A.C. Milan
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem fogadják el a vezetõség álláspontját, amikor a szurkolókat bírálják amiatt, hogy cserben hagyják a csapatot és tiszteletlenek a vezetõkkel szemben.
Õk a szezon elején hittek abban a vezetõségi koncepcióban, ami az esztelen költekezés ellen és a csapat pénzügyi helyzetének rendbetételérõl szólt, és kiálltak az új szemlélet mellett. De nem azt várták, amit kaptak és az elnök úr távolmaradása csak további bizonytalanságot vált ki belõlük.
Õk is tudják, hogy ahogy az életben, úgy a fociban sem lehet mindig gyõzni. De elvárják az õszinteséget a jobb kapcsolat kialakításáért, mert szerintük szakadék tátong a vezetõség és a szurkolók között. Kifejtik, hogy a szurkolóknak nem lehet mindent beadni és hülyének nézni õket.
Elismerik az elnök úr múltbeli érdemeit, de arra kérik, hogy maradjon is méltó hozzá. Úgy érzik, a klubnak nincs elnöke, és erre a problémára minél elõbb megoldást követelnek. Ezzel kapcsolatban a Fininvestnek üzenik, hogy a Milan nem egy vállalkozás. Egy komoly programmal rendelkezõ személyt szeretnének erre a feladatra és ha a csapat a továbbiakban az utánpótlásra épít majd, akkor is kiállnak majd mellette.
Szeretnének tehetséges, fiatal, ambíciózus olasz játékosokat látni, elegük van az ingyen, utolsó pillanatban érkezõkbõl és azokból, akik a Milanban akarnak levezetni. Továbbá követelik, hogy ne tartsák meg az olyan játékosokat, akik már nem tudnak semmit adni a Milannak.
Elegük van az ígérgetésekbõl és az abszurd kijelentésekbõl, végig kitartottak a csapat mellett, de betelt náluk a pohár.
Nem szeretnének a múltból élni, szeretnék, ha tisztelnék a klubot és bíznak benne, hogy minél elõbb újra láthatják az igazi Milant.
Ebben a reményben hagyják dolgozni az illetékeseket, és ezeknek szellemében fogják õket felelõsségre vonni.
#acm
Azért mondtam, hogy nem tudom, maradok-e, mert még azt sem lehet tudni, ki lesz az edzõnk, nem tudjuk, mi lesz a csapat jövõje.
Nagyon sajnáljuk Leonardot, én minden jót kívánok neki, biztos vagyok benne, hogy megleli az útját. Õ egy olyan edzõ volt, aki bizalmat és lelkesedést adott nekem, nélküle nem sikerült volna ilyen szezont elérnem.
Jól érzem magam a Milanban, de szeretném, ha világossá válna a helyzet a csapat körül.”
#acm
Mint ismeretes, az olasz csapat vezetõedzõje Leonardo távozott, és az olasz sajtó leginkább a Galli-Tassotti páros kinevezését tartja a legvalószínûbb lehetõségnek.
„Én egy hivatásos Milanista vagyok” – kezdte Galli a Mediaset mûsorának. „A Milan környezetén belül dolgozom minden áldott nap, és a klub rendelkezésére állok. Természetesen a végsõ döntést a két vezetõnek (Silvio Berlusconi, Adriano Galliani – szerk.) kell meghoznia.”
A szakember hozzátette: „a gárda utánpótlás csapatával dolgozom már hosszú ideje, és büszke vagyok a játékot és az eredményeket látva. Mióta edzõként tevékenykedem, mindig a Milan hívó szavára várok.”
(A goal.com alapján B. Dávid fordítása)
tisztelem és becsülöm Gallit, és sajnálni is fogom ha kinevezik... és továbbra is ez lesz, h vezetõk igazolnak, edzõnek zéró beleszólása sincs...
#acm
Oguchi Onyewu egy évvel meghosszabbította szerzõdését a Milannal, egyben felajánlotta, hogy utolsó idényében ingyen áll a piros-feketék szolgálatára.
Az amerikai védõ októberben súlyos térdsérülést szenvedett az Egyesült Államok–Costa Rica mérkõzésen, így a szezon nagy részében nem számíthatott rá klubcsapata.
„Az Egyesült Államok válogatottját erõsítõ Oguchi Onyewu, aki a szezon nagy részében sérült volt, ám ennek ellenére készen áll a világbajnoki részvételre, ma emberi nagyságáról tett tanúbizonyságot – olvasható a Milan által kiadott közleményben. – Onyewu ügynökével arra kért minket, hogy egy évvel hosszabbítsuk meg az eredetileg 2012. június 30-án lejáró szerzõdését. Ebben a plusz egy évben Oguchi nem tart igényt fizetésre, ami példaértékû gesztus a részérõl."
