6215
A warez rossz
-
#1208 Egy befektetési hitel ekkora, egyedi összegekről és ilyen kockázattal, határidővel bizony akkora megtérülést is követel.
-
Devla #1207 Egy játékfejlesztés nem 25 évig tart. -
hzx #1206 "Azért egy hitelnél nem olyan a kamat, hogy a bank vigye el a haszon 90%át."
Hát, én a lakáshitelem dupláját (100%) fogom visszafizetni, mire lejár az a sok-sok év... -
#1205 VÉGRE 1etértünk,ezt is megértem.... ehhhh -
hzx #1204 Plusz annyi, hogy a kiadó nem csak a pénzt tolja, hanem intéz minden marketing témát is, kapcsolatban van az újságokkal, intézi a dobozolást, a kézikönyv designt -t, üzemelteti az on-line rendszereket, megíratja a portokat, ilyesmi. Ha mindezt a fejlesztőnek kellene csinálni, nem sok ideje maradna fejleszteni. Összességében nem rossz a kiadói rendszer, mert nagyon jól megoszlanak benne a feladatok, csak kicsit tényleg drága. Az on-line letöltéssel egyébként nem is annyira a kiadót kapcsolja ki az ember, hanem a kereskedelmi láncot - az importőrt, a nagykert és a kiskert - mert ezek azok, akik igazán csúnyág felvetik az árat. -
Devla #1203 Azért egy hitelnél nem olyan a kamat, hogy a bank vigye el a haszon 90%át.
Aki meg nem ért hozzá, az ne akarjon többmilliós pénzekből játékokat gyártani. -
#1202 Ja, azok (a szerencsétlenek) robotolnak, mint az állat, de nem lesznek azonnal hajléktalanok, HA ÖNHIBÁJUKON KÍVÜL 1 percen túl szolgálnak ki. -
#1201 Pölö mekiben ! -
#1200 > valamilyen bankhiteles megoldást
Teljesen mindegy, hogy milyen más befektetőt talál a csapat, az a befektető nagyot akar kaszálni - és ez érthető is, különben máshova tenné a pénzét.
> ha a banda minden tagja felajánljá fedezetként a házát nem lenne annyi fos játék
/ elszámol 10-ig
/ nyel egyet
Tudod, ez olyan, mintha egy dolgozó fejéhez pisztolyt szegeznél. -
Devla #1199 Nos igen, a már meglévő fejlesztőknek se lenne egyszerű zsebből fedezni a többéves fejlesztéseket, de el tudnék képzelni valamilyen bankhiteles megoldást, a kérdés csak az, hogy egy új csapat hogyan mutat fel fedezetet rá? Talán ha a banda minden tagja felajánlaná fedezetként a házát nem lenne annyi fos játék, mert kétszer is meggondolnák, hogy belekezdjenek valamilyen tucatjátékba. Még fair is lenne, tekintettel arra, hányan veszik meg tízezerért a hypeolt szemeteket, csak hogy kiderüljön otthon, hogy amit mutogattak a neten az a játék introja volt, maga a játék élvezhetetlen. -
#1198 Cseréld ki magadnak FFX-re, vagy Metal Gear-re! -
#1197 Miert a RE4 mitol annyira minosegi?? -
#1196 Igen. Az, hogy ez jónak tűnhet.
A kiadók és terjesztők fogják meg a legnagyobb pénzt a játékokon és úgy tűnhet, hogy nincs rájuk szükség, ha elektronikus úton jut el a játékoshoz a játék.
De! Jelen pillanatban a játékok fejlesztésére költött brutális összegeket (10-20 millió $-os összegeket) a kiadók finanszírozzák meg. Ha hirtelen nem lennének, akkor nem igazán lenne senki, aki 3 éven át 100 fős csapatot fizet a hozzájuk tartozó high tech eszközökkel együtt egy Resident Evil 4 minőségű játék fejlesztésére. -
#1195 jó, amúgy érdemben van véleményed az 1191-es felvetésemre???
-
#1194 Értem. BTW nyugodt vagyok. -
#1193 regisztráltam kulcsot... legálisan, és egy barátomadta nekem, mert neki nem kellettttt, de kötözködj, csak nyugodtan... -
#1192 És megvetted a HL2-t steam-en? -
#1191 egyébként, ha már annyira "ricső"-re venném a figurát ;) akkor én szívem szerint í]y csinálnám, ahogy a HL2nél is tenni fogom az ápgrédet(+10dolcsi az ezüstre)... és a kiadók meg mehetnek a sunyiba:
(ELMÉLET)
Kijön a Heroes5, nosza tréler, demó letölt, áááh hátez QL!!!
föltipli online buying zone, megnézem mennyi 20 dolcsi, bankkártyán megrendel, preload from net(backup lehetőséggel mint a HL2, élvez!!!!!!
és a fullos pénz go to fejlesztőnek...
én lenni from hungary, nagyon elégedett júzer :))))
és mindenki jól jár és folyik a monitorról a nyál, hát ennyi...
DEMOSTtényleg, ezt én is támogatnám, mint nagy véresszáj warezman!!!
-
#1190 LOL ez jó!
