282
VoltAmpertől MegaWattig
  • Lteebee
    #282
    Csatlakozom az előttem szólóhoz.
    Teljesítményfelvétel, torony vagy rack kivitel, operációsrendszer.
  • Dj Faustus #281
    A szerver adatai nélkül (tápfelvétel; kialakítás - toronyház vagy rack) nehéz pontos ajánlatot mondani.
    Előzetesen olyat érdemes keresni, aminek van menedzselhető interfésze (USB, soros, vag leginkább Ethernet az SNMP miatt), így tudod naplózni a UPS állapotát; ha szükséges, riasztani.
  • Lazarus
    #280
    Szerverhez keresek szünetmentes tápot, hogy áramszünet esetén 10-20 percig tudjon működni gond nélkül. Mire érdemes odafigyelni a vásárlás folyamán? Nyilván a lehető legolcsóbb megoldás érdekel, de ha csak néhány ezresen múlik a minőség akkor azt nem spórolnám le róla.
    Thx!
  • Lteebee
    #279
    Szerintem vegyél egy iDialog-ot, vagy egy iPlugot.
  • Sippie
    #278
    Sziasztok!
    Gondolkoztam egy szünetmentes tápon, mert néha néha előfordul áramkimaradás, és úgy tudom a PC-knek nem nagyon esik jól ha amiatt állnak le. Egy Corsair 520W-os tápom van, meg egy 36W-os monitor rádugva, lényegében ahhoz kéne csak hogy időben el tudjak mindent menteni és rendesen tudjam lezárni a gépet. Valaki esetleg tudna valamit ajánlani amivel van tapasztalata és jól működik? Nem tudom milyen márkát érdemes venni, vagy messze kerülni, meg azért az ár sem mindegy.
  • Lteebee
    #277
    Elég fura.
  • Mayorpapa
    #276
    Nézegettem én, de csak az időpontokat láttam. Letöröltem a szoftvert, hátha az kavar be, de ugyanúgy újraindult. Ekkor letiltottam az automatikus újraindítást, azóta úgy tűnik megemberelte magát, és nem indul újra. Fura...
  • Lteebee
    #275
    A felügyeleti szoftver valószínűleg vezet eseménynaplót.
    Nézd át, oda le lesz írva, ha valamiért kapcsolt az UPS.
  • Mayorpapa
    #274
    Még annyit, hogy egy 400 W-os táp van a gépemben, ez a szünetmentes meg 350 W-ot bír. Lehet, kicsi az UPS-em? De miért csak akkor indul újra, ha éppen nem csinálok vele semmit? Amikor meg dolgozok rajta, terhelem, semmi gond?
  • Mayorpapa
    #273
    Sziasztok. Vettem egy Eaton 600 VA-as szünetmentes tápegységet, és azóta amikor nem használom a gépet, tehát csak bekapcsolva hagyom és úgy megy, időnként újraindul a gép. Ez mitől lehet? Már kezd elegem lenni ebből, ma ötször indult újra a gép, mindig akkor, amikor nem voltam itt és nem használtam. Sejtelmem sincs mi baja van, amióta szünetmentesre van kötve gép is és monitor is. Természetesen egy USB kábellel össze van kötve a UPS a géppel, és felraktam egy szoftvert is hozzá (Winpower)
  • LegendTommy
    #272
    thx
  • Lteebee
    #271
    40-50ezer alatt nem kapsz megbízható szinuszosat.
    Ez négyszögjeles.
    Mindenesetre gondold meg, akar-e a szobájában egy ilyen kék ledet éjszakára.
  • LegendTommy
    #270
    thx, igen olvasgattam a szinuszosokról, btw honnan tudom, hogy szinuszos-e?
    ez pl.?
  • Lteebee
    #269
    Szerintem próbáljatok ki egy legolcsóbbat, aztán ha nem tetszik a motornak, akkor kell szinuszosat, vagy esetleg on-line-t nézni.
    Valószínűleg jó lesz egy belépő szintű UPS is.
  • LegendTommy
    #268
    Sziasztok!

