22
  • AtisH
    Szerintem az csak az olvasásnál volt és a Kenwood próbálkozott vele, de nem terjedt el tömegesen.

Tudom, hülye 5let, de forgathatnák a fejet vagy a lézersugarat egy speciális prizmarendszerrel a lemezzel ellentétes irányba, akkor a relatív sebesség megnőne és nem kellene ezerrel pörgetni a lemezt.
  • AtisH
    Kb. 2000 percenkénti fordulatszámnál is lehet jól köszörülni...
  • Tombi
    nagyon durva !!!
  • [HUN]PAStheLoD
    minek ? DVD után HD DVD jön .. szal ráérünk ..
  • dez
    Hopp, ez így nem jó, nem lenne elég csak a lézert gyorsítani, forg. seb. növ. nélkül (mert akkor kisebbek lennének a pitek), tényleg több fej, legalábbis lézersugár kellene.
  • item
    Emlékezzetek, volt a kenwood nak 72x cd olvasója, ott nem pörgött 1000 rel a lemez, hanem a fej tudott egyszerre 7 sávon olvasni!

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=339
  • Cat #16
    cdknél az irási sebesség 52x feletti növelésére több irófejet kezdtek alkalmazni, és ráirták hogy 70x - de ennek már semmi értelme
  • dez
    Hmm, miért is nem lehet úgy növelni az írási sebességet, hogy a lézert kapcsolgatják gyorsabban, nem a lemezt forgatják gyorsabban? Gondolom, az nehezebb ügy.
  • [HUN]PAStheLoD
    LEGVÉGSŐ ÜBER HATÁR .. 2 hónap se kell és PLextor jön a 16 ++ x-os DVD íróval .. így megy ez
  • pubwart

Jó ami van
  • pubwart
    Hecisúlyos
  • formatuq
    ja, nem olvastam vegig, de en is ezert irtam az elozot :D
  • formatuq
    "Nekem a winyóm 7200-es levegőtől elszeparált térben forgó tányérokkal"

"A winyod tányérjai nem azért vannak lég és pormentes dobozban, mert 7200-on pörögnek."

nektek milyen vinyotok van?
    valami egyedi?
  • Tetsuo
    Kéne vmi teszt h 10ből mennyi sikerül, különböző lemezekkel..
    Gyanítom nem sok. LOL
  • gz8
    A vinyók tányérjai csak tisztatérben vannak. Mit gondolsz, minek van rajtuk légzőnyílás? Szedj szét egy ratyi 20 gigás Quantumot. Mit találsz benne? Légszűrőt.
  • xmacx
    "Terveik szerint a nagytételben vásárló PC-gyártók darabonként 80-90 eurós áron juthatnak hozzá a termék OEM változatához. A készülék dobozos változatának kiskereskedelmi ára ezzel szemben 180 euró lesz."
  • Darth Sith
    mennyi lehet ez a cuccos?
  • xmacx
    most kiszámolgattam, annyit jelent, hogy 62,83 m/s a dvd külső ívén 10ezer/perces fordulatszámnál a sebesség.
  • xmacx
    "..nem képesek ennél nagyobb sebességet elérni.."
    "..lemez már 10 ezres percenkénti fordulatszámmal pörög.."
    ..az anyag tűrőképességének legvégső határát jelenti.."

DÚÚRVA!!

lehet beruházok egyre..

üdv
  • davos80
    Azt nem írták, h sata, vagy sima ata. Gondolom sata.
  • Borg
    A winyod tányérjai nem azért vannak lég és pormentes dobozban, mert 7200-on pörögnek.
  • ThomasTheKoRner
    " 16x-os sebesség elérésekor a lemez már 10 ezres percenkénti fordulatszámmal pörög "

Nekem a winyóm 7200-es levegőtől elszeparált térben forgó tányérokkal...Akkor ezt most hogy?