6215
A warez rossz

• Devla
    Ebben igazad van, mindenhol az arcunkba nyomjak a reklamokat hogy vedd ezt meg azt, ne csodalkozzanak ha az emberek -a helyzetuktol fuggo modszerekkel- meg is szerzik.
  • Lammer
    evvel azt akartam kifejezni, hogy a kispénzű embernek is van IGÉNYE a szórakozásra, csak ironizáltam, hogy igyjárt... inkább ne warezolj, de dögölj meg az unalomba, és akkor minden jó lesz! ;)
  • Devla
    Mi a francrol beszelesz te?
  • Lammer
    nemérted?
    IJÉÉÉÉÉÉ
    akkor dögölj bele a hétköznapok szürkeségébe... dolgozz...aludj...dolgozz...aludj...
    a Magyarokkal ezt meg lehet tenni úgyis...
    vágod???
  • Devla
    Ha egyebkent sose lenne penze megvenni az embernek, akkor persze hogy nem...
  • hzx
    "Mondjuk nem közvetlenül kommunista eszmék miatt warezolunk, hanem annak egyik következménye, a kevés fizetés miatt."

Jaja. De főleg: ezen maradvány-materializmus miatt gondolják sokan azt, hogy a warez -el nem okoznak kárt a fejlesztőnek.
  • Dynamic
    Mondjuk nem közvetlenül kommunista eszmék miatt warezolunk, hanem annak egyik következménye, a kevés fizetés miatt.
  • Angyisz
    mi az a DVD CD ?
  • Sir Quno Jedi
    BRUTÁL !
  • rrroka
    én csak dvd cdket lopok.
  • Devla
    Marpedig nem lopas. Pont a torveny szerint nem.
  • Sir Quno Jedi
    KEGYELEM !
  • Angyisz
    Hali !

Egy szónak is száz a vége, MI Magyarok lopunk mint az állatok (én is) legyen szó játékról,filmről,progiról,stb. sőt aki teheti még a munkahelyéről is. Tehát felesleges megmagyarázni annak aki azt bizonygatja, hogy a software lopás az nem lopás DE AZ !!! Országunkban az is lop aki többszázezer forintos fizetéssel rendelkezik ez már szokássá vált - miért fizessek érte, ha ingyen is az enyém lehet - ennek feelinje van. De az idők folyamán ezt a kommunista eszmét az EU majd kineveli belőllünk (vagy nem). Addig is éljen a Warez, meg a crack, meg a DVD író.

Ui.: csak gondoljatok bele milyen játékokról, filmekről maradtunk volna le ha nincsenek nyitva a kiskapuk !!!
  • Sir Quno Jedi
    BANDITÁK !
  • hzx
    "De, ha filme másolsz, ugyanúgy lopsz, mintha játékot másolsz... Tehát...?"

Ezt a kört Dynamic -al kell lefutnod. Ő bizonygatta hevesen, hogy a szerzői jogok megsértése nem lopás. Szóval ha ez nem a szerzői jogok megsértése, akkor...

• Anubys
    "A ZENE/FILM ÉS A SZOFTVER NEM UGYANAZ A JOGI KATEGÓRIA!!!"

MÁR ÍRTAM, HOGY TUDOM!!!

De, ha filme másolsz, ugyanúgy lopsz, mintha játékot másolsz... Tehát...?
  • Sir Quno Jedi
    NE !
  • rrroka
    pl adjanak mindenkinek korlátlan menyniségű kézpénzt? ;)
    Én megelégszema zzal ha nekem adnak! :D
  • aabyssx
    Én meg azt szeretném, hogy Ne azon dolgozzanak, hogy hogyan lehetne megtiltani, hanem azon, hogy Ne kelljen megtiltani.
  • rrroka
    de akkor több legális fogyna így mehetne alacsonyabbra az ár... :)
    Miért nem csináltak még egy "sim softwarefejlesztés" progit..? ;)
  • aabyssx
    > nehezen hiszem el, hogy ne lehetne vmi jó másolásvédelmet kitalálni

Na még az hiányzik, hogy valami brutális másolásvédelmet is ki kelljen fizetni a játék- és konzolárban, nem?
  • Sir Quno Jedi
    VÉGE !
  • rrroka
    mondjuke gy photoshop meg egy játék nem egy kategória. De szerintem aki pl photoshoppal dolgozik pénzért, annak elég gáz ha nem evszi meg...
  • rrroka
    na mostmár látom egyetértünk! :)
    én aszondom ha triulliárdos lennék megvennék mindent. még most is igyekeznék, dehát nincs miből igyekezni...

hzx: lehet hogy nem ugyanaz a jogi kategória, de kb ugyanaz a másolása. amugy ugyemlélkszem, hogy zenéből pl lehet egy példányt másolni, és még kölcsön is adhatod, csak ne másolják tovább, de nemtom hogy miért...
    Meg pl egy filmet nem lehet többen nézni egyszerre az elején lévő kiírás szerint, ha nagyon betartanánka bikfát :)
    Szerintem nem jól van megcsinálva ez az egész. nehezen hiszem el, hogy ne lehetne vmi jó másolásvédelmet kitalálni.
  • aabyssx
    > a softwarek 71% warez lehet hogy az emberek 80%-a használ warezt

