130
Beteg, perverz japán csoda negyedszerre
  • Derapo
    Ja és elfeéejtettem az egész játéknak erősen koppintás szaga van:A kör c.filmből jött a csajszi a metróban?És a filmes jeleneteknek nagyon erdő szelleme hatása van.
  • Derapo
    Talán valóban erősen fogalmaztam,de ez a Silent már nem az a Silent ezt valjuk be,ha pedig most azt szeretnéd mondani,hogy miért baj az ha újítanak egy játékban? :)
    Szerintem itt már annyi az "újítás",hogy nyugodtan lehagyhatták volna a Silent Hill főcímet elég lett volna a The Room cím is.A rövidség amit említettél a 3-mal kapcsolatban.Nem attól jó egy játék(szerintem),hogy nyújtják mint a rétest ugye? Pl:SH1 volt nap amikor kétszer egymás után végigjátszottam.A leggyorsabb az ufo befejezés volt amit olyan 2,5 óra alatt le lehetett tolni.De attól még az SH1 a király nem?Egy játéknak attól több hangulata kell,hogy legyen mint az ami ebben van,az első rész szinte a főcímzenétől a befejező stáblistáig hihetetlen volt.Magával ragadott,rángatott,cipelt Silent Hill-be nem volt kegyelem.Nem mondom a 4.-nek is vannak értékei,de nem ugyanazok.Ha pedig az ember folytatást vár az nem minden esetben jelent teljesen más játékot.Nem azt akartam mondani,hogy teljesen elrontották de azért ez nem SILENT HILL.
  • Ramza
    Néhány megjegyzést, ha megengedsz:
    - "szar az irányítás": kb. tökugyanaz, mint eddig, csak van benne egy-két plusz mozgás (pl. hátraszökkenés)
    - "kevés ellenfél": hála istennek... Sok más mellett mindig is az különböztette meg a SH sorozatot a RE-től, hogy néha érdemesebb volt futni, mint armageddont rendezni a rakétavetővel
    - "unalmas főhős": valóban nem a szavak embere :) De ahogy kapcsolódik az egész történethez, azt azért nem nevezném unalmasnak
    - a harmadikban mégis mi volt a jó? (nyugodj meg, háromszor végigjátszottam az első részt, úgyhogy ismerem) első nekifutásra öt óra alatt végig lehetett játszani (másodikra még rövidebb idő alatt), a sztori pedig olyan vékony volt, hogy majdnem átszakadt. Persze ízlések és pofonok, ahogy mondani szokták.

Úgy gondolom, hogy vannak nagyon komoly hibái a játéknak, de szvsz pont nem azok, amiket említettél.
  • Bagó Péter
    Ezek azért nagyon kemény szavak, főleg úgy, hogy a Silent Hill 4 ugyan úgy tartalmaz értékeket, mint az első, második, vagy a harmadik rész. Csak másabb irányban terelődik a sorozat medre, mint talán azt megszokhattuk. Az SH4 tehát egyáltalán nem rossz, csak másabb!!!

Nekem speciel kifejezetten bejött a klausztrofóbiára építő hangulat... Bár megjegyzem: azért kicsivel én is többet vártam.
  • Derapo
    Na egyet értek veled,végre vki kimeri mondani,hogy az sh4 az egy szar.Én egy igazi FANATIKUS silent hill rajongó voltam ... ... ...idáig... ... ...Ezt a negyediket nagyon elrontották,dög unalom,szar az irányítás,gagyi és kevés ellenfél,unalmas a főhősünk is,ááá nagyon gáz a harmadik és az első volt a legjobb.Valami ilyesmit éreztem amikor kijött a második is.A harmadik az nagyon durva volt,már annak aki ismerte az első részt,aki meg nem annak azis csak egy szimpla horror lehetett.Tehát a Silent Hill 4 nem lett olyan mint amilyet vártunk.
  • Sephi
    En oszinte leszek! Eddig oszes Silent Hill-t vegig toltam es jobban tecet mint a RE szeriak. De a SH4 eddig a leggyengebb es legidegesitobb. Harc rendszer meg nukubb es a jatek attol meg nem lesz jo mert szep. Szvsz a SH3 szebb.

