34
-
#34 Ahogy az várható volt :)
Prohardver:
"Az ABIT mérnökei túljártak az Intel eszén ... Az AA8-DuraMAX és AG8 jelölésű alaplapok ugyanis valóban megkerülik az Intel 915 és 925X lapkakészletekbe épített tuningzárat, és így 30-40 százalékkal is túlhajtható bennük a processzor." -
treasure #33 a cel2-kre senki sem emlékszik? hogy a 600as 900on simán, jó alaplapban jó (nem feltétlen brutál) hűtéssel 1200-n is ment...
a cel2-k voltak a legjobban húzható intel procik, de a 300@450 biosból húzva indította el a néhány gombnyomással tuningot. -
treasure #32 ez már a 386 nál is így volt, az sx-ben ugyan úgy benne volt a coproci, csak nem volt "bekötve". drágább legyártani 2 gyártósort, mint minden prociba beletenni ugyan azt és az egyiket olcsóbban adni. ha (ki van fejlesztve a technológia és) kész a gyártósor, akkor a proci már majdnem ingyen van hisz' "csak homok"... -
the Godfather #31 Engem se..csak ugy a poén kedvéért megemlitem hogy a 2500+ Barton, ugy stabilan fut 2300-2500Mhz.....persze..minek tuningolni... -
#30 nem szószerint tuning , hanem veszel egy 2500 ös bartont és 400as ramokkal járatod 3200 -n ;] -
#29 kicsike szelet de előbb utóbb fordul a kocka .. -
#28 Ma már a legtöbb otthoni felhasználó sem tuningol, legfeljebb a videókártyát bűvöli. -
#27 Arty: nagyon melegszenek, lehet hogy fake prockók 8) Thermaltake Vulcano 9 van rajtuk - két ilyen hűtő majdnem drágább mint egy prockó :)) -
#26 A cégek nem tunningolnak és az intelnek ott van nagy piaca. Az otthoni felhasználó meg vesz amd-t, na és? Kicsike szelet... -
Luminas #25 És most mi lesz a hűtőgyártokkal?
Ha nem lehet tuningolni, elég lesz a gyári hűtő is. Kíváncsi lennék, ők mit szólnak ehhez. Egyébként szerintem akkora lesz a nyomás az Intelre, hogy a végén kiveszi ezt a hülyeséget. Nem túl jó 5let most, hogy lemaradt az AMD mögött, még vissza is fogja a procijait. -
#24 Szvsz, az egész cikk úgy baromság ahogy van. -
#23 Ez egy jó kis AMD-s marketing fogás.
Vagy az Intel csinálta vagy az AMD, a hatás ugyanaz :-) -
floatr #22 Rohadtul nem értem, miért fáj bárkinek is az, hogy a mezei lúzer otthon 20%ot hoz a konfigján némi erőlködéssel. Aztán ha elfüstöl neki, mehet venni újabbat, amit megint jól meghajthatna ahogy akarja. -
#21 azok érdekes hűtők lehetnek.. egy glacialtech 2470Light 19dB, hangtalan, hugom barton2600+át viszi, még házhűtő sincsen a gépben :) nem hamiska bartonok azok? ;)
elenben jopár más alkatrész igen :) -
#20 nemtudom , nekem is egy 2500+ ösöm van gyári hűtéssel noném ramokkal duál csennelbe asus a7n8x-e delux anyámkinnya wireless izé lapba és stabilabb mint eddig bármim , na meg gYORSABB iS ;] -
#19 Intel is kezdi egyre jobban átvenni a Microsoft szemléletet :( -
#18 GG -
#17 igy van, de:
ha a hir igaz, meg egy strigulat behuzott.... sajat maga ellen -
Cat #16 én az uj 2800as amdmet gyári dobozban vettem és nagyon megérte -> iszonyat jó az amd saját hütője, pici és halk, jobb mint a korábbi Spire-m -
#15 Jaja, 300-as Celeronom 100 MHz-es FSB-vel 450-en stabil volt, mint a vasbeton :)
Remélem majd lépnek erre az alaplapgyártók is, milyen egyszerűen intettek be a 875-nek a 865PE+ és egyéb neveken futó jószágaikkal :D -
#14 Véget ér talán a "patkolásos" processzor-hamisítás is.
