torrent (ne kérj meghívót!)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zoliapu
Gondolom azért érdeklõdnek ennyire élénken, mert a torrent track -erek üzemeltetõin keresztûl vezet el az út legkönnyebben azokig akik nagyiparban osztanak meg mindenfélét.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

autoszimulator
Ez egy érdekes kérdés, és ezen szívnak az országok jogalkotói már régóta. A legtöbb országban, ahogy nálunk is a tartalmak letöltése, történjen legális, illegális helyrõl, nem tilos, nem büntethetõ. Akinek csak ennyi a "bûne", az ellen még polgári per sem kezdeményezhetõ erre vonatkozólag. Azonban ha te magad osztasz meg illegális tartalmakat, ha fogadsz el ezért pénzt, ha nem, - ez utóbbi a torrent is például - akkor már viszont más a helyzet. Ekkor már egy nyilvánosság elõtt osztod meg, és ezért ez már büntetendõ. És a torrenttel együtt a feltöltés is velejárója, de ezeket felgöngyölíteni felhasználó szinten nagyon nehéz, ezért nem is foglalkoznak ilyenekkel. Nem azokkal van a "gond", akik letöltenek pár alkalmazást, és közben esetleg egyszer visszatöltik valakinek, hanem azokkal, akik ezeket teljes egészében megosztják, méghozzá nagyüzemben, akár ingyen, akár pénzért. Rájuk vadásznak, de még õket se sikerül csak úgy elítélni. Ezért nem értem, miért ez a hajsza a torrent oldalak iránt, õk semmit nem tesznek, nem tárolnak semmilyen tartalmat, szóval velük nem is lehet tenni semmit. Ha én indítok egy torrent oldalt, akkor ha oda a feltöltõk feltesznek illegális torrenteket, hát az már nem az én problémám, õket kell elkapni. Ezt lovagolják a kalózok is az ismert perben, kisebb nagyobb sikerrel.
Amiket meg az asva és a többi ilyen szar reklámoz, kamu, és nem kell aggódni, nem a szegény elõadókat féltik, zsírosan benne vannak minden egyes megvásárolt CD-ben, így aztán a saját pénzük után futnak, mikor lobbiznak az illegalitás ellen.

.: mobilize.hu :.

Narxis
Nem-nem, letölteni magáncélra(csak nálunk) legális. A torrenttel viszont meg is osztod ez pedig már Magyarországon is illegális.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

zoliapu
Amennyire tudom legális a fájlcsere mo-n ill a szolgáltatók korlátozzák, más kérdés ha törvénybe ütköz tartalmat birtokolsz vagy ha hasznod származik belle.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

autoszimulator
alap a szolgáltatóváltás, bár ezeket a warez dolgokat egy idõben komolyan vették, és gondolom bírósági papírral mentek hozzájuk, akkor meg kötelesek kiadni az adatokat. Engem inkább az lep meg, hogy eljutottak hozzád, mint egyszeri felhasználóhoz. Az hogy berángatnak és úgy bánnak veled, mint akit a seggükbõl rángattak ki, meg nem is szólnak hozzád, meg sem lep.

Narxis
Nem igazán tudsz mit csinálni, legalábbis törvényes úton. :/ Ha rendõrség kéri akkor kiadják az adatokat.

Maximus4
Megmondom õszintén akkor nagyon be voltam tojva és annyira örültem neki,hogy nem lett semmi az egészbõl,hogy ezzel nem is foglalkoztam😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Hegi90
Én azért lebasztam volna egy két köcsögöt a szolgáltatónál 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Maximus4
Én már voltam ilyenen.Az egyik nem létezõ magyar oldal lekapcsolása miatt idéztek be mint tanút,felhasználóként,mert kiderült,hogy a tisztelt internet szolgáltatóm kiadta az adataimat és így találtak meg.Be is mentem a megbeszélt idõpontra de nem volt bennt a nyomzó ezért nem foglalkoztak velem.Csak annyit mondtak ha érdekelnek a részletek hívjam fel õket vagy menjek máskor,majd értesítenek.Ez kb. 2 éve volt azóta sem történt semmi😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

autoszimulator
volt nálad házkutatás, vittek el a gépedbõl bármit? egyáltalán tanú leszel, vagy vagy gyanúsított? Az a fontos, hogy amit nem kérdeznek, azt ne mond.