??? :|

1. Nem. A 71% azt jelenti, hogy a felhasználók 71%-a nem fizetett a használatér.
    2. Ezeket a BSA közölte úgyhogy ezek nagyon-nagyon erősen turbózott számok. Ráadásul ezek becslések - viszont hivatalosak.
  • Sir Quno Jedi
    ELÉG !
  • hzx
    "Anyagi kárt lényegében csak akkor okozol, ha megtudnád venni a játékot(anyagilag úgy állsz),de inkább lemásolod. "

Ez lesz a következő kör: a kár marxista/materialista értelmezése vs. a demokratikus jogállamban értelmezett kárfogalom. Javasolt analógiák: moziba belógás, kurva megdugása majd lelépés fizetés nélkül.

"Kedves Strici úr! Én nem okoztam anyagi kárt önnek, mert bár megtoltam a Katit, de egyébként nincs rá pénzem, szóval megtehetem ingyen" :)
  • hzx
    Anubys: ha lenne mp3 (divx) gyűjteményem, azt mondanám, sajnálom, hogy olyan 100 hozzászólással korábban sem értetted meg, hogy az mp3 és a divx saját használatra nem szerzői jogok megsértése. Én tudom, hogy nem logikus, meg minden, de azért nem olyan nehéz felfogni szerintem, hogy

A ZENE/FILM ÉS A SZOFTVER NEM UGYANAZ A JOGI KATEGÓRIA!!!

Még akkor sem, ha Te személy szerint úgy érzed. Bocs.
  • Dynamic
    Szerintem a fórum témájába nyugodtan belefér, hogy megvitassuk az ominózus szó jelentését, de részemről is lezárhatjuk.Főleg, hogy kezdettől fogva elismertem én is, hogy törvénytelen a warez.

"én azt utálom, hogy vki veri a mellét arra hogy milyen jófej, hogy mindent letölt"

Én meg azt utálom aki köpköd, hogy "fúj warezoló k*csögök, vegyél eredeti gamet vazze", közben meg a Photoshopja(vagy bármi más ami nem game) crackelt és divx-et néz(stb.).
    Ja, hogy csak eredeti gamekről volt, szó?De mér?
  • Mester
    k.
  • UNREG
    "a példában nem a fagyi a termék, hanem a recept."

Ehh, nem értik!

[legyint]
  • Mester
    Hát ez végülis annyi hogy k.európában 71%-os a kalozkodás és ez nem csak a magánfelhasználókat nézi gondolom. És attól még hogy a softwarek 71% warez lehet hogy az emberek 80%-a használ warezt.

Mondjuk biztos van erről is felmérés maradjunk annyiban hogy a többség warezt használ.
  • aabyssx
    BTW ez inkább a píszí biznisz szoftver-re vonatkozik.
  • aabyssx
    http://www.vgln.com/news/EplAlyyElVIzPoGWDF.shtml
  • Mester
    Persze a 80%-ban nincsenek benne a cégek akik logikusan megveszik a dolgokat, de aki nem látja be hogy a warez használat ilyen magas százalékban az magát csapja be sztme.
  • Sir Quno Jedi
    VÉR !
  • Mester
    Igazából aki egy hónapban nem csak 1 játékkal szeretne játszani ill. szereti kipróbálni az új játékokat azoknak a nagyrésze nem engedheti meg hogy megvegye az összes játékot.(ugye havonta 4-5 játék 50-60ezer ft és ez sztem egy igen kis rétegnek megengedhető számítógépes játékokra.) Én az ismeretségi körömben aki foglalkozik számítógéppel hobby szinten pl szinte nem láttam senkit aki eredeti windows-t vett volna és windows-t ugye csak egyszer kell venni.

Persze példákat lehet hozni mindenre, de ha megnézed a mindennapokban sztem ott is látszik.
  • Sir Quno Jedi
    HALÁL !
  • aabyssx
    > Ha a köztudatban egy "elfogadott" cselekmény(legalább is a nagytöbbségnél) és a játékosok 80%-a csinálja.

Miből gondolod, hogy 80%?
  • Mester
    Na így érthető:p...(persze itt is van az hogy te nem közvetlenül a festőtől másolsz hanem attól aki lemásolta a festőtől elöször(feltörte a játékot felírja neked cd-re stb)., de ez lényegtelen már).

Anyagi kárt lényegében csak akkor okozol, ha megtudnád venni a játékot(anyagilag úgy állsz),de inkább lemásolod.

Na mindenesetre kár azon vitatkozni hogy hogy nevezzük a warezolást stb. Ha a köztudatban egy "elfogadott" cselekmény(legalább is a nagytöbbségnél) és a játékosok 80%-a csinálja.