    Egy barátomnak szüksége lenne egy szünetmentes tápra. Nem pc-hez kell, hanem az akváriumában van egy levegőztető, és ha egy pillanatra elmegy az áram akkor leáll és elég macerás az újra indítása. Szóval valami szünetmentes kéne, milyet érdemes venni? Mire kell figyelni? Igazából ami fontos lenne, hogy a pici kimaradáskor rögtön átvegye a tápellátást.
    Köszi
  • Lteebee
    #267
    A törvény...
    LOL
  • Petko
    #266
    Ha gyakran elmegy a feszültség, akkor miért nem inkább első körben a szolgáltatónál panaszkodsz, második körben az Energiahivatalnál?
    Szabályozza a törvény és a szabványok a feszültségszintet és a kimaradások maximális számát. Gondolom nem csak playstation az egyetlen elektromos berendezés otthon, más cuccok is tönkremehetnek, illetve a családtagjaidat is zavarhatja, ha mondjuk épp akkor megy el a világítás amikor lépcsőznek a pincében stb.
  • Lteebee
    #265
    Egy ilyen iPlug 800VA körülbelül 20.000.- Ft + ÁFA.
  • buggyant
    #264
    aha, elmegy gyakran a feszültség azért kell. tudsz ajánlani valamilyen típust, ami megfelelne az igényeimnek?
  • Petko
    #263
    Jó ezt láttam, de miért kéne szünetmentessel megtáplálni ezeket? A Húsvét szigeteken játszol ezzel, és elmegy gyakran a feszültség?
    Szerintem MO.-on ha vesszük az energiaellátás folytonosságát, illetve a törvényben szabályzott megbízhatósági mutatókat, meg azt hogy éves átlagban napi 6 óránál többet nem játszol, ami 0,25x valószínűségre csökkenti esélyét arra hogy lenyomják miközben épp üzemel, nagyon kis esély van rá hogy a PS3 élettartalma alatt akár egyszer is kihasználd a szünetmentest. És gondolom nem a PS3-on írod otthon az új magyar Alkotmányt vagy ilyesmi, hogy annak a szarnak az üzemeltetési költsége (vesztesége), környezetszennyező aksija, helyfoglalása alulmúlja a "havária" esetén bekövetkező kár költségét.
  • buggyant
    #262
    szia!

    van egy fat playstation3 és egy 82 cm hd ready samsung lcd tv-m, ezeknek szeretnék szünetmentes tápot venni. a ps3 110-120 W-t fogyaszt, a tv 80 W körül. 10 perc körüli áthidalási idő elég lenne.
  • Petko
    #261
    És mi az erre vonatkozó kérdés?
    Másrészről én lehet többet tudnák neked segíteni, ha leírnád mi a pontos célod ezzel a berendezéssel.
  • buggyant
    #260
    The power supply can operate on both 60 Hz and 50 Hz power grids. It uses a standard C14 IEC connector and a C13 power cord appropriate for the region it is being used in. The power supply on the "fat" model is capable of delivering approximately 380 W, although the PS3 has never been measured using this much power. The power supply was reduced to 250 watts in the 120 GB "Slim" model. PS3 Slim models have labels indicating localized input requirements for power (110V 60 Hz for North American and Japanese models and 220-240V 50 Hz for European and Australian models), however teardowns have revealed the power supplies are still universal.

    nem elég jó az angolom, ezt sikerült összekaparni a ps3 tápjáról.
    illetve rátaláltam egy elég jó leírásra itt
    mindhárom tesztelt modell kvázi szinuszos.
  • Lteebee
    #259
    A 800VA-es UPS valszeg legalább 480W-ot tud.
    Az elég lehet, ha a ps és a tv hajlandó négyszögjeles betápról üzemelni.
  • buggyant
    #258
    110W a fat 80 GB-s ps3 fogyasztása, wikipedia mondta. (ilyenem van)
  • buggyant
    #257
    az tényleg kevés. az a baj, legtöbb helyen csak a VoltAmper adatot tüntetik fel, én meg nem értek a témához.

    ez pl 800 VA.
    ki kéne derítenem mennyit fogyaszt a ps3, meg van mellé egy 82 cm LCD is, ezt a kettőt kéne lebírnia a szünetmentesnek, 10 perces áthidalási idővel már elégedett lennék.
  • Lteebee
    #256
    180W nem valami sok.
  • buggyant
    #255
    sziasztok!

