18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • bélanéni #799
    Az értékelésekről az a véleményem, hogy 1 ember véleményét tükrözi, akinek vagy bejött vagy nem. Nagyjából ennyi. Nem szeretek addig értékeléseket olvasni, amíg a saját véleményem ki nem alakul, mert akaratlanul is befolyásolna, legszélsőségesebb esetben mindenképp azt szeretném belelátni, amit korábban olvastam. Miután kialakult a saját véleményem, utána már szívesen egybevetem másokéval, kíváncsi vagyok ki hogy vélekedik róla.
  • bélanéni #798
    A töltési időről, és a viszonylag kevés helyszínről: számomra a Witcher az elmúlt 4-5 év leghatalmasabb játéka (WoW mellett, talán azt is megelőzve, kivéve a játékidőben). Pont ebben a 2 paraméterben volt a leggyengébb, helyenként 1-2 perces töltés, viszonylag kis területű és kevés számú helyszín. A játékidő mégis 40-50 óra volt, a hnagulat pedig mindent vitt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ebből egyenesen következik, hogy a Dragon Age is szuper lesz, csak azt, hogy 1-2 technikai jellemző alapján semilyen szintű végkövetkeztetést nem lehet levonni a játékélményt illetően, és szerintem csak az számít.

Mellékesen megjegyzem, hogy nekem a DA egyelőre nem jön be, túlságosan szürkének tűnik mind látvány- mind hangulat tekintetében. Ettől függetlenül még lehet nagyon jó.
  • MrAndree
    Na igen. Az emberek fejében. Egy 80 százalékos játéknak már a kurvajó kategóriának kéne lennie. 90 felé meg az örök klasszikusok mennének csak. Ezzel szemben már mindenki lesajnál mindent ami nem 90 százalék felett kap.
  • Davidus
    én egy szót nem írtam az interjúkról
  • ZÓÓÓcsi
    Most éppen az interjúkra gondoltam... Nem a tesztekre. Nyilván nem a negatívumokat fogják sorolni.
  • Davidus
    szóval minden előzetes meg teszt ami eddig megjelent reklám volt? ennyi erővel a pc guru tesztnek is reklámnak kéne lennie:P
  • ZÓÓÓcsi
    Egy termék reklámjában nem fogják megemlíteni a negatívumokat. Azzal csak rontanának az eladásokon.
  • wedge31
    Pont ezt akartam én is irni érdekes hogy ez a hosszú töltési idö csak náluk jött elö arról már nem is beszélve hogy a KotORhoz is csak ök hasonlitják ennyire.
  • Davidus
    nekem csak a 3-4 perc töltési idő szúrja a szemem. tudja ez egyáltalán mennyi az a 3-4 perc?
    vagy a gépe egy rakás szar vagy az időérzékével vannak gondok:P
    már kijött egy rakás előzetes meg teszt és egyikben sem említik meg a töltési időt.
  • raepa
    A kocsogok. Igazan tudhatnak, hogy a pontozas 90%nal kezdodik.
  • Murmur
    Nem a WOW ota. :P Pl. az NWN-ben is igy neztek mar ki ezek a dolgok.
  • Riddick21
    Ha jól tudom, a cikk alcíme az, hogy "kotor 3"... na innentől kezdve hiteltelen hülyeség az egész. Ezeknek a cikkírás asszociációs játék... minden más lap 90-95% körüli értékelést adott, ezek direkt levitték 90 alá.
  • wedge31
    A helyzet az hogy engem totál hidegen hagy hogy 2 vagy 12 nagyváros lesz nekem a lényeg hogy sok helyszin legyen aztán hogy azok városok vagy falvak mindegy.
  • [HUN]Crassus
    megjegyzem engem nem zavar! a BMW is kitalálta az angel eye-t mostmeg minden suzukis meg opeles hülyegyerek benyomatja az angel eye fényszórót! pfff:P:)
  • [HUN]Crassus
    hihetetlen,hogy a WOW óta az összes hasonló játékban a mana/hp bar a map,az ikonok elrendezése, a felszerelés/karakterlap szinte teljesen ugyanaz...:)
  • mindero
    Hát remélem neked lesz igazad.

(De kétlem :D)
  • mike01010101
    En megelolegezem a bizalmat neki:)
  • Davidus
    "mindenidok egy legjobb es legkomplexebb jateka lesz"

