A.C. Milan
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
5/18/2008
MILAN: Kalac; Oddo, Bonera, Kaladze, Favalli; Brocchi, Pirlo, Ambrosini; Kakà, Seedorf; Inzaghi.
UDINESE: Handanovic; Zapotocny, Cosa, Zapata; Mesto, Pinzi, Inler, Dossena; Pepe, Quagliarella, Di Natale.
forrás: acmilan.com
-----------------------------------
megint nincs a kezdõben Pato -.-
Milan-Udinese:
"A szezon utolsó mérkõzése, ahol komoly tétért játszunk. Különleges helyzet, mivel nem csak rajtunk múlik a sorsunk, de csak magunkkal szabad foglalkoznunk. Az Udinese minõségi csapat, veszélyesek elöl, és mivel már biztosan kijutnak az európai porondra, nyugodtan játszhatnak. Nekünk nyernünk kell, elszántan játszanunk a kilencven perc során. Elõször is szerezzük meg a három pontot, aztán meglátjuk mi lesz. Ha csak az UEFA kupa marad, ott is olyan eltökélten kell küzdenünk, ahogy a BL-ben szoktuk."
A szezon
"Zavaros szezonon vagyunk túl, és sosem sikerült sorozatban jó eredményeket produkálnunk. A gondok fõleg fizikális eredetûek voltak, számos sérülés súlytott bennünkek, szinte mindig ugyanazoknak kellett játszaniuk, ez pedig kihatott a teljesítményünkre."
Torino-Fiorentina
"A Torino? A saját meccsüket játszák majd, ahogy az Udinese is, vagy ahogy tette azt a Siena és a Napoli múlt héten. A Fiorentina jobb helyzetben van, mint mi, hiszen a saját kezükben van a sorsuk, így a mienk is. Ha negyedikek lesznek, gratulálni fogunk nekik, mert jó szezonon vannak túl, az UEFA döntõt is megérdemelték volna."
Bajnokság
"Az idei bajnokság igazán remek, hiszen minden döntés a végére maradt. A szurkolóknak így izgalmasabb."
Igazolások
"Lesznek távozó játékosaink, õket pótolnunk kell. Gattuso? Semmit sem tudok, lesz majd egy megbeszélés, ott tisztázunk mindent. Nem hiszem, hogy elhagyná a csapatot. Kaká? Nincs gondja a második csatár szerepével, amit korábban ellenzett. Ez egy extra lehetõség lesz. Cafu és Serginho távoznak, csodás emlékeket hagyva maguk után. Remek szezonokat töltöttek el nálunk és bizonyították, hogy becsületes, komoly és értékes emberek. Úgy természetes, ha a közönség holnap tiszteleg elõttük. Úgy vélem más távozónk nem lesz.
Dida? A meccsen a kispadon lesz majd. Jankulovski és Gourcuff is bevethetõ. Ha ötödik helyet érjük csak el, megvizsgáljuk a lehetõségeinket, de mindeképpen jobban kell végeznünk a munkánkat, mint idén."
Forrás: acmilan.com
(A Goal.com szerint...)
Milan (4-3-2-1): Kalac; Bonera, Simic, Kaladze, Jankulovski; Brocchi, Pirlo, Ambosini; Kakà, Seedorf; Inzaghi
Udinese (3-4-3): Handanovic; Zapata, Coda, Lukovic; Mesto, D’Agostino, Inler, Dossena; Pepe, Quagliarella, Di Natale
Nyerjük a meccset ez tuti, a kérdés csak az h a Fio mit játszik majd...
#acm
Matthieu Flamini egy interjúban kijelentette, nem a pénzt választotta, hanem a Milan múltja és jelene miatt döntött úgy, hogy elhagyja az Arsenalt.
A francia válogatott középpályásnak rosszul esett volt mestere, Arsene Wenger kritikája. Az Arsenal trénere azt nyilatkozta, hogy Flamini a pénz miatt ment el a Milanhoz. A játékos nem haragszik mesterére, de nem tagadja, nagyon rosszul esett neki, amit róla mondott Wenger.
- Ha a pénzt választottam volna, akkor egy másik angol klub ajánlatát fogadom el, de én a Milant választottam. A Milan a világ legeredményesebb csapata, minden páratlan évben Bajnokok Ligája döntõt játszik, és a klub eddigi eredményei, a családias hangulat önmagáért beszél - mondta Flamini.
A Milan új szerzeménye azt is elárulta, már alig várta, hogy Olaszországba igazoljon. Azzal, hogy a piros-feketékhez szerzõdött valóra váltotta édesapja álmát is.
- Mivel félig olasz vagyok, nagyon vártam már, hogy Itáliában is kipróbáljam magam. Édesapám most a világ legbüszkébb embere - nyilatkozta Flamini.
forrás: samsungsport.hu
Carlo Ancelotti kijelölte az Udinese elleni sorsdöntõ mérkõzésre készülõ keretét.