fery02
Sziasztok! Engem csak érdekelne, hogy le lehet-e bukni torrentezéssel egyszerû, halandó felhasználóknak?
Csak mert hétfõn be kell mennem a rendõrségre kihallgatásra internet ügyben. De semmi konkrétumot nem mondtak, csak hogy nem kell fosni, nem komoly ügy. Bár végülis a torrentezés elég komoly dolognak számítana szerintem, de érdekelne a ti véleményetek is. Esetleg ötleteket is szívesen fogadok, hogy vajon mit vétettem az interneten, ami ilyen enyhébb hibának számít. Pl pedofil fotókat az biztos, hogy nem töltök fel sehova sohasem, meg részegen sem szoktam netezni, szal tisztában vagyok mindig, hogy mit csinálok. Ezek ellenére mégis tanácstalan vagyok most.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

poppe
elsõnek mi most a címe? privi plz

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

autoszimulator
bizonyos privát oldalaknál nem is lehet külön bekapcsolni, például magosnál sem. Ettõl nem fog változni semmi sem, ugyanúgy jön minden, mint másnak. Persze DHT-val lehetne jobb is, de az nem csak neked nem mûködik, másnak sem. Ugyanis ha DHT-zol, elõfordulhat, hogy nem minden feltöltést számol az oldal, mivel lesz olyan feltöltött adatmennyiség, ami az oldalon kívülrõl, DHT-n érkezõ user kap meg.

ricska
#24544 valaki? Fontos lenne!<#confused>

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. :)

autoszimulator
akkor még utorrent options, Queueing, s ott a Seed While részt keresd meg.

itt nézd meg, hogy mi az arány, vagy nincs-e megadva valami maximális seedelési idõ, s alatta a korlát be van állítva, hogy ezt követõen mi történjen? Ezenkívül ha megrögzött seedelõ vagy, akkor a magas prioritást is hozzáadhatod, pipáld csak ki.

Hegi90
Énmá nemtom mivan itt de kurvára idegesít. Amúgy nemhiszem.

Narxis
Korlátozzák a p2p forgalmat. 😄

Hegi90
Megint 20-al seedelek összesen... ez valami rossz vicc.. 😄

Hegi90
igen ez ugyanaz, amit az elõbb 360-al seedeltem...

Hegi90
A letöltés befejezõdött:

most akkor mi a f.sz van???

autoszimulator
szerintem ez alapján nem mondható rossznak, nem hinném hogy beállítási gond lenne, ha egyszer ennyit tud engedélyezni, innentõl szerencse kell, meg valami felsõbb erõ, hogy teljes sávszélen menjen 😄

Hegi90
vélemény? (felül látható az, amit a tracker szerint 3an seedelnek és 50en leechelnek)

autoszimulator
akkor próbálj egy torrentet nagyon kevés seederrel, sok letöltõvel, esetleg egy publikot, ott a feltöltésre van igény mindig. ebbõl kiderül, a torrentkliens szarakodik-e, vagy csak nincs idény a sávszéledre.

