22
-
AtisH #22 Szerintem az csak az olvasásnál volt és a Kenwood próbálkozott vele, de nem terjedt el tömegesen.
Tudom, hülye 5let, de forgathatnák a fejet vagy a lézersugarat egy speciális prizmarendszerrel a lemezzel ellentétes irányba, akkor a relatív sebesség megnőne és nem kellene ezerrel pörgetni a lemezt. -
AtisH #21 Kb. 2000 percenkénti fordulatszámnál is lehet jól köszörülni... -
#20 nagyon durva !!! -
#19 minek ? DVD után HD DVD jön .. szal ráérünk .. -
dez #18 Hopp, ez így nem jó, nem lenne elég csak a lézert gyorsítani, forg. seb. növ. nélkül (mert akkor kisebbek lennének a pitek), tényleg több fej, legalábbis lézersugár kellene. -
#17 Emlékezzetek, volt a kenwood nak 72x cd olvasója, ott nem pörgött 1000 rel a lemez, hanem a fej tudott egyszerre 7 sávon olvasni!
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=339 -
Cat #16 cdknél az irási sebesség 52x feletti növelésére több irófejet kezdtek alkalmazni, és ráirták hogy 70x - de ennek már semmi értelme -
dez #15 Hmm, miért is nem lehet úgy növelni az írási sebességet, hogy a lézert kapcsolgatják gyorsabban, nem a lemezt forgatják gyorsabban? Gondolom, az nehezebb ügy. -
#14 LEGVÉGSŐ ÜBER HATÁR .. 2 hónap se kell és PLextor jön a 16 ++ x-os DVD íróval .. így megy ez -
pubwart #13
Jó ami van -
pubwart #12 Hecisúlyos -
#11 ja, nem olvastam vegig, de en is ezert irtam az elozot :D
-
#10 "Nekem a winyóm 7200-es levegőtől elszeparált térben forgó tányérokkal"
"A winyod tányérjai nem azért vannak lég és pormentes dobozban, mert 7200-on pörögnek."
nektek milyen vinyotok van?
valami egyedi?
-
#9 Kéne vmi teszt h 10ből mennyi sikerül, különböző lemezekkel..
Gyanítom nem sok. LOL -
#8 A vinyók tányérjai csak tisztatérben vannak. Mit gondolsz, minek van rajtuk légzőnyílás? Szedj szét egy ratyi 20 gigás Quantumot. Mit találsz benne? Légszűrőt. -
xmacx #7 "Terveik szerint a nagytételben vásárló PC-gyártók darabonként 80-90 eurós áron juthatnak hozzá a termék OEM változatához. A készülék dobozos változatának kiskereskedelmi ára ezzel szemben 180 euró lesz."
-
#6 mennyi lehet ez a cuccos? -
xmacx #5 most kiszámolgattam, annyit jelent, hogy 62,83 m/s a dvd külső ívén 10ezer/perces fordulatszámnál a sebesség. -
xmacx #4 "..nem képesek ennél nagyobb sebességet elérni.."
"..lemez már 10 ezres percenkénti fordulatszámmal pörög.."
..az anyag tűrőképességének legvégső határát jelenti.."
DÚÚRVA!!
lehet beruházok egyre..
üdv -
davos80 #3 Azt nem írták, h sata, vagy sima ata. Gondolom sata. -
Borg #2 A winyod tányérjai nem azért vannak lég és pormentes dobozban, mert 7200-on pörögnek. -
ThomasTheKoRner #1 " 16x-os sebesség elérésekor a lemez már 10 ezres percenkénti fordulatszámmal pörög "
Nekem a winyóm 7200-es levegőtől elszeparált térben forgó tányérokkal...Akkor ezt most hogy?