137
Milyen egérpadot vegyek?
  • DarkSector
    nem de külön van ezért eltávolítható ha igény van rá, illetve kapgató kb 1000-1200ft-al olcsóbban támasz nélkül (eXactRest)
  • armageddon666
    100-t...
    apám is elhibázta.

jah látom kijavítottad magad XD
    ---

akkor fekete textil jó lesz biztosan? mert fekete "szivacs" (nem szivacs, inkább olyan mint amire a textil rávan ragasztva) nem jó egyáltalán... nem csak mert tapad.

akkor veszek csak feketét ^^ meggyőztetek :D
  • reaper4
    ja nem csak 100at :P
  • czky
    Én G5-öt használok fekete textilpadon. Tökéletesen megfelel a célnak.
  • reaper4
    meg azért 1 márkásabb egérpad az 10k körül van. abból 1000 textilt veszel :D
  • reaper4
    elég csak feketét venned...
  • armageddon666
    hmmm aszondod fekete? ^^ akkor veszek 2 szürkét és 2 feketét :D az csak 400. Ha nem jó a fekete akkoris van még 2 szürke ami 99% hogy jó (annyira mint az előző) ha meg mégsem akkoris csak 400at dobtam ki és akkor vehetek hi-tech padot ^^
  • czky
    És ez pontosan így van!
  • reaper4
    fekete textil egérpad rulez!.pontos(lézer), kibír pár hónapot ,de csak 100ft. ja és nem kopik a teflon ugye... ugyan nem high tech, de nekem elég ha az egerem az :P
  • ffxi
    És ezzekkel a super padokkal mennyivel nőhet a skill hatékonyságom? :)
  • armageddon666
    igen, azt észrevettem :S csak a vastagsága... bár talán ez alá is lehet tenni valamit... akkor majd ahogy kijövök pénzből...
  • FlyHigh
    Kár, ár értékben nagyon jó a sima QCK.
  • armageddon666
    osztálytársam is ezt javasolta (neki ilyen van)
    viszont felmerült az hogy a gumitalpak azért vannak rajta hogy (a csúszásgátláson kívül) kíméljék a felületeket... ez nálam problémás lenne mert ilyen hülye számítógép asztal van, aminek a billtartó részéből oldalra egy keskeny szutykot lehet hihúzni... NAGYON keskenyt, szal a gumitalpak lelógnának róla nagyon. Az így gáz? vagy nem. ha gáz akkor rápakolok pár könyvet és kiszintezem hogy ráférjen az egérpad ^^

megfontolandó ez az exactmat... egyelőre mindenképp veszek egy szürketextilt amíg nincs jobb xD

--

Steelpad QCKnak utánanéztem. Van a heavy ami túl nagy, és van a sima, ami viszont csak 2 mm vastag, tehát gondolom eléggé hajlékony. ami a fentebb írt keskeny egérpadnak köszönhetően nem lenne valami jó :SSS
  • FlyHigh
    Nagyobb mozdulatoknál alkarbol nem zavar a támasz?
  • DarkSector
    én ezt most vettem.
    Bár drága, de ez tutira nem hajlik el, mert fém, ráadásul ha megfordítod, akkor a lap másik oldala is ugyanolyan, vagyik 2 egérpad 1-ben!!!!!!!!!!!!!!
    És faxa játék alatt
    itt biztos nem fog leragadni az egered

És mivel van könyöktámasz, meg faxa kidolgozott felület, ezért az egér mozgatása szinte semmi energiádba nem kerül.
    Ez több óra játéknál nagyon fontos...ráadásul multiba.

http://www.amazon.com/Razer-RZ81-030101B2M1-Exactmat-Exactrest/dp/B000E0TJL2

• FlyHigh
    Veszel egy Steelseries QCK padot kb 2 rugóért és akkor már moshatod is. Szinte elnyűhetetlen, minden egérhez jó, jó tapintású szövet pad, nem csúszkál el az asztalon sem.
  • armageddon666
    ugyanilyen egérhez? vagy lézereshez? meg milyen ez a zselés egérpad? mármint a felülete, azt látom hogy van iylen nagy bumszli rajta csuklótámasznak ami szerintem zavaró tényező lehet :S és mérete?
  • Solten
    Ilyet használok feketében (Ednet).
  • armageddon666
    Sziasztok!