Tehat nalam a SH4 nem ragyog.
  • Bagó Péter
    Furcsa állatfajta a magyar. A nagynevű játékokat le meri húzni (a bátrabbik fajta), a kisebb címeket meg megszánja egy 80%-al. Ha igazságosak szeretnénk lenni, akkor valahol a német példát kéne követni: ott már 85% feletti értékelésnél a seggüket verik a földhöz a forgalmazók, és játékfejlesztők, mert ott a 90%-os értékelés számít olyannak, mint nálunk a 98 és feletti értékek... A teljesen átlagos programok simán kaphatnak 50-60%-ot, míg nálunk 75 alatt nem nagyon láthatunk ilyet. Sajnos.

Erre egyébiránt kitaláltak egy remekbeszabott oldalt is, ahol a legmeghatározóbb oldalak értékeléseit átlagolva, úgymond képet kaphatunk egy játék valódi értékéről: http://www.gamerankings.com

A Silent Hill 4 amúgy nálam ugyanúgy 86-88 százaléknál mozog, mint Ramzánál. A hármast nem értékeltem túl - számomra az egészen pontosan 84%-ot ért.
  • Ramza
    Attól, hogy fáj a csalódás, még nem lesz egyenértékű egy SH4 egy Alias-szal, Onimusha Blade Warriors-szal vagy Drakengard-dal (most ezek jutottak eszembe a 60-70%-os sávból).
    Egyébként pont ez a legnagyobb baj, hogy valaki csalódik "10%-nyit" és emiatt levesz a pontszámból 30-at.

Ja, az első mondatra: tökéletesen igazad van, de hát 0%-tól talán ha tízből egy újság pontoz a világon...
  • aabyssx
    88%-ot akkor is, ha nem 50%-től kell pontozni, hanem 0%-tól? ;)

BTW a nagy nevek mellé nagy elvárások is szoktak csatlakozni. És a csalódás eléggé tud fájni.
  • Ramza
    Ja, és továbbra is úgy gondolom, hogy szinte minden tekintetben jobb a harmadik epizódnál, bár érezhető a fáradás a sorozaton.
  • Ramza
    Hmmm...nem könnyű válaszolni.
    A 60-70%-os értékelések szerintem komolytalanok. Kurva vagány csávónak gondolják magukat, akik a nagy nevekre oda merik vágni az alacsony pontszámot.
    Nézzük már meg, hogy milyen játékok kapnak ezeken az oldalakon ilyen pontszámot! LOL!

Ugyanakkor van igazságtatalma is a dolognak, már a harmadik rész is erősen "futószalagos" volt.
    A mostani résznek vannak nagyon jó tulajdonságai: nagyon jó sztori, talán az eddigi legjobb hangulat (bár ez minden részben nagyon erős volt) és garantált horror.
    Ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni a negatívumokat: a játékélményt szétbaszó tárgylistát, valamint az ötlettelen és unalmas helyszíneket (metró már volt. apartman is volt. üzletközpont szintén -> ezek azt hitték, nem játszottunk az előző részekkel???)

Na mindegy, ennek ellenére ha nekem kellene teljesen "véletlenül" egy újságban %-ot osztanom rá, akkor 88-at adnék :)
  • aabyssx
    Egyre több review-ban húzzák le a SH4-et. Télleg' ilyen ~production line~ játék lett belőle?
  • Hamster
    Közben megvan a megoldás: "Véres ágyak együttállása..."

<- Hamster ->
  • Hamster
    Köszi a segítséget, de közben rájöttem. Már a generátort is beindítottam, de most nincs öteletem. Majd talán reggel. :-))

<- Hamster ->
  • Ramza
    Lyukon szobába vissza - tárgyat betesz ládába - lyukon erdőbe vissza - elmész a házig - lyukon szobába be - tárgyat ládából felvesz - lyukon erdőbe vissza - innen már menni fog :)
  • Hamster
    Srácok!

Az erdőben vagyok. Odaadtam a srácnak a kakaósitalt. Erre adott egy lapátot. A gyökerek közül kiáéstam a kulcsot, de ott ahol a szél homokot fúj, nem tudok átmenni a kapun, mert mindig visszadob az előző kapuba.

Tudna nekem segíteni valaki, hogy jussak át a kapun?

