6215
A warez rossz

• Devla
    Ha a letoltes legalis, akkor nyilvan a masolt cd vasarlasa is. Pedig az utobbiert eleg randan repkedtek a parszazemberes perek ide-oda az utobbi evekben.
  • SoDI---
    Az Internetre a szerzői jog jogosultjától származó írásos felhasználási szerződés nélkül megnézésre vagy letöltésre feltett filmek vagy azok részeit képező feliratok sértik a szerző nyilvánossághoz közvetítési jogát

Ez is igaz.
    De letölteni akkor is legális filmet vagy zenét!

Másold be a weblapról azt a részt, ami szerint szerinted nem lehet!!!
  • torrente
    Várjatok. Én most ö9ssze vagyok kavarodva. PS2 játék letöltése bűntény, filmé meg nem? Szerintem úgy forgatjátok ki a jogot, ahogy nektek tetszene.
    Ha letöltesz egy filmet, az azt jelenti, hogy nem vetted meg boltban, így megkárosítottad a szerzőt.
  • SoDI---
    "Az, aki felhasználási szerződés nélkül felteszi az Internetre és letöltésre vagy megnézésre hozzáférhetővé teszi már az is elköveti a szerzői jogsértést."

Az így igaz.

És az is aki letölti

Ez hülyeség.

Olvasd át figyelmesebben.

Hol ír ilyet, hogy a letöltés is illegális?
  • Petyus_
    Ez egy ködös és genyó megfogalmazás.

Neked NEM KELL 24 órán belül letörölni. Ha te AKÁRMILYEN FORRÁSBÓL letöltesz egy DivX-et vagy filmet, és azt saját magadnak kiírod CD-re az teljesen legális - ezt hívják szabad felhasználásnak. Ezért kap Balázs Pali pénzt akkor, ha te veszel magadnak egy CD-R-t, hogy a saját doksijaidat rámentsd.

Letölteni bármit (zene, film) szabad. Feltölteni viszont nem.
  • SoDI---
    Haladni kéne a korral és nem Trianon bűvöletében élni még mindig. A világ lakosságának kb. 0,2%-a beszél magyarul.

Trianon nem csökkentette a magyarok számát.
    Az összmagyarság max 70%-a él a mostani hivatalosnak mondott határok között.
  • Anubys
    Nem, aki letölti, az nem...
  • torrente
    Ezt valszeg nem olvastad el:
    "A fentiek miatt nem igaz a warezoldalakon használt figyelmezető felirat, amely szerint a szerzői jog védelme alatt álló mű letölthető, de 24 órán belül törölni kell. Az, aki felhasználási szerződés nélkül felteszi az Internetre és letöltésre vagy megnézésre hozzáférhetővé teszi már az is elköveti a szerzői jogsértést." És az is aki letölti. Olvasd át figyelmesebben.
  • Anubys
    Mielőtt leharapod a fejem, olvasd el megint, figyelmesebben, hogy mit írtam, okés?
  • torrente
    Haladni kéne a korral és nem Trianon bűvöletében élni még mindig. A világ lakosságának kb. 0,2%-a beszél magyarul. Ma a világnyelv az angol. Ne játszál, hanem olvass inkább valamit magyarul.
  • SoDI---
    Tudod te, mi az a hamisítás?
    Nem, nem a TDK CD és a filctoll.
    Hanem az eredetinek látszó, de illegális úton előállított termék!

Ne keverjük a szezont a fazonnal már, légyszi!
  • SoDI---
    Ezt nézd meg okostojás: www.asva.hu

Mi van ezzel?
    Ezek a termékhamisítókkal foglalkoznak.
    Azt bünteti a törvény.

Ezek nem a magángyüjteménybe másoló Pistike ellen harcolnak.
  • SoDI---
    Es ki a francnak erne meg egy teljes jatekot leforditani magyarra, ha alig partizezer ember veszi meg?

Ja kérem!
    De akkor viszont ne várják el, hogy a magyar ember pénzt adjon ki érte!
  • SoDI---
    Te megvennéd a franciára szinkronizált játékokat?
    Megvennéd a németre szinkronizált játékokat?

