2214
-
#174 Ez hatalmas nagy öböl ám hajnalban idultunk és kellett egy fél nap körbeautózni.
Sztem itt belül nem változik annyit a vízszint. -
#173 Egy Sveti-Stefani Apartman
-
#172 Budvai Stari Grad éjjel
Nappal itt is strandolni lehet
-
G_ArchAngel #171 csak az miatt kérdezem, hogy dagoly volt, mikor ezeket a kolostor-szigeteket fotóztad? nincsenek ezek veszélyben, ha változik a tengerszint? -
#170 Ja és itt a híres hamburger
-
#169 A montenegrói tengerpart legnagyobb kincse a Kotori-öböl, amelyet a világ tíz legszebb fjordja között tartanak számon. A nagy múltú Perastban található Európa egyik legnívósabb hajózási iskolája. A többi városka is elbűvölő. Egészen északon, Dubrovniktól alig egy ugrásra fekszik a virágok és lépcsők városának nevezett Herceg Novi, az öböl legbelső hajlatában Kotor, a déli bejáratánál az üdülőtelepülés, Tivat, ettől kicsit tovább délre Budva. Budva már a nyílt tenger felé néz, óvárosa benyúlik a tengerbe.
Igazi gyöngyszem a Budvától nem messze lévő Sveti Stefan sziget, amelyet keskeny földnyelv köt össze a szárazfölddel, rajta szorosan egymás mellé épült kőházak sorakoznak. Kis szigetecskékből több is van a montenegrói tengerpart mentén. Igazán érdekes a Kotori-öböl bejáratánál elterülő Mamula-sziget, amelyről régen az öblöt védték a kalózoktól. Ugyancsak különleges az öböl belsejében található ici-pici Szirti Madonna, amelyet mesterségesen, hajókat elsüllyesztve, köveket ide hordva hoztak létre a lakosok évszázadokkal ezelőtt. A szigeten templomot építettek, búcsújáróhelyként azóta is sokan keresik fel.
A helyiek mosolyogva mesélik: Isten hat nap alatt teremtette a világot, a hetediken csak a Kotori-öböllel foglalatoskodott. S a csodálatos montenegrói tengerpart láttán valóban úgy érezzük, sokan átcsábulhatnak ide más országok tengerpartjairól, főleg, ha megvalósulnak a tervbe vett turisztikai és infrastrukturális fejlesztések.
Ha van esetleg egy kisebb léptékû térképetek kéznél akkor látható, hogy a kotori öböl egy majdnem teljesen zárt földrajzi alakzat és tulajdonképpen három öböl van sorbafûzve -
#168 És a csajos discos képeket még nemis láttad P
Öt Disco van egymás mellett, ingyenes belépéssel kb 70-30 a nemek aránya. -
G_ArchAngel #167 ez zárt tó, vagy tenger (tengerszem)? -
Lacika 79 #166 A fene a jó dógodat. :D -
-
#164 Addig pár Kotori kép
-
#163 oks csak otthon felejtettem a kártyám -
G_ArchAngel #162 én télen is az általam felsorolt országokba szeretnék eljutni, soha nem vonzottak a felkapott egzotikus helyek, inkább a hegyek, hatalmas rétek, sziklák, szirtek, jég... -
#161 Jöhet! -
#160 Nah felkészültetek az Albán képekre?
Elvégre ott mindenki Merdzsóval jár P -
#159 a déli csajok jobbak sokkal
de miattam mehetünk -
#158 ki? -
#157 rohatt!!!!!4444 -
mizenekar #156 Sziasztok!!
He szeretitek Ákos-t, az Enigma-t, Enya-t vagy Vangelis-t, és időtök is engedi, akkor ez biztosan tettszeni fog:
KATT IDE!!
És ha bárkit zavart volna ez a pár sok, elnézést kérek!! -
#155 Mi már beterveztünk egy skandináv túrát! -
#154 Dánia helyett Finnország a többi jöhet :) -
#153 nincs ebben semmi extra.. egzotikus környékek olyanoknak, akik kontinens közepén laknak :) extrém körülmények meg pár nap tv/könyvnézegetés után aki egy kicsit is utazgatni szeret, annál felmerülnek a lenti helyek... esetleg télen hozzákerül közép-afrika, dél-amerika (amazonas), és az indonéz meg a karibi szigetvilág (kalózregények ;) )
nekem skócia már megvolt belekóstolás szinten :) -
#152 Mondjam a sorrendet? :D
Új-Zéland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Írország!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skócia!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Izland!!!!!!!!!!!!!! -
G_ArchAngel #151 én meg, ha a csaj rajtam:)))
nah, de ez már OFF...
arra lennék kíváncsi, hogy az alábbi helyek kit vonzanak, vagy csak én vagyok ilyen elvetemült?
Svédország
Dánia
Norvégia
Skócia
Írország
Izland
Új-Zéland -
#150 én csajokkal jobban szeretek -
G_ArchAngel #149 Mi a hétvégén lovagolni voltunk a haverokkal:
:DDD -
#148 Ha Sveti Stefanra érted ott 4 euróért mehetsz egyáltalán be
vagy hajóval -
#147 Huh! Nagyon kellemes hely lehetett! -
#146 -
#145 -
#144 de a legjobbak az árak voltak
1 EURÓÉRT kaptál egy hatalmas hambit egy hússal és a 15 féle fűszer és a 20 féle zöldség gyümölcs meg mártás közül azt raktál bele amit akartál
Néha már lelkiismeretfurdalásom volt akkora lett P -
#143 nekem innen nagyon hiányoznak a türkizkék folyóvölgyek, hatalmas tengeröblökaz 1000 feletti hegyek és az 1000 sziget :-)
-
#142 nah akkor
így+
így -
#141 sajnálhatod, pl itt van Sveti-Stefan ahová Bruce Willisék járnak
Budva az ottani siófók ahol nagyrészt miis voltunk
-
#140 ÁZ!! -
#139 irigyellek jó kis helynek tűnik -
#138 Sajna a képeket totál lebutítottam, hogy könnyen tölthető legyen a netről és most csak ezekhez férek hozzá. Szal sry a minőség.. -
#137 Egyenlőre ennyi :DD -
#136 -