17
  • tajfun
    #17
    ... videokazettan vagy dvdn.
  • mrzool
    #16
    "a 80-as évek elején és ott már agyon reklámozták az ISDN-t. Hát az sem egy hamar jutott el ide"

    Gondolom mond valamit az, hogy COCOM-lista... Ahhoz képest, hogy a rendszerváltás után a _teljes_ magyar távközlési infrastruktúrát le kellett cserélni, annyira nem is későn lett elérhető az ISDN. Ami most folyik, az természetesen gáz, nincs embargó, szabadon be lehetne hozni a legújabb technikákat, ha lenne rá akarat.:(
  • AtisH
    #15
    Mire az ilyen technológia eljutna hozzánk addigra elavul. Pontosabban majd akkor kapjuk meg ezeket a rendszeeket, amikor tőlünk nyugatabbra már leselejtezik őket. Addig meg fizeti az a kevés ember a zsíros előfizetést akiknek egyáltalán lehetőse van a kábel, dsl, stb. hozzáféréshez. Igen sajnálatos és szégyenletes tény, hogy Romániával kell "versenyeznünk" az utolsó helyért.
    Emléxem mikor faterom munkahelyére járt valami külföld telekommunkációs újság a 80-as évek elején és ott már agyon reklámozták az ISDN-t. Hát az sem egy hamar jutott el ide.
  • Ratty
    #14
    Nyugi emberek! Ez magyarország! Örüljünk h legalább ez van, mert mondjuk vegyük példának romániát...Náluk még kakibb a helyzet!
    És nem egy topic volt már, ahol ugyanígy vewszekjedtünk erről, de azt senki nem mondja h nálunk a telefon költség is benne van, nem csak az h egyáltalán van neted!
    Jah és mondjuk az usában még mindig többen használnak modemet, mert ott a helyi telefonhívás ingyenes, és az meg helyinek számít! Szóval gyakoprlatilag ott ingyen neteznek! Kissebb arányban van ott bármilyen szélessáv és ezen akarnak változtatni! Meg kell ott győzni az embereket arról, hogy váltsanak dsl-re!
    De mindegy ti csak siránkozzatok tovább!
  • [HUN]PAStheLoD
    #13
    igen .. ez is hátulütője a dolognak ... ugyanis az UniDSL-el nagyobb terület fedhető le u. akkora sebesség mellett , azaz jobban megéri kivinni a pusztába ahol kevesebb a népszűrűség...

    az meg hogy sok tényleg nagy városba nem viszik ki a kábelt/dsl /mikró -t az meg jellemzi a kormány "információs társadalom kiépítését ösztönző és megvalósító" politikájának hatékonyságát és hitelességét
  • [HUN]PAStheLoD
    #12
    orvos látott már ?
  • Mister
    #11
    Én meg most a seggem verem a falhoz, hogy végre lehet 768/128-as adsl-em az axinál 15900-ért.
    Köszönjük matáv.
    :((((((((((
  • hansregenkurt
    #10
    Ezt kapjatok ki. Itt Tajvanon a Hinet nevu szolgaltato uj ara 2m/384kb 400 tajvani dollar, ami kb 3000 ft.
  • myhoney
    #9
    gyakorlatilag nekem comcast cable van, alap...
    2mbs/512kbs le/fel
    kilboyteban letoltesnel
    240-260kbyte/s felfele ugy 40-60kbyte/s le megy es
    mindez $45 ert... ami ugyebar kb 10e ft
    de a DSL is 1.5 mbs ami $29 es ha sbc yahoo DSL-t akar az ember az meg 3megabit/s !!! es meg mindig $100 alatt (20e ft) na mind1
    en sziblol remelem hamarosan 1-2 even bellul jelentosen javulni fog ez a helyet ami szep hazamban van addig is maradok huseges figyelo..
  • valaé valaé ná
    #8
    Osztán ki a fene finanszírozná a játékaitokat ?
    Mert az USA-ban Sam bácsinak van elég pénze hogy kiépítse.
    Ez pont olyan duma, mintha a szomszédod szidnád mert neki mecije van és mégis van hitele a bankban.
    A másik dolog az, hogy arrafelé megéri befektetni, mert sokan használják a netet (és még a számlát is kifizetik). Itthon a sok büdösparaszt meg akkor se használná, ha ingyen lenne. Közben sír hogy milyen drága a net, de kétszer annyit rákölt a szar mobiljára havonta.
  • ThomasTheKoRner
    #7
    Ne sírjatok már annyit....sokan még modemmel nyomják.Ez az ország sok szempontból még pusztulat...a net miért lenne különb...
  • k0zi
    #6
    "mint amilyen az ADSL, az ADSL2, az ADSL2+, a VDSL vagy a VDSL2. A Texas az "Univerzális DSL technológia""
    Hmm csodás mivel még ADSL2-t se láttam így valószínű 3-4 emberöltő mire normális net lesz itthon normális áron :(
    Japánok már rég VDSL-el száguldanak mi meg mivel? 10000Ft-os csigADSL-el :( (persze csak 2 éves hűségnyilatkozat esetén)
  • deep
    #5
    Hja...Valóban volt telefon feltalálónk, csak abban az időben nemigen voltak ilyen drasztikus különbségek a technológiai fejlettségben. Mostanában nemigen leszünk listavezetők új technológia feltalálásában, de mégcsak bevezetésében se...és ez mostanában nem is látszik változni.Legalább is pozitív irányban semmiképp.
  • [HUN]PAStheLoD
    #4
    hát bazmeg .. magyarország PONT az ILYEN technológiában kéne hogy vezető legyen (lévén telefon feltalálónk is vo't , meg neumann jános . meg sorolhatnám) de nem , mi inkább gripent veszünk , meg irakba harcolunk .. mintha számítana ..
  • Lacc
    #3
    USA-ban meg már a csövesnek is T1 van.
  • Reggel
    #2
    Ez megint egy olyan technológia ami Magyarországra jó ha 20 éve múlva bejön, akkor is csak néhány kiváltságos számára, azoknak is csak csillagászati áron.
  • Kandurex
    #1
    Azbesztmegbaszta...nálunk ez kb. 10 év múlva várható, havidíja, mint vérszopó ország előre láthatóan kb. 2-3milla..