acmilan.com
Dida,Oddo,Nesta,Kaladze,Jankulovski,Ambrosini,Seedorf,Pirlo,Kaká,Ronaldo,Pato
Serie A mérkõzésekA bajnokság egyik nagy párosítása. Az elmúlt hét évben nem játszott bajnokit egymással a két együttes, a déliek legutóbb a 2000/2001-es szezonban szerepletk az elsõ osztályban.
A San Siróban utoljára 2000 november 5-én találkoztak a csapatok, és akkor a házigazda Milan gyõzött Ambrosini góljával.
Örökmérleg:
Milan...59m-28gy-20d-11v--102/59gk
Napoli..59m-11gy-20d-28v--59/102gk
Milánóban:
Utolsó hazai siker: 2005 nov. 5 1-0
Utolsó döntetlen: 1998 ápr. 26 1-1
Utolsó vendég siker: 1986 ápr. 13 1-2
Legtöbb gól: 1956 okt. 7 3-5
Legutóbbi 5 meccs a San Siróban:
1995 január 8 1-1
1996 december 10 0-0
1996 október 20 3-1
1998 április 26 0-0
2000 november 5 1-0
Forrás: acmilan.hu
Védõk: Bonera, Favalli, Kaladze, Maldini, Nesta, Oddo
Középpályások: Ambrosini, Brocchi, Emerson, Gourcuff, Pirlo, Seedorf
Csatárok: Gilardino, Kakà, Pato, Ronaldo
Napoli
Kapusok: Iezzo, Gianello
Védõk: Contini, Cupi, Garics, Grava, Rullo, Domizzi, Cannavaro,Savini
Középpályások: Capparella, Dalla Bona, Bogliacino, Hamsik, Gargano, Montervino
Csatárok: Calaio', Lavezzi, Sosa
"Boldog vagyok, hogy a Milanban lehetek, és esélyem van arra, hogy játszak a holnapi találkozón." -kezdte a 'Kacsa' becenevû tehetség
Honfitársa Ronaldo, - aki még kisebb erõnléti problémával küszködik, de akár már a Napoli ellen is visszatérhet- hisz abban, hogy a fiatal reménység képes kezelni a helyzetet. Pato rendkívül hálás Roninak, amiért segíti õt a beilleszkedésben.
"Ronaldo mindig azt mondja nekem, hogy maradjak nyugodt és csak a játékra koncentráljak. Ne fordítsak túl nagy figyelmet arra, mit mondanak rólam." -mondta Pato
"A Milan sok gólt vár tõlem? Nos, elõször szeretném megszerezni az elsõ találatom, aztán meglátjuk tudom-e folytatni a többivel."
Forrás: goal.com
Én mindig is az maradok aki voltam, mert én sohasem tagadom meg a múltam
Hogy érzed Magad?
”Jól vagyok. Van egy kis problémám a térdemmel, amit remélem a lehetõ leghamarabb orvosolni tudunk. Boldog vagyok, hogy három olyan fontos trófeával zártuk a 2007-es évet, mint a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa, és a Világkupa, mert ez jól bizonyítja a Milan nagyságát. Egy év alatt három kupát nyerni fantasztikus dolog. Sikerült megvalósítani az álmunkat. Nekem ezek a döntõk voltak az elsõk az életemben, és hihetetlen, hogy mindet sikerült megnyerni. Ez igazán fantasztikus, és örökké emlékezni fogok rá.”
A cseh válogatott az Európa-bajnokságon Svájccal, Portugáliával, és Törökországgal került egy csoportba.
”Papíron ez a csoport nem tûnik nehéznek, de a legjobbunkat kell majd hozni. Azonban elõször a Milanra kell koncentrálnom, és csak után a júniusi Európa-bajnokságra. A válogatott erõs, annak ellenére, hogy olyan fontos játékosok távoztak, mint Nedved. Reméljük, hogy a várokozásokkal ellentétben tudunk néhány meglepetést szerezni, ahogy 2002-ben is tettük.”
Mennyire fontos a családod?