Nekik nem baj, hogy senki más nem veszi meg!
    Érdekes módon!
  • torrente
    Ezt nézd meg okostojás: www.asva.hu
  • Devla
    Es ha mar itt tartunk akkor a szereploket is lehetne magyarositani, peldaul Tidus helyere beallhatna Balazs Pali.
    csak eros idegzetueknek!
  • Anubys
    Na ezzel én is így vagyok mondjuk... Csak egy /szar/ ötlet volt... :)
  • Devla
    Es ki a francnak erne meg egy teljes jatekot leforditani magyarra, ha alig partizezer ember veszi meg? Sot... en pld tuti nem vennek magyar nyelven beszelo jatekot, mert hanyok tole. Mar a FF sorozatban is zavart picit az angol szinkron, de ott nem volt annyira gaz mert verprofik csinaltak es minosegi volt... De ki lehetne uldozni a vilagbol azzal ha meghallanam a neves magyar szinkronhangokat kedvenc jatekomban.
  • Anubys
    Legálisnak legális, de ugyanolyan lopás, mint a másolt gém...
  • Anubys
    Ugyanmár gyerekek, egy _TELJSEN_ magyar nyelvü játékot, amiben nincs egy angol szó sem, szerinted hány országban vennének meg rajtunk kívül?
  • Sephi
    En ugy vagyok vele hogy majig soha nem ereztem semmilyen buntudatot akarmilyen leteoltott warez-el szemben. Ami megtesztszet ugyis meg van erdetibe ami meg nem az meg aznap le lett turulve. Szerintem azok az emberek aki kterjesztik penzert... na azok kene ierzenek buntudatot de azok sem ereznek.
  • SoDI---
    Gyerekek: egy kérdés fontos.
    Tiszta-e a lelkiismereted, vagy terheli erkölcsi bűn.
    CSAK ez a lényeg.

A jogi részével a dolognak meg foglalkozzanak a jogászok, az az átlag embert, aki ide irogat hol érdekli? :-)))
  • Devla
    Nem feltetlen. Ha az ember gyujt (jo-)par honapig egy chippelt gepre akkor nem lesz penze havonta kiadni a harmadat egy-ket jatekert.
  • SoDI---
    sak éppen azt felejti el mondani, hogy van otthon 30 CD-nyi mp3-a, meg vagy 150 divx filmje

A 30 CD-nyi mp3, és 80 CD-nyi divx film otthon CD-n teljesen legális ma Magyarországon.
  • SoDI---
    de azt olyan nehezen viselem, ha valaki elméleteket kezd gyártani arról, hogy miért is _jogos_ a másolás

Nem jogos, de nem erkölcstelen.
    Jogilag bűn, erkölcsileg nem az, amíg nem magyar a szoftver.
  • SoDI---
    Akik warezzel elnek azoknak a 90% NEM tudna megvenni

Ugyan már! Ez nem igaz.
    Akinek van konzola/gépe, annak van pénze játékra is!
  • SoDI---
    (pl nem lehetne kereskedelmi mennyiseget vasarolni, nem lehetne mas orszagokban kereskedelmi forgalomba hozni stb)

A hasonló korlátozások a drogkereskedőket is érintik :)
    igen.
    őket is nagyban akadályozzák. igen
  • SoDI---
    Ha ennyire kapzsik a kiadok (fokent a zenei) es nem tudjak egy adott orszag fizeteseihez igazitani az arakat, akkor megerdemlik, hogy az emberek mp3-at toltsenek le.

