Way of the Samurai

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

aabyssx
100 item = 100% item

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
100 item.

BTW van egy állati jó decorative item (burial tablet). Egy szellem lebeg mögötted állandóan. Nagyon stílusos így gonoszt játszani a 310 attack-os kardot felcsatolva.

Mág 6 kard nincs meg. Azokat így fogom begyûjteni...
...de, hogy honnan?

www.youtube.com/aabyssx

Rincewind
Na új értelmet nyert a játék, kell nekem a samurai páncélzat! Mostantól arra hajtok. :)
aabyssx
Nehéz fokozaton a dojo mester néha egy fakardot is szokott hordani (fehér ruhával van betekerve a markolata). Viszont gõzöm sincsen, hogy hogyan vegyem el tõle. A normál kardját (ami amúgy a WotS1-ben is létezik ;) röhögve vettem el a 310 attack-os Murasame fegyveremmel, de ezt egyszerûen nem tudom (még sword oil-t is szoktam használni, de úgy sem megy).

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
> Az "állatbolt" mikor nyit ki

Állatbolt?!? Nemtom'. Viszont nekem összesen 2 darab decorative item hiányzik és elképzelésem sincs, hogy hogyan lehet megszerezni azokat.

> decorative item-eknek van valami hatása, vagy csak poénnak vannak benne

SZVSZ csak poén. De egy kettõ nagyon-nagyon nagy hülyeség... :)

> teljes szamuráj vértezetet

Ha majd elég pontot összeszedtél, akkor választhatsz ruhának teljes harci páncélt, aminek a váll-védõ item tökéletes kiegészítõje. Ha mellé felkötöd a Yoshimoto-t (a magistrate fõnök arany színû, díszes kardját) és elég torz fejet választasz, akkor tökéles "csatába meghalni induló" harcosnak nézel ki. ;)

www.youtube.com/aabyssx

Rincewind
Az "állatbolt" mikor nyit ki? Láttam Amakaze cho-ban, hogy van ilyen (egy nyúl van a bolt elõtti táblán), de nekem mindig zárva van.
Amúgy ezeknek a decorative item-eknek van valami hatása, vagy csak poénnak vannak benne?
Meg az is kár, hogy egyzserre csak egyet lehet viselni. El tudtam volna képzelni, hogy össze lehetessen gyûjteni a teljes szamuráj vértezetet és aztán abban flangálni a városban. Elég feeling-es lenne. :)
aabyssx
Az elsõ rész egy "utolsó szamuráj" és "az nagy összefogás" témájú történettel játszik, egy csatával a végén. Ez sokkal összefüggõbb történet, mint a rónin örök vándorlása.

Én (mint hülye szamuráj és nindzsa mániás) elég sok esemény hátterét megtalálom regényekben, régi történetekben, vagy a harcos útját átkaroló kódexekben. Ezeknek ugyanúgy része a hatalmas csata, ahol a szamurájnak meg kell halnia és a kedvére gyilkolgató rónin és az ártatlan kislány különös köteléke, de a második rész egyszerûen nem elég jól adja át azt, aminek pl. egy jó könyolvasás közben le kell jönnie (kontrasztot, az érzéseket, a helyzetet és a drámát). Az elsõ ehhez közelebb állt.

SZVSZ ha bírtad a másodikat, akkor célszerû az elsõvel is megpróbálkozni. ;)

www.youtube.com/aabyssx

Rincewind
Ez általában így szokott lenni. Megszeret az ember egy játékot, aztán kijön a következõ rész, ami sok tekintetben jobban sikerült, de valahogy mégis a régebbit sírjuk vissza. Én a Gothic-al voltam így.
Viszont mivel én rögtön a második résszel kezdtem (a WotS-t), szerintem engem nem nyûgözne le jobban az elsõ rész. Bár ki tudja... :)
aabyssx
BTW így utólag (hogy már nem is emlékszek, hogy hány napot öltem a játékba) le kell egy kicsit fokoznom. Ezt pedig az elsõ rész miatt teszem. Ugyan ebben a részben mindenen próbáltak javítani (több pöcsölési lehetõség, hosszabb, módosított harcrendszer és fejlesztés), de összességében alulmarad az elsõ részhez képest (az elsõ résznek sokkal-sokkal jobb története van és karakterei vannak).

