70
 • kow83
  #70
  Mice:
  Ott a pont. Ha teleport-megoldással működő hyperszuper számítóképeket lehet majd a sarki fűszeresnél venni 110e mai forintnak megfeleő áron sulinetre, akkor már semmi akadálya nem lesz, hogy feltöltsd magad egy virtuális térbe és ott találkozz azokkal akikkel akarsz, azt éld át amit akarsz, tökéletes illúziót lehet vele majd elérni.
  Isten -vagy valami hasoló- hozott a mátrixban :)
 • Mice
  #69
  lassan lehetne ide agyat is replikálni...
 • kukacos
  #68
  Lame, leírtam korábban, hogy a fizika szempontjából nincs különbség mozgatás és másolás között. Két azonos kvantumállapotú rendszer teljesen ekvivalens.
 • Mice
  #66
  hát nézőpont kérdése, hogy lassú e ez, az elős igazán aranyos eredmények is alig pár éven belül voltak, ahhoz képest szerintem jól haladunk
 • Mice
  #65
  nem mindegy ?!? most essek depresszióba a saját halálom miatt mert életk ?!?
 • Mice
  #64
  mindig mindenki ezt hiszi, de a fejlődés egyáltalán nem lineáris

  sőt minél jobb gépeink vannak annál gyorsabb
 • Nores
  #59
  a milliárd az 1000 millió (10^9), de a billió - legjobb tudomásom szerint - 1 millió millió, vagyis 10^12. ugyanígy a trillió az millió billió, vagyis 10^18. aztán lehet, hogy én tudom rosszul...
 • Csatti
  #52
  Na nézzük:
  Mi az, hogy "Grammatomsúlynyi"? Mármint arra gondolsz, hogy egy gramm anyagban van ennyi atom? Ez legfeljebb a sima hidrogénre igaz, de az izotópjaira persze már nem. A legtöbb atom sokkal nehezebb mint a hidrogén és biza a vízben is a zoxigén nyomja a többet. :)
  A súlyt newtonban mérjük és nem kg-ban (az a tömeg mértékegysége). :)
  Az ezer stimmel ha találsz egy kilogramm tömegű embert. :)
 • Tetsuo
  #51
  #38 Csatti mondja a frankót!
  #50 Miért kéne megállítani? Egy pillanatfelvétel nem jó? Hogy azt nem lehet megcsinálni?
  Még 1 összetett molekulát sem lehet 'teleportálni', de holnap..
 • CSOCSO
  #45
  akarom mondani billio=milliard
 • CSOCSO
  #44
  billio+milliard...
  amcsiknal nincsem milliardon.. csak million meg billion..addig nalunk millio es milliard
 • kukacos
  #42
  6 billió az inkább reális, csak az agy százmilliárd idegsejtet tartalmaz.
 • Cat #41
  sztm 6 milliárd kevés... de ez lényegtelen is, ugyis egerek fogják előszőr megtapasztalni a dolgot
 • [NST]Cifu
  #39
  az emberi test 6 billio _sejtbol_ all, ennel lenyegesen tobb atombol