----------------------
ez igen (Y)
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
#acm
Mondjuk nekem a piros fekete bejön.
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
Egy érzelmekkel teli gyõztes meccs után nyilatkozott a Milantól távozó Leonardo:
“Nem tagadhatom, hogy ez egy különleges esemény volt számomra. Itt ülök és megpróbálom szavakba önteni azt, amit lehetetlen elmondani. ” - kezdte a brazil szakember.
A stadionban kitett transzparensek az edzõt éltették, ugyanakkor kritizálták a klub tulajdonosát, Silvio Berlusconit.
“Ami történt, megtörtént, ezzel mindenki tisztában van, a klub is tudja , hogy én mit gondolok. A fontos , hogy csak arról beszélek, amit érzek. Minden más a futball különleges mivoltához tartozik."
"Szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatást. Biztos vagyok benne, hogy a Milan képes lesz rátalálni egy új útra. Ez egy 110 éves egyesület, hatalmas sikerekkel és ez garantálja, hogy a jövõben is lesznek pozitív történések. Szinte mindent megtapasztaltam Olaszországban és csak köszönetet mondhatok ennek az országnak mindazért, amit itt kaptam."
Leonardo a klubnál játékosként, igazgatóként és vezetõedzõként is tevékenykedett.
“Eljön az a pillanat, amikor döntést kell hozni és irányt kell változtatni. Ez nem egy dolog miatt történik és nem a tulajdonos az oka. A dolgok megtörténnek. Tizenhárom éven keresztül szolgáltam a Milant, ennek pedig most vége. Az élet minden kihívásával igyekszem mosolyogva és örömmel szembenézni. Itt minden amit megtapasztaltam csodálatos volt. Új kihívásokkal találkoztam, amiket megvitattam, alkalmazkodtam hozzájuk, csakúgy, ahogy minden más munka esetében történik. Igazából sosem érzetem munkának azt, amit csináltam. Mindenkivel különleges és egyedi volt a kapcsolatom a klubnál."
Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Flamengo ajánlott számára munkát, illetve Dunga utódjaként is beszéltek róla.
“Tényleg nem tudom, mi fog történni most. Még senkivel sem beszéltem. Egy éve eldöntöttem, hogy kipróbálom, milyen edzõnek lenni és utólag örülök, hogy belevágtam ebbe a kalandba"
acmilan.hu

egyébként ezt mi dönti el? mert az elmúlt évek eredményei alapján a 2.ban lenne a helyünk...
“Nem tagadhatom, hogy ez egy különleges esemény volt számomra. Itt ülök és megpróbálom szavakba önteni azt, amit lehetetlen elmondani. ” - kezdte a brazil szakember.
A stadionban kitett transzparensek az edzõt éltették, ugyanakkor kritizálták a klub tulajdonosát, Silvio Berlusconit.
“Ami történt, megtörtént, ezzel mindenki tisztában van, a klub is tudja , hogy én mit gondolok. A fontos , hogy csak arról beszélek, amit érzek. Minden más a futball különleges mivoltához tartozik."
"Szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatást. Biztos vagyok benne, hogy a Milan képes lesz rátalálni egy új útra. Ez egy 110 éves egyesület, hatalmas sikerekkel és ez garantálja, hogy a jövõben is lesznek pozitív történések. Szinte mindent megtapasztaltam Olaszországban és csak köszönetet mondhatok ennek az országnak mindazért, amit itt kaptam."
Leonardo a klubnál játékosként, igazgatóként és vezetõedzõként is tevékenykedett.
“Eljön az a pillanat, amikor döntést kell hozni és irányt kell változtatni. Ez nem egy dolog miatt történik és nem a tulajdonos az oka. A dolgok megtörténnek. Tizenhárom éven keresztül szolgáltam a Milant, ennek pedig most vége. Az élet minden kihívásával igyekszem mosolyogva és örömmel szembenézni. Itt minden amit megtapasztaltam csodálatos volt. Új kihívásokkal találkoztam, amiket megvitattam, alkalmazkodtam hozzájuk, csakúgy, ahogy minden más munka esetében történik. Igazából sosem érzetem munkának azt, amit csináltam. Mindenkivel különleges és egyedi volt a kapcsolatom a klubnál."
Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Flamengo ajánlott számára munkát, illetve Dunga utódjaként is beszéltek róla.