A 12-bõl kb. 3 szál kielégítõ és azok sem hiánytalanul (a többi pedig egy kicsit erõltetettnek tûnik).

BTW ennek ellenére én állati sok játékidõt töltöttem el vele... ;)
...és még azér' fogok is, mer' még pár kardot be kell gyûjtenem.

www.youtube.com/aabyssx

Rincewind
gratz
aabyssx
BTW megvan minden ending.

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Igen.

www.youtube.com/aabyssx

Rincewind
És ez pontosan mit jelent? Hogy egyszer megveszem és utána minden karakteremnél automatikusan ott lesz?
aabyssx
/ dicsekvõen

Ma tunningoltam egy brutális kardot (Murasame, 310! attack, 187 defense).
Ezzel úgy lehet vágni hard-on is az ellenfeleket, mint forró késsel a vajat.
És már 50/70 féle kardom meg is van. ;)

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Ezeket csak egyszer kell megvenni.
BTW van néhány nagyon-nagyon-nagyon idétlen darab. Pl. vedd meg a nyulat! Nagyon ...ööö... érdekes. ;)

www.youtube.com/aabyssx

Rincewind
Azokat a tárgyakat, amiket viselni tudok, például a samuráj vállvértek, miért nem rakhatóak be az item safe-be? Ezeket minden egyes újrakezdésnél újra és újra meg kell vennem, ha használni akarom?
Rincewind
Szvsz, ha ennél valóságosabban, életszagúbban mutatja be a dolgokat. Itt a WotS2-ben a vér azért inkább poénos, mint valóságos, gyilkolászni meg manapság 10 játékból 9-ben lehet, azok se kapnak 18+-os besorolást.
Nem sok játékot láttam eddig ebben a kategóriában. A PS2 gyûjteményembõl eddig talán csak a Fatal Frame egy volt ilyen szvsz tökéletesen megérdemelten. Bár még nem játszottam végig, de hallottam, hogy milyen jelenetek vannak benne... ^.^
aabyssx
BTW érdekes ez a korhatár minõsítõ rendszer.
Ebben a játékban kedvemre gyilkolhatom le az utcán a nõt, akivel az elõbb még bájologtam, de ha akarom akkor az egész utcát telerakhatom hullákkal, akiket a földön még meg is rugdoshatok. Sõt, ha Kasumi mellett próbálom vinni a történetet és nõ karakterrel játszok, akkor még egy ~enyhe~ leszbikus szex jelenetet is össze lehet hozni. Ott lehet hagyni boltokat fizetés nélkül. Vér is van benne rendesen, sõt egy olyan karakter is fõszereplõ, aki betegesen odavan a "vérfolyókért". Az utcán közleketõ thug-ok pedig gyakran kifejezetten kötekedõek (spontán belédrúgnak - meg a szerencsétlen civilekbe is -, majd röhögnek, vagy megkérdezik, hogy "ki engedte meg, hogy ezen az úton járj"). Sõt én magam is kedvemre ijesztegethetem és terrorizálhatom a körülöttem lévõket.
Ennek ellenére a játék egy sima 16+ minõsítést kapott. Mitõl lesz valami manapság 18?

