35
  • Mice
    #35
    engem az elv zavar nem az, hogy konkrétan a sasser

    mert erre ok, hogy volt patch, de amelyikre nincs? amelyikre még a vírkereső cégek meg őfelsége symantec is csak egy héttel rá ad valami cuccost?

    értsétek meg senki sem érdemli meg!

    azzal, hogy azt mondod, hogy valaki megérdemli, majdnem olyat mondassz mint ha biológiai fegyver előtt már meglett volna az ellenszér

    ettől még tény az elkövetés, és semmit nem von le az értékéből

    ott van pl. a fegyverviselési jog is. a szakmai használaton kívül amikor gézu bácsi is viselhet fegyvert. miért nekem kell golyóálló ruhában kimenni és miért nem nekik szigorúbbá tenni a fegyverszerzési procedúrát

    szerintem a vírúsírkálás is csak azért megy ezerrel mert bár itt is ugyan lesz egy pár per, de alapjába véve ettől még egyik sem tántorodik el a "szakmától"....
  • Improve
    #34
    Már írtam valahol, de aki egy ilyen vírust elkap az tényleg megérdemli:

    1. Már volt patch mikor a vírus elindult
    2. Egy tűzfalprogram simán megfogta volna (mert nem emailen terjed ugye)
    3. A Microsoft szerint még az Xp beépített tűzfala is megfogta volna, ha be van kapcsolva
    (4. Eltávolítani sem lehet olyan sok idő szerintem, de ezt csak gondolom)

    Szóval ezekután, ha valaki ilyenért perel azt max körberöhögni lehetne a hülyeségéért, és elhajtani melegebb éghajlatra.
  • Piscator
    #33
    Két gondolat bánt engem;
    1. A kis hülye, minek engedett útra sasser. Most már ugyan bánhatja, ezzel nem hatja meg a károsultakat.
    2. Virust írt, kétségtelen, de mennyire használt ki milyen biztonsági hibákat?
    Szegény, íme a kép, hogy lehet valakit alaposan összetörni.

    Lehet választani, gondolkozni.
  • Vernoon
    #32
    Ez a dolog nem errol szol (nem latszik messzirol?). Ez a penzrol szol. Termeszetesen van rendszergazdaja a cegnek, de van olyan helyzet, amikor "sajnos" nem tud mit csinalni a szakerto sem, mert igy egy millios nagysagrendu perbe kezdhet, ami, ha bejon-bejon, ha nem-nem. Ezek mellekes penzek. Sot, ha meg biztositva is volt, akkor meg a biztositot is belevonjak a dologba. Ezt mar nem kell magyarazni.
    Ezert van az, mikor egy tapasztalt taxis, a kocsija hatulja enyhen serult, amugy sincs fuvarja, hirtelen bevag egy kamion ele, ami beleszalad. Inen indulnak a perek (jaj de megijedtem, pchyhes karosodas miatt nem tud aludni, sot fel kocsiba ulni, erre a kezelesi koltseg es a kezeles alatt a kiesett bevetelek stb. a karokon kivul )
  • Mice
    #31
    vazz most vixeltem le a plafont, el ne szállj már mert kezdhetem előről :))
  • Devla
    #30
    Amig mashogy nem rendelkezem, szolithatsz atyauristennek.
  • Mice
    #29
    ki vagy te, hogy eldöntsd megérdemli e valaki???
  • Mice
    #28
    és a presztizs (dunsztom sincs hogy írják), de az sem épp a legkellemesebb ha az embert határidőt be nem tartónak hiszik
  • Mice
    #27
    :) na igen, a legelső gondolatom nekem is ez volt
  • Devla
    #26
    "lamersagbol elkovetett veszelyeztetes"
    Aaaa, ez nagyon jol hangzik, el kell intezni hogy belekeruljon a BTK-ba!
  • Devla
    #24
    Ha egy 100 fos cegnek nincs egy normalis rendszergazdaja aki tuzfalat meg virusirtokat telepit, akkor megerdemlik. Az osszes ilyen levelben terjedo wormot ki lehetne szurni ha egy kozponti server mindent ellenorizne, amit a vallalat rendszerere kuldenek.
  • Vernoon
    #23
    Ez nem ragolom, ez teny.
    Ja es elfelejtettem a hozzaszolasbana :)-t
    (a virusiRTOk eloszor reprodukaljak a hibajelenseget, kvazi virusiROk)
  • [HUN]PAStheLoD
    #22
    mint a kiadók .. kezdetben volt rájuk szükség ... már nincs .. így lehetnek ezek a cégek is .. persze ha profilt váltanak (sok a veszély a neten) akkor meg jóljártak mert megalapozták a hírnevüket van tapasztalatuk , de ha képtelenek váltani akkor tényleg lehúzzák a rolót
  • [HUN]PAStheLoD
    #21
    ha elkapod te se vagy "okosabb" mint a multis szőke 90-es .. nem nem az iq-ja 90 ;]

    egyszerűen nem kell megnyitni a mellékelteket .. és windózápdételni kell . .meg használni mondjuk az outpostot
  • mrzool
    #20
    "Igen, a Symantecnél vannak hivatásos vírusírók."

