93
Folytatják?
 • Herr Lehrer
  #93
  Na én ebből forgatnék rendes mozifilmet :) ez odabasz:D
 • Luckybasstard
  #92
  Kispöcsös koromtól kezdve trash-horror rajongó vagyok, ugyanakkor józan eszem többre becsüli a művészfilmek által közvetített értékeket, mégsem tudok azonosulni a néha arcozósan különc art-mozis szcénával...egyáltalán nem.
  Az ember nem merenghet folyton az élet értelméről, egy filmnek szerintem nem mindig ez a fő funkciója, hogy mittomén milyen filozófiai mélységekig vigye le a néző tudatát, hogy jól beforduljon..

  Ahogy azt a Jason Voorhees megannyi élete c. dokumentumfilmben (Jason X DVD/extrák) is közlik az alkotók, ezek a filmek pusztán a szórakozásról szólnak és szerintem kitűnően véghez viszik eme küldetésüket.
  "It's fun, it's just FUN!"

  Úgy kell leülni egy Péntek 13 vagy egy Rémálom-film elé, hogy agyatlan hullaszámlálós mészárlásban lesz részed. Egy olyan élményben, amit ha egy csajjal nézel, nem kell végig kussolni, hogy ne veszítsd el a fonalat, a parás részeknél összebújtok, a megannyi szexuális töltetű jelenet és maga a filmek hangulata pedig garantálja, hogy legkésőbb a film végére nyert ügyed lesz. ;D

  Én az első részek után már tudtam, mire számíthatok, így nem igazán csalódtam egyik folytatásban sem (kiv.: Péntek 13 - 5. rész:Az Új Kezdet, Péntek 13 - 8. rész, Jason X utolsó negyed órája).

  A Freddy vs Jason 2-t kissé félve várom, szerintem az első csöppet erőltetett volt az elején, de ha tényleg Ash lesz benne, talán megmenti a filmet. Remélem jó kis zombikkal teletűzdelt mozi lesz. Ez tűnik a legvalószínűbbnek, láttam valahol egy elég hitelesnek tűnő plakátot a köv. tagline-nal: "At the End of this Nightmare...Evil will be Dead."

  Szerintem aki Bőrpofára gondolt harmadikként, nagyon félreérthetett valamit, bár könnyű eltéveszteni, ha nem ismeri Ash-t, csak annyit vág, hogy "láncfűrészes gyilkos". Én személy szerint az új Péntek 13 filmet már jobban várom (2008 végén talán már kész lesz).

  Mindenesetre a filmig a nagyon kiéhezett fanok csillapíthatják éhségüket egy hat részes crossover-képregény minisorozattal, amely novemberben kerül kiadásra James Kuhoric író kezei alól a DC gondozásában
  Freddy vs. Jason vs. Ash
  címmel.  A második filmet Sam Raimi rendezi a New Line Cinema forgalmazásában, és Bruce Campbell-lel (Ash) is lefolytak már állítólag a tárgyalások (úgy legyen ;) )
 • mama2
  #91
  Na most lesz 2. rész vagy nem?
 • Cucu13
  #90
  Freddy
 • Ramza
  #89
  Oké, rendben :)
 • Waterhorse
  #88
  Inkább ejtsük a témát, mert abban most teljesen igazad, van, hogy túlságosan szőrszálhasogató voltam. Azért remélem látsz vmit abban amit írtam, és nem kötöszködésnek fogtad fől, nem aaz volt a célom, hogy a személyedet támadjam.
  Valójában kb 3 éve fórumozok és többé kevésbé aktívan írkálok ide.
  Maradjunk abban szerintem, hogy mind a 18 film szórakoztató volt, ha nem is korszakalkotó. Némelyik nekem parás is (nem is csak némelyik, mert legtöbben kicsinek láttam először), Legalább visszatérünk a témához, már így is elég röhely milyen magasságokban beszélünk egy Freddy vs Jason 2 témán belül:))
 • Ramza
  #87
  Ez gyönyörűszép, amit írtál, szinte a könnyem kicsordult.
  Már csak azt nem értem, hogy egy kétsoros véleménynyilvánítás (#79) miatt miért kell nebántsvirágot játszani...
  Ha szerinted ez mások véleményének a sárba tiprása volt, akkor gyanítom, két hete kezdtél el fórumozni, vagy eddig szelektíven olvastad az üzeneteket. (mivel gyanítom, hogy nem így van, így duplán nem értem, hogy miért engem kellett célkeresztbe tenni)
 • Solid Snake GH
  #86
  Én már elvesztettem a fonalat. Miről is beszéltek ti ketten?
 • Waterhorse
  #85
  "Senki nem kisisten, hogy kinyilatkoztatásokat tegyen közzé."

