Utazás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hello,
valaki nem tud adni valamilyen tippet, hogy Prágában hol tudnék olcsó szállást szerezni? Barátnõmmel mennénk, végülis ha abból indulok ki milyenek ott a koleszok (egyszer már voltam), akkor az is jöhet, de akár egy olcsóbb lakás egy pár napra az is jó lenne. Esetleg valamilyen oldal neten, vagy személyes tapasztalat, hogy hova érdemes menni.
valaki nem tud adni valamilyen tippet, hogy Prágában hol tudnék olcsó szállást szerezni? Barátnõmmel mennénk, végülis ha abból indulok ki milyenek ott a koleszok (egyszer már voltam), akkor az is jöhet, de akár egy olcsóbb lakás egy pár napra az is jó lenne. Esetleg valamilyen oldal neten, vagy személyes tapasztalat, hogy hova érdemes menni.
Szép képek vannak fent 😊
ha már utazni akartok, elõtte nézzétek meg ezt http://videa.hu/main.php?page=play&v=UDsrlrPzncQViw6v
aztán meg látogassatok el a weboldalukra. www.telenitthon.hu
Magyarország hivatalos turisztikai oldala.
aztán meg látogassatok el a weboldalukra. www.telenitthon.hu
Magyarország hivatalos turisztikai oldala.
Köszi Kidaero!
Tökéletesen egyetértek veled! eddig én is maradéktalanul elégedett vagyok az Aeroviva szolgáltatásaival.
Tökéletesen egyetértek veled! eddig én is maradéktalanul elégedett vagyok az Aeroviva szolgáltatásaival.
Még most sem késõ elutazni, pihenni!!Ajánlom az az Aeroviva Utazási Irodát: Aeroviva Kft-re jellemzõ a gyors, ügyfélcentrikus szolgáltatás, a korrekt szakmai munka, a megbízható és hozzáértõ személyzet, az Aeroviva egzotikus utak hatalmas kínálata, az újításra mindig nyitott, de megfontolt cégvezetés, a különbözõ hatósági elõírások maximális betartása, az Aeroviva adó- és egyéb fizetési kötelezettségeink maradéktalan teljesítése, valamint az átlátható, ellenõrizhetõ ügymenet biztosítása.
A határokon csak euroról váltanak, 1EUR=80 szerb dínár, 10 EUR=600 macedón dénár. Mi 100 €-t váltottunk a szerbeknél 400-400-1050-240 a maradékot eltankoltuk, Macedónia: 10 €-t váltottunk, 50 és 60 dénár a két kapu, itt is eltankoltuk viszafelé a maradékot (nem centiztük ki a váltást az esetleges rendõri dolgok miatt), de Szerbiában hivatalosan is ki van írva euróban is minden kapunál, ami szinte egy az egyben annyi, mint dínárban, tehát rajtatok múlik. Viszont találkoztunk magyar társakkal, akik a macedon oldalon egy másik bódéban váltottak, õk csak 550-et kaptak!!!!
Rendõrök:
Hát Macedóniában talán egyet, ha láttam...
Szerbiában rendeteget, sok helyen mérnek és járõröznek is, sok mindenkit meg is állítottak, engem viszot egyszer sem...
Jó tanács és az egyik FÕ ÉSZREVÉTELEM:Millió honfitársunk húzott el mellettem, akár 120-140-el is!!! Ne csodálkozzon és szidkolózzon senki a rendõrökre! Én mint írtam tök egyedül vezettem le is és vissza is. Fáradt is voltam, meleg is volt, hosszú is volt, de mindig be tudtam tartani a sebességhatárokat és így is 12 óra alatt megjártam Thesszaloniki-Röszkét 2 nagy, 3 kisebb pihenõvel + Duty free shoppozás 3/4 óra és a Röszekei határ MAGYAR KAPUJÁNÁL 1 óra töszörgéssel. Másik két határ max 15-20 perc volt... oda is és vissza is. Bár kifele kikaptuk Röszkénél a török invázió kezdetét
A Szerbeknél arra kell nagyon vigyázni, hogy a lehajtóknál (felüljáróknál) mindenhol lekorlátoz és ott mindig mérnek szinte!!!
Szóval, ha a sebességet betartjátok - és ezt más is írta a fórumba - nem valószínû, hogy gondok lesznek a rendõrökkel!
Ami viszont érdekes volt, ahogy Thesszáliában mentünk a Meteorákhoz, rengeteg görög rendör mért sebességet!!! Vagy 5 helyen is!!!
Koldusok:
A macedon határnál és a kapuknál is próbálkoztak... ajtó lereteszel, ablak felteker! Én így oldottam meg, illetve még csak rájuk sem néztem. Mögöttünk egy más országbeli megszívta!!! Valamit adott egynek, aztán vagy - nem túlzok - vagy 15-en csüngtek a kocsin és behajoltak az ablakon. Le kellett állnia, nem tudott megmozdulni sem!
Erdõtüzek:
A görög tévében egyik nap a Peloponiszoszt mutatták, 5 helyen volt iszonyat tûz! 3 héttel ezelõtt állítólag az Akropoliszt sem nyitották ki a tüzek miatt. Mi szerencsére csak a nyomokat láttuk ahogy kicsit átmentünk Korintosznál. Viszont hazafele Szerbiábban több helyen égett az út menti bozótos és néhol az erdõk közepébõl látszottak füstök... Szóval aktuális a téma, de erre nem lehet alapozni, hisz kiszámíthatatlan.
