6215
A warez rossz

• Istencsászár
    ha 40 forintot nézünk egy dvdn ( nemtudom mennyi ), akkor 300 db warezból jön vissza 1 db origi... tehát 200 ezer warezos 5000 példány origi játéknak megfelelő jogdíjat fizet a dvdk után, 5000 példány pedig elveszik a susnyásba és 60 MILLIÓ forintnyi kár keletkezik ( ha a 10 ezer origi és 200 ezer illegális példányról van szó )
  • JAG1
    Pontosan erről van szó. A warez kellékanyag jogdíjból nagyobb bevétele van, mint belőletek...
    Ez van. :-))
  • JAG1
    "ÉN és a többi normálisan gondolkodó ember fizeti a szoftvereidet, hogy legyen mit ellopnod."

Kösz, abba ne hagyd. :-))
  • Lammer
    :DDDDDDDDDDDDDDDDD

(óemgé )
  • DanielT
  • Zóanagyvarázsló
    Így van, ők tartják életben az ipart, ti csak élősködtök. Végre valaki kimondta az igazságot.

Na megyek a kíni piacra becsempészett DVD-ket venni, hogy legyen Final Fantasy XIII PC-re!
  • Istencsászár
    Megjelenés napján megvesszük 10ezren, ők letöltik 200ezren, ezért hálásak kéne lennünk nekik:)))
  • DanielT
    Ki zárhatná be a bazárt? KI? A NAAAGY EGYEZMÉNYES JÁTÉKGYÁRTÓ KFT? Fingod nincs a témáról, kitaláltál magadnak valami elméletet és elhiszed, hogy az az igaz.
  • DanielT
    Több a bevétele? Kinek te lángész? Az egyes kiadóknak, minden esetben több bevétele lesz, mert 30 forint jogdíj van az üres lemezeken, meg 2 ezer a többszáz gigás vinyókon, ami évekig szolgál? 13-14 ezer forintot fizetek egy játékért, OTT van az a pénz ami arányosan visszamegy a készítőknek. Nem a te szaros 30 forintodból amit szintén sajnálsz. ÉN és a többi normálisan gondolkodó ember fizeti a szoftvereidet, hogy legyen mit ellopnod.

Úristen, hányni tudok az ilyen emberektől. Lopj. Leszarom. De ez az ideológia mögé... ez a legalja.
  • JAG1
    Semennyire. Most írom le sokadszorra. Bezárhatná a bazárt, ha nem lenne warez, értsd már meg...
  • Istencsászár
    ő szegény, amikor tankolsz akkor sem fizetsz? minek bemenni kifizetni, amikor teletöltöm aztán beülök az autóba, sokkal egyszerűbb nem? nem tartanak pisztolyt a fejedhez, hogy már pedig ki kéne azt fizetni...
  • DanielT
    Igen? Szúrja a pici kis szemecskédet? Szerinted a fejlesztőkét és a kiadókét mennyire szúrja, hogy ellopod a munkájukat?

Gondolkozz már egy egészen picit, azon túl, hogy megideologizálod magadnak, hogy miért lopsz.
  • JAG1
    Direkt nem költenek másolás védelemre, hogy szedd le, mert akkor veszel adathordozót, amiből több a bevétele, nem érted? :-)

Máskülönben oldja meg, hogy nem tudjam leszedni és nem lesz warez.
    Ha tárva-nyitva hagyom a kocsim az utcán, ellopják, mint a szart, csak magamat hibáztathatom érte...
  • JAG1
    Senki nem sír és senkit nem kell sajnálni. Én jól elvagyok így, csak az ellenkampány szúrja a szemem.
  • Zóanagyvarázsló
    Eleve gennynek vagyok beállítva, mikor ráteszi a jogdíjat az üres adathordozókra.

Más szempontból ugyanez: a gennyek miatt teszik rá a jogdíjat mindenki számára.
  • aabyssx
    > A lényeg az, hogy eleve warezköcsög vagyok, ha veszek egy pendrive-ot.

Itt a lényeg. Mennyi legál cuccot másoltál eddig a pendrive-odra, és mennyi illegált? Az arányod meg fogja mondani, hogy jó helyen próbálják-e kompanzálni a kiadót bevételkiesését.