  Hát éppen erről beszélek mert ilyen kinyilatkoztatásnak hangzott. De lehet, "úgy gondolom" "véleményem" "meglátásom", sőt van egy bevett szokás erre az "szvsz" rövidítés, a magyar nyelv igen nagyon színes, és miért ne használjuk ezt ki, ráadásul még pozitívan is fognak ránk nézni: "Ige, megmondta a véleményét, de tiszteletben tartotta a többiekét is, ez nemes vonás". Az alap az kéne legyen, hogy ha odamegyek vhova, akkor nem mondok olyat amivel esetleg más véleményét beletaposom a sárba, földbe tiprom az össze egyént.

  Most ez olyan, hogy azt mondom "add mán ide azt a szart!" És tessék mindenkinek odaképzelni azt a "légyszives" szót, mert alapértelmezett és nem kell oda mindíg, hogy légyszíves:)))

  De mindegy ez olyan, hogy vagy bennem van és automatikusan odakerülnek ezek a szavak, vagy egyáltalán nem veszem észre magam miket beszélek, esetleg csak ki akarok tűnni azzal, hogy kijelentek dolgokat, és ezáltal a téma szakértőjeként fognak értékelni.
 • Ramza
  #84
  Nem írhatja mindenki, minden üzenetében azt, hogy szerintem.
  Ez "alapértelmezett".
  Senki nem kisisten, hogy kinyilatkoztatásokat tegyen közzé.
  Tessék minden esetben mindenkihez odaképzelni ezt a szót.

  Hogy a Péntek 13. első része miért nem korszakalkotó? Mert rengeteg hasonló slasher volt már előtte (1980-ban jelent meg), amikhez képest semmi újat nem volt képes nyújtani. Megújulásra pedig a kilencedik részig végképp nem volt képes, de azt meg inkább felejtsük el :)

  Rémálom 1 - na ez viszont tényleg ütött a maga idejében (én a mai napig kedvelem), mert tele volt nagyszerű ötletekkel és sokminden volt benne újszerű.
 • Waterhorse
  #83
  Jól van, nem tudtam, hogy horrorszakértővel állok szemben, én azért mégis a közvélemény pártján vagyok ebben az esetben.
  És mindennek ellenére mégis ez a két legismertebb, legnépszerűbb alkotás a horror műfajában.

  Azt nem is állítottam, hogy amit írsz az csak a saját véleményed, csak azt, hogy úgy kéne fogalmazni, hogy szerinted, gondolhatják mások is azt amit te, azonban nem feltétlenül kell úgy lennie ahogy gondolod. Azért írtam, amit írtam, mert nagyon úgy éreztem a szavaidből, hogy "márpedig ez így van, mert én így gondolom és én tudom". Ha nem úgy, olyan formában jelented ki ahogy a #79-ben, akkor nem szólok bele, megértettem mit akarsz, a formája nem helytálló.

  Ok, az más, hogy korszakalkotó és jó, de miért csak az 1 Nightmare? Az 1 péntek 13 nem volt korszakalkotó?
 • Ramza
  #82
  Nézd, valamennyire azért vágom a horrorok műfaját, így bátran ki merem jelenteni, nem csak a saját véleményem tükröződik a #79-ben.

  Az pedig, hogy jó volt-e, teljesen más kérdés. (Érted: koszakalkotó-jó: különböző fogalmak, az egyik szubjektív, a másik objektíven is megítélhető)
 • Waterhorse
  #81
  Neked!!!
  AZ egy dolog, h kritikus szemmel nézzük itt a filmeket, de nem mindegy azt írni, "hogy szerintem, én úgy gondolom vagy azt, hogy márpedig ez így van és ha másképp gondolja vki azzal vmi gond lehet, hiszen nem úgy gondolja ahogy én, mivel amit én gondolok, látok érzek, értékelek az úgy is van, és kell lennie mindenki más számára", hhhahh:))