Amúgy egy processzort legalább 25% körül érdemes húzni hogy érezhetően gyorsabb legyen - manapság ez már elég rizikós. Egyébként a tuningolás egy időben az Intel marketing-fogása volt: annak idején óriási reklámot jelentett a Celeron családnak, hogy a legelső sorozatban "bennhagytak" a jelzettnél jóval nagyobb órajelen járó prockókat. Már nincsenek olyan procik, mint annak idején a 300-as CeleronA-k amelyek képesek voltak szaladni 450 vagy 500 Mhz-en, azaz lazán 50-60%-ot túlpörögni betonstabilan. Valósággal rászoktatták a jónépet a tuningolásra :)
Zajcev: önmaga alatt vágná a fát az AMD is, mert mindenki az olcsóbb processzorokat venné.Nem vagyok egyébként megelégedve az AMD procik stabilitásával: nekem most két 2500+ Bartonom van, olyan hűtőt kellet rájuk vennem, mint egy helikopter-rotor, mert egyszerűen - minden tuning, vagy csiri-biri nélkül - SÜL és leakadnak
a normál (állítólag 3000+ -ig garantált )hűtőkkel. -
#13 Ugyanígy látom. Már évek óta nem érdekel a tuning, egyszerűen többet ér egy olyan gép, ami mindig stabil, mint pár megnyert megahertz. -
#12 Ha en az AMD marketingese lennek, most tudnam mit kene csinalni !!!! -
tajfun #11 Joideje mar ugyis leszoktam a tuningolasrol. Inkabb 1 stabil rencer, amivel nem kell foglalkozni, mint 1 kicsit gyorsabb instabil. -
#10 Ja ja, nekem is ez volt az első gondolatom. Eddig foggal-körömmel ragaszkodtam az intel chipsethez, hát lehet, hogy a jövőben nem fogok. -
#9 látom itt se hallottak az emberek arról, hogy intel proci alá nem kötelező intel chipset-et tenni... -
qgedeak #8 Biztos vagyok benne ezzel a dologgal az intel maga alatt vágja a fát! Már elfelejtették hogy az IBM alapú gépek pont ezért tudták kiszoritani a kor nagy riválisait a pc pacról, mert bevezették a cserélhetőalkatrészek gondolatát, és a tuning ott kezdődött :) -
dez #7 Miért ne járathatná magasabb órajelen az ember a cuccait, ha azok bírják? Így majd a jövőben szándékosan is lassíthatják a gyártók egyes termékeiket (miközben az tudna gyorsabb is lenni), mesterségesen létrehozva - és akkor már valószínűleg még inkább növelve - a lassabb és a gyorsabb közötti ár-különbséget. Tulajdonképpen ez egyfajta csalás. -
#6 amd oldalon a jelenlegi amd64et ugy hajtod ahogy akarod :) azaz az o adott generaciojuk nem elrontoja a jonak... remenykedem h a s939 a szorzok allitasara is lehetoseget ad, ala FX5x :)
nevetseges, h a tuningosokat vilagszerte 1% ala teszik, erre az intel lep ellenuk... menjenek a pics*ba :( eddig is amdm volt, ezutan sem lesz mas :)
javaslom meg akinek nem ment el a kedve, a phn van egy jo teszt az uj chipsetekrol... osszefoglalva: altalaabn nem sokkal lasabbak az i875tol :D :D :D csak igy tovabb! :D -
#5 Kíváncsi leszek, hogy mennyire lesznek túlhajthatóak az új socket939-es AMD-k. Ha nem nagyon, akkor bizony vége a tuningkorszaknak. Hiszen se Intel, se AMD! Nem baj, majd hajtjuk a Via procikat! -
#4 Ez igen!Gratula az intelnek!
Eddig is gondolkoztam,most már biztos váltani fogok AMD-re!!! -
l-toro #3 így van! eddig azert maradt versenyben mert hiaba volt az amdnek jobb teljesitmenye az intel tuning araban is kedvezove tette a p4et. akkor majd most remelem jol beszopik az intel es nemsokara ujra tuningot fog engedni. -
#2 Így eléri, hogy a nép inkább amd-t vesz. Már a tuningolós fele. -
Csatti #1 Valahol érthető ha nem akar saját magának konkurenciát teremteni, de attól még nem lesz népszerű ez a döntés.