6215
A warez rossz

• Anubys
    :D
  • Lammer at Work
    Anu! Akkor asszem így hívják: Bűnrészes, nem?
    ps: mikor mehetek a larryért(tudod 500/CD)? Hétfőn jó? :P
  • Anubys
    Ha elolvasnád az előzményeket, rájönnél, hogy mire írtam... :)
    Csak megpróbálok rávilágítani hzx "logikus következtetésének" hiányosságaira.
  • UNREG
    "de ha -mondjuk- én egy warezes gyereknek fizetek 500-at egy másolt játékért, akkor én sem lopom, mert fizettem érte, igaz?"

Most viccelsz??
  • Anubys
    Nos "kicsi fiú" (azt hiszem, ezt én jogosabban mondom neked, bár ki tudja :), vártam, hogy mikor jössz ezzel. Attól, hogy a BTK-ban szó esik a szabad felhasználásról, attól még ugyanolyan lopás a másolt audio CD, arról nem is beszélve, hogy bizony ismerek személyesen is olyan srácot, akinél találtak kb. 60 eredeti programot (pc), 2 (!!!) másolt játékot, és vagy 100 másolt audió CD-t. Függetlenül a törvényben leírtaktól, azt is rásózták bizonyos jogvédő szervezetek közbenjárása miatt (kitalálták, hogy mivel CD-írója volt, biztos kereskedett vele, bizonyítani ugyan nem tudták, de ez senkit sem érdekelt - a két másolt játék pedig két olyan game volt, ami nem jelent meg itthon).

Ami a logikádat illeti amúgy, jó, ott a matrica a CD-n, befizeted a jogdíjat, de ha -mondjuk- én egy warezes gyereknek fizetek 500-at egy másolt játékért (ne fújjongj, elvből nem szoktam, csak példa), akkor én sem lopom, mert fizettem érte, igaz? Most mondhatnád, hogy nem, mert nem annak fizettem, aki készítette a programot, de az Artijust-os matricával sem, mert én -mondjuk- Dkay.com -ot írtam ki arra a CD-re, és nem a Kozsónak az új megaalbumát, a matrica után pedig a Kozsó kapja a pénzem, meg a többi szánalmas magyar playback-sztár...

Na, innentől a vita lezárva, marajunk annyiban, hogy itt mindenkinek van kétes forrásból származó cucca, egy házkutatásnál mindenkinél találnának másolt cuccot. Nálad -valószínüleg- másolt DVD-ből lenne több, nálam meg van pár másolt játék (amiket egyiket sem lehet itthon kapni, ebay-ban meg nem bízom, hallottam már rémtörténeteket). Neked az a fontos, hogy minden egyes játékod eredeti legyen, még megnézésre sem kell a másolt, én a DVD-kkel vagyok hasonlóan (sajnos a kedvenc filmjeimből párat még egyelőre nem lehet itthon kapni, így azok másoltan vannak meg, de amint behozzák Magyarországra, én leszek az első, aki megveszi őket). Ettől én még nem tolvajozok le senkit, pedig ugyanúgy megtehetném.

Ja, és mielőtt elfelejtem, gyakorold a szövegértelmezést... ;)
  • Banyapapa
    Az a jogkezelésröl szolt, gondolom anno elöször cd-re tették azt a matricát.
    Gondolván igyis-ugyis le lesz kapva a zene vagy átmásolva.
    Bár ez nem ide tartozik de mégis, egy zenekarnak/elöadonak adhato aranylemezt ugye az eladott lemezek után adják, ezt a felére csökkentették ezt a határt akkor, pontos évet nemtok:P
  • CSOCSO
    igen..93 ban meg sokat tudtak a letoltott mp3akrol meg dvd-krol:)
  • hzx
    "Ha egy kicsit öregebb lennél, mint amennyi -valszeg- vagy, akkor tudnád, hogy régebben nem volt az a "kivétel a számítógépes programok" kitétel a törvénykönyvben. ... a letöltött mp3-ért és a másolt DVD-ért ugyanúgy nem fizetsz, tehát akkor az is lopás -szerinted- illetve mégsem, mert mert, habár ugyanúgy "lopott", de azért nem szól semmilyen jogi szabályzat, vagyis akkor most mi is a véleményed?"

