6215
A warez rossz
-
#286 Leteznek. A legjobbak! -
#285 ezt vágom én is, és ez undorító...
-
Cat #284 "A warez szó nagyon régi eredetü, az eredeti formája(amit én is képviselek) a stuffok INGYENES megosztása, hozzáférhetősége volt anno, nem tudom hányan emlékeznek BBS-es időkre stbstb... Ma már sajnos elferdült egy olyan irányba, hogy Fizetős FTP, SMSweb, amit undoritónak tartok, sajnos én is rászorulok az fizFTPre, mert mamár kihulott az emberből a RobinHood feeling"
Tévedsz, nem a robin hood feeling veszett ki az emberekből, hanem erre vannak kényszerítve azok is, akik bármilyen nagyobb fájlt meg akarnak osztani másokkal. Nézz körbe, sehova nem tudsz mamár feltölteni, scriptek pár órán belül letörlik a warezt, de ha smswebre rakod, ahol 50-100 GIGA helyet adnak (vajh miért...) akkor hetekig-hónapokig nem bántja senki. A tárhelyszolgáltatók pénzt csinálank belőle, és arra terelnek minden ilyesfajta forgalmat, ilyen egyszerü ez. -
#283 Ja ezt kérdeztem egy másik topicba is, megvan még az üzlet, mert se a telefonra se az emailra nem kapok választ. Onnan akarok FFX-et rendelni de semmi .... -
#281 A skála mellett balra van egy kis utca, és ott a Nyugati Átjáró nevű átjáróáruház, abban van a Joeystation. Van egy másik is a Margit-híd pesti hídfőjétől kicsit visszább, pontos címet most nem tudok, de ha visszafele a baloldalon indulsz el, akkor rövid gyaloglás után megtalálod. -
Devla #280 Mar tobbszor volt szo arrol, hogy egyes boltokban 1-2E Ftert be lehet cserelni a megunt jatekokat masikra. Tudtok irni 1-2 jo helyet a nyugati kornyeken? -
#279 Igen, a véglegesek szoktak lenni.
A nagyon megszorult/elkésett kiadók/fejlesztők szoktak külön review edition-t szétszórni (csupán marketing céllal), hogy a launch időpontban már benne legyen a kiadott újságokban, hogy milyen szuper is a játék. -
#278 Eddig egyikkel sem volt probléma, mindegyik véglegesnek tünt, a legtöbben még a kiadó egyéb játékairól is van előzetes, az extrák alatt. Tisztára mint egy bolti.... -
#277 Nekem egy csomó promóm van, de nem adtam értük pénzt. :) -
#276 Promót újságoknak szoktak adni teszteléshez/bemutatáshoz. A promóból ugyanúgy nincs bevétele a fejlesztőknek, kiadónak, mint az egyszerű backup változatból. Így az nem más, mint egy díszesebb Phillips, ami nem csak chip-elt gépen fut.
A promó még talán veszélyesebb is, mivel általában a tesztelőkhöz jóval előbb kerül a játék, mint ahogy a rendesen dobozolt kereskedelmi változat a polcokra kerül. Ha egy ilyen (nem mindíg véglelges verzió) kerül illetéktelen kezekbe és készül róla letölthető backup a megjelenés előtt egy hónappal, akkor az izzó fórumokon való fikázás az első hetek/hónapok eladását és marketingjét is komolyan befolyásolhatják (akár tönkre is tehetik).
BTW régebben én is jutottam pár ilyenhez. -
#275 Te elvileg nem, de aki eladta neked az nem is kicsit. ^.^ -
#274 Már régóta meg akartam kérdezni, hogy a promó játékok hova tartoznak? Nekem van legalább 8-10 darab és azzal a tudattal veszem, hogy eredetiek, viszont rá van írva, hogy kereskedelmi forgalomba nem hozható.
Akkor most törvénysértést követtem el, vagy sem? -
#273 Na kifejtem az álláspontomat.
