174
Nyomtatós kérdés
  • teteleket
    Sziasztok! Végülis ez is nyomtatós kérdés, és ezért nem nyitok új topikot.
    Hogy tudok egy nyomtatót jelszóval védeni? Win Xp.
    Úgy szeretném, hogy mikor elindítom a nyomtatást akkor kérjen jelszót. Nem hálózat, semmi ilyen, egy gépre van rákötve és arról kérjen jelszót, vagy akár minden gépről!
  • ibrik
    Na csak azért írok, mert végül mégis a Canon PIXMA iP4200-es mellett döntöttem.
    Tettem ezt azért, mert mostmár lehet hozzá kapni utángyártott patront is (pl. LINK) és ráadásul sikerült ÁFA nélkül hozzájutnom (mondjuk évek óta ismernek abban a boltban).
  • Hixer
    Üdvözlet!

Az vlna a helyzet, hogy van itten egy HP OfficeJet R45 nyomtató. Meg van egy Brother HL-5040-es is. Úgy van megcsinálva a renccer, hogy a Brotheraz egy külön soros-kábel rendszeren bele van dugva ebbe a gépbe is, meg egy másikba is mindkettől az LPT-csatlakozót foglalja le. Ezért ide nem tom bedugni a HP nyomtatót, deviszont a routeren van egy LPT csatlakozó ami király, rádugom, meg minden van hozzá install manual, installálom, a Router IP-je egy új nyomtatóport lett, azon kersztül megvan a nyomtató, portot kellett még állítgatni, hogy ne Raw legyen hanem LPR és akkor megy a nyomtatás.. Ez eddig rendben van, de! az officeJet r45-ös tud scannelni is. Namost itt a probléma, hogy a nyomtatónak is már így külön kellett beállítani, akkor hogyan rakom be scannernek, mer gondolom az adat, az adat, szal mennie kéne!
  • HAYES
    Helló!

Hol tudom azt megnézni, hogy a nyomtatóval milyen dokumentumok lettek már kinyomtatva? A windows elmenti ezt magától, vagy van hozzá valami progi?
  • DAPE
    Hi Mindenki!

Az utolsó lehetőség! Canon ip1500 raktárról korlátozott darabszámban kapható! 17000 Ft bruttó! Számla ,posta megoldható! (500 Ft hozzá a patron)
  • Vlala #49
    Ezzel még tartozom: nem illesztőhiba volt, és nem is beszáradás. Gallyra ment a fej, úgy, ahogy van...
  • Vlala #48
    Alkohol-fültisztító pálca megvolt, a vizes is. Szerintem kapa a fejnek...
  • izb
    Mosd ki a fejet langyos víz alatt és utána hajszárítóval szárítsd meg.
    Bevált módszer.
  • Vlala #46
    Nagyszerű. Moast már színeset nyomtat, feketét nem... (fejtisztítással kezdtem, ez valami durvább hiba lesz. És NEM fogyott ki a patron :) )
  • Vlala #45
    Köszi, akkor nálam volt valami gebasz.
  • ibrik
    Ugyanúgy az ilyen Wi-Fi nyomtatókhoz is van driver - illetve egy interface, aminek a segítségével kezelni tudod őket.
  • CSOCSO
    nyomtatos kerdes... ha vennek wireless usb2 es nyomtato hubot.. amire ramenne a scanner es a nyomtato is.. akkor a drivert a nyomtatohoz nem kell tobbet feltennem vagy hogy mukodik ez?? hogyan tudom majd beallitani milyen minosegut nyomtasson stb? hogy mukodik ez?
  • izb
    ez ott van.
    vagyis itt
  • Vlala #41
    Kösz a bizalmat.
    Én sem ma látok először gépet... miért, Nálad van találat?
  • izb
    talán be kéne állítani az oprendszert meg a nyelvet az oldalon...
  • Vlala #39
    Eddig engem is elvitt a google, de nekem egy fia találatot sem ad ki Windowsra...
  • ibrik
    i455 szoftverek
  • Vlala #37
    Üdv, lassan begolyózok: adott egy Canon i455-ös, Win 98 alá telepítve, illesztőprogramot a netről szedtem.
    A saját karbantartási ábráit ki tudja nyomtatni, mást nem. Azt hittem, be van száradva (novemberben használták utoljára), de akkor a nozzle checket és a print head alignmentet hogy nyomtatja? Ez inkább illesztőhibának tűnik... Valaki segítsen pls!
  • ibrik
    Nem tudom, mit értesz "tuner" alatt, de ha csak a "toner" elírása lenne, akkor megjegyezném, hogy a lézernyomtatóknak van tonere, ennek az MP150-esnek - mint minden más tintasugaras nyomtatónak - tintapatronja van.

Ha a nyomtatóhoz nem kaptál volna használati utasítást (pereld be őket), vagy külföldön vetted volna, akkor:
    mp150_Users-Guide_HUN.zip - MP170/MP150 magyar nyelvű útmutató.