Na, ahhoz elég öreg vagyok, hogy emlékezzem: az eredeti, ha jól emlékszem, 1993 -as szerzői jogi tv.-ben már benne volt a szoftver külön szabályozása. Az mp3 -ra és a DVD -van is szabály, kicsi fiú: a letöltött zene és mozgókép árát a közös jogkezelésbe fizeted be a hologramos matricával a nyers CD/DVD lemezen. Esetleg mostmár tényleg nem ártana utánaolvasni, mielőtt szánalmasozni kezdesz másokat, apóca!
  • Lammer at Work
    basszus lebuktam...
  • joe69
    esetleg az e-mail cimebol:D
  • Petyus_
    "psszt én is régen regelt tag vagyok"

Öcsisajt, ugye? Már lelepleztelek (nem emlékszem már miből jöttem rá, hogy Te vagy). =)

Az enyém fóliás volt bebeee! :P
  • Lammer at Work
    tudom...
    beszéltem is vele(psszt én is régen regelt tag vagyok)
    Nekem tényleg full origi kellene...
  • Petyus_
    Én anno 7k-ért vettem Resident Evilt + Wave Race-t.. már nincs meg, elcseréltem.

De Tibre egy időben próbálta árulni az övét, szerintem nem túl drágán, Hardwired GC fórumán megtalálod.
  • CSOCSO
    aha.. ha jol latom kb 7 ezer ez is pont 2-3 ezerrel dragabb. nahde ne szamolgassuk at..
  • CSOCSO
    2-3 ezerrel dragabb.. :( ez van... players chioce mennyibe van?
  • Lammer
    15-től sacc/kb
  • CSOCSO
    en csak ugy ertettem hogy az ebgames olyan bolt mint az 576
  • Lammer
    miért 576ban használt van???
    én ott vettem az Eternal Darkness-t tök zsír volt, kicsumiztam jó volt...
    télleg megvan az ED is... ;)
  • CSOCSO
    az uj ara annyi volt.. minden zsir uj jatek 50 dolcsi.. mennyi otthon egy uj GC jatek??? 14-17?
  • Lammer
    45???
  • CSOCSO
    18 dolcsi a resi 1 de mar hasznalt
    az ebgamesnel.. tehat mintha 576 ban venned
  • CSOCSO
    duuuurvan 4 ezerert.. nahja.. en is orultem mint atom hogy vanennyiert ha ennyi lenne MINDEN jatek tok zsir lenne.. mondjuk az MGS nel nem vartam megvettem 45 ert
  • Lammer
    de te 18 dolcsiért vettél zeldát itt meg minima 8K egy rezi1...
  • CSOCSO
    :)
  • Lammer
    nekem sok...
    számold ki Csocso cimbora mennyiért vette a Zelda-t, na az korrekt lenne...
    ;)
  • Petyus_
    Hmmm, akkor olcsóság a helyi Tescoban =), választék EBGames, Gamestop és társai.
  • CSOCSO
    az nincs itt... szerintem rezi 1 et mar tudsz olcsobbert venni otthon is..
  • Petyus_
    Az nincs, de itthon is olcsóér adják, nem?
  • CSOCSO
    vigyazz mert nemtom texasban hogy van.. nemtom melyik allamokban lehet igy vezetni... FL rol tudok a tobbit nemtom!

jatekot??? vannak ilyen boltok ahol lehet venni jatekoket (BJ's wallmart, k mart, target stb... ezek olyanok mint mondjuk egy cora.. van minden.. itt lehet venni jo kis jatekokat bar nincs meg minden.. de en pl most vettem 18 dolcsiert egy zsir uj zelda wind wakert... (players choicokat kell keresni bar ezt gondolom te is vagod)
    szerintem ebayozni jo dolog... csak lehet fosni hogy milyen allapotu a jatek...