    playstation3-hoz szeretnék szünetmentes tápegységet venni. kb 15000 pénzt szánnék rá. tudnátok ajánlani valamilyen típust?
    eddig ezt találtam. használ valaki ilyet? vagy van jobb is hasonló árkategóriában?
  • Lteebee
    #254
    Biztos vagy benne, hogy kapsz SU-t 48 ropiért?
    Nekem elég alacsonynak tűnik az az ár.
    Szerintem az még nem szinuszos.
    Vagy használt?
    Egyébként az akku ára miatt ne aggódj, azért az nem olyan veszedelmes!
  • Troyan
    #253
    Na rátettem a szünetmentes tápot a keringető szivattyúra. Hát nem kell mondani, hogy visított. :D Ugyhogy ez nem módi. Rátettem a kazánra is, mer mé má ne. Hát úgy kitiltott mint a szakramentum amikor kihúztam a szünetmentest, hogy az aksija vigye csak. Nagy piros led ég a kazánon aztán se be se ki se nyő. Szerencsére megtaláltam a használati útmutatót és megtaláltam a RESET gombot. Ugyhogy megmentettem szegényemet.

    Konklúzió, szünetmentes megy a levesbe én meg vettem egy kis túlfeszvédő 4 aljzatos APC-t a számítógéphez. Viszont az áramingadozást a kazánházba nem oldottam ezzel meg. Gondolom egy Smart UPS kellene valódi szinuszjellel, ami 48eHUFtól kezdődik és a határ a csillagos ég. Illetve még annyi, hogy gondolom itt is az aksija bírja vagy 4-5 évet, aztán venni kell ujat, aminek az ára megegyezik mintha komplett új cuccot vennék. :D Fajentos...
  • Troyan
    #252
    Van benne AVR ahogy nézem a honlapján. Mondjuk a másik kérdés, hogy már több éves, és mennyire birja az aksija. Mindegy, ha nem engedi át a feszültségingadozást a kazánba én már boldog vagyok. A keringető szivattyúba meg nem erőltetem akkor, csak ha tényleg áramszünet van és 90 fokos a vizem :D

    Köszönöm az infót.
  • Lteebee
    #251
    Sokféle megoldás adódik.
    Vehetsz egy kevésbé háklis tápot is a gépedbe és elbírja majd a fapad UPS-edet.
    A keringető szivattyúk is szeretik a szinuszt, de legfeljebb majd kicsit melegszik a motorja a nulla átmenetek miatt.
    A feszültségingadozás ellen AVR is szükséges lehet, amit nem biztos, hogy tud az UPS-ed, szóval feszültségletörésnél valszeg szépen akku-üzemre vált.
  • Troyan
    #250
    Műszaki szakik figyelmét kérném.

    Van egy számítógépem egy 450W Chieftec táppal. Illetve egy Samsung 2232bw monitorom. És egy Sanier Duval gázkazánom.
    Illetve egy 600VA-es powercom_black_knight_600va_usb szünetmentes tápegységem. Igy együtt nagy barátságban és megértésben.

    Namármost első probléma:
    Amikor több évvel ezelőtt megvettem a konfigot ezzel a szünetmentessel, már az elején nem birta a gépet tartani az UPS. Azt hittem kicsit vettem ehhez és sok morgolódás után belenyugodtam. Egy tizedmásodpercig se birta. Viszont ha egy asztali lámpát tettem rá akkor müködött, szóval a szünetmentesnek nincs baja.

    Második probléma:
    Itten nálunk van áramingadozás mint olyan rendesen és valószínüleg a vasárnapi áramkimaradás padlóra küldte a gyújtásvezérlőjét a gázkazánomnak. Ezzel csak az a probléma, hogy 22ezer forint egy ilyen cucc.

    Harmadik probléma:
    Kicsit utánna néztem ezeknek a szünetmentes dolgonak és a szünetmentes tápom azért nem birja a chieftec tápomat, mert nem igazi szinusos jelet ad neki ami kéne. Mindenféle szakzsargon dumák és aktiv passziv szarságokat irnak amiből én nem veszek ki semmit. A lényeget viszont talán megértettem, hogy nem jó jelet ad a szünetmentes és lekapcsol a táp tökig vagy a szünetmentest kapcsolja le ő, ha elmegy az áram. Erről van is szó alul ahogy nézegettem itt is.
    A lényeg hogy kéne vennem egy smart ups-t ami már olyan jelet ad ami zsír. De ezek 60e huf-ok amit nem akarok kiadni.