ezzel azért még várjunk:D
  • Kandurex
    A 3-4 perc kamu lesz, vagy megint agyon terhelt OPrendszerű géppel. Pff...hányat látok napközbe, hogy ez egy jó gép, így - úgy, ..közben meg 2 vírusirtó a háttérben, spybot, ilyen - olyan beépülős dolgok, különböző értelmetlen programok a háttérben stb.
  • mike01010101
    Jopar erteklest elolvastam mar a jatekrol, de ez elso ahol egy nagyon picit leminositik a grafikat es en is ezt ereztem az utobbi idoben latott ingame jeleneteknel, hogy szep, meg nagyon varom, meg komplex, meg minden de a jatek kozbeni grafika (nem a parbeszed alatti) nem lesz annyira vilagrengeto. Persze mindent negativumot idezojelek kozt kell erteni, mert igy is mindenidok egy legjobb es legkomplexebb jateka lesz. Egyebkent ugyanazt ereztem a mass effectnel is. Moziszeru, gyonyoruen megrendezett parbeszedek es ezekhez kepest kicsit szegenyesebb ingame reszek.
  • Sir Quno Jedi
    Muszáj nekik feldarabolni a bejárható földeket, mer konzolokon igen limitált a memória (de PC-n is idő lenne feltölteni egy nagy területet egyben), pláne ilyen grafó mellett életben nem futna. Lásd. Oblivion, ahol terepen tölötte előre a zónákat, amerre mentél (rángatott is rendesen töltés közben, ha nem volt alatta brütál raid), de épületben/városban már nem így volt, ott egyben kellett egy-egy zárt teret (szintet), vagy városrészt betöltenie (megis volt a böjtje). Volt mikor már ajtófóbiám volt, mert tudtam, ha bemegyek tölt, ha kijövök tölt, így inkább elkerültem őket... :DDD (Witcher hasonlóképpen)
  • [HUN]Crassus
    "viszonylag kicsi területek"jáj ez nemjó:S
  • Sir Quno Jedi
    A kicsit sokat töltről annyit, hogy a Storm of Zehir-től is hullik a hajam. Midnen memóban van már, mégis hihetetlen ideig tölt és ezt eljátssza minden tetves encounternél 2x a map-en. Kész vagyok...
  • Kimi23
    DA:O értékelés a Pc Guruban 89%

Inkább KOTOR a cikkíró szerint, mint BG. A grafika elmarad a Mass Effect-től, ATI3870+tuningolt 3.4GH Athlon X2-vel 30-60 fps 720p felbontás mellett.Sokat tölt (akár 3-4 percet is!), viszonylag kicsi területek, nagyon jó szinkron és zene. Nagyon jó AI mind a társak, mind az ellenfelek részéről. A hangulat remek, magas újrajátszhatósági faktor. Negatívum az újdonságok hiánya.

Hirtelen ennyit szemezgettem össze a cikkből.
  • wedge31
    Ha arra gondolsz hogy a társaknak lesz e személyes küldije akkor a válasz hogy lesz.

A bemutatkozó videoikból nagyjábol sejteni is lehet hogy miféle.
  • Cat 02 #774
    Karakternek itt lesz szerepe ? Csak mert folyamatosan lehet váltogatni. Vagy nem személyre szabott story lesz ?
  • TDC Geronimo
    Nálam alap lesz ez a nézet. Remélem 3án megérkezik nálunk is és nem kell 6ig várni :(
  • TDC Geronimo
  • wedge31
    Nem.
  • Davidus
    itt a többi
  • Davidus
  • TDC Geronimo
    videóinterjú új jelenetekkel. Istenem jöjjön már :)
  • mindero
    De maga a játék csak Felderenbe fog játszódni (egyelőre), nem?

Tehát gyakorlatilag ezekből marad Denerim, meg Gwaren.
  • wedge31
    Thedas térképe.

Anderfels: Hossberg

Antiva: Antiva

Seheron: Seheron

Nevarra: Nevarra

Orlais: Val Royeaux

Rivain: Dairsmuid

Free Marches : nincs nagyváros

Ferelden : Denerim ,Gwaren

Tevinter : Minrathous

Par Vollen : qunarik szigete
  • rexsimus
    Én úgy tudom, hogy csak a CE-tulajoknak lesz ingyenes. De annyira nem fontos, mert én előrendeltem, és a CE-t :)
  • GodBadka
    Elmeletileg az elorendeloknek ingyenes, kulonben 15 dollar. Az jo kerdes hogy ki szamit elorendelonek. Remelhetoleg a CDGalaxis elso szeriajahoz is jar ez a kiegeszito.
  • Kindred Blades
    Ó, bónusz: (bocs, edit buttont nem vettem)
    Ez csak inkább csak érdekesség, viccesnek találtam.
    A karakterfejlesztő két indítás között magyarította magát...
    A kutya se kérte rá, de egyszer csak magyar lett :)
  • Kindred Blades
    Hm, eszembe jutott valami, ahogy piszkálgattam még a karakteremet
    (világ törpe zsiványai, egyesüljetek)
    Szóval, van ez a The Stone Prisoner DLC.
    Idézem a hivatalos weblapról a *-al jelölt kiegészítést.
    "Every new retail box of DA:O contains a promotional code on a promotional code card which when redeemed provides a free download of The Stone Prisoner. Digital purchases of DA:O will have the code emailed."
    Nézem jobbról, nézem balról, aszongya, hogy ingyenes. Jól látom?
    Azt mondja, minden megvásárolt dobozos verzióhoz jár a hozzá való kód, amit beváltva ingyen megkapjuk a DLC-t. Aki pedig digitálisan veszi meg, annak elküldik e-mailben.
    Ez eddig szép és jó, de az a 15 dolláros ár akkor végül is mire vonatkozik?

Itt, egyből fent http://dragonage.bioware.com/addon/
    A második DLC-nél oké, ott nincs ilyen megjegyzés.

Biztos benéztem valamit, vagy talán csak késő van, de nem igazán áll össze a kép. :)
  • wedge31
    - Hossberg
    - Antiva City
    - Seheron
    - Nevarra
    - Val Royeaux
    - Dairsmuid

És ezek csak a nagyvárosok...
  • mindero
    Hát minimum 3 biztos lesz. (törpe meg két ember)

De én is örülnék jó sok városnak.