KAUPOSK: Dida, Kalac
VÉDÕK: Bonera, Cafu, Digao, Favalli, Kaladze, Oddo, Serginho, Simic
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Ambrosini, Brocchi, Kakà, Pirlo, Seedorf
CSATÁROK: Gilardino, Inzaghi, Pato
NEM BEVETHETÕ JÁTÉKOSOK: Jankulovski, Maldini, Emerson, Gourcuff, Ronaldo
ELTILTOTT JÁTÉKOSOK: Gattuso, Nesta
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
Akár a BL-ben indul a Milan, akár nem, Carlo Ancelotti marad a piros-feketék vezetõedzõje.
Bár az olasz sajtóban továbbra is arról cikkeznek, hogy a Milan edzõt válthat a szezon végén, a klub vezetése szerint ezeknek az értesüléseknek semmi alapjuk nincsen. Ancelotti és a szakmai stáb munkájával elégedettek az elöljárók, s mint ahogyan Adriano Galliani kijelentette: a vezetõedzõ mindenképpen a gárdánál marad.
- Akár a BL-ben indulunk, akár nem Ancelotti lesz a Milan edzõje a következõ szezonban. Egyelõre azonban a hétvégére kell koncentrálnunk, folyamatosan mondom a fiúknak, hogy le kell gyõznünk az Udinesét, mert az nagy szégyen lenne, ha a Fiorentina kikapna, mi pedig nem élnénk a lehetõséggel. Nagy csalódás lenne, ha nem kvalifikálnánk magunkat a BL-be, de az elmúlt hat évben óriási dolgokat vittünk véghez a sorozatban, és ebben döntõ érdeme volt Ancelottinak is - mondta Galliani.
forrás: samsungsport.hu
Galliani is beszélt Serginhoról, és Cafuról, akik szombaton elbúcsúztak a szurkolóktól, és a Milan-család többi tagjától.
”Sergio, és Cafu továbbra is közel marad hozzánk. Serginho júliustól megfigyelõként Brazíliában fog dolgozni, és Cafu se távolodik el tõlünk, mert a fia tovább játszik nálunk a Primaverában, vagy Beretti csapatában. Cafu visszatér San Paoloba, és talán ott tovább fog játszani. Nehéz feladat lesz két hozzájuk hasonló játékost találni. Serginho, és Cafu voltak a legjobbak. Nagyon szomorú, hogy olyan játékosokat veszítünk el, akik történelmet írtak velünk. Számomra hiányozni fog a lelkesedésük, Cafu mosolya, az elfutások, és Serginho beadásai. Remélem, hogy egy nap még lesznek olyan játékosaink, akik el tudják feledtetni velem õket.”
Szombaton a csapat két brazilja, Marcos Cafu, és Serginho elköszönt a szurkolóktól. Vasárnap a San Siroban elbúcsúznak a közönségtõl, akik megköszönhetik nekik az itt eltöltött éveket.
Marcos Cafu:
”Öt évvel ezelõtt, amikor a Milan mellett döntöttem; tudtam, hogy egy komoly és fontos klubhoz csatlakozom, ahol minden bebizonyosodott, amit elõtte a futballról tanultam. Öt csodálatos évet töltöttem itt, és mindent megnyertem. Ezek mind felejthetetlen emlékek. Amikor 2003-ban megérkeztem, a Milan épp megnyerte a Bajnokok Ligáját, és most a Milan még mindig pár napig címvédõ. Sok trófeát nyertem a csapattal. Az itt töltött idõ alatt Klubvilágbajnokok, és olasz bajnokok is lettünk. A megnyert kupák sok örömet szereztek nekem, és a csapattársaimnak egyaránt. Most eljött a búcsú ideje. Ez szomorú, és kemény dolog, de tudtam, hogy elõbb-utóbb visszatérek Brazíliába a családomhoz. A gyerekeim jól érzik magukat Milánóban. Amikor a piros-feketékhez igazoltam, a csapatot már Carlo Ancelotti irányította, aki ismerte a római környezetet. Az elsõ római mérkõzésen érdekes volt látni a Giallorossi szurkolóinak reakcióját. Rómában hat szép évet töltöttem, és megnyertem velük a Scudettot, ahogy a Milannal is. Mindkét szurkolótáborban szép emlék ez a siker. Most elérkezett a búcsú. Még nem tudom, hogy játszani fogok e Brazíliában, de a vasárnapi lesz az utolsó mérkõzésen a piros-fekete mezben. Nem tudom, hogy lehetõséget kapok e az edzõmtõl, de készen állok erre a fontos mérkõzésre, ami nem csak az én búcsúmeccsem, hanem létfontosságú a Milan számára. Nem lesz könnyû elköszönni a szurkolóktól, akik nagy szeretettel fogadtak. Remélem, senki nem lesz elkeseredett. Én továbbra is a Milan mellett maradok.”