ha 576 fele boltot keresel akkor menj a nagy aruhazakba mint amilyen a west end.. keress fel egy ebgames vagy hasonlot.. bar kitudja mivan texasban... majd meglatod:)
  • Lammer
    hozzál nekem rezi1et gcre lécci :P
    de nekem csak palos kell, gondolom az nincs ott...
    :(
  • Petyus_
    Nem egész két hét múlva megyek Texasba, akkor érdekes lesz majd vezetni.. pegig muszáj lesz. =) Azt meg tudod nekem mondani, hol érdemes videojátékot nézni kevés pézzér? Gamestop, vagy melyik a legjobb lánc?
  • CSOCSO
    ha jol emlexem 1.9 dolcsi 4 liter benzin
    tehat olyan 400 ft ert kapsz 4 et.. otthon duuurvan 200 ert kapsz 1 et... de meg annyiert sem...
  • CSOCSO
    FL

aszem itt nem is olyan gaz a helyzet

de pl nagyon zsir dolog hogy szinte MINDENHOL lehet balra fordulni akkor is ha a lampa piros!!
    tehat szinte minden keresztezodesbe fordulhatsz balra.. kiveve ha arra kulon tabla felszolit hogy NE!! de ilyen nemsok van.. plusz az elsobbseg adas ugy megy hogy aki elobb odaer!!!... es nagyon jol nyomjak.. anyam teljesen el van ajulva tole hogy milyen komolyan csapatjak.. mindig mindenki betartja.. aki elobb odaert az mehet elobb.. szerintem igy kicsit lassab a dolog.. de legalabb nincs az hogy a masik 3 utrol elindul egymas utan 10-10-10 kocsi... vagy lehet tok mindegy?:) nah mindgey ne offoljunk man ennyire:)
  • Petyus_
    5eze dolcsi? Hmm, az egész korrekt.. itthon ki kell találni valami okosságot a vámra meg venni kell egy benzinkutat, és jöhet a Mustang. =))
  • CSOCSO
    alllllllllllllitolag 5 ezer dolcsi...
    hajoval.. 1 honap alatt.. de valaki mondta mar hogy ugyan...800 dolcsi az egesz...

de az a folyamat amit otthon atmegy.. hat az kemeny! 1 eve lattam valami rajzot.. hat vagy 5-6 epuleten megy keresztul es ossze vissza... erre fieztni arra fieztni ilyen engedely olyan engedely... es megkapod x udo mulva az utod.. hogy ez hetek vagy honapok.. nemtom

erdekesseg.. megvettuk a mercit.. majd elkobozta a rendorseg mert lopott volt!!!! hat loller.. deszep.. de vissza kaptuk mer szerencsere nem jott erte senki... 1 ev utan kaptuk vissza!
  • Petyus_
    Melyik államban vagy?
  • CSOCSO
    hat azok se sokkal jobbak... bar ez olyan murphy dolog..akarmit vettunk volna is szarakodna:(
    nem mintha szerencsetlenek lennenk..otthon semmi baj nem volt a mercivel vagy az audival (nem sl500 ban es a8 ban gondolkodni!!:)
    az eclipse es a celica kicsi nagyon! ocsem is alig ferne el hatul mar o is 160 centihez kozeleg... meg az ilyen kis autoknak (sportos) draga a biztositasa szamomra mer meg nem vezettem 3 evet amerikaban.. hat rohadjanak meg...
    a csoro ember osszegyujt 16 eves koratol 18 eves koraig egy suprat pl.. de 1000 dolcsi felevente a biztositas.. hat kurvajo.. fizesd ha tudod:(
    persze a kogazdag apucikak fizetik a kokemeny biztositast a kisfijuk porchejera... mondjuk nem sok fiatalt lattam fasza autoval rohangalni.. sot kezdek ketsegbeesni.. minden fasza autoban egy 30 feletti csavo ul... akko rnekem 30 eveskoromig nem is lesz porschem?:) nahjo ne menjunk bele :)
  • Lammer
    ez engem is érdekelne, csak kiváncsiságbol...
    Ford Mustang aaah ql!
  • Petyus_
    Miért nem inkább egy Eclipse vagy egy Celica? Szarér húgyér lehet venni használtan. =)

Tényleg, vajon mennyiért hoznak át egy verdát ide az USÁból? VW Polomat le kellene cserélni egy Ford Mustangra. =))
  • CSOCSO
    97 es dodge