A.C. Milan
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Élete egyik legjobb formájában játszott, és két gólt is szerzett olasz bajnokin a Siena ellen az AC Milan brazil fiatalja, Alexandre Pato.
Az ifjú dél-amerikai csatártehetség két gólt szerzett a Siena elleni bajnoki találkozón, és gyorsan el is szaladt vele a ló... - A következõ idényben az AC Milan Bajnokok Ligáját nyer! - mondta magabiztosan Pato. Arról, hogy a mostani BL-kiírásban az Inter, a Roma és a Juventus miért bukott el angol riválisa ellen, a brazil tinédzser ezt mondta: - Mert erõsebbek voltak az angolok.
Pato úgy érzi, David Beckham érkezése felerõsítette a milánóiak középpályás sorát. - Már meg is beszéltem angol csapattársammal, hogy ha lesz rá ideje, zseniális szabadrúgás-technikáját elsajátíttatja velem - tette hozzá Pato a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva.
Forza Milan!!!
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
Forza Milan!!!
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
ancelotti pontosan hány serleget nyert hány év alatt?:D
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
Amúgy nagyon sajnálom Abbiatit, magabiztosan védett, kiváncsi vagyok Dida hogy fogja helyettesíteni.
Kaká is ha kidõl megint több napra hétre hónapra akkor annak nagyon fogok örülni -.-
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
A hírek szerint a középpályásnak számos otromba üzenetet kell elviselnie a dühös szurkolóktól. A Milan és az Arsenal által is kiszemelt Miguel Velosot a Sporting fõhadiszállására küldött gusztustalan levélben még halálosan is megfenyegették.
A Sportmediaset értesülései szerint a levél közvetlenül Velosonak, illetve a klub elnökének, és edzõjének szólt. Vélhetõen az üzenetet a Sporting idei gyenge teljesítménye, és a Bajnokok Ligájában elszenvedett két súlyos vereség utáni kiesés miatt kapta a klub.
Olasz, és angol hírek szerint a Milan, és az Arsenal is szívesen látna csapatában a középpályást, és ez az incidens könnyen meggyõzheti Velosot a távozásról. A fenyegetésen kívül számos, a játékost kritizáló transzparenst feszítettek ki a csapat edzésén.
Forrás: goal.com
Forza Milan!!!
Bár a Milan számára csodás, 5-1-es gyõzelmet hozott a sienai kirándulás, a csapat vezetõit és szurkolóit is elsõsorban a két sérült, Kaká és Abbiati sorsa foglalkoztatja.
Nos, az olasz kapus ügyében nem sokkal ezelõtt a klub hivatalos közleményt jelentetett meg, amiben ez áll: "Az AC Milan hivatalosan is megerõsíti, hogy Christian Abbiatit hétfõn, azaz ma Martens professzor megvizsgálta. A vizsgálatoknak köszönhetõen kiderült, hogy mi a probléma, most vár rá egy két-három hetes rehabilitáció, ezután Belgiumban megoperálják a játékost."
Korábbi sajtójelentések szerint a kiváló hálóõrnek a térde bánta a Siena elleni mérkõzés elején történt ütközést. Meg nem erõsített hírek szerint Abbiatinak a jobb térdében az ínszalagok sérültek meg.
A Milan elsõszámú kapusát a bajnokság hátralévõ mérkõzésein Dida helyettesíti. A 36 éves játékos tagja volt a Milan 2 legutolsó BL-gyõzelmének és a 2002-es világbajnok brazil válogatottnak is. Az 1973-as születésû kapus idén a csapa kupamérkõzésein állt a gólvonal elõtt, a bajnokságban legutóbb, a Siena ellen kapott elõször bizalmat.
Forza Milan!!!
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
Kakára rájár a rúd: az aranylabdás játékos vasárnap elõször játszott azóta, hogy február 7-én, a Reggina ellen lábsérülést szenvedett, de 27 perc alatt ismét az oldalvonalon túlra került.
Kaká a Siena ellen 5-1-re megnyert bajnokin csere volt, a szünetben lépett pályára, ám sok idõt nem töltött a Stadio Franchi gyepén, miután rúgást kapott a lábára, Carlo Ancelotti vezetõedzõ a 72. percben kénytelen volt lehívni a pályáról.
Adriano Galliani, a Milan ügyvezetõ-alelnöke a meccs után igyekezett megnyugtatni a játékmesterért aggódókat, kijelentette, Kakát elõvigyázatosságból cserélték le.
Maga a játékos viszont sokkal borúlátóbban nyilatkozott:
„Kétségbe vagyok esve. Egy rúgást kaptam a lábamra, és ugyanazt a fájdalmat éreztem, mint korábban. Fogalmam sincs, mikor játszhatok újra" - mondta a 26 éves támadó. Ugyanakkor egyelõre nincsen hír arról, hogy mennyire súlyos a sérülése.
