54
Számitógéphez barkácsolt lomok
-
#54 Hi!
Nyítottam a következő kérdéseknek 1 topicot de aztmondták írjam be ide itt bizti tudnak mindenben segíteni:
1.Hogy tudom azt megoldani,hogy ne csak egy microfon férjen a gépbe hanem akár 4-5 és egyszerre lehessen hallani... (szóval ne csak 1be lehessen 1szerre beszélni)
2.ha veszek mikroportot: rárakom az embere van még 1 dolog amit oda kell dugni ahol hallatszódjon = ehhez is + kell egy elosztó vagy hogy?
3.+ létezik olyan,hogy mikrofon kábel hosszabító?
szóval 1-2M-el hosszabb mikrofon kábelt szeretnék hogy kimenjen az előszobáig :) (bizti van ilyen hossabító csak mi a pontos neve)
---
ELŐRE IS KÖSZ!!!!!köszönöm :)
-
#53 Nekem pont régi tápventi nem ment 8V alatt, bár a kicsik biztos jól szabályozhatóak, azokat mág nem próbáltam. -
#52 amivel eddig találkoztam, azok mentek :) najó , vagy 5-6 ot próbáltam. -
#51 Nem mindegyik, valamelyik 8V alatt nem megy csak áll és leég. -
#50 tök mindegy hogy mire kötöd rá, hogyha nem a két feketére dugod rá, akkor forogni fog.
legfeljebb nem 12 V ot kap, hanem 5 V ot, azzal is simán elindul a venti ( olyan 3.8 V tól már mennek .. ) és így csendesebb... -
#49 Figyelj oda mert a tápcsatin meg a sárga a +12V a fekete meg a -. Ventinél meg ahogy barret írta a piros a + a fekete a -. -
Torry #48 bekötésre igen.
Akkor üres tápcsatira hogy kötöm rá? -
#47 Ha a bekötésre gondolsz,a szineket figyeld! Piros +12v,fekete negatív.Üres tápcsatira kössed! -
#46 Kicsit részletesebben... -
Torry #45 Régi táphűtőt, hogy tudok működésbe hozni?
Rendszerhűtőként használnám. -
Zozo76 #44 Latszik hogy keveset huzogatja az IDE kabeleket... :) -
#43 Én nem így oldottam meg,egy zárólapra szereltem fel a ventit.Maximálisan bevált,1 csavar fogja!:) -
Zozo76 #42 Jol megvannak gyurve az IDE kabelek. :) -
#41 vigyó vigyó
videóóóó :D -
#40 Miféle vinyó kártyát? -
#39 nem is rossz 5let..
mondjuk így a vigyó kártyát kevésbé hűti, nekem ott az alaplapon magas bordák állnak ki az ( északi ?? ) híd csipjéről, ahol neked a venti széle van.. -
#38 -
lehet hogy az egész házat megfogom csinálni fából, hogy jobban nézzen ki :))
mondjuk ilyen mod oldalakon talált házak annyira nem jöttek be -
#36 Ja, akkor az más... -
Zozo76 #35 Mi ez a fatakolmany??? :) -
#34 ház oldalát kivágni ?? melyiket? az oldala le van szedve, úgy használom jó ideje, az alaplap felé eső oldal pedig nem sokat segíthet.
-
#33 Hmmm... érdekes, de egy kicsit tényleg javítaní kéne az ellrendezésen!! Én kivágnám a ház oldalát (ha ezt eddig nem tetted volna meg) És a Radikálmod cikkeinél talállsz egy jópofa megoldást!!! -
#32 nah megvannak a képek ( nem rajzoltam :)):
beépítve
proci venti "szív", oldalsó venti befelé fúj, a táp alatt lévő pedig kifelé fúj
a deszka hátulról, potméter + tranzisztor hátulról
szintén
viszont az elrendezésen lehet hogy változtatni fogok, mert vágtam le a deszka aljából 2 cm et, hogy többet fújjon a VGA ra, + a PCI ra, de így a légmozgás vmi miatt a procinak nem jó. -
Zozo76 #31 Nalam ugy van hogy 2 a haz elejeben nyomja be a levegot persze a vinyo az ujaban van ugyhogy az rendesen hideg. 1 van oldalt a Plexi kozepen (Morex haz) majdnem a procira nyomja. Van 1 ugyebar a videokartyan, 1 a procin (frodulatszamszabalyzos). 1 hatul a tap alatt. Es van meg a tapban 2, mivel Enermax, es ez is frodulatszamszabalyzos. Persze ha nincs meleg PL telen akkor csak a proci/tap/videokartya/1 elol van uzemben az alacsonyabb zajszint miatt. De ha mind megy akkor sem kell feljebb nyomnom a frdulatszamat se a procihutonek, se az Enermax-nak. Mindketto 2500-at forog. -
#30 találtam egy ilyen linket hátha találsz rajta pár hasznos dolgot.