Rendõrök:
Hát Macedóniában talán egyet, ha láttam...
Szerbiában rendeteget, sok helyen mérnek és járõröznek is, sok mindenkit meg is állítottak, engem viszot egyszer sem...
Jó tanács és az egyik FÕ ÉSZREVÉTELEM:Millió honfitársunk húzott el mellettem, akár 120-140-el is!!! Ne csodálkozzon és szidkolózzon senki a rendõrökre! Én mint írtam tök egyedül vezettem le is és vissza is. Fáradt is voltam, meleg is volt, hosszú is volt, de mindig be tudtam tartani a sebességhatárokat és így is 12 óra alatt megjártam Thesszaloniki-Röszkét 2 nagy, 3 kisebb pihenõvel + Duty free shoppozás 3/4 óra és a Röszekei határ MAGYAR KAPUJÁNÁL 1 óra töszörgéssel. Másik két határ max 15-20 perc volt... oda is és vissza is. Bár kifele kikaptuk Röszkénél a török invázió kezdetét
A Szerbeknél arra kell nagyon vigyázni, hogy a lehajtóknál (felüljáróknál) mindenhol lekorlátoz és ott mindig mérnek szinte!!!
Szóval, ha a sebességet betartjátok - és ezt más is írta a fórumba - nem valószínû, hogy gondok lesznek a rendõrökkel!
Ami viszont érdekes volt, ahogy Thesszáliában mentünk a Meteorákhoz, rengeteg görög rendör mért sebességet!!! Vagy 5 helyen is!!!
Koldusok:
A macedon határnál és a kapuknál is próbálkoztak... ajtó lereteszel, ablak felteker! Én így oldottam meg, illetve még csak rájuk sem néztem. Mögöttünk egy más országbeli megszívta!!! Valamit adott egynek, aztán vagy - nem túlzok - vagy 15-en csüngtek a kocsin és behajoltak az ablakon. Le kellett állnia, nem tudott megmozdulni sem!
Erdõtüzek:
A görög tévében egyik nap a Peloponiszoszt mutatták, 5 helyen volt iszonyat tûz! 3 héttel ezelõtt állítólag az Akropoliszt sem nyitották ki a tüzek miatt. Mi szerencsére csak a nyomokat láttuk ahogy kicsit átmentünk Korintosznál. Viszont hazafele Szerbiábban több helyen égett az út menti bozótos és néhol az erdõk közepébõl látszottak füstök... Szóval aktuális a téma, de erre nem lehet alapozni, hisz kiszámíthatatlan.
A görögországi árakkal kapcsolatban annyit, hogy a helyzet olyan mint nálunk: ha bemész egy kis üzletbe a "soron" akkor ott akár kétszeresét is fizetheted egy nagyobb üzlet áraihoz képest. Thessalonikiban az autópálya mellet van egy Carfour hiper, ott találtunk hazai árakat. A tengerparton persze minden egy kicsit drágább. Attól is függ ki mivel megy, repülõvel lehetetlen bespájzolni, busszal is elég kényelmetlen lenne a kajáskoffert cipelni. Mi egyszer voltunk Korfunk repcsivel, kaját nem vittünk, utána Chalkidikin autóval. Akkor némi kaját meg innivalót vittünk, de kb olyan áron meg is vehettük volna a hiperben. Tehát szerintem szakadjunk el a jó magyar szokástól, hogy csak a gyomrunkra gondolunk. Ne éljünk konzerven görögben, mikor igen jó helyi specialitások vannak. Mindenkinek ajánlom felfedezni a helyi pékségeket, reggelire kihagyhatatlan. Pár EUR, és megvan a reggeli. Mi ebédelni nem szoktunk, a vacsi meg egy tavernában. 10-20 EUR átlagos fogyasztással lehet számolni per fõ, de ha valaki megelégszik egy girossal, 3-5 EUR közt megússza. Fagyi 1EUR per gombóc.
Piacok is vannak, zöldség gyümölcs kapható, bár kissé drágább mint itthon, egy hungarian paprikáskruplit végsõ esetben össze lehet hajítani az apartmanban. Mindent összevetve azt állítom, a Balatonhoz képest max 10-20%-kal drágább az élet, de minden helyfüggõ, na és persze kinek milyen igényei vannak.
Piacok is vannak, zöldség gyümölcs kapható, bár kissé drágább mint itthon, egy hungarian paprikáskruplit végsõ esetben össze lehet hajítani az apartmanban. Mindent összevetve azt állítom, a Balatonhoz képest max 10-20%-kal drágább az élet, de minden helyfüggõ, na és persze kinek milyen igényei vannak.
GÖRÖGORSZÁG: Elõjelzõ táblák vannak bár azok minden esetben görög betûs változatban. Mi sokra nem mentün velük. A második tábla latin feliratos, és akkor az már aktuális is. Ez autópályán, és gyorsforgalmi úton tud zavaró lenni. Aki Halkidikire megy az Thessaloniki elõtt csakis a HALKIDIKI feliratot kövesse, mert egyébként begubancolódik a két- három elkerülõ szakaszba. AZ oda tartó gyorsforgalminak számozása nincs. A gyorsforgalmi végén pedig a félszigetnek azt a félszigetét amelyikre menni kíván, vagyis KASSANDRA vagy SITHONIA. Ezek jelezve vannak.