<- Hamster ->
  • fanatifo
    Suprnován fennvan japán/Angol a teljes játék!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444
  • Ramza
    Nincs még sajnos :(
  • aabyssx
    OFF

SH3-ból van már PAL Platinum?
  • Ramza
    Jajj, durván szép a játék, de hát a SH cuccok mindig is etalonnak számítottak ps2-n.
    Az a hangulatos noise effect, istenem!!!
  • Jinchuu
    Én is nyomom a gamet és eddig bejön. A graf szép, a hangok meg haláliak! :D
    Most vmi erdőben mászkálok, bár itt még nem igazán tudom, hogy mit is kell csinálni, hiszen egy csomo irányba el lehet menni. De valami kulcs kellene.
    Amúgy a szellemek mellett tényleg jobb elfutni, mert azok állandóan felkelnek, igaz néha ki lehet őket fektetni egy rövidebb ideig! :D
  • Ramza
    Egyáltalán nem muszáj, sőt, a legtöbbször érdemes is futni.
    Arról nem is beszélve, hogy itt sokkal kevesebb komoly fegyver van (lőfegyverből pl. összesen csak 2!!!)
  • Ramza
    Talán az első kettőt nem is lehet.
    Utána is csak úgy, ha fekvő állapotban megtapossa az ember.

A szellemeket egyáltalán nem lehet megölni (hiszen halottak :)), csak később bizonyos fegyverekkel leszögezni őket.
    Érdemes kikerülni a fajtájukat.
  • torrente
    Pontos j-vel kell írni a MUSZÁJ-t!!! Senki sem írja így, pedig így helyes. muszáj, muszáj, muszáj -> helyesírási rovatomat olvastátok.
  • vidike
    még mindig olyan hogy bármikor elmenekülhetsz a szép kis teremtmények elől vagy mostmár muszály többet harcolni velük?
  • Lammer
    LOL!
    Kutyákat szétütöd secperc, de a lebegő embereket hiába ütöm le, rátaposok, és még föláll, leütöm, rátaposok megint, megint föláll!!! ááááááááááááááááááááááá
    R2öt tartsd a célzáshoz majd az Xet tartsd nyomva folyamatosan (erőt gyüjt) engedd el... suhint egy nagyot!
    Ez a Melee fegyvereknél használatos...
  • Sephi
    En meg az elejen azt a ket kutyat sem tudom megolni szal...
  • Lammer
    Belerúgok a kontrollerbe!!! Ez nem igaz ezeket a lebegő embereket nem lehet legyilkolni!!! kész vagyok!
  • Lammer
    Az a lényeg, hogy eszméletlen betegnek néz ki a stuff!!! de kb 1 óra játék után valahogy nekem hangulatosabb a 2,3 (persze SH) na inkább mondjam azt hogy másabb egy hangyányit, de még nem durvult be nagyon az anyag, majd meglássuk...
    Nem szeretném, ha rámfognád a kidobott sok lóvét(mert tudom, te eredeti fan vagy, az meg nem ócssó mulatság)
    100szómint1 ha szereted az elborult témákat, ez neked mászt hev!
  • Kaplan
    Na akkor meg is veszem!Én kicsit szeretem a Hellraiser filmeket...
  • Lammer
    Aki szereti a parás borzongatós cuccokat és ráadás még szereti a beteeeeges témájú dolgokat is, annak tuti nyerő!
    Fogadjunk utálod a Hellraiser filmeket is... Én imádom
  • Kaplan
    Hi!
    Mondjátok meg nekem mi a jó ebben a SH-ban .
    Hangsúlyozom nem utálom, s nem is játszottam még vele.
    De szerintem bennem van a hiba.
    Mi áll az sh melett?
  • Sephi
    Koszi most mar tiszta :)
  • Sephi
    Egybkent jobban vagy mar?
  • Adi
    Kis buta!
  • Lammer
    Bocsi a felvétel nem a legjobb, Dscalert használtam(Beta) és ott a recording még "in development", de remélem jól látható!
    Nézd meg!
  • Sephi
    Ohh pardon... mikre kepes egyekezet :))))
  • Ramza
    Most akkor olvasd el még egyszer!
  • Sephi
    A RE0 targylerakos rendszert hasznal.
  • Ramza
    Options-menüben a nyelvet (sub - felirat, dub - hang) és onnantól tényleg teljesen angol lesz.

Amúgy ha a RE0 tárgylerakós rendszerét használná, már jobb lenne egy fokkal...