Serginho:
”A két évvel ezelõtt jelentkezõ hátproblémám miatt nem tudok visszatérni a régi szintemre. Ezért eljött a búcsú ideje. Még 1999-ben Gattusoval, és Shevchenkoval együtt csatlakoztam a Milanhoz. Kilenc gyönyörû évet töltöttem itt, és köszönettel tartozom a klubnak, valamint a szurkolóknak a nagyszerû környezetért, ami itt fogadott engem. Milánóban része lehettem egy brazil különítménynek, ami csodálatos. Az elmúlt két évben sokat szenvedtem, mert a hátam megakadályozta, hogy újra a régi formámban játszhassak. Mindent megpróbáltam, de nem sikerült. Most 36 éves vagyok, és úgy döntöttem, hogy beletörõdök a problémába, és abbahagyom. Meg akarom köszönni a Milannak, amit az elmúlt kilenc évben tett értem. Mindig a maximumot nyújtottam ebben a mezben. Silvio Berlusconi mindig tiszteletet tanúsított irántam, és ez mindig örömmel töltöttel el, mert nem könnyû ezt kiérdemelni. Nagy ambíciókkal érkeztem Milánóba, és ma úgy érzem, hogy ezek megvalósultak, és nyugodt szívvel fejezhetem be a karrierem. Vasárnap nehéz percek várnak rám, mert a San Siro az otthonommá vált, és a szurkolók mindig mellettünk álltak. Mindig nehéz elköszönni, de az elért sikerek miatt én nyugodt, és elégedett vagyok. Azzal a tudattal távozom, hogy mindig 100%-ot adtam ki magamból, és mostantól már nem tudom ezt nyújtani. Úgy gondolom, hogy a legjobb döntés a távozás.”
#acm
mondjuk ez csak egy videó a legjobb védéseibõl, szal ebbõl nem lehet sokat leszûrni...de sztem jó lenne leigazolni, egyrészt fiatal, másrészt Kalácsot én nem szeretném jövõre is a Milan kapujában látni...semmi bajom vele csak nemtom valahogy nem szimpi
ui: meg kéne venni! a videó utolsó hozzászólója szerint már leigazoltuk, kíváncsi vagyok honnan veszi?!
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...
Dinho a csalódást keltõ szezon után szívesen költözne Milánóba, de a Barca 25 millió fontot szeretne kapni az egykori elsõszámú kedvencéért. A spanyol Sport szerint a Milan végsõ ajánlata 20 millió font, és ezt az összeget már nem fogják megemelni
Más csapatok is érdeklõdnek Ronaldinho iránt, és bár a Manchester City hajlandó lenne megadni a gránátvörös-kékek által kért összeget, a brazil klasszis nyíltan kijelentette, hogy csak a Milanhoz csatlakozna szívesen.
Állítólag Ronaldinho már megállapodott a milánóiakkal, akikhez négy évre írna alá, és szezononkénti 7 millió fontot kapna, valamint megtarthatna a reklámokból, és egyéb szponzorszerzõdésekbõl származó bevételeit.
A Milan elnök-alelnöke, Adriano Galliani a jövõ héten Barcelonába utazik, hogy megbeszéléseket folytasson a megállapodás részleteirõl.
Forrás: channel4.com
Az AC Milan elõrehaladott tárgyalásokat folytat a Nice kapusával, Hugo Lloris-szal. A Controcampo szerint a Milannál másfél éves megfigyelés után úgy döntöttek, hogy a múlt héten akcióba lépnek, és közel kerültek egy négymillió fontos szerzõdés megkötéséhez.
Fiatal kora ellenére, a piros-feketéknél úgy gondolják, hogy Lloris alkalmas lenne a következõ szezonban Zeljko Kalacot megelõzve a Milan elsõszámú kapusának posztjára.
Forrás: tribalfootball.com
#acm
Védelmet inkább Gamberini, Ujfalusi (lejár a szerzõdése ugytudom), Dossena stílusú játékosokkal erõsíteném meg... ráadásul õk EU-sok is így lehetne igazolni EU-n kívülit más posztra, pl Kaká cseréjének hoznék egy támadó középpályást, olyasmit mint Lulinhát
bár ezt csak kivülröl látom igy lehet hogy nincs igazam...
és sztem így is lesz!
FORZA MILAN!!!
#acm
Milan: nincs szükség forradalomra
A Milan vezetõedzõje, Carlo Ancelotti kijelentette: erõsíteni kell, de csak néhány poszton.
A Milan szurkolói szerint a jelenlegi gárda bebizonyította, hogy már nem tudja felvenni a versenyt Európa legjobb együtteseivel, sõt, az olasz középcsapatok is képesek megnehezíteni a dolgát. Az általános vélekedés úgy tartja, hogy teljes vérátömlesztésre lenne szükség, a keret felét el kell adni és új, fiatalabb focistákat szerezni helyettük, miközben a szakmai stáb élén sem ártana a csere.
Carlo Ancelotti azonban másképp vélekedik minderrõl, és kijelentette: sem õ, sem a csapat nagy része nem távozik nyáron.
- Jövõre is én ülök a kispadon, és szinte biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmiféle forradalom. Erõsítésre természetesen szükség van, ám ez csak néhány játékost érint majd. Egyelõre még a jelenlegi szezonra koncentrálunk, mert nagyon fontos számunkra, hogy indulhassunk a Bajnokok Ligájában. Bár a döntés már nem a mi kezünkben van, mi megtesszük, ami tõlünk telik - mondta Ancelotti.
samsungsport.hu
#acm