  Mármint 6 milliárdot akartál írni, ugye?
 • Csatti
  #38
  :) Tudom, hogy semmiben sem különböznek egymástól az atomok (legalábbis a neutronszámtól, elektronszámtól és protonszámtól eltekintve), de ahhoz hogy átállíthasd a kvantumállapotokat ahhoz az is kell, hogy legyen ott egy megfelelő atom, ahol te ezt az átállított atomot akarod. Én erre utaltam a hozzászólásomban. És pontosan ez az amit a legtöbben itt nem értenek meg, hogy itt nem anyagot hoznak létre, így nem is lehet vele mondjuk kaját replikálni.
 • kukacos
  #34
  Legolas ez nehezebb kérdés épp amiatt amit írtam... ha nincs "eredeti" atom meg "új" atom, akkor mi különböztetni meg a két példányt egymástól? Sokan azt mondják, hogy ha az ember csak az anyag által meghatározott, akkor ugyanannak KELL lennie. De ez egy nagyon mély kérdés, rengeteg mindent lehet elképzelni, a kísérlet fog majd dönteni egyszer (ha lesz) - lehet, hogy valami egyszerűbb formában.
 • kukacos
  #32
  Csatti és te megértetted, amit írtam? Nincs értelme annak, hogy "egyik atom" meg "másik atom" ami "itt van" meg "ott van". Úgy is mondhatnánk, egyetlen atom van az egész világon, ami egy mindenhol jelenlevő sűrűségfüggvénnyel írható le, csak ennek a függvények van néhány helyfüggő paramétere. Teleportációval lehet transzformálni ezt a függvényt úgy, hogy azok a paraméterek amelyek x helyen jellemezték eddig a függvényt, most y helyen fogják. Tökéletesen sokszorozni valóban nem lehet ezzel az eljárással, de ennek a fizikai törvények szégyellősége az oka, ami miatt a másolás során az eredeti kvantumállapot megsemmisül. A sült húst egyébként biztos hogy nem a kvantumállapota teszi sült hússá. Sokak szerint az embert sem az teszi emberré, tehát lehet, hogy ennek a kísérletnek igazából semmi köze a Star Trek teleportációjához. De attól is messze vagyunk, hogy egy anyagdarabot - kvantumállapotok reprodukciója nélkül - atomról atomra átnézzünk és legalább a kémiai kötések szintjén reprodukáljunk máshol. Miért is tennénk? Egyszerűbb megfőzni egy másik disznót vagy szülni egy másik embert. Az eredmény ugyanaz...
 • Csatti
  #31
  Van aki odafigyelt arra amit olvasott? Itt egyszerűen csak a kvantumállapotot másolták át az egyik atomról a másikra. Nem jöttek létre új atomok, semmi sem mászott el a helyéről. Tehát ezzel nem lehet sült húst sokszorozni, legfeljebb a sült hús egyik atomjának kvantumállapotát lehet egy másik sült hús egyik atomjának a kvantumállapotára átállítani. :)
 • kukacos
  #29
  A fizika mai állása szerint minden elemi részecske tökéletesen egyforma, tehát ha lemásolod egy részecske kvantumállapotát, akkor az ugyanaz, mintha az eredeti részecskét juttattad volna el egy új helyre. Ezért hívják ezt teleportációnak. Sokak számára külön szerencse, hogy az eredeti részecske kvantumállapota közben megsemmisül, mert így maradt lehetőség spekulálni azon, hogy az emberi tudat valamilyen módon a kvantumállapotok függvénye, kikerülve az észvesztő gondolatkísérletek, sokak szerint paradoxonok egy komoly sorozatát. Én nem gondolom, hogy egy ember tökéletes lemásolása mindenképp paradoxonokat hoz be, de mindenesetre sok kérdést eldöntene az biztos.
 • Punkerwork
  #28
  Energiát!
 • Csatti
  #24
  Ha te cégnél dolgozol és a cég megbízásából fejlesztesz, akkor nincsen szellemi tulajdonod, az a cég szellemi tulajdona, így nem a tieddel rendelkezik, hanem a sajátjával.
 • Csatti
  #23
  Maga az átvitel semmisíti meg az A atom kvantum állapotát nem ők semmisítik meg.
  A lélekről a tudomány jelenleg semmit sem tud, a vallást meg hagyjuk, nem lehet egzaktan tekinteni, így hát a tudomány szempontjából nem lehet vele mit kezdeni.
 • Csatti
  #22
  Ennek az egésznek jelenleg semmi köze sincs az anyag teleportálásához, azt nem is így kell majd megvalósítani, ha így működne akkor kellene Béla bácsi tökéletes atommásolata egyik pontban majd átküldenénk Béla bácsi kvantumállapotát, mire Béla kikapcsolna A pontban és bekapcsolna B pontban. :)
  Ennek az egésznek egy teljesen más területen van jelentősége és ez ahogy a cikkből is kiderült a kvantumszámítógépek területe, amelyek sokkal gyorsabbak lesznek majd mint a mai szuperszámítógépek (olyan milliószor gyorsabbak).
 • Renegade
  #20
  akkor ez most csak reprodukció? egy olyan "áttörés" amit a hétköznapi életben nem fognak alkalmazni, csak kvantum számgépek belsejében, ha jól vettem ki, a-ból küldjük b-be, majd hogy ne legyen a-ba, ott megsemmisítik, ez meg sosem fog a hétköznapjainkba működni szvsz.
  Béla, magát most átteleportáljuk seattlebe, itt viszont megetetjük a kutyákkal mert ugye megérti, nem lehet egyszerre két helyen. :-)
  na meg egy egyszerű kérdés, amit elég sok hívő megkérdezne: és e lelket lehet teleportálni?
  jó, tudom ezek csak dobálózások meg fantazmagórák, de elég megtévesztő a cikk, mert mire ebből bármi kézzelfogható lesz, az még jó pár évtized.
 • rolika
  #19
  "...a kvantum információ mozgatása a qubitok mozgatásával történik..."

