6215
A warez rossz
-
rrroka #567 apu vette mer "kell a sulihoz, neten van csomó tananyag". :) -
#566 az má önszopatás ez tény -
#565 > ha még hozzáveszed a csítelést
/ megnyugszik
Miért b*ssza el valaki az élményt csíteléssel? -
#564 > meg szélessávú nete és DVDírója is
És az miből van neki? -
rrroka #563 mester ebben tök igazad van. honnan a bréből lenne egy sulisnak 10++ ezre egy játékra? de ideje meg motivációja van. meg szélessávú nete és DVDírója is... Tehát tök egyszerű warezolni neki :)
De attól ez még mindíg rossz dolog. -
#562 Sztem poénnak szánta... -
Mester #561 A játékosok legnagyobb része a "fiatalság" körébe tartozik 14-2x korosztály akiknek még nincsen fix keresette mivel nagyrészt iskolások és iskola mellett hétköznap nem 6 órát van idő játszani hanem jóval többet.
Persze aki dolgozik és napi 1 órát játszik annak lehet érdemes megvenni egy game-t és eljátszik vele 1-2 hónapot, de azért gyarkori hogy vki 3-5 órát lazán játszik naponta. -
rolika #560 ez az. ha még hozzáveszed a csítelést, akkor lefeleződik/-harmadolódik, hamar megvan a megveszekedett varezolók játékéhségének magyarázata... így könnyen ki lehet pörgetni 3-4 játékot havonta :)
én egyébként még soha semmit nem játszottam végig 2x (vagy többször) unlock-olható extrák miatt -
#559 Nem kell 100 órásnak lennie egy játéknak. A mai átlag egyszeri odafigyelős játék (ami közel sem jelent kijátszást) kb. 12-15 óra. Ezeket általában 2-3x újra lehet játszani, mert unlock-ol valami extrát stb. -
rolika #558 ne rpg-kben gondolkodj
nekem jó, mert olyan játékokat szeretek, amik hónapokig lekötnek (egy 100 órás jrpg nekem minimum 3 hónap, de inkább 4) -
#557 3-4/hó? Honnan a túróból szeditek rá az időt?!?
Mer' nekem nem sikerül.
Nálam: hétközben összesen 6-8, hétvégén összesen 8-10 óra játékidőm van optimális esetben*. Ez általában közel sem elég egy játék tiszta kipörgetéséhez. Télleg' nem értem.
* ha nincs semmi extra tennivalóm. -
Mester #556 Lehet hogy a warez "rossz", de ez semmit nem változtat azon a tényen hogy az emberek nagyrészének nincs pénze megvenni 3-4 10e+ -os game-t havonta és a játékosok nagyrésze nem 1 játékkal akar játszani hónapokig.
Lehet sajnálni a fejlesztőket ,kiadókat , de ők nem ilyen kis piacokon /életszinvonal tekintetében kevésbé fejlett országokban fognak meggazdagodni az is biztos.
És hogy miért használnak inkább warezt az emberek pl azért mert egy game árából elmehetnek 2-3 partyzni és egyszer moziba, ami a többségnek jobban kell mint egy eredeti game.
2-3 game évente megvenni(amik tényleg a kedvenc game-d) az normális.
-
#555 "az assembly losereknek való" Te lejöttél már a fáról, iqmen? És, megbántad már, hogy kijöttél az óceánból??? MEGALOOOOL VAGY! na mind1... -
#554 > öööö... visszakanyarodhatnánk az eredeti témánkhoz? úúúgy szeretnék még kiosztani egy-két nyasgemet... :-D
Általános oknak szokták felhozni a (sajnos nem túl virágos) szociális helyzetet a warez-re: "há' millliómos azé' má' nem vagyok ám, baze'".
;) -
Vlala #553 Na igen. Nálunk az infósokkal volt így, akik vertéka nyálukat, hogy mi, számítástechnikusok nem értünk a Wordhöz, Excelhez, satöbbihez, mire szép csendben megkérdetzem: mit csináltok, ha nem indul el Word?
Válasz: szólunk a tanárnak, és átülünk egy másik géphez... szááánalmas.
Mostanában már nem is számítástechnikát tanítanak, hanem windows-egerészést. Hogy egy számítástechnikai iskolában annyit ne tudjon egy negyedikes, idén érettségiző diák, hogy mi fán terem a bootfloppy, az már - nálam - a számtech csődje. Ilyen alapokra ráhelyezni a "letőtöm ostz kurta jó lesz" morált, kész a társadalom krémje.
Devla: OK, várjuk a texteditoros hang-és képfájljaidat.
Quno: legalább a Computers elé ne tegyél The névelőt, nem szokás ebben a környezetben...