    Ezt bizonyítani is tudod? Ez így igen súlyos rágalom, és különleges állítások különleges bizonyítékokat követelnek!
  • Vernoon
    #19
    Igen, a Symantecnél vannak hivatásos vírusírók. KB 60%-90%-uk. De ha belegondolsz, nem egy zsenialis megoldas? Megirsz egy virust (fejlesztesi osztaly:) ), majd kiadod penzert az ellenszert, mint a legmegbecsultebb, koztiszteletben allo, a vilagot, de a szamitastechnikai tarsadalmat megmento vallalat.
    Egyebkent a fejlesztes ugy tortenik, mint egy katonai biologiai laborban. Csak ugy dolgoznak, hogy virus-ellenszer egyutt, ismeri a felepiteset es az egesz helyzetet.
  • Vernoon
    #18
    Na akkor szamoljunk egy kicsit: egy 100 fos ceg (nem nagy!) 1-2 oras kiesese. 100-200 ora szorozva a oradijjal, plussz a kieses, nem teljesules (ez ido allati megrendelesek elbukasa, a hatarido nemtartasa miatt keletkezo kodber, mert ott ilyen is van! stb,stb). Ezert az osszegert megy el a targyalasra 1, max 2 fo a jogi osztalyrol 3-4 targyalasra ami osszesen 10-20 orajaba kerul.
  • Devla
    #17
    Ok, valaki egy oran at nem tudott dolgozni, mert virusos volt a gepe. Ezek utan beperli az illetot, elmegy 3-4 targyalasra ami osszesen 10-20 orajaba kerul?
  • Csacsis
    #16
    Hi!
    Szerintem megérdemli.
    Amikor kapok egy vírust, és nem tudok gépezni (az adatvesztésről ne is beszéljek), akkor a vírus írójának valami nagyon durvát kívánok. Ha elkapják és bebörtönzik, nemérdekel. A vírus írásával nem csak a nagymenő multikat szivatja, hanem az egész világot. És ez merő rosszindulat, még ha Poénnak is szánja.
  • awender
    #15
    A dolog pikantériájához hozzátartozik az is, hogy Németországban rendkívül könnyű pereskedni. Ráadásul egy ilyen típusú kártérítési pert nem csak hivatalok, hanem magánszemélyek is indíthatnak.

    Egy ilyen magánperhez Németországban nem kell más, csupán egy számla, hogy az adott időszakban fizettél egy cégnek azért, hogy a vírust a gépedről leirtsa. A perrel nem csak a kiadásaidat perelheted vissza, hanem a kiesett munkaidőt is.

    A kiesett munkaidő a németeknél nagyon magasan értékelt. Mivel a munkaidő drága, ezért minden egyes percért fizetni kell. Ha vki pont a vírus miatt nem tudott dolgozni, az bizony kemény pénzeket kérhet érte.
  • Tetsuo
    #14
    Cat bizonyára elfeledkezett Kevinről (K. Mitnick).
    Ha kétkedve fogadjuk azt a mítoszt ami körülötte van (én legalábbis), akkor is: rablóból pandúr lett.
  • Tetsuo
    #13
    Tényleg gyenge volt.. ugyanis télleg sok amatőr hacker van, de ha nem lenne akkor a vírusírtócégek 101% h készítenének vírusokat.
  • mrzool
    #12
    Épp elég 'vírust' ír a sok kis hülye script-kiddie, semmi szükség nincs arra, hogy az antivírus cégek írjanak vírusokat... Túl nagy tét forog kockán, aki ezt megtenné, és akár csak a gyanú árnyéka vetülne rá, lehúzhatná a rolót. Gyenge analógia, de most fáradt vagyok: a börtönőrök sem bujtanak fel embereket gyilkolásra, hogy aztán legyen kit őrizniük.:)
  • Devla
    #11
    En meg azt is el tudom kepzelni, hogy generalnak egy kis forgalmat maguknak nehogy ugy erezzek az emberek hogy mar nincs szukseg virusirtokra.
  • mrzool
    #10
    Miért a Symantecnél vannak hivatásos vírusírók? Nem egészen értem a postod...
  • [HUN]PAStheLoD
    #9
    és akkor a symantec is biztos 1 "tiszta" cég :D
  • Anubys
    #8
    "Szeretnék egy számítógépes vállalatnál elhelyezkedni. Legszívesebben egy biztonsági szoftvereket fejlesztő cégnél helyezkednék el."

    "Nagyon bánom, hogy megkettyintettem az a kislányt, és nagyon szeretnék egy óvodában munkát kapni" ...hülye...
  • k0zi
    #7
    Csodás, hadd gratuláljak neki innen. Ezután, ha gyilkolok majd bocsánatot kérek, akkor még azt is elvárhatom, hogy a hadsereg esetleg állást ajánl a felderítőknél?
    Megírta a vírust ügyes volt.
    Megfertőzött több millió gépet ügyes volt.
    Elkapták, mert béna volt.
    Meg fogja kapni a büntetését, mert a jogrendszer már csak ilyen :)
  • mrzool
    #6
    Már miért kapna automatikusan egy állást? Hülye kis script kiddie, összeollózott néhány kódrészletet, és megszületett a Sasser - komoly teljesítmény...

    Cat pedig jól mondja, biztonságtechnikai cégek _elvből_ nem foglalkoztatnak pl. víruskészítőket.
  • Cat #5
    az ilyen kis féregprogramok irói programozási szempontból irtó bénák, szinte minden antivirus cég kiemeli az elemzésekkor, hogy a mai virusok többségét láthatóan kezdők készitik, és olyan dolgokat rontanak el bennük, amiket kijavítva sokkal fertözőképesebbek lehetnének

    másrészt egy biztonságtechnikai cég nem fog egy bünözőt foglalkoztatni
  • Devla
    #4
    Ha az enyhitene az esetleges tobbeves buntetesem es parszazezres karteriteseket, akkor alsogatyaban es cilinderrel a fejemen szavalnam el az amerikai himnuszt a nepstadionban.
    Nagyon hiteles az illeto megbanasa.
  • kev
    #3
    Meg. Miután letöltötte / kifizette a büntetését..
  • Lacc
    #1
    Mindjárt elsírom magam.