Van egy gyönyörű lángmintás A4Tech X750-BF3-as egerem, és egy 100Ft-s szürke textil egérpadom... illetve az utóbbira inkább mondjuk úgy hogy volt mert már elég ramaty állapotban van <_< (legzavaróbb rajta hogy a textil része jön le, a kosz annyira nem gáz. Mosni nem mosható mert akkor teljesen lejön ugye a textil)

Mondom sebaj, textil-textil, alárakok egy kéket ^^ (optikai egérhez anno azt használtam és nagyon jó volt) Na itt jött az első pofon... kezelhetetlen :\ össze-vissza ugrál a kurzor. Oké mondom akkor leveszem és a számgépasztalon levő ilyen fura szivacs-szerű egérpad részen próbáltam ki. Picit nehezebben csúszott rajta az egér, de mondom sebaj. Windowsban tökéletes volt ^^ Azonban játékban az első nem is nagy, nem is gyors rántásnál... nem is rántásnál hanem kisebb húzásnál nem mozdult meg... Na király :\ Akkor jött a kreativitás! Fogjuk az eddigi egérpadot, és a hátuljára ragasszunk egy kék kartondarabot ^^ Ezen már csúszik az egér rendesen (jobban mint textilen), viszont a felülete a ragasztás miatt nem a legsimább... Nem is ez a gond hanem az egész olyan fura lett :\ és sokkal jobban meg kell emelnem az egeret hogy ne érzékelje... Szal ez a megoldás is kiesett...

Ezért jöttem ide miután átböngésztem a netet :D Milyen egérpadot vegyek?
    1.) 100Ft-s szürke textilegérpadból vagy 3-t...
    2.) Steelpad QCK , bár nem tudom hogy ez milyen lenne ehhez az egérhez.
    3.) Steelpad 5L , erre azt mondják nagyon jó minőségű és lézeres egerekhez tökéletes. Viszont 10000Ft környékén van az ára :\
    4.) valamilyen Razer egérpad. De melyik?

1200-1600dpi-n 1-s egérérzékenységgel játszom Counter-Strike: Source-t. (Meg mást is persze, de singleben nem vettem észre különbséget teljesítményemben egérpadtól függően ^^)
  • FlyHigh
    Lemezjátszós teszt szerint hamarabb kiakadnak mint az optikai egerek, valamiért a profi szériába sem tudott igazábol betörni. Akik ebböl élnek azok csak tudják mi a jobb.
  • davidka003
    Miért kéne kerülni? Lézeres jobb, mint az optikai. Nekem is már lézeres van 2 éve és semmi probléma vele.
  • FlyHigh
    Egérböl kerüld a lézereseket. 4-5 ezer körül jó választás a Microsoft Intellimouse Optical 1.1.
  • FlyHigh
    Razer kifejezetten a HC gamingre koncentrál. Jó cuccokat csinálnak, csak rohadt drága mindenük. Az egérpadod elvileg minden egérhez jó.
  • DarkSector
    Igen az jó, de én tapasztalatból tudom, hogy bármilyen jó neted, vagy géped van, akkor a hardcore szinten már egy lapon, vagy bármilyen fa illetve műanyag asztallapon, vagy bármin akkora rángatásokat képes előhozni az egér, amit max laggolásnál láthat az ember.
    Ez 100-200fps-nél és monnyuk cod4-fear-crysis...kb amik iszonyat tempóssak még jobban látszik.
    Bármilyen újságpapírt rakhatsz, az egér alá, ha komolyan multizni akar valaki, akkor ha nemis a legdrágább, de egy közepessen drága speciálissan kialakított felületre van szükség.

Nemegyszer olyanis volt, hogy egyszerűen az asztalon hogy jobban, hogy cseppet raagadva csúszott az egér.
    Ez furán esetleg hülyén hangzik egy átlag embernek, de ha te magad tapasztalod gyakorlatban, akkor ez iszonyat durván hangzik.