Hegi90
Ja, hát mivel nyitva a port. ezért aktív vagyok 😊

autoszimulator
letöltésekre van hatással ez a dolog, több minden befolyásolhatja, de a lényeg körülbelül annyi, hogy akinek a portjai rendben vannak, a beépített port-teszt szerint is (CTRL+G a utorrentben, alul egy pipa kell hogy legyen), nos ekkor aktív vagy. Valójában ez a letöltést befolyásolja, de ennek következtében, közvetlenül a feltöltést is. Ugyanis aki aktív, õ bárkitõl tud le és fel tölteni, legyen a másik fél aktív vagy passzív. Passzív csak aktívval tud kapcsolódni, mivel passzív-passzív kapcsolat nincs. Ezért van, hogy ha te passzív vagy, kevesebb helyrõl tudsz letölteni, mert csak az aktívakra kapcsolódhatsz. Azonban ez fordítva is igaz, ha passzív vagy, akkor a passzív letöltõk nem érnek el téged (márpedig a letöltõk jó része nem figyel arra, hogy aktív-e). És így eleshetsz jó pár letöltõtõl.

Hegi90
Jól mérte, ennyinek kell lennie.

Itt egy másik is:

Hegi90
passzív? Várj, mire gondolsz?

autoszimulator
háááát, igaz népszerûek a torrentek, de a feltöltõk száma mindegyiknél arányaiban tekintve jóval nagyobb, mint a letöltõk, ez lehet tán a gond. Valójában azt sosem tudtam, hogy mi alapján "priorizálják" a feltöltõket, miért van az hogy józsi a szomszédból pumpálja fel az adatot 200al, én meg ugyan azt a torrentet alig 20al, pedig a netünk is egyforma. Esetleg nem vagy passzív, s emiatt nem tudnak hozzád sokan csatalakozni a letöltõk közül?

Narxis
Ilyen nekem is volt, sõt még cifrább. Valamiért rosszul mérte a speedtest.

(1megás invitel netnél mért 50Mb letöltést és 20Mb feltöltést, második, harmadik mérésre jó lett.)

Hegi90

Hegi90
A torrentek szinte egytõl egyig népszerûek most. Az ATW ftp-jére 140-el megy fel torrent mellett is meg torrent nélkül is (szóval sztem az ATW fogja meg).

Ez nem teljesen Invitel, valójában mi egy helyi cégnek fizetünk LAN netet. Olyan mint a DIGI

autoszimulator
van igény a seedre, szóval vannak elegen a leecherek? FTP feltöltés rendes sebességen megy?
mondjuk nem is értem hogy tudtál az inviteltõl ekkora sávszélt kiharcolni, kertetekben a központ? 😄

Hegi90
Sziasztok!
Az mitõl lehet, hogy ilyen netem van:

de mégis csak ilyen 20-30al seedelek?
Port elvileg nyitva van.
Tegnap délután volt hogy seedeltem 5-700al is, de már este se ment valami jól, meg ma sem.

ffxi
<#nyes><#nezze><#eljen>

Fákjúal!

autoszimulator
inkább töröljenek a majomosról, mint egy kínai rendõr fejbe lõjön illegális empéhárom letöltésért 😄

ffxi
Szoval azert. Milyen hulye szabaly ez? Azsiaban vaok es nem eppen netbarat helyen 😞

Fákjúal!

ricska
Sziasztok!
Lenne egy kisebb nagyobb problémám! Mégpedig az, hogy az uTorrentem nem engedi bekapcsolni a DHT-t, a Helyi Peer keresést, és a Peer Kicserélést. Ettõl ugye mondanom sem kell, nem igazán tudok letölteni semmit sem. A beállításoknál pedig be van kapcsolva, de ha a torrent tulajdonságainál nézem, akkor nincs, és be se engedi kapcsolni. A kliens verziója 1.8.3. Segítsetek légyszi! Köszi elõre is!

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. :)

modellmaker
"2009-07-18 20:46:18

Újból lehet regisztrálni az oldalra meghívó kóddal!

A két hónapja be nem lépett felhasználókat töröltük a rendszerbõl!"