    Na mármost possible solutions:

    Fogom az én kis 600va szünetmentesemet és beviszem a kazánházba és rákötöm a gázkazánra. Mivel a kazán 20W-ot vesz fel, a hozzá tartozó Grundfoss keringető szivattyú pedig 30w-ot maximum állásába, (én legalsóra teszem ott 22W) simán birni fogja a szünetmentes. Ez azért is jó mertha elmegy az áram sok időre, akkor nem állnak le a keringető szivattyúim 80fokos víznél. Illetve az áramingadozás sem fogja tönkrevágni a méregdrága gyujtásvezérlő egységemet.

    Egyetlen kérdés itt, hogy akkor ez a szinuszjelbaszás itt nem érdekes ugye? Nem fogja szétb*szni a méregdrága gyujtásvezérlőegységemet ez a táp ugyi??

    Illetve veszek egy sima 3-5 ezer forintos túlfeszültségvédelmes elosztót a számítógépnek és leszarom az áthidalási időt, hiszen eddig sem volt meg.


    A kérdés már csak az a továbbiakban, hogy hallottam ilyen szinuszjel átalakítóról ami még nagyobb baratságot adna a chieftec és a powercom tápjaim között. De ez mi ez? Illetve biztonságos e? Mondjuk igy vennem kéne még egy szünetmentest a kazánházba ami drágább lenne mint egy túlfeszvédő.

    Köszönöm a segítő válaszokat!!!!!!!!
  • Lteebee
    #249
    Alapvetően nem szívesen támogatom a multikat, de emlékeim szerint ez egy használható termék:

    Line-R 1200
  • madi 9k
    #248
    Ha az én szobámban ég a villany és máshol felkapcsolják/le az égőm nem villan, de az erősítő megérzi. Szerintem a táphálózat nem szakad meg. Tudnál ajánlani hozzá valamilyen AVR-t? Sajnos nem vagyok otthon ezekben a dolgokban és gagyit/rosszat nem vennék szívesen :D Köszi!
  • Lteebee
    #247
    Amennyiben csak feszültségingadozás lép fel, úgy egy stabilizátor(AVR) megoldhatja a gondodat.
    Ha azonban meg is szakad a táphálózat, és arra reagál így a rendszered, szünetmentes áramforrásra lehet szükséged, lehetőleg abból is on-line topológiájúra, amely állandó inverteres üzemben dolgozik.
    El tudom ugyanakkor képzelni, hogy otthoni audio rendszerekhez is árusítanak kondenzátorokat, amiket ismerhetsz autós rendszerekből.
    Az volna igazán jó, ha valaki ki tudná mérni a jelenséget, hogy a feladatra a legjobb választ adhasd.
  • madi 9k
    #246
    Sziasztok!

    Van egy jó kis Denon erősítőm mellé Magnat 5.1 stb, viszont amikor a lakásban fel le kapcsolják a lámpákat (bárhol az emeleten) az éppen játszott hanganyag egy pillanatra elhallgat, majd minden megy tovább. Úgy gondolom ez a kis feszültségingadozás hosszútávon nem fog jó tenni a kütyünek. Tudtok ajánlani rá valamilyen elosztót ami ezt tudja szabályozni vagy mindenképpen szünetmentest kell vennem hozzá?

    Előre is köszi!
  • Lteebee
    #245
    Gratulálok az olcsó UPS-hez!
  • joebacsi
    #244
    Beszéltem vele, köszi!

    Úgy néz ki sajnos így marad, nincs nagyon mit tenni, hiába logikátlan :(
    40 wattot zabál így használaton kívül csak a venti, teljesen feleslegesen, úgyhogy kap egy kapcsolós elosztót, de azért gáz, hogy így kell megoldani.
  • Petko
    #243
    én valahol pont egy powerwalker 3kW os online-t használok és az pont ezt csinálja, de ahogy írtam ott még megértem
    úgylátszik a többi terméküknél is öröklődik ez a (rossz)szokás, de egy egyszerű line interactivenál tényleg érthetetlen és értelmetlen

    szerintem a legegyszerűbb ha felhívod az alábbi urat:

    P á s z t o r A n d r á s
    aktív eszközök, UPS, műszerek

    LAN Ltd. - Hungary
    Tel.: +36 1 415-2325
    Fax: +36 1 415-2320
    Email: [email protected]

    ők a helyi disztribútorok és ha valaki, hát akkor neki tudnia kell miért van ez, vagy hogy lehet leállítani