Vlala: Master of English speaking! :-)
öööö... visszakanyarodhatnánk az eredeti témánkhoz? úúúgy szeretnék még kiosztani egy-két nyasgemet... :-D -
Devla #552 Az assembly luzereknek valo. Az igazi profik kapasbol megirjak notepadben a .exet!(bocs, vi-ban) Sot, a kepeket es hangokat is texteditorban szerkesztik. -
#551 KIVÉVE engem, mert ÉN VAGYOK A LEGJOBB PROGRAMOZÓ AZ UNIVERZUMBAN !!!
HEEQUNO ! Master of the Computers ! -
#550 jah csakhogy ontopic legyen: a warez jó -
#549 Tudom, hogy mire gondoltál. Nem ellent akartam mondani, hanem inkább továbbvinni a gondolatot.
Én azt próbáltam (elég hülyén és ezek szerint sikertelenül) kihozni, hogy nem baj, hogy nem ereszkednek le alacsony szintre a mai fejlesztők (így magasabb szinten tanulnak meg átlátni feladatokat és sokkal jobban rendszereznek, mint a bitvadászok).
A nagyarcú onlyjava-s ifjú titán (akinek azért idővel lerombolják az egóját) ugyanannyira hülye, mint az a maradi, elavult, szűk látókörő (és szintén nagyarcú) bitvadász, aki egy 100 felhasználós ügyviteli rendszert is asm-ben akar megoldani. -
hzx #548 "Valaha még én is így gondolkoztam. Szerencsére már levetkőztem a hűdemenőkódervagyokén tévhitemet..."
Na, akkor kevésbé absztrakt módon fogalmazok: itt a melóhelyen is falra mászunk az olyan nagyarcú csókáktól, akik már mindenféle csillivilli OOP programot írtak, de nem tudják hogy 8 bit vagy bájtban.
COMPRENDE? -
rrroka #547 pontszámonként vált pályát: 1000-3000-8000 asszem.
A fő hiba, hogy a space-t nem lenyomva tartják harchoz, hanem nyomkodják, te nem ezt csinálod véletlenül? mer ugy kicsit nehéz lesz :) -
#546 Áh, ez nem megy... :(
Hány rabló van amúgy? -
rrroka #545 van megnyerés! ;) -
#544 Így már okés, akkor megint nekiülök megint, és végignyomom... :D -
rrroka #543 3 pálya van. collision detection beépített flash függvény, és négyzetre vonatkozik, ami mondjuk ezena szinten nem zavaró :)
egyébként az ütközési séma olyan, hogy harci módban is sérülsz, ha nem pont szemből rugod vissza őket. Tehát csak a fehér háromszögeddel ütköző ellenfél nem sebesít, de ő sebesül. ez azér kellett, mer különben benyomod a harci módot azt nyertél mer nem tudnak hozzádérni :) ilyenkor random távra pattannak vissza így nem lehet csak simán szembeállni velük és csapkodni őket, néha el kell szaladni szemből csalni őket ésütni,megin elszaladni... Ettől kicsit Jacki Chanesebb a hangulat szándékaim szerint... :))))
érhető volt...? -
#542 Ja, el lehet vele szórakozni, bár a collosion detection elég érdekes. Amúgy egy kérdés (őszinte választ várok!): Van tovább is, vagy csak 2 képernyő az egész, és azért sebződsz akkor is, ha legyakod az ellent, hogy ez ne tűnjön fel senkinek? -
rrroka #541 Persze, naná, ez be sincs linkelve sehova, hanem a szétküldött CVbe flash programozási referencia. szigorúan nem grafikai!!! :DDD
merhogy csillivillinek nem hívnám... de amugy szerintem nem rossz. -
#540 De amíg ezt mutatod demónak, addig nem találsz senkit, aki fizetne érte. Ez nem úgy megy, hogy felrakod a netre, és özönleni fognak a megrendelések, hanem csinálsz valami csili-vili cuccot, és szétküldöd azoknak, akiknek szerinted kellhet. -
rrroka #539 az igaz, hogy a flash weben és multiCDn kívűl másra nem nagyon jó, mondujuk oktatóprogikra még nagyon jó. De hogy lecsengett a weben azt nem mondod komolyan :) meg azt se hogy a phpsok rosszul keresnek. a htmlesek igen, de a php még nagyon megy. mondom webes felületekre.
az viszont nagyon igaz hogy máshol nem nagyon lehet alklamazni, nem hiszem, hogy egy játékprogiba pl flash menü lenn :)
3D: megmondom öszintén nekem nagyon pepecs melónak tűnik. nekem sajnos ehhez nincsen türelmem, ha jön egy ötletem akkor azt igyekszema lehető leggyorsabban megvalósítani (lásd jc játék) és majd ha vki fiizet érte akkor elpepecselek a szebb karakterekkel, több pályával, részletesebb animációval...
le lehet nézni, hogy a Flash nem komoly programozás (nem is az), de nagyon hasznos és könnyű. :) -
#538 > mert itt a melóhelyen is falra mászunk az olyan nagyarcú csókáktól, akik már mindenféle csillivilli OOP programot írtak, de nem tudják, hogy kettővel nem úgy szorzunk, hogy x*2, hanem x SHL 1
Valaha még én is így gondolkoztam.