Magyarország nem / nem X-oz az eladott mennyiségben, ha jól tudom, tehát ha 90%unk megvenné legálisan az sem számítana, ha jól tudom... A warez szó nagyon régi eredetü, az eredeti formája(amit én is képviselek) a stuffok INGYENES megosztása, hozzáférhetősége volt anno, nem tudom hányan emlékeznek BBS-es időkre stbstb... Ma már sajnos elferdült egy olyan irányba, hogy Fizetős FTP, SMSweb, amit undoritónak tartok, sajnos én is rászorulok az fizFTPre, mert mamár kihulott az emberből a RobinHood feeling, emléxem régen fel IRCre letölt lista, és tuti találtam gyors helyet... vagy elég átrándulni a játékok beszerzése elejére, ahol emberek azért szenvedtek,küzködtek, hogy a játékos társadalomnak jót tegyenek(akik rászorultak)... Továbbra is ingyenesen... A véleményem a mai Warezről általánosan, hogy undorító, mert már nem a hajdani szellem vezérli az embereket(tisztelet a kivétel)... Ez szomorú inkább... Ha tehetném és lenne normális fizum én is több stuffot vennék meg, hisz ténylegesen van egy egyedi hangulata a dolognak... Sajnos ez nem megy, inkább letöltöm, de szívesen megosztom a hasonló szituban lévő embereknek is, hisz adni jó, én is kaptam már olyan stuffot(dc++) amit Mo.-on nemlehetett beszerezni és egy svéd őrülttől le tudtam tölteni, ugráltam az örömömben, tök jó volt...
:Peace:
-
#272 Becsülöm a barátodat, ha több hozzá hasonló ember lenne, akkor nem lennének itthon olyan pofátlanul magasak az árak. Bár mostmár kezd néhány kereskedőnek is megjönni az esze. Remek példa rá a CDGalaxis: Way of the Samurai 2 - 10990. El is kapkodták rögtön, nekem már nem is jutott, de utánrendeltek és valszeg az is el fog fogyni. Kíváncsi vagyok azok a boltok, akik 15 meg 17k-ért árulják valyon mennyit adnak el...? ^.^ -
#271 Jó, hogy odáig jutottunk itt is, hogy a tolvajok hülyézik le a becsületes embereket. Gratulálok! -
#270 Köcce... -
#269 kiváló! Nagyon becsülöm azokat az embereket akik megveszik az eredetit, söt van olyan ismerősöm, aki hasonló cipőben jár(szar fizu) de ő inkább megvárja, és havonta vesz 1 játékot(ráadás PS2ös), becsülöm a tartását... Simán felajánlottam ami kell lehúzom neki a netről, de nem... -
#268 Ha hármasként önzetlenül segítesz a (még nem megvilágosodott) 1.5-ös társaidon, azt én nem ítélem el.
LOL - Jók ezek a kategóriák! :DDD -
Devla #267 Engem egyaltalan nem zavar, ha valaki letolti vagy masolja a jatekokat. Nekem jo erzes megvenni, az egyetlen ami zavar ha ezert lamanak neznek. -
#266 Pedig csak azok számítanak. Ha az erkölcs és morál rendben van, akkor szinte nincs szükség törvényre.
BTW nyugodtan köss bele bármelyik részébe. Szívesen vitatkozok (most ;). -
Devla #265 Nekem meg holnap lesz vizsgam, igy alapjaraton is ideges vagyok. -
#264 ööö akkor én hova tartozom: Vannak Eredeti progijaim, de javarészt letöltök mindent, és nem önzősködöm(R-GO megtartom) hanem szinte az egész haveri köröm hozzám jár Stuffokért, amikért "pofám leszakadna" ha pénzt kérném... Ergo szerintem én tolvaj vagyok a törvények szerint, de van erkölcsi tartásom, mert azért nem kérek továábra sem pénzt, hanem lesharelem...