Undorító, hogy ilyenre van szükség. De még undorítóbb, hogy miért van rá szükség.
  • DanielT
    Szánalmas mentegetőzés.
  • Istencsászár
    na nehogy már ezeken fenn akadjunk... hugyér lehet venni adathordozókat ( cd/dvd ), a flash drávokat ugy dobálják utánad, aki meg 500+ GBos HDDt vesz nemhiszem hogy legális dolgokra használja elsősorban, valahogy nem tudom sajnálni aki ezek miatt sír
  • JAG1
    Egyszerű, mert nem elég nagy a háza a drága művészúrnak.
    A lényeg az, hogy eleve warezköcsög vagyok, ha veszek egy pendrive-ot.
    Előre kifizetem a rá másolt illegális tartalmat. Akkor csak rámásolom már, ha kifizettem...
    Te, ha vásárolsz valamit nem viszed haza? Dehogynem. :-)
  • JAG1
    Olvasni tudsz koma?
    4x fizetek egy saját fotóér. És ha kicsit tájékozott lennél tudnád, hogy minél nagyobb az adathordozó kapacitása, annál többet fizetsz. Szal ez a négyes kombónál olyan 1000Ft. Ha netán van egy hdd-s dvd recorderem, akkor mindjárt kifizettem + 3-8000 Ft.
    Ellenben azért, mert te nem veszel adathordozót, más sem vesz? Nem vagy te kicsit énközpontú? :-)
  • aabyssx
    Azon kívül, hogy undorító, hogy az üres adathordozókra jogdíjat kell ki állati nagy sötétség ez a komment.
    Egy kérdéssel magyaráznám: miért kell kivetni jogdíjat az üres adathordozókra?

• Istencsászár
    Most sajnálni kéne téged hogy az írható dvdt nem 200ért hanem 270ért veszed ( csak mondtam egy számot, üres dvdt talán 1szer vettem 4 éve )?
  • DanielT
    Kemény vagy.
  • JAG1
    A warez jó!
    Sorra buknak bele az ellene fellépők.
    Tudjátok miért? Mert nem érdeke senkinek, hogy ne legyen warez.
    A kiadók több pénzt szednek be a "warezelőfizetésből" jogdíjakból, amiket az adathordózókra tesznek, mintha szarrá védené a lemezt másolás ellen és megvenné a nagy többség...

Ráadásul már csak azért is letöltöm. Eleve gennynek vagyok beállítva, mikor ráteszi a jogdíjat az üres adathordozókra.
    Lefényképezem a szőrös seggem, pákk, jogdíj a memória kártáyra. Felmásolom a gépre, pákk, jogdíj a merevlemezre. Kiírom dvd-re, pákk, jogdíj. Pendrive-ra átmásolom, pákk, jogdíj. 4x fizettem a saját szőrös seggemér. Ezzel előfizettem a tartalomra, amit le sem töltöttem. De hamár kifizettem...24/7-be megy a torrent 20/10-es nettel. Ha ez kell...

• bertino
    ejj :D
  • DanielT
    Súlyra nagyon úgy tűnik.
  • Zóanagyvarázsló
    Egyébként kézikönyv van benne? Ha nem is bontottad ki, súlyra érezhetőnek kell lennie.
  • DanielT
    Annyira? Semennyire. Én pl nem is tudtam, hogy ez annak a jele.

1k-ért elszalaszottad? Pokolra! :)
  • Istencsászár
    mondjuk ha nem lenne ráírva ez a multiplayer senkitsemérdekel cd a sarkára tökéletes lenne...
  • Istencsászár
    :)
  • Zóanagyvarázsló
    Dice Multimedia = budget re-release

De legalább nem látszódik rajta annyira, mint egy Sold-outon vagy Xplosive-on.

Tavaly volt egy magyar aukciós oldalon 1k-ért első kiadású papírdobozos. Azóta verem a fejem a falba, hogy haboztam. Ki is járna érte a gumiszoba.
  • Istencsászár
    ha fizet érte..

viccet félretéve, a Dibaloba annyi plusz van max hogy jobban lehet benne kincsvadászni, de ebben ki is merül az egész... primitív egy játékok ezek, az emberek azért játszák hogy minél táposabb karaktere legyen, minél több xp gyüjtsön minél többet klikkeljen
  • BEAST #4701
    Meg szerencse hogy onnaloan gondolkozol es megvan a magad velemenye :DDDD

Amugy jo jatek volt a Nox, akkoriban nem hittem volna hogy a Westwood ilyet is tud... de azert a Diabloban meg mindig ott van az a kis plusz ;p
  • DanielT
    Nos, van egy bigbox fullos Diablo II a polcon, de fan az nem vagyok. Az elsőt amikor új volt, megállás nélkül nyomtam, mígnem örökre ráuntam.(1-2 hét)

A Nox tényleg jó, nagyon más az alapfelfogása mint a Dio-nak.
  • Istencsászár
  • Lammer
    Diablo >>>>>>>>>>>>>>>>>> NOX

-.-
  • aabyssx
    Gondoltam Diablo fan is vagy, ha már Nox kell.
  • DanielT
    He?

/Pedig akarja érteni, csak nem megy.
  • Istencsászár
    Az biztos, de DT azt mondta hogy a NOX rulez, szóval tartom ehhez magam:D
  • aabyssx
    Ugyan engem egyik sem érdekel egy kicsit sem (csak Danit húzom), de egy ilyen kijelentésért helyenként simán lelőnek. :D