“Tényleg nem tudom, mi fog történni most. Még senkivel sem beszéltem. Egy éve eldöntöttem, hogy kipróbálom, milyen edzõnek lenni és utólag örülök, hogy belevágtam ebbe a kalandba"
football-italia.net
#acm
"Sok kedves emléket viszek magammal, miután hosszú idõ volt, amit ebben a csapatban töltöttem. A mai este az öröm nagy pillanatai voltak, s ezeket a pillanatokat még emlékezetesebbé tette ez a varázslatos mérkõzés.
Dida? Egy évtized itt Milánóban..ez most véget ért. Elképesztõ látvány volt látni az érzéseket az arcán, tökéletesen megérdemelte a közönség tapsát.
Ronaldinho? Véleményem szerint elérkezett az idõ a csapat újjászervezésére, de én azt hiszem, hogy a Milan a jövõben is rá fog építeni.
S hogy én mit fogok csinálni a jövõben? Mindenképpen leszeretném tenni az edzõi mester fokozatot, aztán valószínûleg kiveszek egy kis szabadságot, majd meglátjuk..."
Forrás: acmilan.com
#acm
Ugyanis a CAA Soccer Enterprise által szervezett Tour USA 2010 futballturnén részt vesz a Rossoneri is. Az amerikai 'focigála' május 23.-ától június 4.-éig tart.
A Tour USA 2010 keretében a piros-fekete csapat 3 mérkõzést játszik, melyek a következõk:
DC UNITED-MILAN: május 26, Washington DC, RFK Stadium 20.00
CHICAGO FIRE-MILAN: május 30, Chicago, Toyota Park Stadium 19.30
MONTREAL IMPACT–MILAN: június 2, Montreal, Olympic Stadium 20.00.
A DC United és a Chicago Fire az MLS-ben (Major League Soccer) szerepel, míg a kanadai csapat a USSF második díviziójában játszik.
Az amerikai fociturnén természetesen a válogatott játékosok nem szerepelnek, miután õk már a június 11.-én kezdõdõ Dél-Afrikai futball világbajnokságra készülnek.
A túrán résztvevõ csoportot Mauro Tassotti vezeti.
Forrás: acmilan.com
A Tour USA 2010 focigála eseményeirõl a sempremilan.hu beszámol, sõt, amennyiben a három mérkõzéshez találunk csatornát az interneten, akkor azt a rövid híreknél a meccs napján feltesszük az oldalra!
#acm
Ronaldinho a Juventus elleni mérkõzés után készségesen állt a sajtó rendelkezésére és örömmel válaszolt a jövõjét firtató kérdésekre.
A brazil játékos elmondta: élvezte a játékot, mert így akart válaszolni a brazil kaptánynak, Dungának, aki kihagyta õt a vb keretbõl "ez a teljesítmény az én válaszom". Ronaldinho kitért arra is, hogy rengeteget dolgozott az elmúlt 1 évben a Milannal és úgy érzi, mindent megtett a csapatba kerülésért: "ha ez a munka nem elég a csapatba kerüléshez, azt tudomásul veszem. Nem akarom magam összehasonlítani a keretben lévõkkel, mindenki láthatta a teljesítményem."
A Juventus ellen a mérkõzés legjobbjának tartott játékos a jövõjével összefüggésben csak annyit mondott, hogy még nem tudja marad-e a Milanban. Szerzõdése még egy évig szól. Az elmúlt idõszakban az olasz és az angol sajtó arról cikkezett, hogy a Manchester City örömmel leigazolná a korábbi aranylabdás játékost. Felmerült az is, hogy Ronaldinho hazájában, Brazíliában folytatja pályafutását.
Ronaldinho pályafutása egyik legjobb szezonját zárta a Milanban tegnap. Tétmeccseken 15 gólt szerzett és 16 gólpasszal jelentkezett, ennél jobban csak barcelonai csúcsidényeiben teljesített.
acmilan.hu
A "nemzetispor" szerint "Balasz" a Feneré lehet 😄
Amúgy ami a Milant illeti, állítólag Krasic is a Fenerhez fog szerzõdni...
Az acmilan.hu fórumán nagyon mennek a találgatások, hogy akiket lehozott Leo azok mennek a nyáron. Kitört a pánik hogy Dinho is megy. Dida és Favalli valszeg visszavonul, vagy Dida visszamegy Brazíliába, de Dinho-t nem tudom elképzelni hogy elhagyja a csapatot. Gondolom csak ünnepeltette a két gól miatt. Szép búcsú Leotól.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
Ciao Leo! Grazie! <#worship>#worship>