”Nagyon fontos nekem a család. Mindig elkísérnek a döntõkre. Ott voltak Montecarloban, és Athénban is. Sokat aggódom a családomért, különösen a két lányomért, és amikor csak lehetséges velük vagyok, ami megnyugtat. Nekünk játékosoknak gyakran kell távol lennünk a szeretteinktõl, az idegenbeli meccsek, valamint a hosszú edzõtáborok miatt. Ilyenkor hiányoznak, de szerencsére a csapattársaimmal egy nagyszerû gárdát alkotunk.”
Tavaly fontos gólt szereztél a Sevilla ellen.
”Igen. Az egy nagyon fontos gól volt a karrierem során, mert így sikerült megnyerni az Európai Szuperkupát, ami Puerta halála miatt szomorúra sikeredett. A gól úgy született, hogy Andrea, mint mindig, most is jó labdával hozott játékba. Pirlonak remek érzéke van, hogy olyan fantasztikus passzokkal szolgája ki a csapattársait, amik mindig a megfelelõ helyre érkeznek.”
Gondoltad volna a nehéz kezdet után, hogy ilyen lesz a 2007-es éved?
”Az elején nem volt könnyû. Sérülten érkeztem meg, és meg kellett mutatnom, hogy mennyit érek, de muszáj volt pozitívnak lenni, és folytatni a munkát. Hálával tartozom a csapattársaimnak, akik mindig támogattak engem a nehéz percekben. Aztán a dolgok fokozatosan javultak, és végül nyertünk három trófeát. Ez egy felejthetetlen év volt. Az igazság az, hogy a mez amiben kifutunk a világ legeredményesebb klubját jelképezi, és ez hatalmas motivációt jelent.”
Pato?
”Alexandre egy nagyszerû tehetség, egy remek játékos, és ami igazán meglepõ, hogy csak 18 éves. Az edzések alatt mutatott néhány bámulatos dolgot. Most mindenki sokat vár tõle, és én úgy gondolom, hogy amint lehetõsége adódik rá, Pato bizonyítani is fog.”
Minden Milan szurkoló azt várja, hogy 2008 is olyan sikeres lesz, mint a tavalyi év vége.
”A Milan a világ legsikeresebb csapata, és teljesen érthetõ, ha a szurkolók azt akarják, hogy az új évben is elhódítsuk azokat a kupákat, amiket tavaly. Úgy gondolom, hogy ez nem lesz könnyû, de a Milan az a gárda, amely a Bajnokok Ligájában jól szerepel, és jó eredményeket ér el. Most az Arsenalt kell legyõznünk, amely egy erõs csapat, de mi megpróbáljuk. Elõtte azonban már vasárnap a Napoli ellen újra elkezdõdik a bajnokság, ahol elszántan kell pályára lépnünk, mert jól kell kezdenünk az évet.”
Január
13 Milan-Napoli
16 Catania Milan Coppa Italia
20 Udinese-Milan
23 Atalanta-Milan
27 Milan-Genoa
30 Reggina-Milan
Február
3 Fiorentina-Milan
10 Milan-Siena
13 Milan-Livorno
17 Parma-Milan
20 Arsenal-Milan (BL)
24 Milan-Palermo
27 Catania-Milan
Március
1 Milan-Lazio
4 Milan-Arsenal (BL)
12 Coppa Italia
más: akkor a Nike is lehúzhatja a rólót mert 10 évre kaptatok 140 misit😛, csak nehogy sok legyen nekik ez az összeg😛
#acm
#acm
#acm
nade azért reménykedjünk h góllal fog bemutatkozni!😊
Erre reagált az Internacional edzõje, Alexandre korábbi trénere:
"Hallottam, amit Patóról és a 30 góljáról mondottaz elnök úr. ” kezdte Abel Braga.
“Szerintem az ilyen nyilatkozatok nem segítenek a játékos fejlõdésében.”
A Milan a bajnokságban csak a 12., és szenved a mérkõzéseken, ezért Patót, mint valami megváltót kiáltották ki. Abel szerint túl nagy terhet pakolnak Alexandre vállára.
