Crossmotorok és Endurok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát a bowdenen elég sokat lehet állitani. de majd ma megprobáljuk megtalálni az aranyközéputat. :)
olajcsere, stb, beállitjuk, remélem jó lesz

amugy a bowdeneket nem szokták zsirozni? be kéne nem hogy jobban csusszanak ..

b-type
Ha kellene bele, akkor ugyis bele fogod rakni nem? Utána meg rögtön látod.
csak tisztán az legyen, hogy ha nem oldódik meg a probléma, akkor le tudd engedni, és majd jó érzéssel vissza.
Persze az ha nem emel ki eléggé az sztem a jobb, mintha elcsúszik....kivéve ha nem lehet ráállítani.
Mert ha keskeny a lehetõség a bowdenállításra, akkor lehet, hogy kopott már mégis a lamella, és rá van állítva, ilyenkor tényleg szûk az állíthatóság, mert hamarabb érzi az ember hogy elcsúszik.
Nálam pl. ilyen most a kuplung, fel kellene javítattnom, de még nem volt rá igazi igény (télen ugysem kapta azt a triálterhelést), ezért bowdenel játszottam, így viszont hidegen behúzott kuplungal ugrik sebberakásnál. és még így is el tudom pörgetni magasabb fokozaton alacsony gázról.

Szal lehet hogy kopva van a lamella, és ezért van ráállítva a bowden.
Normális esetben, ha jók a lamellák, a bowden a bordás tengely után jön finomhangolásra, tehát azzal meg kellene tudni oldani az ilyen problémát. legalábbis én így látom, van szerelõ cimbid? Ha van, akkor az olajcserével együtt meg tudjátok nézni a kuplunglamellákat is.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

azért mondom ha zsir uj friss olajat raknék bele, ami már sztem kéne nagyon
akkor jo e lenne melegen..

lehet elég hideg volt, de melegen sem annyira, ott is lehet érezni hogy nem rendesen emel ki, a bowdenen probáltam állitani de akkor meg csuszik..

b-type
melegen sem emel ki?
hidegen elég általános.
bowden?

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

na megvan az elsö problémam...
nem emel ki a kuplung, tudom tolni ha behuzom...
azt mondta a faszi hogy olajat nem cserélt benne ...
és azt 10 üzemóránként kell cserélni..
ha azt cserélem akkor lehet jó lesz?

fifi
na itt a tavasz jön a szétkarambolozások ideje :D

haverom vett ma egy DR-Z-t supermotoként. Basszus nem vagyok ijedõs de ez nagyon bika motor.... Nagyon-de nagyon tol...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

kössz! oké!! :)

kicsit sokkal jobb mint a crm :D
bazz majdnem elestem párszor komolyan :D nagyon durva :)
fasza gép :))

holnap is megyünk yee :))

sanzik
grat!!!
johetnek a videok is majd,hallani akarom a hangjat is :)
kicsit jobb mint a crm volt nem? <#vigyor1>

yeye

megvan a gép :) ma egész nap zúztunk :)
meg kell tanulnom ezzel menni, majdnem megfeküdtem párszor
elég durva ....
számomra...

neee...

már ott lehetne..

sanzik
annyit mondok,hogy semmit nem mondok mar :)
akkor fogok legkozelebb beszelni rola ha itt all majd az udvarban
mikor lesz mááár...

sanzik
talan azert,mert nincs rmz-m ?
<#wilting><#duhos2><#falbav>
sanzik mmér nem rax be vmi fasza rmz-s logót?:)

sanzik
nah váltsunk témát..
nekem még kell majd költenem a motorra a közeljövöben és nem igazán vagyok tisztában az árakkal..

szal ami kéne:
(ezek nagyon fontossak)

-csapágyak
-leállitó gomb
-hátulra fékbetét
-blokkba olaj (cserére szorul mert a csávó nem igazán vágta a motor témát. na ide azt sem tudom mit kell venni. vagy mi a neve)

:)

:DDDDD

ez se rossz :)

fifi
akkor nagyon sok értelme van mondthatom...

rakjál rá egy TNT2-es vidkártyát mert sztem meg az néz ki jól :D

-minek?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

:DDDDDDDDDDDDD

jó az :)

elöször szarvakat akartunk :DDDD

sanzik
vagy akarsz egy guminot is magad moge kotni?
mert ugy mar jo <#idiota>
sanzik
szerintem meg gagyi,ne egesd mar magad ilyenekkel...
<#beka3>
faszán néz ki :)

fifi
az mire jó?

