6215
A warez rossz

• aabyssx
    Inkább kérek egy kakaóscsigát! ;)
  • rrroka
    1. te vesz játék.
    2. nekem jön pénz tehénseggbe.
    3. én este berúg és/vagy szex.
  • Banyapapa
    Horace is van? :D
  • Sir Quno Jedi
    Kifejtendéd kérlek, még nem elég homályos ?!!
  • Sir Quno Jedi
    Nem élek Atarival, nem én kukáztam !
  • rrroka
    egyébként megmondom én hogy van ez.
    szóval, egy naaagy kopjuterbe <i>betáplálják</i> minden nap hogy mennyi ment el, és a nap végéna főnök szétosztja a pénzt. az alap 100Ft/db. van különféle szorzó. esős napokon eladott játék szorzója 0,72 mer esőbe ugyis mindeki otthon játszik. De egy napsütésen nyári napon,amikor jó műsor van este a TVbe eza szorzó fölmehet akár 1,64re is!
    ugy kell elképzelni, hogy a kopjuter másik végére meg rákötnek egy pénzadagolót, és ebből vezetnek a fejlesztők asztalaihoz ilyen kis csövek, ahol a pénz egyenesen hullik bele egy gyűjtőbe. én pl egy feltartott seggü tehénbe gyüjtöm, a segglukén megy be a pénz, belül üreges, este amikort megyek haza szépen zsebreteszem a pénzt.
    a multrko jó nap lehetett mer kétszer telt mega boci segge el is mentünk sörözmni a jocóval.
    amikor kevés pénz jön össze akkor tudom hogy a warezolok miatt nem tudok cigit venni és eszema spar párizsit, ilyenkor másnap az össze fórumot végiganyázom.
    vlalát szeretema legjobban. kicsit basztatom és máris megy legális progikat venni, ilyenkor összejöhet egy nagyobb összeg olyankor veszek egy kétdecis rumcsászárkörte kevertet,és este az asszonynak is adok.
    hát ez a anyg titok, remélem értitek.
  • hzx
    Sir Jedi, a kukából halásztad elő azt a felső Atarit 2 perce? Úr isten, hogy lehet ilyen állapotban tartani egy konzolt? Nálam 2 naponta vannak törölgetve, félévente szétszedve fullos takarításra és szilikonsprére, hogy a műanyag szép fényes maradjon.
  • aabyssx
    > kb. 25% kritika + 75% eladások

BTW az EA-nál ez inkább: 0.0001% vastagon megkent kritika + 99.9999% eladások
  • hzx
    BSA: mostanság óvatosabbak - nemrég volt egy balhéjuk, egyetemistákat béreltek fel próbavásárlásra, hogy lopott Windows -al vegyenek gépet. A gépet megvették, ment a feljelentés, egy cseles ügyész viszont a két srácot és a BSA-t is bevarrta, mint felbújtókat :)

Retro: Atarim nincs, de sok minden más van. A legrégebbi cuccom egy Magnavox/Philips Odyssey2 -es 1978 -ból. Még a Pong gépem is fiatalabb ennél 3 évvel :)
  • Sir Quno Jedi

• aabyssx
    qrwa nagy siker összetevői: kb. 25% kritika + 75% eladások
  • hzx
    Szerintem most ne menjünk bele a fejlesztő/kiadó pénzügyi kérdéseibe: Anubys, ha tényleg játékot fejlesztetek, akkor tudnod kell, hogy nem 100 forint jut a fejlesztőnek / játék (Kivéve persze csak ha valami apróságot csináltak. Pl, leprogramozták a menüt, mert arra a fő fejlesztőnek nem volt ideje). A 12e forintos játékból cirka a fele, kétharmada jut vissza a kiadó/fejlesztő párosnak, azok meg a szerződésük szerint osztoznak: a Doom3 -at fejlesztő id nyilván jobb tárgyalási pozícióban van a kiadójánál, mint a Killer Mutant Viking első részét összakalapáló Kiskunfélegyháza Games Bt. És ez még nem a profit, hanem a bevétel - lentebb csatoltam egy URL-t, érdemes átolvasni a költségek eloszlásáról érdeklődőknek. Én is 5e +-1e magasságában érzem reálisnak a játék árakat, de azt is látni kell, hogy a mai fejlesztési költségek és eladások mellett ez az ár nem tartható. Ha csak ennyiért vennék meg a játékokat és csak ennyien, akkor a fejlesztők 99% -a a Quake2, esetleg Quake3 motort használná a mai napig, lévén nem lenne pénzze kifizetni az újabb engine -eket - az olyan költségekről nem is beszélve, mint pl. a DTS vagy D5.1 licensz, ami szintén nem ingyen van. Ma csak azért lehet 5e forintos NOLF2, mert teljes áras kiadásban megtermelte a tőle elvárt profit nagyobb részét. És végül: teljesen egyetértek azzal, hogy akinek nincs 12e forintja Doom3 -ra, az vegyen játékot olcsóbban: nem kell mindig a legújabb hisztivel tolni, nem kell bedőlni a gamer magazinoknak: ezek néha már rosszabbak mint a lifestyle magazinok. Konzolokra is van 5e pénzért 2 éves játék, nem kell 18 ezres GTA San Andreas.