  Csak azért írtam le ezt, mert nyomta a szívem, és szerintem kisebb-nagyobb kivétellel jó volt az a 18 rész.
 • Waterhorse
  #80
  Hát én Evil Dead-en nem röhögtem. Ha viszont tényleg benne lesz Ash akkor mekkora bunyó lesz az?:)))
 • Ramza
  #79
  Nem akarlak elkeseríteni, de az összesen 18 részből 1 darab volt korszakalkotó a maga idejében (az első Rémálom), a többi nagyon messze volt ettől. Esetleg még az első Péntek 13, de hasonló slasherekből volt már előtte is sok.
 • winnie
  #78
  egy ideje kering már a pletyka - majd kiderül, hogy lesz-e belőle valami
 • Gnome
  #77
  hat csak ugy rakerestem a neten...meg lejjebb is irta vki hogy lancfureszes lesz benne a harmadik tag...egyebkent innen
 • Solid Snake GH
  #76
  Honnan veszed, hogy Ash is benne lesz a FvsJ 2-ben?
 • Gnome
  #75
  Uhh ez Freddy vs. Jason vs. Ash lesz??...hat akkor itt nagy poenkodasokra szamithatunk mert az Evil Dead is tele volt humorral...valahogy ez nem osszeegyeztetheto Jasonnal meg Freddyvel de majd meglatjuk
 • Solid Snake GH
  #74
  angol
 • Solid Snake GH
  #73
  Klasszikus szinkronban valóban, de amit tavaly adtak le a retekklubbon, ott úgy szólt a versike, ahogy leírtam.
  Viszont az eredeti sngol szövegnek legalább nincsen másik változata.
 • winnie
  #72
  Hár',Négy
  Most óvatos légy
 • winnie
  #71
  szerintem nem jól idéztél, hiszen a klasszikus szinkron így szól:

  Egy,két
  Freddy hozzád lép

  Hár',Négy
  Most óvatos lggy

  Öt,hat
  A kereszt óvhat

  Hét,nyolc
  Ébren forgolódsz

  Kilenc,tíz
  Senkiben se bízz
 • Solid Snake GH
  #70
  Na igen, attól függ, hogy milyen a felirat vagy a szinkron.
  Na e itt van akkor az eredeti szöveg:

  One, Two, Freddy's coming for you,
  Three, Four, Better lock your door,
  Five, Six, Grab your crucifix,
  Seven, Eight, Gonna stay up late,
  Nine, Ten, Never sleep again.
 • R9
  #69
  Egy,kettő
  Freddy érted eljő

  Három,Négy
  Bezárt ajtók mögött légy

  Öt,hat
  A feszület sem óvhat

  Hét,nyolc
  Mindig velem álmodsz

  Kilenc,tíz
  Az álmodban ne bízz
 • Solid Snake GH
  #68
  Ennyire hatásos volt?
 • Mr Manson
  #67
  Juj
 • Solid Snake GH
  #66
  Egy, kettő...
  Freddy néha eljő.
  Három, négy...
  Most óvatos légy.
  Öt, hat...
  A kereszt megóvhat.
  Hét, nyolc...
  Ébren forgolódsz.
  Kilenc, tíz...
  Senkiben se bízz.
 • LezLee
  #65
  Na igen, eddig jó, de hogy van tovább???
 • Argon
  #64
  sorry az egyenként szó duplázásáért
 • Argon
  #63
  Valami olyasmit olvastam, hogy a második részben Jason és Freddy összefog, mert nem tudják egyenként egyenként legyőzni a láncfűrészes gyilkost.
 • serious
  #62
  Egy, kettő
  freddy érted jő
 • TomY92
  #61
  Hol lehet letölteni ezt a fimet?
 • TomY92
  #60
  Sziasztok lenne 1 kérdésem/Hol lehet eut a filmet letölteni?/Aki tudja írja a topicba nekem vagy privibe köszi!
 • LezLee
  #59
  Hát sajnálhatod, mert a Rémálom az Elm utcában 1. része kulthorror. Viszont a Péntek 13. sorozatot én sem ismerem, de szerintem sokkal jobb, és izgalmasabb karakter Freddy, mint Jason. A számolós gyerekdal Freddyről pedig nagyon király. Viszont nem tom a szövegét, aki tudja, elmondaná nekem a dalocska teljes szövegét, mert nagyon állatö.
  Egy, két .......?
 • OPM
  #58
  igazából többre, jobbra számítottam lehet azért, mert nem láttam még előtte egy freddy és egy jason filmet sem
 • R9
  #57
  ezek sose halnak meg!Jason feltámad,és ha az Elm utcában valakinek előjön Freddy rémálma és elkezd félni,akkor freddy visszatért és minnél jobban félnek,annál erősebb lesz!
 • serious
  #56
  De, de kacsintott egyet freddy!
 • grebber
  #55
  Még az 1-et sem néztem meg csal elkezdtem.
  Szerintem jó film.Kiváncsi leszek a 2-re.

  De nem ugy lett vége az 1-nek hogy levágta a fejét???
 • Mr Manson
  #54
  Jó kis film az összes Freddy és Jason is!
  Szinte minden rész korszakalkotó volt a maga idejében!