I.Robot

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
63% az inkabb kozepes nem?
mefgejelent már?

repro
63? hááát a jó szvsz 80tól kezdõdik

N0 TXT TLK PLZ!4!

Alien
Nálunk szeptember 9-tõl játszák a mozik

wow, nagyon jó kritikákat kap a film, ami a stílusban meglepõ, szóval lehet bizakodni!

a rottentomatoes.com-on 63%-os!
Shaman
én mondjuk nem olvsatam annyi Asimovot. Az alapítvány peremét olvastam,meg olvastam nyomozós könyvét címre nem nagyon emlékszem,de valami Nap volt benne. Na abban az volt,hogy lehet a 3 szabály ellenére mégis gyilkosságot végrehajtani a robotokkal..

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Dzsini
az AésF idején is beszél róla Daneel, de eredetileg a Robotok és Birodalom idején (kb 25ezer évvel elõbb) "fejlesztik ki" Giskarddal, és akkor kezdik meg a Pszichohistória alapjainak a lefektetését is, mert azzal lehet elõre meghatározni, hogy egy bizonyos tett jó vagy rossz hatással lesz az emberiségre.
És emiatt engedik, hogy a Föld radioaktívvá váljon, hiszen bár rengeteg embernek ártanak vele, mégis az emberiség hasznára vált az esemény.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Talan az Alapitvany es Fold vegen meseli ezt el R. Daniel vagy hogy hivtak. Ez az egesz Alapitvanynak a sluszpoenja.
repro
Dzsini is jót írt, késõbb lett kiegészítve a 3 törvény a nulladikkal. már nem emléxem melyik könyvben, vagy mikor.

N0 TXT TLK PLZ!4!

Shaman
ez ugyanaz mint amit repró ítr,csak nagyobb tömegre kivetítve.
Egyébként én is úgy ismertem,ahogy repro írta..

Dzsini
0. A robot nem árthat az emberiségnek, és nem nézheti tétlenül, ha az emberiséget veszély fenyegeti.

és a további törvények kibõvülnek a "kivéve, ha ez nem ütközik a nulladik törvénnyel" kitétellel.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

repro
Asimov:

1. A robot nem árthat az embernek, és nem nézheti tétlenül, ha az embert veszély fenyegeti.

2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberek parancsainak, kivéve, ha ezek a parancsok az Elsõ Törvénybe ütköznek.

3. A robot köteles magát megvédeni mindaddig, amíg ez nem ütközik az Elsõ vagy a Második Törvénybe.

N0 TXT TLK PLZ!4!

Shaman
Ez egyértelmû. Ahogy a trélerek alapján kivettem,sztem mindösszesen a robotika 3 alapszabályát vették át Asimov-tól

CSOCSO
en szeretem will gyereket..sosem volt bajom vele.. no mindegy...
Bucser
Will Smith egy ripacs.... A humora meg nem saját😊 A Bad Boys-ban is sokkal jobban szeretem Martin Lawrence-t... A MIB-ben Tommy Lee Jones-t a Közellenségben Gene Hackman-t... Szerintem egyáltalán nem nagy színész.. a Fresh Prince of Bel Air aranyos, de nem a színészi tehetsége miatt.. Jó helyen volt jókor.. Damon wayans ugyanúgy el tudná játszani azt a szerepet... De õ inkább rendezõ lett😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Azt nem értem miért várja mindenki Asimov féle mû megfilmesítését?? ez csak egy cím.. Én, Robot... Ha asimov mûve alapján készülne a plakáton kötelesek lennének feltüntetni, hogy Based on the novelle/book of Isaac Asimov Nos ilyen sehol nincs a bemásolt poszteren... ráadásul nem hinném, hogy letagadnák, ha az alapján készül film.. röviden csak ennyi.. Valamint a robot univerzum túlságosan összetett ahhoz, hogy megfilmesítség... Ez nem egy gyûrûk ura😛

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Én olvastam az összes robotos könyvét Asimovnak,(meg a többit is)és attól tartok, hogy köze nem lesz egyik könyvéhez sem.
Ha belegondoltok, nem igazán történik egyik részben sem valami sok. Mindig valami gyilkosságot kell kinyomozni, meg hasonlók.
Ha meg az Alapítvány pentalógiát filmesítenék meg, ami tényleg mozgalmas, ott meg az lenne mint a Gyûrûk urában. A lényeg biztos kimaradna... Ezek a halivúdiak egy könyvet sem tudnak rendesen filmre vinni. Csak belenyúlnak a storyba, és juszt se az történik, ami a könyvben akkor történne.
Szóval elég köcsög dolognak tûnik ez a cím , meg hivatkozás Asimov Mesterre. Szerintem

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Alien
Szerintem nem lesz rossz film, Will Smith meg jó színész szerintem, én birom, mindenképpen megnézem a filmet, bár nálunk nem tudom mikor lesz a mozikban , mert ahogy nézem nincs még idõpont rá, szóval vszinû, hogy a gépen nézem majd meg elõször (ha tetszett akkor majd moziban is😊), ha jön egy normális változat. Amcsiban júl 16-tól vetitik.

Tetsuo
A forgatókönyv számít (ha az alaptörténetet és a kulcseseményeket nem számítjuk, ugyanis azok még régebbi koppintások).