Jaj, könyörgöm!
    Hogy a franvcba tudnák a magyar fizetéshez igazítani az árakat, amikor egyrészt nekik is ki kell fizetni a jogdíjat az előadónak, másrészt pedig el tudod te képzelni, hogy milyen csempészet indulna be, ha valahol olcsóbb lenne?
  • sigmavirus1
    Most akkor saját példaként felhozom a Dragon Ball Z Budokait, elsőre nem felelt meg az elvárásaimnak, aztán felfedeztem hogy szinte tökéletes játék egy DBZ fan számára, mint amilyen én is vagyok, engem egy jobb jelenet vagy zene már lázba tud hozni és meg tud győzni arrol hogy jól döntöttem, az megint eg ymás kérdés hogy sokak számára sz@r az említett játék, nekem nincsenek nagy elvárásaim, ennek eredményeképp több játékkal el tudok szórakozni PS1-en, amire manapság már csak a KIRA játékokat veszem meg eredetiben(FF7, FFAthology, FF6...) a többit warezben...
    PS2-re amúgy egy deka másolt játékom sincs és nem is szándékozom becsippelni a gépet, mind a 14-16 játékom eredeti és így sokkal jobban megbecsüli az ember a gémet...
    Na most keverem a szart de sztem a warez egyszer jó, máskor rossz.... Jó mert az olyan játékokat amikről nem tudod hogy télleg szar-e azt meg tudod venni olcsóbban, és rossz mert illegális és mert az ember csak úszik a warez gémek között anáálkül hogy megbecsülné őket(pl. PC osztálytársak...).
  • Petyus_
    "De most viccen kívül, miért nem lehet kiadni időben egy angol verziót, majd rá két hónappal jöhet a magyar. Én spec. sokkal jobban szeretem az eredeti angol nyelvű verziót mind játék, mind kézikönyv tekintetében..."

Én tovább megyek, miért nem NTSC rendszerűek a konzolok Európában? =))
  • Anubys
    "Meg kellene kérdezni pl az Automexet, hogy a 8k forintos Far Cry hogy fogyott. Az pl. egy korrekt ár a játékért."

Biztos sokkal jobban, mint ha 16e-ert adták volna (parodn, 15e-ért, megigértem, hogy ennyiben maximálom a játékárakat). Én nem vettem, és még mielőtt kérdeznéd, le sem töltöttem... :) Sőt, még eddig csak nem is láttam, leszámítva azt a pár screenshot-ot, amit a fanatikus pc-only arcok nyomtak be egy másik topicba a konzolos játékok gyengeségét bizonyítandó... :)

"nálunk meg most fordítják a kézikönyvet és két hónap múlva lehet meg is jelenik."

Talán kicsit gyorsabban kellene fordítani azt a kézikoönyvet... :) De most viccen kívül, miért nem lehet kiadni időben egy angol verziót, majd rá két hónappal jöhet a magyar. Én spec. sokkal jobban szeretem az eredeti angol nyelvű verziót mind játék, mind kézikönyv tekintetében...
  • Petyus_
    Meg kellene kérdezni pl az Automexet, hogy a 8k forintos Far Cry hogy fogyott. Az pl. egy korrekt ár a játékért.

Az biztos, hogy Magyarországon elég szar a helyzet. Már minden internetes oldal egy játéktól hangos, mindenki azzal akar játszani, nálunk meg most fordítják a kézikönyvet és két hónap múlva lehet meg is jelenik. Mire ez megtörténik a többség már rég el is felejtette a warez verzió kétszeri végigtolása után.
  • Takezó
    Jonny87 volt az egyébként az NWN CD-key csere topikban...
    tehát ha én nem bántom, csak azt kérdeztem, hogy "Miért vegye meg szerencsétlen", azért nem kéne olyat írni, hogy:
    "Az a szomoru, hogy az ilyen nyomorékok, mint eza takezó, már 9-10 évesen szélessávú internethez jutnak apucika által, és ok, imélezzen, meg etessen tevét, de nem tudom mit keres közösségben, pl 1 forumon."
    Nah most kiöntöttem a kis lelkecskémet :) Komolyra fordítva a szót itt szvsz az emberek - legyen az warezes, vagy "mindeneredetidejónekem" arc - stílusával van a gond...
  • Takezó
    Ne feledjük, hogy vannak melldöngető antiwarezhuszárok is :) Pl múltkor valaki megkérdezte egy fórumban, hogy van-e ehhez és ehhez a játékhoz crack. Erre az odajött és "üvöltözni" kezdett, hogy mit képzel magáról :) Nah, nekem meg ezekkel van bajom ;)
  • Petyus_
    A jogi rész helytálló. =)

A többi is.. sajnos Magyarországon a legtöbb ember aki megtehetné sem vesz játékot, mert úgy van benne a köztudatban, hogy játék=másolt.