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Akko' az a férfi. ;)
Szokott járkálni egy nõ is itt-ott. Kettõ ~kis~ késsel.

www.youtube.com/aabyssx

Rincewind
Mittomén maszk volt rajta. ;)
aabyssx
hint: Léteznek kardok 200-300 attack-al is! ;)

www.youtube.com/aabyssx

musha
persze, hogy más, azért írtam, hogy stílusában olyan (grafika, hang)

aabyssx
Tudom, hogy nem negatívnak szántad, de a Tenchu lineáris történetû, misszió alapú lopakodós gyilkolászásról szól. SZVSZ más.

www.youtube.com/aabyssx

musha
miért ez baj amúgy?! a Tenchu széria szerintem a leghangulatosabb játékok közé tartozik, úgyhogy egyáltalán nem kritikának szántam.

musha
látványában is olyan és a zenéje is egy az egyben az a stílus. sõt, még irányításában is sok a hasonlóság!

CrucifX
Gondolom látványban, abban még egyet is értenék vele.

aabyssx
Tenchu stílusú? ?:|

www.youtube.com/aabyssx

musha
végre nekem is megvan :))
én pont azt kaptam, amit vártam tõle: egy tenchu stílusú, szamuráj környezetben játszódó, lehetõségekkel teli játék, amely a magamfajta Japán-és kard mániákust jó idõre leköti :)

aabyssx
Nõ volt, vagy férfi?

BTW milyen nehézségi fokozaton játszol? (Csak mer' a jobb kardokat csak nehezebb fokozaton adja.)

www.youtube.com/aabyssx

Rincewind
Hehe, ma este, mikor fáradtan megtértem szerény hajlékomba engem is egy Ninja várt a küszöbön. De azóta a kardja már az én falamat díszíti. ^.^
aabyssx
BTW a dojo mester nagyon jól elmagyarázza, hogy a parry-t hogyan kell használni (a sok ellenfeles küzdelemben). Ha betartod, akkor minden (drone szintû) ellenfelet egy vágással terítesz le és pillanat alatt végzel akár 10 emberrel is úgy, hogy egy hajad szála sem görbül.

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
parry -> one hit -> crush! -> mid air combo -> felkelés elõtt crush

Én ezt használom. Normal módon pár másodperc alatt Hanzaemon (és a dojo mester Tesso) is kifekszik tõle.
A kulcs mozdulat a crush, mivel a one hit után van elég idõ a crush biztonságos végrehajtásához és a legrosszabb, amit az ellenfél tehet ilyenkor, hogy védekezik. Viszont a crush feltöri a védelmet és az utána jövõ kombó az elejétõl betalál. ;)

BTW néhány kardal akár 6-7 hit mid air combo-t lehet csinálni (csak utána ki kell back-elni a kard csillapodását).

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
> De egy riseball-ért legközelebb már nem verekszem meg vele

;) Nem csak riseball-t ad. Verd meg érintetlenül (vagyis minél kevesebb energiaveszteséggel)!

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
1.
Ha yakuza szálon játszol, akkor illeszkedve a kasztodhoz úgy tudsz item-ekhez jutni, hogy össze-vissza lopsz, vagy mészárolsz mindenkit körülötted kedv szerint (fegyveres, fegyvertelen, nõ mindegy >:). Így még special item-eket is lehet találni és még rossazbb hírhez jutni.

2.
A boltok csak nappal vannak nyitva és akkor pedig körül vannak véve rendõrökkel. Így lármával és kiabálással feltûnést keltve reális, hogy kifutsz, akármilyen könyörtelen gyilkos vagy.

3.
Danpachi mindíg az Amakaze Inn elõtt van, ha megtalálható (legalábbis én még nem láttam máshol).

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
100 ryo box vár rád a munkaadó thug melletti fazontól. (De hogy az mire jó, azt még nem derítettem ki.)

www.youtube.com/aabyssx

Rincewind
Még valami (*SPOILER*):