kéne tarajt csinálni valahogy bukóra, gumiból, nem akarok venni pénzért mer drága :)

valami ötlet? :)

<#vigyor>

htx all :)

b-type
Gárdista mi?
<#vigyor3>
sirályos.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

sanzik
nagyon star warsos <#nyes>
íme a bukóm..
az eleén ahol a szellõzö rács van ott az fekete volt, ma festettem át ezüstre, sztem kurva jó lett! :)
szemüveg óriási tisztitáson ment át, elég sáros volt :)

mikor veszed már meg a gépet? :)

1994-es.
300-ról vittük le 250-re + ingyen elhozzák ide veszprém mellé szombathelyrõl :)

azér nem hoztuk el most, mert még nincs rá meg a lóvé, és pénteken tudjuk csak kifizetni a maradékot.

sanzik
ez igy ranezesre nagyon jol nez ki!
milyen evjarat es vegulis mennyi volt?

amugy meg mert nem ultel ra es jottel vele haza? <#vigyor>
kössz! pénteken hozzák el, ingyen és bérmentve :)

van 1-2 dolog amit majd kell rajta alakitanom, eddig csak azok a képek vannak amit az eladó küldött, még nincs személyemre szabva a gép de ferakom a képet..

sanzik
miert kell ra varni pentekig?
fenykep?
es grat! <#eljen>
nos, megnéztük az RM-et

meg is van, pénteken lesz meg.. akkor hozzák :)
yeyee...

nos..

leállitó gomb mennyibe kerülhet? és hogy kell bekötni?

zsir..

sanzik
igy szembol a jobboldali az, 2400Ft korul volt de ez nagyon sokaig eleg
a masik szelen meg ott a castrol a benzinhez,en 4800FT-ert vettem anno,de szerintem lehet lenyegesen olcsobbert is talalni...

oh.. és mi ennek az olajnak a neve?

sanzik
Addig rendben van ,hogy vizben kell kimosni,de utanna at kell itatni ezzel az olajal.Ennek pont az a lenyege,hogy az olajtol nedves marad es ez fogja meg a port.
A viz az elparolog es tok szaraz lesz a szivacs es a leghamarabb ez fogja kinyirni a motort, mikor bekerulnek a hengerbe ezek az apro porszemcsek.
hát nem tom, én sima vizben szoktam mosni, azt kész.

sanzik
hat azt irtad,hogy nem is hallotal rola,hogy a levegoszuro szivacsat olajbna kell mosni...
azert kerdem,hogy neked akkor milyen volt a crm-ben mert nekem a 250-esben igy kellett tisztitani
levegõszûrö? hogy hogy mien volt?

fifi
jaja TTS régebben volt, gondoltam hogy más a neve most... És uo. drága :)

sanzik
a castrol az jo olaj,en is azt hasznaltam,de mar nem TTS-nek hivjak hanem valami mas neve lett,most nem ugrik be...

a crm-ben neked milyen volt a levegoszuro?
értem.. htx all.

fifi
"a jó minöségû olaj mit takar? pl?"

Bár 3éve nem volt ilyenem keverékhez a Castrol TTS az fasza.
Nekem lánc és bowden kenéshez Valvoline spray megfelelõ volt.
Szûrõhöz meg van spec mosóolaj...

Mondjuk az 5üzemóránkénti olajcserét én több okból túlzásnak tartom, bár tudom hogy ilyen kicsik az elõírt intervallumok, sztem semmi értelme.

fifi
ez még nem jelenti azt hogy rossz, vagy ismeretlen...
max a haverjaid tájékozatlanok. nekem volt 80-as belõl/olcsón adták/, de csak 2hétig mert nehezen viselte pehely súlyomat/118/ viszont normális méretû emberrel a 125-ös RM nyakában volt mindig... Fasza volt, bár a generál drága.

aha.. nekem azt mondták rm-ben 10 üzemoránként kell cserélni.
lánc spré alap..
levegõszürö szivacsot mien olajban kell tisztitani?
erröl még nem is hallottam.

a jó minöségû olaj mit takar? pl?