Kaká mellett Christian Abbiati is kidõlt a sorból - õt már a 12. percben le kellett cserélni.
Mivel a milánóiak 31 esztendõs kapusának a térdszalagjai sérültek meg, ebben a szezonban már aligha védhet.
Forza Milan!!!
Az AC Milan vasárnapi Siena elleni idegenbeli, 5–1-re megnyert mérkõzésen szerzett duplájával a milánói klub támadója, Filippo Inzaghi megszerezte a 300. gólját profi pályafutása során.
A Milan edzõje, Carlo Ancelotti szerint a 36 éves „Pippo” Inzaghi tavasszal kivirágzik.
„Inzaghi tavasszal mindig újjáéled, tavaly is pont ezt tette, ez teszi erõsebbé a támadó repertoárunkat. Inzaghi és Alexandre Pato hasonlítanak egymásra, mindketten képesek hosszú idõre eltûnni, majd a kellõ pillanatban betalálni. Pato egy órán keresztül észrevehetetlen volt, majd szerzett két nagyszerû gólt” – nyilatkozta Ancelotti.
Carlo Ancelotti felemás érzelmekkel bír az AC Milan-Siena bajnokival (5-1) kapcsolatban. A Rossonerik mestere a következõket mondta a mérkõzést utáni sajtótájékoztatón:
"Csakúgy, mint az Atalanta ellen, most is szenvedtünk a vezetõ gólunk után, és a Siena nyomást gyakorolt a védõinkre. De a dolgok megváltoztak a második találatunk után, és sokat javultunk Kaká beállásával."
"Inzaghi ötször talált be az elmúlt két mérkõzésén. Õszintén szólva nem számítottunk erre. Pato könnyen tudna 20 gólt is szerezni egy szezon alatt, de egyenletesebb teljesítményt kell nyújtania."
'Carletto'-t a Real Madrid-ról és az esetleges távozásáról is 'faggatták' az újságírók:
"Semmi újdonság nincs ezen a téren. Imádok itt lenni, azt tervezem, hogy kitöltöm a szerzõdésemet. Csak arra összpontosítok, hogy a harmadik helyet elcsípjük. Nyugodtnak kell maradnom, és remélem, hogy a dolgok nem változnak."
Forza Milan!!!
”Úgy érzem magam, mint egy gyerek,” – nyilatkozta Pippo a Sky Italiának. ”Múlt vasárnap a mesterhármasom után eltettem a labdát, és most is ezt fogom tenni, mert ma szereztem meg a 300. gólomat. Szerettem volna egy mezt is a jubileumi szám elérésének alkalmából. Nagyon köszönöm a csapattársaimnak. Az elsõ profi gólomat is a Siena ellen szereztem, és most szintén ellenük lõttem meg a háromszázadikat.”
Arra a kérdésre, hogy melyek voltak élete legfontosabb góljai, a veterán csatár a következõt válaszolta:
”Az Athénban lõtt duplám a Bajnokok Ligája döntõjében, meg az Európai Szuperkupa fináléban, illetve a Klubvilágbajnokságon szerzett góljaim.”
Forrás: goal.com
Forza Milan!!!
--- Én tiszteletben tartom a korlátozást! Nem is ezért kapom a büntetéseket…
--- Akkor miért?
--- A parkolóhelyek folyton megviccelnek. Egyszer leparkoltam egy repülõtéren és mire visszamentem, a kocsi sehol, elvontatták. De már fejlõdöm.
:DDDDd
#acm
AC Milan: Christian Abbiati fél évre is kieshet sérülése miatt
A Serie A-ban szereplõ AC Milan négyszeres olasz válogatott kapusának, Christian Abbiatinak valószínûleg elszakadtak a jobb térdében lévõ szalagok, így akár hat hónapra is kidõlhet.
A Milan a vasárnap délután a Siena ellen vendégszerepelt, és bár a milánói csapat 5–1-re gyõzött, az egyesület háza táján jelenleg a 13. percben egy szerencsétlen ütközés következtében megsérült, és emiatt kényszerûségbõl lecserélt kapus miatt aggódhatnak.
További vizsgálatokra lesz még szükség, ám ha beigazolódik az elsõ feltevés, akkor a kapus fél évig harcképtelen lesz.
---Szeretném megnyerni ezt a trófeát. Szeretném a Milant újra Európa és a világ tetején látni. Képesek leszünk rá, biztos vagyok benne. Sõt, továbbmegyek: megígérem a szurkolóknak, hogy visszatérünk.
--- Egy osztályzat a Milan eddigi szezonjára?
--- Erõs nyolcas."
--- Nem sok ez, tekintve, hogy kiestetek a Scudettoért folytatott harcból, az olasz kupából és az UEFA Kupából is?
--- De, sok, én mégis így gondolom. Mi papíron nyolcas szinten játszunk. Ha még benn lennénk az UEFA Kupában, tízest adnék.