Amikor megyünk a fesztiválra, hogy megöljük a magistrate fõnökét, azt mondja a Yakuza boss, hogy ha kinyírom, akkor ad nagy jutalmat. Na most én kinyírtam, de megint nem kaptam semmit. Valamit én csinálok rosszul vagy bugos a game?! :P
Rincewind
Na már megvan, elég véres munkákat sikerült így elvállalnom, volt olyan, hogy egy egész utca hullákkal volt tele a ténykedésem záróakkordjaként. A kislány pátyolgatása után nem gondoltam volna, hogy ezt így is fogom majd játszani, de most kimondottan élvezem, hogy ilyen veszett hírem van a városban és mindenki fél tõlem. 8)=)

Két baj van csak ezzel:
1. Lópikula az a pontmennyiség, amit így kapok a játék végén, érzésem szerint nem a Yakuza befejezésekkel lehet a legtöbb cuccot unlock-olni. -.^
2. Nem tudok sehol vásárolni. Ez egyrészt logikus. (Mármint a büntetés része, hogy a yakuza oldalán dolgozom, nem az, hogy kiküld a boltból valakit, akitõl elvileg fél. :P) Másrészt viszont igazán belerakhattak volna a készítõk valami esti feketepiacot kisebb kínálattal, vagy hasonló dolgot, hogy legalább az alap dolgokat meg tudjam venni.

Ja egy kérdés (*SPOILER*):
A kislányos szálon, mikor megöli az a böhöm magistrate budyguard (akitõl a brutál "hüvelybõl elõrántó"-technikás kardot lehet szerezni) Doctor Genma-t, elvileg beszélnem kéne utána Danpatchí-val, de nem találom õt sehol! Hol keressem?
Petyus_
Elolvastam a topicot és ez jutott eszembe. =)

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Rincewind
Nem adott, üres volt az inventory. De egy riseball-ért legközelebb már nem verekszem meg vele... :PP
BtW ezt a yakuzás dolgot nem értem. Be akarok állni hozzájuk, megcsináltam az elsõ küldetésüket, amikor régi fõnök lányát kell a mostani mester elé cipelni. Megcsináltam, de aztán annyi, se a boss nincs otthon soha, se egy job recruiter a ház elõtt. Ha nem tudok nekik dolgozni, ahogy hogy a francba legyek Yakuza? Megcsináltam, hogy börtönbe vitettem magam, aztán ugyan kaptam valami lepkefing másik mission-t, de szerintem az nem az igazi.
Rincewind
Ez most mi akart lenni...?
Petyus_
Lehet elõtte 6 órával Rince megijesztett egy galambot, ezért nem kapott. Sebaj, majd a hetedik végigjátszásban.

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

CrucifX
Pedig adnia kell egy riceball-t! Nézd meg az inventoryd, én sem vettem észre elsõre!

Rincewind
Én a gyõzelem után rögtön visszamentem hozzá, és beszéltem vele, de nem adott semmit... :/
CrucifX
A harc után újra talkolj a dojomesterrel, és megkapod a nyereményt (én dobtam egy hátast tõle - SOKKAL nagyobbra számítottam).

Hamarosan belejössz és akkor szinte csak parryzni fogsz, az egycsapásos gyilkos pedig leginkább a mezei civilek és thugok ellen fog bejönni, de azis csak akkor, ha belejössz!

Rincewind
Kihívtam a Dojo-ban a mestert és azt mondta, ha megverem, akkor kapok valami nyereményt. Namost én megvertem, de nem kaptam semmit. Valamit rosszul csináltam valyon...?
Amúgy most kezdem csak igazán átlátni, hogy mennyire sokrétû a harc. Bár még nem igazán megyeget, a legjobb taktikám, hogy védekezem, és amikor megszakad az ellenfél ritmusa, akkor visszakombózom, aztán újra védekezés és megink valami kombó. De parry például még nem sikerült, meg hadováltak nekem valami egy vágásos gyilkolásról, ami szintén nem.
aabyssx
Ja és egy tanács: ha sikerült egy viszonylag normális kardot ~szerezni~ (aminek nincs minuszos tulajdonsága és legalább 4 egység a kitartása), akkor NORMAL fokozat alatt NE játsz! Úgy igazán extra, hogy mit döntesz (és kinek szólsz be) - csak gyakrabban kell menteni!