Nekem is leginkább csak a melldöngető waezhuszárokkal van bajom, meg persze azokkal akik pénzért árulják..
  • Petyus_
    Srácok, az mp3 meg a DivX _nem_ illegális, ha letöltöd magadnak, kiírod CD-re, megnézed, meghallgatod stb., megnyugodhattok.
  • Petyus_
    OFF: Videojátékhoz pia? Ez beteges, fordulj Dr. Csernushoz. =))
  • Takezó
    Nézzétek, ez "a warezolás rossz dolog" kicsit vicces: titeket miben befolyásol az, hogyha mondjuk nem szeretném a 90e-s fizetésem 20 százalékát (18e ft) egy játékra költeni? Amivel már kurva sokat jáccottam és megszerettem (anno Diablo 2, bár igazából nem tom mi olyan jó benne :)), azt meg is vettem... Illegális a warez, ezt senki nem is tagadja, de szvsz nem a ti feladatotok, hogy meggyőzzetek "minket" arról, hogy nem csupán a törvény szemében, de a társadaloméban és erkölcsileg is bűnösök vagyunk :)
  • Anubys
    Ja, Savage a lényeg lemaradt: Szóval szerintem 7-8e-t pedig már _SOKKAL_ többen adnának egy mostani hot cuccért... Most nem akarok megint az 576-os példával, mert azért már lehurrogtak párszor, szóval konkrét árat nem mondok, de még mindig nem kapsz sehol Resident Evil 0-t 12e alatt újonnan, pedig már kétéves a game....
  • Anubys
    Na, akkor most egy rakás válasz egyszerre...

Modchip legális vagy sem?
    "For instance, a company that simply sells blank chips that can be used to modify a console is doing nothing illegal. But if they sell the software that circumvents the game machine's limitations, that's a violation of a 1998 federal copyright law."
    Forrás
    Magyarán, ha valaki nem értené: Aki üres chipet árul, amivel módosítani LEHET egy konzolt, az legális, de ha ez a chip nem üres, hanem tartalmazza a modolást végző programot (magyarán modchip, az megsérti, a ...blablabla... törvényt. Ami törvényt sért az meg ugyebár illegális... Tehát? :)

hzx: "Anubys, már elnézést a kirohanásomért, de akkor mi a (már bocsánat) faszért véded a warezt? Természetesen nem kell álszentnek lenni, tudjuk, hogy pl. az emulátorok rom -jai is warez kategória, az meg kinek nincs, ugye, de azt olyan nehezen viselem, ha valaki elméleteket kezd gyártani arról, hogy miért is _jogos_ a másolás."

Látod, te is álszenteskedtél egy picit.... :)
    Amúgy nem kezdtem el semmiféle elméletet gyártani arról hogy miért másolhatok és miért nem. Csupán azt írtam, hogy nem feltétlenül kell kijelenteni, hogy a warez rossz, mert nem feltétlenül így van. Én azt tartom röhejesnek -és ez most nem célzás, de lehet, hogy talál néhány embernél-, ha valaki magyarázza, hogy milyen ócsak piti tolvaj az, aki már töltött le játékot, mert ő soha, és neki mind a 20 játéka eredeti, csak éppen azt felejti el mondani, hogy van otthon 30 CD-nyi mp3-a, meg vagy 150 divx filmje, nem is beszélve a "nosztalgiázzunk egy kicsit" felkiáltással letöltött 50-100 romjáról a SNES emulátorához... :)
    Ja, hogy a filmet meg a zenét magáncélra le lehet tölteni, az nem illegális? Na ja, de ugyanúgy lopás...

Savage: "Az, hogy Magyarországon az eredeti progik ára irreálisan magas, részben a wareznak "köszönhető"."

1995-ban kaptam az Amigámat, és vettem hozzá eredeti Mortal Kombat-ot 2990-ért... Pedig akkoriban még asszem a BSA sem volt sehol, és akkor még _MINDENKI_ másolt... Arányaiban az akkori fizetésekhez ez az ár kb. olyan, mint most egy 7-8e FT-os ár...

Vernoon: Én k. sokat warezolok, de kb. havonta 1-2 játék tetszik, ezeket általában meg is veszem, amint olcsóbbak lesznek.