• rrroka
    hé te fejlesztesz! nem kell multimédiás a csapatba? ;)
  • riviera
    Atari 2600am volt.
  • aabyssx
    A fejlesztő csapatnak (ahol jórészt művészek vannak, nem pedig programozók) akkor jó, ha a játék, amiben részt vett qrwa nagy siker, így a nevet szerzett csapatot legközelebb egy jóval nagyobb költségvetésű játékra kérik fel.
  • Sir Quno Jedi
    ATARI 2600 (1977)
    ATARI 5200 (1982)
    ATARI 7800 (1986)

Mékre gondolsz ???
  • Anubys
    :D
    Na majd máskor... :)
  • Anubys
    Bocs, igazad van. A kiadó hazájábani kisker ár 3-5 %-át kapják, ez 100 és 400 ft közötti összeg (persze átszámítva, mielőtt valaki nekemesik, hogy miért forinttal dobálózom itt). Ez oszlik el a teljes stáb közt az eladott példányok után.
    Ami nagy kaszálás az a kiadó által előlegként kifizetett pénz, ami nem függ az eladott példánytól (kivéve, ha egy játék folytatásáról van szó, akkor megnézik, hogy mennyire fogyott az előd, ezt aláírom).
  • aabyssx
    Hááát, a Mandragore...
    ...az 1985-ös...

...vaze!
  • rrroka
    egyébként nem hiszem hogy egy programozó konkrétan az ealdott db után kana lét. az kap egy fizut azt jólvan. a kiadóé a bevétel. így egy programozót rohadtul nem érdekli menyni megy el , hacsak nem kapnak prémiumot.
  • Anubys
    Ja, tényleg... Atari 2600-ra is van vagy 10 játékom... Berzerk, Smurf, Centipede, Pac Man, stb...
    Bakker, asszem lefotózom a kollekciót, és meg fel a galériába... :)
    Amúgy vannak még itt retrósok rajtam kívül? - csak, hogy témánál maradjunk... :)
  • rolika
    jenga, valaki??? :)
  • Anubys
    az 1982-es Spectrumos Scramble-t is?
  • Sir Quno Jedi
    Nekem meg marokkóm ÉS ???
  • riviera
    Nekem atarira vannak meg a frogger, kangaroo, E.T. Haunted House cartridgek. Ezek szvsz még a spectrumnál is régebbiek :)
    Az E.T. azért is érdekes mert ha jól tudom ebbe bukott bele anno az Atari.
  • Sir Quno Jedi
    Igen mer dollárt kapnak és kevesebbet ! :DDD
  • rrroka
    volt kvarcjátékom...
  • rrroka
    Peeersze, hogy 100 Ftot kapnak a fejlesztők egy eladott játékután., peeersze. :))) ez angy baromság volt.
  • Sir Quno Jedi
    Namost Anu spectrumról beszélt, úgyhogy a C-64-esek meghúzhatják magukat a megkésett csúcstechnikájukkal !
  • rrroka
    van gyári turbo outrun cartridgem, te tolvaj! :DDD
  • aabyssx
    > de már legalább nem vagyok naív

Viszont Te nem hiszel.
    Destruktív.

;)
  • rrroka
    persze a PC nem a ps2 :)
  • Sir Quno Jedi
    Naív vagy. Én már átmentem ezen, lopták már el gépemet és az ellenkező irányból, de sikerült mindent megtapasztalnom, de már legalább nem vagyok naív...
  • rrroka
    nekem munkaeszköz.
  • rolika
    ott a pont: akármit csinálsz, ha már ellenőriznek, megbuksz, mert ha nem találtak semmit, az jelentheti azt is, hogy nem csináltak semmit, és akkor meg minek vannak... ez van a munkaügynél, munkavédelemnél, ántsz-nél, mindenhol...

és az meg már a pofátlanság teteje, ha hozzánemértőket, rosszindulatúakat (esetleg a kettő együtt) küldenek az ember nyakára, már pedig ezt a munkát csak ilyen emberek végzik, mert a normálisnak a gyomra fordul ki más baszogatásától
  • aabyssx
    > a fejleszőkhöz kb. 100 FT jut, és nem fejenként

Neeee, inkább ne írjál számokat!
  • Vlala #491
    Csak az a baj, hogy nem a BSA jön ki, hanem Kovács százados és társai, és mivel fingjuk nincs a gépről, visznek mindent, ami szerintük egy picit is hasonlít a számítógépre, legyen az monitor, digikamera, mikrosütő vagy macska...

