2214
-
#54 okés, idő milyen volt? -
#53 Tegnap este értem haza Ausztriából. Salsburg környékén voltunk, és nagyon tetszett majd képeket is mutatok -
#52 -
#51 Itt az első kettő
-
#50 Na majd rakok be tavalyi képeket -
#49 Miért van ahol már öt euroért lehet szállást találni
Mi tavaly Olaszban egy éjszakát aludtunk egy csatorna mellett
hajnalban a halászok ébresztettek -
#48 szépek a képek...
kár,h. án ilyen helyre nem jutok ki
így idén is marad Erdély,ha egyáltalán megyünk -
#47 Ja jótanács, diákot vigyél és mindenképpen menj fel a várfalra.
Diákkal asszem félárú és jobban megéri mint az aqua -
Kattints a képre
-
#45 Hmmmmmmmmmm Dubrovnik nagyon nagy
Dubrovnik(Raguza) Dalmácia déli részén, a tengerparton fekszik. A VII. században görög és római halászok által lakott település. A IX. században kapja a Ragusium nevet. A XI. században a görög-római város egybeolvad a szomszédos szláv településsel és felveszi a Dubrovnik nevet. 1204-ben, amikor a keresztes háború hadai elfoglalják Konstantinápolyt, Dubrovnik kénytelen Velence fennhatóságát elismerni. Már a XIII. század elején gyógyszergyárat, kórházat, aggok menhelyét és lelencházat rendeznek be. 1358-1526-ig magyar fennhatóság alá tartozik. A XIV. század a raguzai köztársaság számára a területgyarapodás időszaka. A XV.-XVI. század a város fénykora, közel 200 gályával rendelkezik. Az oszmán birodalom részéről fenyegető veszély okán hatalmas erődöket építenek. A XVII. század végén egy földrengés romba dönti Dubrovnikot. A városban belviszály dúl a konzervatívok és a haladók közt, a tengeren pedig az angol és francia flotta szorítja ki a kereskedelemből. 1797-ben Velence elbukik, de 1806-ban már megjelennek Napóleon hadai és 1808-ban már be is kebelezik a köztársaságot. 1815-től 1918-ig a város Ausztriához tartozik, 1918-tól Jugoszlávia része, majd Horvátország függetlenné válása óta annak egyik legnagyobb idegenforgalmi központja.
Remélem idén visszajutok -
#44 1 óra, és irány Dubrovnik. Illetve előtte még megnézzük a Plitvicei Nemzeti Parkot. -
#43 -
#42 -
#41 -
#40 -
#39 szépek. -
#38 Más környék
-
#37 -
#36 -
#35 -
#34 Amúgy ez nem Dubrovnik hanem
-
#33 50 EURO
per day ?
hány személynek? -
#32 Fentről a 13. ház. -
#31 Beszéljenek inkább a képek. -
#30 komcsi?
milyen szállás? -
#29 4 nap, és itt fogok kószálni. -
#28 -
#27 nekünk ilyenekkel nem foglalkoztak tavalyelőtt
mondjuk nem hátrány ha az ember az anyanyelvükön szólal meg P -
#26 Jujj! -
#25 Hunair Kft. Csak azért illesztettem be mert az anyám az igazgató. -
#24 Apropó! De milyen finom is az a fagyi! -
#23 így van, kaját csak annyit szabad vinni ami kb aznapra elég, meg feldolgozott (szendvics) állapotban, a konzerveket/zacsisleveseket elvehetik. -
#22 Igen, de arra jó figyelni, hogy a horvát vámosok előszeretettel kobozzák el a kaját. Elvileg annyi lehet veletek, amennyi az odaútra elegendő. Ezért érdemes úgy pakolni, hogy ne legyen feltűnő helyen. -
G_ArchAngel #21 az árak meg nem egységesek: vannak felkapottabb/drágább helyek, nyugdíjas/családi üdülőhelyek szolídabb árakkal, és bulizós helyek...
egyébként már drágább, mint Siófok (két éve még olcsóbb volt) - kaját érdemes vinni, mert a tengerparti településeken a hétköznapi élelem is drága...
a pizza, sör, fagyi kb. 20%-kal több, mint itt... -
#20 dehogy tudom
van 5 fajta lehetőség ezért várom akik jártak erre arra mondják el élményeik tapasztalataik -
G_ArchAngel #19 jó, de most már akkor tudod, hová mentek, mert egész Croatiát nem ismerem...
Montenegrot pedig egyáltalán nem...:( -
#18 nem szállás miatt
utiélmények tapasztalatok, árak
tippek
pl ilyesmik, hogy Boszniában nyáron nincs vizumkényszer
merre érdemes menni, hol érdemes tankolni stb.
nemhittem, hogy meg kell indokolni
-
#17 de van hol beszélgetni :) -
G_ArchAngel #16 akkor most miért van a topic, ha amúgyis odamentek, ahol az ismerősöd ölcsó szállást talál...
ebben mi nem tudunk segíteni... -
#15 sztem meg mindenbe bele lehet kötni P