13
-
#13 Egyenlőre én sem cserélem le a 19"os CRT monitoromat, meg vagyok vele elégedve.
Ennél csak szarabb és drágább LCDk vannak, de az télleg fontos h ott nem elektronágyúval ülök szemben. ): -
tajfun #12 Amig nem kell szodasszemuveget hordanod, addig neked se jon meg az eszed. -
AtisH #11 Az is gond, hogy a 15"-os LCD monitorokon szinte csak analóg bemenet van és ez jellmező a 17" aljára is, pedig manapság már egy alap VGA kártyán is ott figyel a DVI.
Valamint ott van még az LCD panelek színhűsége is (vagy lehet, hogy színhűtlensége:-)). Pl grafikai alkalmazáknál még mindig a CRT a nyerő.
Szal megint kéne egy komolyabb fejlesztés és akkor talán jobban felledülne ez a szegmnes is. Na meg csökkenteni az árakat. -
Amero #10 A BENQ FP931 ilyen lesz... Mondjuk csak sima D-sub csatival... (http://www.benq.hu/Products/LCD/index.cfm?product=431)
De jön még az FP783 is 17" 12ms(!!!) és DVI...
Meg, hát persze az is biztos hogy a többi gyártó se fog lemaradni.
Én sokkal nagyobb problémának tartom, hogy nem tudható, hogy a három év gari után milyenek állapotban lesznek ezek a monitorok, vagyis nem biztos, hogy addig lehet majd használni őket, mint a régi CRT-ket...
-
Zedas #9 Teljesen igazad van, de mondj nekem egy 16ms-es 1600x1200-as natív 18 v. 19 colos LCD-t, amit megkapok kb. 150 nettóért (mert annál többet nem vagyok hajlandó rá áldozni...) -
Zedas #8 Ezért is írtam 18-at az LCD-re :) -
valaé valaé ná #7 Csak az a baj, hogy ez a col nem az a col. -
Cat #6 igen, nagyon lelassult a fejlődés
a 17es lcdk korántsem terjednek annyira, mint az ember várná, de már 150-180ért egész jók vannak
mindenesetre én a 19"es crtmet már LCDre akarom cserélni... majd -
#5 20ms esen MÁR lehet gond nélkül jáccani az Acer al732-esem (ennél már csak jobbat kapsz) 16ms -es és ezzel még sose láttam utánahúzást -
#4 170/170 -es ... nekem ugyan 160/160-as van de 0-szögből (na jó azért nem pont 0) is simán látom .. ugyanezt egy hagyományos CRT ről nem mondanám el .. -
Zedas #3 Itt főként szerintem az ár és a tudás a probléma. Most egy 19 colos Samsungot bámulok 100Hz-en, 1280x1024-en. Ez a moncsi most újonnan 70k nettó.
Amiért ezt érdemes lenne lecserélnem, az egy ennél jobb paraméterekkel rendelkező LCD:
A 100Hz bőven jó a szememnek, ergó csak egy 12ms-es LCD érdekelne a játékok miatt, és ugye legalább legyen 18 colos. Ekkor kb. ugyanott vagyok mint most, vagyis az ok, amiért lecserélném az az lenne hogy 1600x1200-at tud.
Jelenleg ilyen LCD nem kapható, mivel nem létezik! Ami egy kicsit a közelében jár (milisec-t kivéve) az pedig legalább 300k nettó.
Szerintem még két év mire megéri váltani. -
valaé valaé ná #2 Akkor régen láttál asztali LCD-t utoljára.
Én különben általában nagyjából szemben vagyok a monitorral vagy legfeljebb 45 fokos szögben és így teljesen jól látható a kép. Hátulról meg szinte sohasem nézem a monitort :). Lehet hogy egyedül én vagyok így ezzel. -
#1 Amig nem lesz normális látószőgű addig nem is veszek.
Sugározzon csak a CRT