Visszakérdezek: Ha van egy régi cimborád, és meglátja a polcodon a 8E-es gamét, és felcsillan a szeme, hogy evvel nagyon szeretne jáccani, azt mondod, vegye meg? El is ásnám magam... Haveroknak ott figyelnek a HDDjükön a Clone-os (én) eredeti játékjaim, és engem jó érzés fog el, mert tudom, hogy evvel örömet okozhattam a másiknak, R-go ezt hívják EMBERSÉGNEK... Attól még tolvaj maradok(szerinted)... Ez van...Inkább leszek CG Robin Hood...
Valamit ne felejtsetek el, más letölteni egy Illegális ISOt a netről, és más lopni a közértből, mert azt nem tudnám megtenni, mert van magamfelé egy bizonyos tartásom...
:Peace:
-
#263 "Elegem van az ilyen okoskodó, újgazdag parasztokból"
Ez alaptalan és igazságtalan (ráadásul téves)! És csak azért nem qrwaanyázok vissza, mert nemrég kajáltam és most az alacsony vérnyomás és emésztés miatt nyugodt vagyok. -
Devla #262 Teged felbosszant az, ha valaki boltban veszi a jatekokat es leparasztozod? -
#261 Na többet engem itt nem láttok ebben a fórumban. Elegem van az ilyen okoskodó, újgazdag parasztokból. Vegyetek meg mindent eredetiben, én inkább másra költöm a pénzem. -
Takezó #260 ne hülyéskedj máááááá... figy: én a törvény szempontjából bűnös vagyok, de az erkölcsi bűneimmel hagyjá máááá -
#259 Törvény?
Nem vagyok feltétlen törvénytartó. Nem tartom magamat szemellenzős birkának, baromnak.
Én egyszerűen nagyon szeretek játszani és ezért csinálok belőle tisztesség kérdést. -
#258 ...ööö... Szoftverfejlesztő vagyok. -
#257 Törvény szerint megvenné 35000 Ft-ért is. -
#256 ...ööö...
Először vissza akartalak sértegetni, de aztán eszembe jutott, hogy a Dreamcast-et egyetlen játék miatt vettem (Shenmue), úgyhogy végülis igazad van. Buta? Hát... -
Devla #255 Azert ne essunk at a lo tuloldalara. Lenezni valakit azert mert betartja a torvenyt meglehetosen minosithetetlen hozzallas. -
#254 Te miből élsz? -
#253 A magyar cégek éppen az ilyen buta emberekre építik az árstratégiájukat, mint te. Ha 35000 Ft lenne 1 játék, te akkor is megvennéd. -
#252 Az első kettőt kifejezetten negatívnak akartam beállítani (1. naív, 2. önző). :)
A harmadik a harmonikus. -
Devla #251 1,5.
Ugyanaz, mint a 2 de van olyan megszallott hogy a hobbijara kiadjon parazazezer Ft-t mikor ingyen is megkaphatna.
En ebbe a kategoriaba tartozom. Csak egy kicsit onzobb vagyok az eletben.
-
#250 Nem, nem viccnek szántam. ;)
Felírhatnék átmeneteket is, de most úgy gondoltam, hogy ezeket a szinteket kell elkülönítenem.
Nem tetszik? Szerintem találó! -
Takezó #249 bocsi, de ezt remélem viccnek szántad ;) komolyan kb 5 kategóriába osztanád az embereket??? :D Ez jobb, mint a horoszkóp :) -
#248 Te 2-es típusú vagy.
BTW nincs boltom. -
#247 Régen a GameBoyomra volt kb. 35-40 eredeti játékom. Élveztem őket. De nem mind. Sajnos nagyon rosszakat is vettem egy rakás pénzért. (10 éve 5-6 e Ft). Miután megúntam, el is adtam őket hatalmas buktával.
Most van egy pár másolt ps2 játékom. Ezeket is ugyanúgy élvezem.
Szóval szerintem nincs különbség a játékélmény között.
Szerintem neked boltod van, ezért erőlteted ezt a témát. Máskülönben teljesen értelmetlen ez a topic. -
#246 Ezt annyira szepen mondtad