Szerencsére már levetkőztem a hűdemenőkódervagyokén tévhitemet, és ha valami borzasztó kritikus és speciális követelmény nem támasztja alá, akkor le nem írom, hogy "shl eax".
BTW svédek mondták eccer' (kb. 8-10 éve): Ti magyarok nagyon gyors és bonyolult, túloptimalizált programokat írtok. Nekünk *NE* írjatok ilyeneket! Nem értjük meg és csak átláthatatlan, valamint hibás lesz. Nekünk jól átlátható, biztos, egyszerű programok kellenek, amit később mással is továbbfejlesztethetünk... -
hzx #537 Az a baj a Flash dolgokkal, hogy ilyen kis szösszenetek kívül nem nagyon lehet érdemben sehol felhasználni: játékkészítésben, komoly alkalmazásokban egyáltalán nem, amióta meg lecsengett a divatja a weben, már ott sem nagyon. Nem hiszem egyébként, hogy egy komoly grafikai/animációs szoft megtanulása olyan nagy erőfeszítéseket követelne - beleásod magad a Maya -ba (ebből asszem van free tanulóverzió) vagy a 3D Studio -ba, stb., és máris nyerő vagy a munkaerőpiacon.
Egyébként az egyetemek is ezzel basszák el IMHO - mindenhol ráfekszenek az olyan divatnyelvekre, mint a Java vagy a PHP, pedig a Java/PHP programozóknál már csak a visualbasic programozók keresnek rosszabbul a piacon. C és C++ oszt csókolom, egy kis asm -el, mert itt a melóhelyen is falra mászunk az olyan nagyarcú csókáktól, akik már mindenféle csillivilli OOP programot írtak, de nem tudják, hogy kettővel nem úgy szorzunk, hogy x*2, hanem x SHL 1, mert soha nem tanulták meg, hogy működik a számítógép :) -
rrroka #536 Nemis, én spec szeretem! :) szereteeeem! :)
a többi pogramozás, az má suxx mer azok bonyolultak :) A legjobb, hogy viszonylag egyszerűen lehet jó kis játékokat írni benn :))
http://rrroka.uw.hu/jc_game.swf
érdemes megnézni! ;)
anubys: gyakorlás... hol van nekem már időm sok-sok évet gyakorolni, amikor a 14évesek kenik az egészet? nem fogok most nekiállni, hogy levénbénafaszozzanak :)))) -
hzx #535 Flash Actionscript suxx :) -
#534 :)
Egyébként szerintem gyakorlás kérdése az egész... Bár mondom ezt én, aki kilenc évesen úgy nyomta a Basicet, mint süket a csengőt... :)
De mind a pixel, mind a vektor grafikát valamint a modellezést hosszú évek kitartó "New" nyomogatásai közben eltelt időben tanultam meg. Tényleg nem nehéz, neki kell esni, nem szabad abbahagyni az első kudarcnál. -
rrroka #533 nekem is ez a bajom :DDDD
ráadásul sok rohadéknak rajztehetsége, meg művészi hajlama is van. van egy ismrősöm az még zsneiálisan programozik is, és nagy tornádó meg időjárás tudós.
de alegrohadékabb dolog, hogy elnézném ezt neki, ha egy görnyedthátu stérber lenne, de egy tök jó fej fickó! :DDD -
#532 Ojjanik minden bokorban vagyonik ! Önjelölt ! :DDD -
rrroka #531 hát ezekhez én nem értek sajna, egyszerü multimédiás vagyok flash actionscriptel. a JAVA nekem pl már túl komolykodó volt. -
#530 Textúragrafikus kellene. Jelzem kezdő csapat, ez lesz az első official játékunk, de a "kemény mag" már csinált nem egy freeware stuffot, főleg Amigára. Saját engine-ünk van, a coder jódarabig demócsapatban volt, most egy játékfejlesztő cégnek dolgozik, szintén 3d engine-t csinál, a zenészünk most adta ki a negyedik albumát, én volnék a modeller valamint van egy animátorunk és egy (lusta) textúra grafikusunk. A game design is az én és a zenés srác dolga, a stuff egy bunyós anyag lesz, ilyen Mortal Kombat Deception / Soul Calibur / Tekken / Killer Instinct egybegyúrva, combo-k, kivégzések, sok karakter, sok game mode, stb...
Ha érdekel dolog, és nem zavar, hogy első menetben (amíg nincs szerződésünk) ingyen dolgozunk rajta (mi is!), és tudsz némi referenciát küldeni, valamint Bp-i vagy környéki vagy, akkor küldj üzenetet... -
#529 Horace sajnos nincs, de nemsokára lesz asszem. Nemrég mondta egy haver, hogy van neki felesleges Horace and the Spiders és Horace goes Skiing... -
rrroka #528 drága, töltsd le inkább :)))