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
> megéri elszévelni a statokat minden kis szar elcseszett próbálkozás után is?

Ha nem sajnálod az elvesztett kardodat vagy tárgyat (mert csak az marad meg, ami a széfben vagy a dobozban van), akkor igen, mivel bizonyos pontszámoknál unlock-ol valamilyen extrát (ruha, arc, item, új játékmód).

A kettõ végigjátszás (a safe/box-on kívül) teljesen független egymástól (így nem lesz rossz híred, ha az elõzõ játékban szétloptál mindent ;).

Sõt kifejezetten érdemes próbálkozni, mivel a Records-ban még az is kiderül, hogy eddig milyen minõsítéseket sikerült szerezned (és még hány hiányzik). Pl. az elsõ részben a leg gyérebb, primitív viselkedés szülte minõsítéseket kifejezetten fejtörõ volt elõhozni. Az egyik kb. abból állt, hogy beléptél, menõ dumát adtál elõ, majd amikor mutatni kellett volna valamit elfutottál, megrugdostál egy szerencsétlen öreget, majd simán megöltek. Így valami ultra szánalmas minõsítést lehetett szerezni. :D

Talán még azért is jár valami jutalom, ha mindet sikerült elõhozni (csakúgy, mint az összes kard megszerzéséért).

www.youtube.com/aabyssx

Rincewind
Ja még az sem tetszik, hogy idõvel magától benyomja a válaszokat a párbeszédeknél. Nem tudom meggondolni rendesen, hogy melyiket is akarom válaszolni, mert már be is adott valamit... :P
Ebbõl elég gondom volt már edig.
Rincewind
Ennek ellenére én még mindig azt mondom, hogy a város kicsi. Sok dolgot lehetett volna még belerakni, és nem feltétlenül kellett volna az, hogy komoly funkciója legyen, egyszerûen csak szinesítette volna az összhatást. Mondjuk egy sinto templom vagy valami hasonló.

Az anyagi gondokról azthiszem hallottam már. Talán még valaki valami olyat is mondott, hogy b-kategóriás játék (ami azért elég durva :). Szóval végül is így érthetõ a dolog, és ha ezt nézzük, akkor meg teljesen profi a játék. Ha lenne felesleges pár millió dollárom, adnék nekik 1-2 aztán hozzanak össze valami nagyon nagyszabásút.

Egyébként minél többet játszok vele annál jobban tetszik a játék! Tényleg rengeteg lehetõség van benne.

Egy kérédés: megéri elszévelni a statokat minden kis szar elcseszett próbálkozás után is? Mert azt láttam, hogy a pontokat összeadja, meg az elmentett tárgyakat is, de nem lesz ebbõl nekem valami negatív módosítóm? Arra gondoltam, hogy elmegyek, szétlopom a várost, elteszek a safebe minden tárgyat, elmentem és legközelenbb már azokkal indulok. Ezt meglehet csinálni büntetések nélkül?
aabyssx
Még annyit, hogy az pl. állati jó a játékban, hogy a különbözõ csoportoknál a tetteiddel befolyásolod a hozzáállásukat: pl. ha a városlakók mellett dolgozol és gyakran mellettük döntesz, akkor elõre köszönnek az utcán, a nõk rólad álmodoznak és mindenki kedvesen és megbecsülve szól hozzád. Ha viszont aljas módon kárukra cselekszel, akkor tartózkodni/félni fognak, ha nagyon elfajul, akkor még el is futnak elõled és lehetõségeket zárnak be elõtted. Ugyanígy a Magistrates és az Aoto csoportal is. Ezt SZVSZ nagyon profin összehozták a játékban.

www.youtube.com/aabyssx