2214
  • Breki33
    Ez hatalmas nagy öböl ám hajnalban idultunk és kellett egy fél nap körbeautózni.

Sztem itt belül nem változik annyit a vízszint.
  • Breki33
    Egy Sveti-Stefani Apartman

• Breki33
    Budvai Stari Grad éjjel
    Nappal itt is strandolni lehet

• G_ArchAngel #171
    csak az miatt kérdezem, hogy dagoly volt, mikor ezeket a kolostor-szigeteket fotóztad? nincsenek ezek veszélyben, ha változik a tengerszint?
  • Breki33
    Ja és itt a híres hamburger

• Breki33
    A montenegrói tengerpart legnagyobb kincse a Kotori-öböl, amelyet a világ tíz legszebb fjordja között tartanak számon. A nagy múltú Perastban található Európa egyik legnívósabb hajózási iskolája. A többi városka is elbűvölő. Egészen északon, Dubrovniktól alig egy ugrásra fekszik a virágok és lépcsők városának nevezett Herceg Novi, az öböl legbelső hajlatában Kotor, a déli bejáratánál az üdülőtelepülés, Tivat, ettől kicsit tovább délre Budva. Budva már a nyílt tenger felé néz, óvárosa benyúlik a tengerbe.

Igazi gyöngyszem a Budvától nem messze lévő Sveti Stefan sziget, amelyet keskeny földnyelv köt össze a szárazfölddel, rajta szorosan egymás mellé épült kőházak sorakoznak. Kis szigetecskékből több is van a montenegrói tengerpart mentén. Igazán érdekes a Kotori-öböl bejáratánál elterülő Mamula-sziget, amelyről régen az öblöt védték a kalózoktól. Ugyancsak különleges az öböl belsejében található ici-pici Szirti Madonna, amelyet mesterségesen, hajókat elsüllyesztve, köveket ide hordva hoztak létre a lakosok évszázadokkal ezelőtt. A szigeten templomot építettek, búcsújáróhelyként azóta is sokan keresik fel.

A helyiek mosolyogva mesélik: Isten hat nap alatt teremtette a világot, a hetediken csak a Kotori-öböllel foglalatoskodott. S a csodálatos montenegrói tengerpart láttán valóban úgy érezzük, sokan átcsábulhatnak ide más országok tengerpartjairól, főleg, ha megvalósulnak a tervbe vett turisztikai és infrastrukturális fejlesztések.

Ha van esetleg egy kisebb léptékû térképetek kéznél akkor látható, hogy a kotori öböl egy majdnem teljesen zárt földrajzi alakzat és tulajdonképpen három öböl van sorbafûzve
  • Breki33
    És a csajos discos képeket még nemis láttad P

Öt Disco van egymás mellett, ingyenes belépéssel kb 70-30 a nemek aránya.
  • G_ArchAngel #167
    ez zárt tó, vagy tenger (tengerszem)?
  • Lacika 79
    A fene a jó dógodat. :D
  • Breki33

• Breki33
    Addig pár Kotori kép

• Breki33
    oks csak otthon felejtettem a kártyám
  • G_ArchAngel #162
    én télen is az általam felsorolt országokba szeretnék eljutni, soha nem vonzottak a felkapott egzotikus helyek, inkább a hegyek, hatalmas rétek, sziklák, szirtek, jég...
  • KM
    Jöhet!
  • Breki33
    Nah felkészültetek az Albán képekre?

Elvégre ott mindenki Merdzsóval jár P
  • Breki33
    a déli csajok jobbak sokkal

de miattam mehetünk
  • MIMACSKA
    ki?
  • tomsolo
    rohatt!!!!!4444
  • mizenekar
    Sziasztok!!

He szeretitek Ákos-t, az Enigma-t, Enya-t vagy Vangelis-t, és időtök is engedi, akkor ez biztosan tettszeni fog:

KATT IDE!!

És ha bárkit zavart volna ez a pár sok, elnézést kérek!!
  • KM
    Mi már beterveztünk egy skandináv túrát!
  • Punkerwork
    Dánia helyett Finnország a többi jöhet :)
  • Dzsini
    nincs ebben semmi extra.. egzotikus környékek olyanoknak, akik kontinens közepén laknak :) extrém körülmények meg pár nap tv/könyvnézegetés után aki egy kicsit is utazgatni szeret, annál felmerülnek a lenti helyek... esetleg télen hozzákerül közép-afrika, dél-amerika (amazonas), és az indonéz meg a karibi szigetvilág (kalózregények ;) )
    nekem skócia már megvolt belekóstolás szinten :)
  • MIMACSKA
    Mondjam a sorrendet? :D
    Új-Zéland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Írország!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Skócia!!!!!!!!!!!!!!!!!4
    Izland!!!!!!!!!!!!!!
  • G_ArchAngel #151
    én meg, ha a csaj rajtam:)))

nah, de ez már OFF...

arra lennék kíváncsi, hogy az alábbi helyek kit vonzanak, vagy csak én vagyok ilyen elvetemült?

Svédország
    Dánia
    Norvégia
    Skócia
    Írország
    Izland
    Új-Zéland
  • Breki33
    én csajokkal jobban szeretek
  • G_ArchAngel #149
    Mi a hétvégén lovagolni voltunk a haverokkal:

:DDD
  • Breki33
    Ha Sveti Stefanra érted ott 4 euróért mehetsz egyáltalán be
    vagy hajóval
  • KM
    Huh! Nagyon kellemes hely lehetett!
  • Breki33
  • Breki33
  • Breki33
    de a legjobbak az árak voltak

1 EURÓÉRT kaptál egy hatalmas hambit egy hússal és a 15 féle fűszer és a 20 féle zöldség gyümölcs meg mártás közül azt raktál bele amit akartál

Néha már lelkiismeretfurdalásom volt akkora lett P
  • Breki33
    nekem innen nagyon hiányoznak a türkizkék folyóvölgyek, hatalmas tengeröblökaz 1000 feletti hegyek és az 1000 sziget :-)

• Breki33
    nah akkor
    így+
    így
  • Breki33
    sajnálhatod, pl itt van Sveti-Stefan ahová Bruce Willisék járnak

Budva az ottani siófók ahol nagyrészt miis voltunk

• MIMACSKA
    ÁZ!!
  • Punkerwork
    irigyellek jó kis helynek tűnik
  • MIMACSKA
    Sajna a képeket totál lebutítottam, hogy könnyen tölthető legyen a netről és most csak ezekhez férek hozzá. Szal sry a minőség..
  • MIMACSKA
    Egyenlőre ennyi :DD
  • MIMACSKA
  • MIMACSKA