KB mint a monitorok válaszideje (jó monnyuk talán ez kevésbé azért), vagy az fps. Nem mindegy, monnuk hogy 60-70-el nyomod, vagy 160-170-el.

PERSZE AZT SZÖGEZZÜK LE, HOGY EZ CSAK A TECHNIKAI RÉSZÉT TESZI MAGAS SZINTRE, EHHEZ MÁR CSAK AZ EGYÉNI TUDÁS, VAGY ÜGYESSÉG HIÁNYZIK.
  • DarkSector
    Hy
    Használ valaki közületek Razer cuccosokat???
    Nemrég szereztem be egy "Razer eXactMat and eXactRest" cuccost.
    Én eddig nem tudtam erről, hogy fém egérpad létezik (meg üveg!!! a szivacs és műanyag mellett).
    Még játékban nem volt időm tesztelni, de gondolom ez nem véletlen ilyen drága, még ha a márkát is meg kell venni....ami ugye egyértelmű.

Minőségre I.osztályúnak tűnik, csak kiváncsi lennék, hátha valaki már régebb óta használ ilyet.
    Eddig annyit tudok, hogy a kedves Razor (gondolom valami keleti márkanév) allatt valami speciális játékra fejlesztett cuccokat forgalmaznak, mert az egerek is 10felett kezdődnek, és gondolom nem szövegszerkesztésre vannak.
    Vélemény?

És ha később....nagyon később vennék hozzá egeret, akkor bizonyos keretek közt melyik egeret javasolnátok az egérpadhoz?

Előre THX
  • shrike7973
    Hardcore gamingbe minden számit...de aki nem gondolkozik olyanba max kényelmet adhat.
  • madass
    minek egérpad?? :D én csak egy sikma fehér géppapirt használok erre a célra
  • atomkrumpli
    ha valami nem érdekel sőt egyenesen zavar ahogy írtad is, akkor minek írsz be egy topikba ember ? (költői kérdés nem kell rá válaszolnod)
  • MaSzKa
    nekem tök mindegy

szilikon talpas volt a Samsung

amugy 2cm-er vastag az asztalom lapja :D

és nem látszik meg rajta mert igazi fából van
  • atomkrumpli
    itt találtam
  • desigo
    összekarcolja az asztalt az egér
    és a tappancsai is jobban kopnak...
  • MaSzKa
    minek egyáltalán egérpad
    speciel engem zavar
  • Solten
    Jobb alsó a best
  • Netgear
    húú, ebböl én is vennék vagy 100-at.......aztán árulnám a kollégák közöt...vinnék mint a cukrot
    Amugy hol lehet ilyet kapni? ( BP, ebay? )
  • atomkrumpli
    asszony mit szolna hozzá
  • shrike7973
  • atomkrumpli
    ilyet lehet valahol kapni (Bp) ?

• PeeVee
    Nekem ilyen glasspadom van, 3-4000ft, ha még gyárt vki:) olyan mint icemat, maratott üveg..csak noname:)

Na és nekem is van egy kis gondom... milyen SKATEZt vegyek MS1.1A hoz, ugy hogy icemat koppintásom van? icemat skatezt nem találok sehol, elfogyott... hyperglideot viszont igen... ez jó hozzá? plz véleménY!:)
  • David8
    Sziasztok! Szerintetek egy komolyabb egérnek szüksége van egérpadra?
    egy MX518-at vagy egy G5öt szeretnék venni.
    Ezekhez ajánlott egy egérpad, vagy nem lesz baja az asztallapon sem?
    Ha igen milyet? (lehetőleg nem 10 ezer forintosat)
    Mi a véleményetek erről? NOVA Winner
    Köszi a tanácsokat
  • obe
    egyetértek....sztem a győztes modell midenképpen a Steelpad 5 l, prohardveren van róla egy cikk, nemcsak meseszép, és nagy, nem kopik mint a Steelpad 4d, szinte siklik rajt az egér, játékosoknak egyáltalán nem mindegy min tolják a rágcsálót

pl a fent említett 4d elkoptatta a logitech mx 510-esem talpait, tehát kurvára nem mindegy milyen az alátét