--- Saját teljesítményedre mennyit adsz?
--- Ezt a feladatot inkább rátok bízom. 12 gólt szereztem a bajnokságban (már 14-nél tart a kis brazil - a szerk), elégedett vagyok, de tudom, hogy jobb teljesítményre vagyok képes. Sokkal jobbra.
--- Mit szólsz ahhoz, hogy Ronaldo góllal tért vissza?
--- Bámulatos. A tévé elõtt örültem a sikerének. Nagyon boldog vagyok miatta, mert nagyon sokat szenvedett és megérdemli ezt az eredményt.
--- Nem találod túlsúlyosnak?
--- Ha õ túlsúlyos, és ilyen gólokra képes, képzeljük el, mire képes, ha formába lendül. Ronaldo a példaképem. Rengeteg súlyos sérülése volt, de mindig legyõzte és képes volt visszatérni a pályára. Hihetetlen jellem.
--- A válogatottban a helye?
--- Természetesen. Õ már eddig is nagyon sokat tett a Selecaoért, és úgy gondolom, még mindig a segítségére lehet. Brazíliában számos bajnok van, de csak egy Fenomén.
--- Vissza a Milanhoz: mi a sok probléma oka?
--- Egyszerû: bizonyos mérkõzéseket nem tudtunk lezárni, elveszítettük a megszerzett elõnyünket. Olyan meccsekre gondolok, mint a Lecce, a Torino vagy a Genoa elleni. Határozottabbnak kellett volna lennünk.
--- Nem gondolod, hogy a BL helyezés, mint egyetlen célkitûzés a szezonra, kevés?
--- A Milan mindent megnyert, a szurkolók hozzászoktak a gyõzelmekhez. Normális, hogy eljön egy ilyen idõszak is… Azt mondom, ha bejutunk a BL-be, már pedig biztosan bejutunk, minden kezdõdik majd elölrõl, egy új korszakot nyitunk.
--- Idén viszont az összes olasz csapat kiesett. Miért?
--- A három angol, akik az Intert, a Juvét és a Romát kapták, erõsebbek voltak, ennyi a magyarázat.
--- Beszéltél Balotellivel a Manchester elleni kiesést követõen?
--- Nem, de képzelem, milyen csalódott lehet.
--- Neked szimpatikus Mourinho?
--- A derbi után beszéltem vele. Nekem annak tûnt, de nem ismerem eléggé.
--- Ki nyeri idén a BLt?
--- A Barca vagy a MU.
--- Melyek azok a csapatok, amelyek a legjobban szórakoztatnak?
--- A Barca tetszetõs, de én a Real Madridot is szeretem.
--- Igazi klasszisok vannak elõtted, akiktõl tanulhatsz: Kaká, Inzaghi, Ronaldinho, Beckham… Kezdjük Kakaval.
--- Én gyorsan futok, de meg kell tanulnom tõle, hogyan legyek az labdával is. Ebben õ egyedülálló.
--- Inzaghi?
--- Mindig figyelem a mozgását a tizenhatoson belül, ott õ a legerõsebb. Meg kell tanulnom kihasználni a helyzeteket, ahogy azt õ teszi.
--- Ronaldinho?
--- Meg kell tanulnom, mikor induljak be, amikor nála van a labda. Dinho fantasztikus gólpasszokra képes, az én feladatom arra törekedni, hogy jókor legyek jó helyen.
--- Beckham?
--- A szabadrúgásaiból is van mit tanulnom… Ugyanakkor bárhonnan képes helyzetet teremteni, hatalmas és pontos indításaival. Azok a csavart labdák, amiket a csatárok fejére varázsol, káprázatosak.
--- Azt beszélik, nemcsak a pályán vagy gyors… Hogy is van ez a kocsikkal?
--- Én tiszteletben tartom a korlátozást! Nem is ezért kapom a büntetéseket…
--- Akkor miért?
--- A parkolóhelyek folyton megviccelnek. Egyszer leparkoltam egy repülõtéren és mire visszamentem, a kocsi sehol, elvontatták. De már fejlõdöm.
--- Üzenj valami a szurkolóknak.
--- Köszönettel tartozunk nekik. Nem teljesítünk a legjobban, de õk kitartanak mellettünk, ami nagyon sokat jelent számunkra. Érezzük a szeretetüket. És ezért cserébe, én ígérem hogy elérjük a BL-t jelentõ helyezést, és késõbb is mindent megteszünk majd a siker érdekében.
--- Carlo Ancelottival, vagy mással?
--- Vicceltek? Ancelottival, természetesen. Senki sem jobb nála.

Kaká meg Becks avégén azért belõhette volna, nade ne legyünk telhetetlenek:D
a Fiorentina ma remélem megszorongatja az intert:)))
PATOOO!!! =)
Pippo 300. gólja!!!