Ha az én gépemnek bárminemű bűncselekményhez köze lenne, akkor nem lennék ilyen nyugodt. Ez a leltárdolog nem hinném, hogy igaz lenne, mert akkor sokkal szaporábban tevékenykedne a béesá (mégis, micsoda üzlet lenne már! Ha ezt megtehetnék büntetlenül, konkurrenciát csinálnának bármelyik comptech cégnek - ne feledjük, ők is magyarból vannak :-) )

Azokat a régi játékokat én a helyedben kitenném a szekrénybe, hogy mindenki láthassa. Jóval nagyobb érték, mint egy szimpla floppy, de még egy mai eredeti gaménél is nagyobb! Igazi old timer, hehre... ez nem irónia akart lenni. Komolyan.
  • aabyssx
    > Nos, jelentkező?

Nekem volt C64-re eredeti kazettás(!) Mandragore, egy német fejlesztésű Prisioner és egy Shot'em Up Construction Kit-tel készített Boat c. játék.

BTW akkoriban még semmiféle világnézetem nem volt és (mint mindenki) azt sem tudtam, hogy szerzői jog létezik, de azé' Téget űbereltelek asszem. ;)
  • Anubys
    "A fejlesztők hozama ennek kb. 5%-a. A nagy zsé (kevesebb, mint 9 Ft ;) legális rablók kezébe megy, akik a marketingről és a terjesztésről gondoskodnak.
    De ez az egy módja van annak, hogy játékokat támogasson valaki!!!"

Na igen, ezt akartam még mondani... A fejlesztő tudod mennyit lát egy eladott példányból, kedves Vlala? Abból a 12000 FT-ból, amit kiadsz egy új stuffért, a fejleszőkhöz kb. 100 FT jut, és nem fejenként... Ezért is van az, hogy nagyon sok fejlesztő 5-10 év után ingyenesen letölthetővé teszi a játékát. Jó példa erre a Genetic Species, a Betrayal At Krondor vagy a Dink Smallwood. Mind ingyenesen közzétett régi "pénzes" hírességek...
  • Anubys
    "A "teljesség igénye nélkül" csökkenő ársorrendbe tetted a játékokat, és leírtad az első hatot."

Nem nyert... Végiglapoztam a három oldalt, és be copy/paste-eltem pár újabb játékot... Ha megnézted volna az oldalt, látnád, hogy még kb. ugyanennyi kimaradt, pusztán azért, mert nem annyira új, de még így is volt néhány 13e-s...

" Mert nem kötelező. (ide várjuk azoknak a leveleit, akiknek munkaeszköz a számítógép. Köszönjük.)
    Halkan jegyezném meg, hogy ez a konzolosok fóruma, tehát játékgépekről van szó. Ha mutattok nekem valakit, akinek a péeskettője vagy az ikszboksza munkaeszköz és nélkülözhetetlen, itt helyben megtapsolom.)"

Játékot fejlesztünk pc, Xbox, PS2-re (nem kamu!)... Jelentkezhetek?

"egy kávéra invitálnám őket, mert tudom, hogy immár 100%-ig legális gépem van."

Csak az a baj, hogy nem a BSA jön ki, hanem Kovács százados és társai, és mivel fingjuk nincs a gépről, visznek mindent, ami szerintük egy picit is hasonlít a számítógépre, legyen az monitor, digikamera, mikrosütő vagy macska... Ha szerintük annak köze lehetett bárminémü bűncselekmény elkövetéséhez, annak lőttek. És egy jó ideig nem is kapod vissza, még akkor sem, ha tényleg minden rendben van vele. Leltárként annyit írnak fel, hogy "1 db. számítógép", és nemegy olyan esetről hallottam, hogy elvittek egy egész jó kis gépet, majd a srác két év elteltével visszakapott egy lepukkant P1-est, gondolom az eredeti gépe kellett valakinek... Szóval akkor is elég nagy szopatás az az online bejelentő, ha minden rendben van.

Ami pedig az olcsó játékokat illeti, én is azokat veszem. Én azért lettem lehurrogva a topic elején, mert minden játékot letöltök, mielőtt megveszem, hogy megnézzem, megéri-e az árát. Mint írtam, igen van másolt játékom, de azokat bármikor megvenném eredetiben, ha valaki azt mondaná, hogy neki megvan, és eladja, lévét itthon nem lehet őket kapni... Nah, ennyi.

(Mellesleg valaki itt tette az agyát, hogy ő már régóta ilyen no-warez-és-vegyünk-meg-mindent-eredetiben-mókuska, én tegnap rendetraktam a szobámban, és találtam eredeti Rick Dangerous-t meg UFO-t /az előbbit 2.5''-ös, az utóbbit 3.5''-ös floppyn/. Valamint egy Scramble és egy Make a Chip kazit Spectrumhoz. Ha valakinek ennél régebbi wareja van eredetiben, az nyílt utcán letolvajozhat úgy, hogy nem kap az arcába utána... Nos, jelentkező? :)