2214
-
#254 Hát aki montenegróban edződött.
Alig találtunk haza :-)))) -
G_ArchAngel #253 igen, de ha nem autóval megyek, akkor rávagyok kényszerűlve a tömegközlekedésre, esetlegesen bérelt motorra...
mivel elsődlegesen tényleg Róma építészete érdekel, ezért nekem kiesés lenne ide-oda utazgatni a 4-5 nap alatt -
G_ArchAngel #252 én is autóval voltam, 1800km kb. Primorszkó, amint átértünk Bulgáriába kerestünk is szállást, senki nem kívánta ebben a melegben ezt levezetni...
ráadásul az utak és rendőrök alulmúlják néha a romániai helyzetet is... -
#251 Akartam mondani, hogy jobb lenne vhol a külső részen, de akkor ez kiesik.
Sztem jobb máshol lakni és egy napra elugranni Roma-ba.
Mi tavalyelőtt Veronába ugrottunk el P -
#250 Figyi mi kocsival megyünk és körbejárjuk a jobb helyeket.
Mint tavaly Montenegro-ban.
Jajj már most irigyxlem azokat akik idén odamennek -
#249 Már voltam kiskoromban Várnában repülőgéppel.
Volt ott egy szerelmem
Együtt homokoztunk.
Asszem vmilyen keleti kislány volt :-) -
#248 ilyen nincs, netes haverokkal mennénk bükkfennsíkra zülleni bográcsozni stb, de a nő nem tudja megmondani hogy szabad e a szállás, és elméletileg ebből él. -
G_ArchAngel #247 fapados repcsivel mennék, csak minimális ruhával, fotós felszerelésssel, vmi külvárosi családiházban egy szoba vagy apartman is jó lenne, ha találnék... -
#246 -
G_ArchAngel #245 Szerintem ne Várnába menjetek, inkább Szozopol, Primorszkó vagy Kitten - olcsóbb, szebb kisvárosok, Várna erősen szoci... -
#244 megin ugyanoda?
miajó abban
mindig új helyekre kell menni -
#243 Róma nagyon drága és veszélyes.
NEm nagyon lehet autót örizetlen parkolóban hagyni !!!
Illetve lehet, de nem érdemes -
G_ArchAngel #242 Felsőt nem tudom hol van, alsó Várna? -
#241 bolgár hagyományok ma is élnek. Költõi tündérmesék, népdalok, táncok, színes kerámiák mind-mind a helyi folklór részei. A hagyományos ünnepeken kívül mindenképpen említésre méltó a Rózsa Fesztivál. Május végétõl június közepéig a Rózsák Völgyében tartják ezt a rítust. Hajnalban a fiatal rózsaszedõk színes népviseletbe öltözve, népzene dallamaira sétálnak le a rózsamezõkre.
A bolgár konyha kapcsán feltétlenül meg kell említeni a friss zöldségeket és gyümölcsöket, a grillezett, illetve pikáns mártással tálalt húsokat, de a híres bolgár joghurtot is. Ugyanakkor fellelhetjük a Kelet más ételeit is, például a muszakát vagy a kebabot. A kolostorok pedig a sajt- és borkészítés hagyományainak õrzõi.
Akit hidegen hagynak a kulturális látnivalók és csak pihenésre vágyik, annak ajánlható a 380 km hosszúságú bolgár tengerpart.
És bár Fekete-tengernek hívják, a valóságban azúrkék színben pompázik. Nincsenek hínárok vagy veszélyes ragadozóhalak. Csak és kizárólag finom, homokos tengerpart van, kellemes hõmérséklet és friss, tiszta levegõ
Albena Várnától 30 kilométerre található, a Fekete-tenger festõi öblében májustól októberig várja a látogatókat. Mintegy 40 hotel, 3 üdülõfalu, 64 luxus bungaló és egy kemping található itt. Kitûnõ sportolási lehetõségek közül választhat az aktív pihenésre vágyó: vízisí, siklóernyõ, szörf, jet-ski, búvárkodás, strandröplabda, lovaglás – csak hogy a legnépszerûbbeket említsük.
Számos kulturális program is csalogatja a látogatókat, köztük pop-rock fesztivál, múzeum, színház, aszfalt rajzverseny stb. Akik gyerekekkel érkeznek, azok számára a vidámpark nyújt felejthetetlen élményt.
Az Aranypart Várna városától 17 km-re található, a bolgár fekete-tengeri Riviéra északi részén. Egyedi kombinációja a langyos tengernek, az erdõvel borított lankáknak, az aranyszínû homokkal borított partszakasznak és az ásványi forrásoknak. A tengerparti szakasz 100 méter széles és 3,5 km hosszú, a július-augusztusi napi átlaghõmérséklet 27 fok, míg a víz 24 fokos.