“Úgy beszélnek róla, mintha õ lenne maga a Megváltó, aki minden gondot megold.” - folytatta a 1978-as Vb-t is megjárt szakember
“Túl nagy az elvárás vele szemben. Egy klubnál a csapat számít, nem egyetlen játékos teljesítménye.”
Forrás: goal.com
#acm
Vesekõvel mûtötték még szombaton. A jobb lába pedig még az Inter elleni mérkõzésen sérült meg, azóta sem jött helyre és fájdalmat okoz a játékosnak. A következõ napokban az orvosi stáb újabb vizsgálatokat végez majd.
#acm
#acm
goal.com

#acm
Gattuso ma 30 éves
Egyéb hírekEgyéb hírek"Hihetetlen gyõzni akarás, keménység, harcosság, lelkesedés, az elszántságtól eltorzult arccal a gyepen füvet nyüvõ védekezõ középpályás"
Gondolom kitaláltok, hogy melyik Rossoneróról van szó.
Ivan Gennaro Gattuso.
1978.január 9-én,Corigliano Schiavoneaban látta meg a napvilágot a kis Gennaro.
Olaszország legszegényebb részén, Calabriában nevelkedett majd 12 éves korában focirajongó édesapja látva benne az "istenadta tehetséget" egy perugiai fociiskolába iratta, távol a családi fészektõl.
Édesapja örömét tovább fokozta az a hír, hogy a Perugia kiemelte a 12 éves srácot az iskolából, aki ekkor már a "bulldog" névre halgatott(beceneve a saját neve pici torzításából született--->Ringhio).
14 évesen már a nagyokkal edzhetett, ellenben az olasz szabályok értelmében elsõ hivatalos meccsét csak 18 évesen játszhatta. Jó teljesítménye miatt egyenes út vezetett az utánpótlás válogatottba.
Elért eredményeire nemzetközi szinten is felfigyeltek. Hisz éppen csak betöltötte a 19. életévét a neves skót Rangers kopogtatott Gatta ajtaján.
Mivel szerzõdése lejárt, ezért ingyen igazolhatóvá vált. A többszörös skót bajnok a hír hallatán azonnal lecsapott a mi Gattánkra.
A kékeknél nem volt könnyü dolga, hiszen olyan játékosok kergették ott akkoriban a labdát, mint a holland van Bronkhorst, az orosz Kancselszkisz, vagy a német Andreas Thom, de sikerült beverekednie magát a kezdõ középpályássorba! Egy edzõváltás eredményeképp(Dick Advocaat) kikerült a kezdõbõl sõt kölcsönadták a Seria A-ba frissen feljutott Salernitának.
Szerzõdése lejártakor(1999) nem tért vissza Skóciába, hanem hozzánk - sok sok szurkolótársam és magam örömére- ,az AC Milan csapatához igazolt, bár voltak szigetországi ajánlatai és a Roma is majdnem elcsípte elõlünk.
A Milanban azonnal alapember lett.
2000-ben a válogatottban is bemutatkozott a svédek ellen. Jól beépült Ancelotti 3 védekezõközéppályás taktikájába.
2003-ban sérüléssel bajlódott, ennek ellenére szerzõdést hosszabbítottak vele.
Pirlóval meghatározó párost alkotnak, mind klubszinten, mind válogatottban.
És most száraz számadatok az ünnepelt karriere tükrében:
Évek: Klub: Meccsek/gólok
1994-1997 Perugia 10/0
1997-1998 Rangers 40/7
1998-1999 Salernitana 25/0
1999- A.C. Milan 296/6
Válogatott:
1997-2000 U21 21/1
2000- Olaszország 56/1
Érdekesség,hogy egyetlen válogatottbeli gólját Puhl Sándor búcsúmeccsén szerezte, 2000. november 15-én megrendezett olasz-angol barátságos mérkõzésen.
Feleségét Glasgowban ismerte meg, egy kislány(Gabriela--2004) édesapja.
Kívánom neki hogy ünnepelhessen még nagyon sok szülinapot.
És kívánom neki és magunknak, hogy közösen ünnepelhessünk sok-sok Milan gyõzelmet és trófeát.
Készíttete: frontoffice
Forrás: acmilan.hu