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

lck
Statikus IP-t valószínûleg a hálókártyádra kell beállítani, nem az internetkapcsolatodra. A Hálózatok - Helyi Kapcsolat - TCP/IP tulajdonságoknál lehet.
A dinamikus IP ( Publikus IP címed ) az a Router és Szolgáltató közötti kapcsolatnál van - amit valóban nem te állítasz be.
köszi a linket megnéztem, de a lentebbi linken

ez vonatkozik az én router-emre, és utorrent kliensemre

egy olyan rész van a beállitás menete során, hogy statikus ip cimet, kell beállitanom, az meg nekem azért nem lenne jó, mert a szolgáltatóm dinamikus ip cimet szokott változtatni, azaz egyik nap ez, másik nap másik ip cimem van.

Szóval ekkor nekem nem szabad statikus ip cimre állnom, ugye?

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Én most rá akartam keresni a chungee felhasználónevedre, de nem találok olyan menüt, ahol a felhasználókat lehetne keresni. 😞

A tûzfalnál nem kellett kivételként hozzáadnom a utorrent-et, már ott volt. Ez a kettõ van ott kipipálva a kivételeknél.

-utorrent (TCP-in)
-utorrent (UDP-in)

mit jelent a tcp, és udp

köszi

-1. A tûzfal miért lesz jobb, ha bekapcsolom?
-2. #24533-as hozzászólás szerinted nem annyira jó megoldás?
-3. A router beállításaiban mit csináljak?

A router-rõl meg annyit tudok, hogy amikor megvettem, és be kellett állítanom, akkor a segéd cd-vel állitottam be, és kezdtem el, hogy sugározza a wifi jelet is.

Ilyen routerem van: D-link DI-524:
802.11g/2,4GHz
Wireless router

köszi üdv.,

ffxi
Makinak irtam, de semmi valasz. Van ott vki, aki admin/helpdesk. Hogy utanajarjon a dolognak nekem<#confused>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kedves xy torrent oldal!
2007 ota vagyok az oldal hasznos tagja. Viszont 3-4 honapja nem leptem be az oldalra. Es most csodalkozva figyelem, hogy jelszoemlekeztetot ker az oldal a belepeshez. Sajnos azt a eredmenyt kaptam, hogy "nincs ilyen imel cim az adatbazisban". Pedig 100%-ra biztos vagyok, hogy anno ezeket az imelcimeket ( @freemail.hu vagy @gmail.com) hasznaltam. Felhaznaloi nevem az oldalon: chungee megkerlek titeket, hogy nezzetek utana a dolognak. Elore koszonom szepen.

Fákjúal!

kapcsold vissza a windows-os tûzfalat, de kivételként legyen hozzáadva az utorrent

a routered beállításit meg tanulmányozd át mit is tud, úgy látom még egyszer se voltál benn, csak összedugtad a kábeleket és mûködött.
simon7012
DE.<#taps>

Nem látok,nem hallok,nem beszélek csak a véreteket akarom!

ffxi
Kaptam meghivot "sotet angyal" nevu torrent oldalra. Nem szoktam ossze-vissza regelni, ha kuldik. De ez a neve alapjan nincs vmi koze a nehai "sotet oldalhoz"???

Es meg1 fontos dolog. Mitortent a makival? Mert ker jelszo emlekeztetot belepes elott. De azt irja nem szerepel az imelcimem az adatbazisban 😞

Fákjúal!

lck
Portot kell nyitni a routereden az utorrentnek.
Itt van hozzá segítség.
Sziasztok!

A legujabb utorrent-et használom.
A utorrent-ben lent a status bar-ban megjelent egy piros felkiáltójel, és ha fölé viszem az egeret, akkor ezt irja:
Not connectable
A firewall/router is limiting your network traffic. You
need to open up a port so others can connect to you.

Namost a control panel-ban a tûzfal ki van kapcsolva. A netem meg igy jön: modembõl utp kábellal a d-link router-ba, onnan meg utp kábelen a laptopomba, meg egy másik gépbe is utp kábelen keresztül. Ez wifi router, de most éppen utp kábellel használom, de azért sugározza a jelet wifin is.

Mit kellene tennem?, és hogyan, hogy megoldódjon a fenti hibaüzenet?

elõre is köszönöm