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Dzsini
azt ugye tudjátok, hogy kb egyszerre folyt a két film forgatása? 99 márciusában jött ki a matrix, a dark city 98 végefele - namost az mx egy kupaccal több számítógépes munkát igényelt, így a forgatás nagyjából egyszerre lehetett, vagy akár az mx-é korábban is, mint a darkcity-é

amitõl persze nem lesz kevésbé zseniális egyik film sem, csak nehéz eldönteni, hogy HA lopás történt, akkor az melyik irányban és milyen mennyiségben 😊 (és különbenis kit érdekel? 😊) )

lehet, de amikor másodjára néztem (már a matrix után), akkor nagyon durva volt, a telfonfülke, csápos cuccok, a piros ruhás nõ, a kés megállítása nyújtott kézzel vagy az inkekcióstû.
nekem elsõre semmi extra nem volt, aztán egy évvel ezelõtt megnézve már nagyon bejött.
CSOCSO
van egy ket hasonlo.. de van egy ketto ami csak eg ket dolog miatt hasonlit.. amugy en eleg reg lattam a dark cityt./ talan nem is vegig..enmsokra emlexem..de igy ami megvan annyibol az jon le hogy szar film volt.. talan egyszer meglesem megenn
Shaman
háááát,hmmmm jó-jó vannak hasonlóságok,de azé ennyi erõvel így bármilyen 2 filmet össze lehet hasonlítani.Tuti találnál jelenetet,vagy díszletet ami hasonló...

akit érdekel, hogy a matrix mi mindenben hasonlít a dark city-re az csekkolja ezt😊
Bandew
A Holló meg a Dark City szvsz nagyon jó filmek voltak.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

The Hedgehog
Nem tudom, nem olvastam utána de a trailerek alapján erõsen hajaz a mozi az ANIMATRIX-ra! Ez direkt így van? Van az I,Robot-nak köze hozzá?

Kétféle vélemény létezik... Az enyém és a helytelen!

KM
Bezony-bezony! Én is ezt mondogatom...

a dark city-t utólag megnézve döbben rá az ember, hogy mennyi minden lett egyazegyben átemelve onnan a mátrixba. nagyon durva.
Shaman
A dark city annyira szar film volt,hogy má jó!!

Poénból megnéztem anno másodzsor is,s nekem végül is bejött:-))

Eye-scream
A The crow a kedvenc filmem 😊

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

én megnézem biztos, láttam a trailert is. sztem jo lesz.

azért az audi odavág 😄DD

lehet, hogy jó film lesz, de szerintem nem lesz siker (ami engem nem is érdekel, ha filmnek jó lesz😊 ugyanis a rendezõ személye eddig a közönségsikermentes minõségre volt garancia (alex proyas - holló, dark city, garázs-rock)
Eye-scream
Lehetne de nem fognak....
Ha lesz belõle film szvsz azt is "elamcsisítják" mert hát kell a bevétel....

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Eye-scream
1et értek.

KM
Hm... Ha kellõen el tudunk vonatkoztatni, akkor lehet, hogy nem is lesz rossz ez a film. Meglátjuk!

Dzsini
azért szerintem az Alapítvány megfelelõ részeibõl (kalmárfejedelmek/alapítvány és birodalom) egész kiváló kis ûrscifis-akciós cuccokat lehetne gyártani 😊 az annyira olyan korszak

nemcsakfeel
sztem egy asimov könyvet az életben nem fog tudni visszaadni bármilyen amcsi film.
rohadjanak meg hogy asimov hírnevét használják föl a népszerûsítés miatt.

*hihi ** *

Dzsini
a filmben lesz túl sok a robot, na... csak már keverem 😊

Dzsini
a történettel lehet, hogy semmi baj nem lesz. a technikai megvalósítással szinte biztos, hogy nem lesz gond, és csillogni villogni fog. de Asimov univerzumában a Földön NEM volt soha ilyen mennyiségben és szabadságban robot, mint a könyvben, fõleg nem 203x táján, amikor a film játszódik. akkoriban csak rejtett laborokban, és az ûrben meg a többi bolygón lehetett robotokat használni. amikor már utcán is mozoghattak robotok (akkor is közutálatnak "örvendve"), az 4500 után, az Acélbarlangok idején volt. úgyhogy ennyit az "Asimov alapján"-ról... maximum a (feltételezhetõleg elég szabadosan kezelt) 3 törvény lesz, ami emlékeztet majd a világra 😊

Eye-scream
Maga a film lehet, hogy jó lesz csak nem ezzel a névvel kellett volna...

Sadun Tryst
jó lenne a film, ha nem a bevételre mentek volna, hanem a filmes élmányre és nem az effeketre. (ezt megmondtam! 😄) látványmozi lesz sajnos... 😞
pedig a története nekem nagyon tetszik! 😊

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

CSOCSO
en azt szeretem hogy altalaban ugy vannak ezek a dolgok hogy ha jon egy kurvajo bemutato akkor HUUUDEFASZA film lesz.. aztan megjon a film es egy nagy fika.. ilyen a holnaputan.. pl meg a tobbi ...
itt ez a film.. mindenki szidja.. remelem kurvajo lesz a film... azt hogy kire mit lehet rabizni azt hagyjuk...
will smith szineszi tehetsegevel semmi baj nincsen!
Eye-scream
Kb annyira mint amennyire a Van Helsing WoD based....

KM
Max. könnyei!

Gnome
Erdekes nagyon hangoztatjak a keszitok hogy Asimov konyei alapjan keszult a film....szal

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Eye-scream
Ha jól tudom ebben is a fellázadt robotok el akarják foglalni a világot de szerencsére jön a Villszmissz...
Tré...

KM
Ja-ja. Az elõzetesekbõl ez jön le. Sajna...

Loál János
Dettó.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Dzsini
azon kívül, hogy a címe "én a robot", azon kívül semmi köze az Asimov-féle robot-univerzumhoz. egy érdekes akciófilm lesz belõle a szokásos 3 tonna CGI-vel megáldva... nem sokat várok tõle.