  qubitek, esetleg? :-)
 • Runo
  #17
  "nem az anyag mozog egyik helyről a másikra, hanem az egyik helyen ugyanaz történik mint a másikon"

  Akkor ez hülyeség, nem akarok 2 helyen létezni :)
  Yó, tudom nem hülyeség, csináljunk 1 gyémántból milliót...........
 • Tetsuo
  #12
  Nem akarok mindig vészmadár lenni, de hogy lehecc ilyen naív? Az amcsi hadseregre nem gondolsz?
 • Shaman
  #11
  Hát ez az egyik olyan dolog,amit ha előrébb haladnak nagyon gyorsan be fognak szüntetni. Az olajmaffia egy dolog,de ott van az összes közlekedési/szállítmányozási,stb. vállalat. Ezek tuti nem örülnének,ha a teleportáció sikeres lenne....
  Szal a tudósoknak reszeltek:-)
 • Borg
  #10
  Hát igen, ez a 75%-os fidelity elég érdekes kérdés.

  Leginkább olyan ez a téma, mint amikor kisgyerek kapcsolgatja a villanyt. Csak annyit fog fel belőle, hogy katt-fény, katt-sötétség, de nem tudja, mi miért úgy történik, ahogy. Aztán majd sok év múlva, villamosmérnök fejlesztő lesz a gyerkőcből, és saját fejlesztésű terméket dob piacra, amelyet tömeggyártanak. Ehhez persze kurvasok idő eltelt, és közben a szellemi tulajdona felett már egy cég rendelkezik...
 • Cat #8
  De itt van ugyanez az indexen is
 • Cat #7
  1993-ban ismerték fel elméletileg, hogy lehetséges kvantummechanikai alapon teleportálni. Ehhez a kvantummechanika egy meglehetősen különös jelenségét használták fel, az ún. összecsatolódott állapotokat (entanglement). Képzeljünk el két olyan dobókockát, amelyeket bárhogyan hajítunk is el, mindig egyformán esnek lapjaikra. Ha az egyikkel 6-ost dobtunk, akkor a másikkal is 6-os jön ki, ha újabb dobásra az egyikkel 1-t dobtunk, akkor a másikon is 1 lesz az eredmény. Pontosan így viselkednek az összecsatolódott kvantumrészecskék. Az első kockadobás eredménye mindig véletlen, de a második valahogyan hibátlanul követni tudja. A kvantumfizikai kísérletekben a dobókocka szerepét atomok, ionok vagy fotonok játsszák, a kocka számlapjai helyett pedig valamilyen tulajdonságot, például a polarizációt vizsgálják.

  Vegyünk például két tetszőlegesen polarizált fotont. (A fény elektromágneses hullám, a polarizáció a rezgés síkja.) Ha megmérjük az egyik foton polarizációját és azt vízszintesnek találjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy foton máshová került összecsatolódott párja megmérve szintén vízszintes polarizációt mutat. Az egészben az a legmeglepőbb, hogy ez akkor is igaz, ha a két mérés nagyon nagy távolságra van egymástól. A jelenség hátteréről korábbi cikkünkben olvashat részletesebben.

  Az University of Innsbruck (Ausztria) és a National Institute of Standards and Technology (USA) kutatói kísérleteikben egy összecsatolódott ionpárt (töltéssel rendelkező atomokat) és egy önálló iont használtak, s az önálló ion eredeti kvantumállapotát vitték át a pár egyik tagjára, miközben az önálló ion az eredeti pár egyik tagjával csatolódott össze. Ha úgy tetszik, az eredeti ion ezáltal máshová került anélkül, hogy ő maga mozgott volna.
 • tigeroo
  #1
  hát ez LOL