Éttermek, diszkók, kaszinók és night clubbok teszik még szórakoztatóbbá a nyaralást.
Lehetõség van továbbá a helyszínen szervezett belföldi kirándulások igénybevételére is. A bolgár kolostorok felkeresésére, dunai hajókázásra, várnai városnézésre, a delfinárium meglátogatására, vagy akár jeep szafarira is.
-
-
G_ArchAngel #239 az kemény lesz, én két hetet nyomtam le Primorszko-ban...
:)))
ha nem veted meg a piálást, coctail-ozást, akkor véged:))) -
#238 rendi vagy
nekünk idén cél Bulgária
-
#237 igen, én a tengerparton is 11-től 4-ig a szálloda bárjában hűsöltem mindig :) -
G_ArchAngel #236 ki gondolta volna, hogy Myko-ra mész? :)))
lapozz néha az atlaszban, van még sziget arrafelé:))) -
#235 Egy medence partján fagyival/koktéllal is szenvednél a melegtől? :) -
#234 az jó, én most a hegyekbe mennék legszivesebben mert szenvedek a melegtől. -
#233 Jááj megyek gatyát varrni!! -
#232 kédhéd! :O -
#231 mennyire mindgyárt? :) -
#230 Igenigen, mindjá megyek is Mykonosra! :D -
G_ArchAngel #229 Lenne egy kérdéssem:
Augusztus utolsó hetét Rómában tölteném, elsődlegesen fotózás céljából...
Kiváncsi lennék, hogy ki, mit ajánl, és hol érdemes megszállni, mert a neten található árak nem éppen költségkímélők... -
G_ArchAngel #228 Megpróbálom életrekelteni ezt a topicot, mivel akuálissá válhat a nyár közeledtével... -
#227 -
#226 2004 július vége felé ha jol emlékszem..... igen, olyan augusztus 3-4 körül mentünk haza
Petrovac-ban az éjszakai élet télleg elég gyér, bár tavaly (mármint nem szoszerint:-) ) volt ott egy zsonglőrködő fagyis ember, az nagyon jo volt:-)))))
Az első hat napon Petrovacban laktunk, onnan jártunk strandolni (már amikor), aztán az utso hat napra átköltöztünk Budvába egy elég olcso, de tök jo, felszerelt helyre, közel a prthoz, bár az mindegy volt, mert ugyse a Budvai strandon strandoltunk:-)
És az előző nyaraláson voltunk Ulcíjn-ben vagy hol, ott strandolutnk egy napot; rohattjol néz ki, hogy tengerpart van, ameddig a szem ellát:-) arról is szép képet készültek, csak nincs beszkennelve, és nem is tudom beszkennelni sajnos.... -
#225 Mikor voltatok?
Nálunk szinte végig gyönyörű idő volt.
Mi Budva-ban laktunk illetve első nap Petrovac-ban de ott szétbarmoltuk a fürdőszobát és nem felelt meg mindenkinek az északai élet P
Világ egyik legszebb helye -
#224 mi tavaly voltunk Montenegróban a családdal, rohattszép volt:-)
Petrovac-ban szálltunk meg egy egész olcsó kis helyen, onnan a Jaz-i strandra jártunk napozni (bár a 13 napból amit ott töltöttünk csak négyen tudtunk napozni a folyamatos eső miatt)
Budva atom hely lenne, ha nem lennék egy kicsit sem klausztrofóbiás:-) Kotori öböl is nagyon szép, csak épp esett az eső, mikor megmásztuk a Kotori várat (lásd a képeket a galériámban:-) ) -
#223 Azt nem! Azt mi fizetjük, de a szállást meg a programszervezést ők! :D -
#222 kedves vendéglátó lehet aki a repjegyet is állja :) úgy én is mennék Torontoba, Bombaybe, Bristolba, Houstonba... -
#221 Én sem állok túl jól, de nagyrészt vendégség! :DD -
#220 hát én idén már nem hiszem, hogy kimozdulok az országból... wales, lengyelország és párizs után nemkicsit kifogytam az anyagi háttérből :) -
#219 tudjuk :) -
#218 Én meg pont Karácsonyra érek haza az újvilágból... :DDDDD -
#217 csatlakozom Mimacshoz: fapados + net + a hátizsákba/bőröndbe 1 rendes útikönyv - ennyi kell és nem szervezett út :o) -
#216 Mért nem mész önállóan. Foglalj jegyet a wizzairnél és szállást a neten és sokkal olcsóbban jössz ki. Ráadásul a magad ura vagy. -
#215 Sziaztok!
Karácsony tájékán szeretnénk kimenni Nagy-Brittaniában(leginkább Anglia) ugy 1-2 hétre (karácsony + szilveszter) nem tudtok vmi utazási irodát ahol ajánlanak ilyen tájon is vmit? Vmi ötletet plz irjatok. Köszi előre is...