most csináltam meg hogy az egyik venti kicsit lentebb fújja a levegőt hogy a vga többet kapjon belőle.
amúgy tegnap kis teszt: CZ ment botokkal vagy 6-7 órán jkeresztül, VGA-n húztam 10% + 20% ot ( core + mem ) CPU alapfrekin ment, CPU: 36*C , Sys: 35 *C :DDDDDDDD
akkor nekiállok rajzolni, mert a fényképezőt nem találom. -
#29 De akarok egy kicsit húzni ezért kell a házba egy kis hűtés. rajzold le nagyon érdekel.... Még nem tudom de a két system az 19,5 Decibeles!! A HDD 1800Ft ba kerüld csak nem valami szar.... -
#28 hüm.
8 venti nem csinál túl nagy rezgést?? -
#27 Szterintem elég annyi hogy ÉSZSZERŰEN helyezd el a ventiket amiket beraksz..
függ hogy a proci ventilátora fúj / szív ( bár én csak olyat láttam eddig ami szív ), videókártya venti, még milyen kártyák vannak a gépben....
He érdekel az én mostani elrendezésem, lerajzolom.
Ha nem akarsz tuningolni, a 40 C az sztem elég szép, akkor ne piszkáld. -
#26 Kössz, nekem egyetlen egy van! Az is a tápban! És így is 40 C fok körül van:-))) Tanács??? -
Zozo76 #25 Most neztem az ASUS Probe-t:
cpu: 34C
mb: 23C
cpu fan: 2500 rpm
power fan: 2500 rpm
Igaz hogy osszesen 8 venti van a gepben... :) -
#24 Vagy ez a kivezető rack:
-
#23 Ez a hűtés jó hozzá?
-
#22 Ja, nekem most 4066 41C ha lejebb veszem, 2780 ra akkor nem fog lesülni? AMD 1800+ nem tuningolt -
#21 Csillagpontos rendszerű UPC-vel nem megy. -
#20 miután beszerelgettem, hát ezeknek jóformán nincs hangjuk, viszont a proci hűtő venti elég hangos sajna.
lehet hogy azt is megpróbálom leszabályozni, de az azért kicsit veszélyesebb.
a proci ventilátor fordulatszámát nem tudom miért nem viszi lejebb, most is olyan 2780 rpm el megy, ezt nem nagyon változtatja.
Így cpu: 38 *C, system: 36 *C
előtte: 43*C, sys: 39
azóta nem próbáltam ki full terheléssel, de sztem nem gond neki, max feljebb veszem a fordulatszámokat :)) -
#19 Örülök neki, és milyen a hangja??? -
#18 na azóta megépítettem.
rengeteg számolás után :)) kijött hogy 100 ohmos ellenállást kell vele párhuzamosan kötni.
kipróbáltam azzal, de úgy igen csak kis teljesítményt adtak.
most párhuzamosan van a két venti kötve, és van szabályozva tranzitor + potméterrel. királyság. -
#17 Mennyiért dobnál össze nekem egy ilyet? -
#16 Én se jártam fizika órákra!:DDD -
Kolbasz #15 Anyám, be szép szavakat olvastam itt: párhuzamos rezgőkör, helikális – trimmerkondenzátor, urh baluntrafó, uhf fme csatlakozó, split, szekunder, primer. Tök érdekes, hogy egyes emberek ezt értik, és tudják miről van szó. :-D