-
hzx #1189 Más. Szerintem csak azoknak a játékoknak jó a magyar hangja/szövege, amelyet itt is készítettek. A SWINE zseniális beszólásai, jól megformált szövegei ma is mosolyt csalnak az arcomra. De amikor a kiadó magyar irodája kiadja olcsóba fordítani a szöveget...
http://konzol.suveg.hu/features/0407.htm -
rrroka #1188 vagy összevesznek egy fórumon... ;) -
hzx #1187 Mi lenne? Mindkettő a piacon marad. -
#1186 Az már más kérdés hogy mi van akkor ha egy játék 1 ember szerint egy rakás sz@r, egy másik szerint meg egy isten!?:O -
#1185 SMS: Ragyogo manok :D (ez a kedvencem:) -
rrroka #1184 ez egy IGEN-IGEN szép hsz volt... ;)
(najó politika OFF)
Egyébként egy magyar felirat elég lenne, sőt néhány játéknál nagyon tudnék örülni egy angol subtitlenek is, mert pl simpsonsba alig értek vmit a dumából. Én spec olvasva angol értő vagyok. -
hzx #1183 Még egy gondolat az előbbi hozzászóláshoz. Igazából megint mindent csak magunknak köszönhetünk. Van vagy 20 videojáték apróhirdetés site a magyar neten, és darabonként van max. 10 hirdetés. A kereskedőkhöz bezzeg mindeki talicskával hordja a játékait, hogy 1-2e forintért elkótyavetyélhesse őket. -
hzx #1182 Dyamic, szerintem félreértettd aabyssx -et (ha nem, majd szól): nem kell kettéosztani a játékokat jóra (megveendő) és rosszra (warezolandó), hanem csak a jókat kell megvenni, a rosszakat pedig le sem kell másolni. Így a piac majd szépen kiszorítja a rossz játékokat készítőket.
2.) Szerintem senkinek sem célja a kiadók támogatása. Azok szépen elvannak maguknak, köszönik szépen. A fejlesztőket kell támogatni, aminek jelen esetben az a módja, hogy megveszed az eredeti játékot. Aabyssx -nek teljesen igaza van abban, hogy a kamionról leesett origi megvétele épp ezt a célját nem tölti be, ezért problémás. Számomra ezért is szívfájdalom kereskedőtől használt játékot venni: iszonyatos haszonkulccsal dolgoznak, te meg max. azt tudod elmondai magadról, hogy az eredeti játékok mellett tettél hitet, de nem honoráltad a fejlesztő munkáját. -
#1181 "PONTOSAN! Ez így van rendjén. Csak minden a sajátos céltól függ!
Ha szereted a játékokat és még többet és jobbat szeretnél - ez egy abszolute sajátos cél -, akkor támogassd azokat!"
Na én ezt tartom hiteltelennek.Amikor már valaki elkezd kategorizálni, hogy milyen szoftvereket kell támogatni.Ergo mit kell megvenni és mi az amit mehet warezban is.Ugyanúgy munka fekszik egy total commanderben és egy GTA-ban is.Csak hát milyen dolog már megvenni egy "ratyi" total commandert, annak nincs olyan fílingje, mint egy dobozos, extrákkal teli GTA-nak.Ezért nem tudom továbbra sem elhinni, hogy elsődleges célod a kiadók támogatása. -
#1180 Jol latod. A peldaval pusztan arra probaltam utalni, hogy a szellemi termekekben is ugyanannyi munka es erofeszites lapul, mint a tobbiben. -
#1179 En is ezen a velemenyen vagyok. Eleg volt csak egy nahany magyar kezikonybe beleneznem, hogy sikoltva vagjam a falhoz a silany, hanyag munka lattan. Ha most elkezdenenek minden leszinkronizalni magyarra, akkor szerintem sokan kenytelenek lennenek kulfoldrol beszerezni a software-eiket. :) -
#1178 Ez szigoruan maganvelemeny, de szerintem manapsag nyelvtudas nelkul nem sokat ersz. Az angol a vilagnyelv, ha nem is kotelezo jelleggel, de azert illik gagyogni rajta valamicsket. De, ha azon nem, akkor legalabb nemetul vagy spanyolul. -
Devla #1177 Na en meg azt nem vennem meg, amit leforditanak magyarra. Hihetetlen szar erzes, mikor a profik altal megtervezett mar-mar tokeletes szinkront elbassza par amator. Sajnos volt mar ra szamtalan pelda...(nem csak jatekoknal) -
#1176 De nem is rossz ötlet.
Elképzelem ahogy azok a fiuk mondják a biroságon:" mi csak a népnek akartunk jot,hisz ezek nem magyar nyelvü játékok igy nem jogos az áruk ithon"
Tárgyalás vége, skacok ártatlanok :D
Éljen Robin Hood és az "új" Magyar "igazság" :P -
#1175 :D
Ez nem probléma, ez kifogás. -
#1174 és ha feliratos???
én már bőven meg lennék elégedve vele, nincs annyi meló, mint a szinkronnal, de mégis érted...
-
#1173 Én leegyszerűsítem a problémát.
Ha magyarra lesz szinkronizálva minden játék, akkor majd szépen megveszem a boltban a játékokat.
Mint ahogy a francia is anyanyelvén veszi.
De az angolul karattyoló szarokat warezolni kell.
Mert nem fizetek olyanért, amit nem értek.
Sose leszek rá hajlandó.
Ennyi. -
#1172 Nem tünnek el, megveszi öket az EA :D
És csak ök lesznek :P
És az a szöveg hogy "jáccani akarok mindennel" nem az igazi,éshogy nem fizetek annyit érte meg pláne.
Gondolom örülne mindenki ha hetente eccer, megálna 10 merci,kilépne 40 brutálman,és vinnék ami a lakásban fellelhetö, és mikor végeztek egy cetlit leraknak az asztalra:" nem volt kedvünk megvenni,igy elviszem hisz igy ingyé vannak"
Csak nehogy ebböl a warezböl is amolyan "megélhetési bünözés" legyen, "mernekemjáccanomköll"-szindroma:P -
#1171 "Miért vagy warez ellenes"
Majd ha egyszer valaha a te termékedet mások adják el helyetted, és keresnek rajta, amíg te tönkremész anyagilag, akkor talán ráérzel a lényegre. -
#1170 ez BULLSHIT!!!
-
#1169 :DDD