A ZIP-ben egy CHM fájlt találsz, ami olyan, mint egy súgófájl. Duplakattintasz rajta és lentebb a "Szokásos karbantartás" - "A FINE patron cseréje" résznél választ találsz a kérdésedre képekkel illusztrálva.
  • kristiaan
    i865
  • gomoo
    help please most vetem 1 pixma mp150 (canon) nyomtatot de nem tom elhelyezni a a tunereket,please!!HElp
  • ibrik
    Na sosem voltam még eddig MediaMarkt-ban, de asszem ezután is el fogom kerülni.
    Úgy látszik, ha csak nincs valami akció, akkor ők szívatják a legjobban az embereket...
    A Canon iP 4200-as kábé 4 ezerrel kerül többe ott, mintha itt nálunk megvenném.
    De amúgy megjegyzem, néhány hónapja az Auchan-ban vettünk a párommal egy gyümölcscentrifugával is ellátott robotgépet. Most kíváncsiságból megnéztem a MediaMarkt-ban és ott 12000 Ft-al drágább.
    Magamban meg is változtattam a szlogenjüket:
    Hülye leszek még egyszer odamenni...
  • izb
    mid van most?
  • kristiaan
    jelenleg is 1 canon gepem van es nm csalodtam benne, az 5200es akkor vszinu a kovetkezo
    bar jo lett volna ha vki sajat tapasztalait irja le, de azert kosz (vszinu ugyis megveszem a kozeljovoben )
  • ibrik
    Kicsivel drágább, de szinte ugyanaz, mint az általam említett 4200-as. Amit olvastam a Canon oldalán, annak alapján az 5200-as nyomtatás terén nem sokkal tud többet, csak majdnem kétszer gyorsabb a 4200-asnál.
    Viszont - újabb csatlakozási lehetőségként - Wi-Fi-n keresztül is lehet használni.

Ami viszont kis hátránynak róható fel az 5200-as esetén, hogy valamivel kevesebb oldalt tud kinyomtatni ugyanolyan patronokkal és beállításokkal, és készenléti üzemmódban több áramot fogyaszt a 4200-ashoz képest (szintén a Canon oldalán elérhető információk szerint).
    Ennyi.

Ha egy full hálózati nyomtatót akarsz, vedd meg az 5200-ast (a Wi-Fi miatt nem szükséges külön géphez csatlakoznia), ellenkező esetben elég a 4200-as.
  • kristiaan
    ha a regivel muxik mert nm hasznalod azzal?
  • kristiaan
    mi a velemenyetek a canon PIXMA iP5200-rol?
  • kristiaan
    probald meg megtisztitani az erintkezoket mind a fejen mind a muanyag izeben
  • ibrik
    Hmmm... gratulálok.
    Ahol még kapható 3000-es, többe kerül, mint a legújabb 4200-as...
    Kivéve egy helyen, de ott meg a postaköltséggel együtt ugyanott vagyok megint, mint amennyibe a 4200-as kerülne itt boltban.
  • ibrik
    Tudom. Ezért van még, hogy "csak" szemezek vele.
    Annyira még nem sürgős a vásárlás.
    De még nem tettem le arról, hogy valahol - esetleg neten keresztül - még találok 3000-est vagy 4000-est.
  • Inquisitor
    Na igen, de ahhoz egyenlőre csak a gyári chipelt festékpatron használható ...
  • ibrik
    Sajnos az általad említett típusok errefelé vidéken "réginek" számítanak, ezért azokat sehol sem lehet kapni. Egy nyomtatóért meg nem megyek fel pestre.
    Habár ha jól emlékszem, 2 hónapja itt a T...o-ban a hiányos (és legtöbbször kifutott) termékek közt (amelyek több hónapig szoktak kallódni az áruházban) mintha láttam volna egy 3000-est olyan 20e körül, de akkor a nyomtatócsere még csak kósza gondolat szintjén merült fel bennem. És ki tudja, mit jelenthetett a "hiányos" megjelölés...

Most éppen az iP 4200-assal "szemezek", ami árban elfogadható - bár én kiegyeznék azzal, ha nem volna benne CD/DVD-lemezre nyomtatás funkció és így még olcsóbb lehetne, de sajnos ez a "legkisebb" tudású (és legolcsóbb) modell a 4 (ill. 5) patronos Canon PIXMA-k között.

Fene ebbe az árukapcsolásba...
  • izb
    nekem Pixma 4000-es nyomim van.
    handsome UT patront használok hozzá.
    Ismerősőmnek kellett már a "vizes" megoldáshoz nyúlnia,de utána nyomtatott a nyomija mint atom.
    Ha tudsz valahol venni IP 3000,4000 vagy 5000-est akkor tedd meg.
    csalódni nem fogsz.
    ha megvan,akkor adok helyet ahol normális tintát vehetsz hozzá.
  • ibrik
    Neked hasonló nyomtatód van?

Attól nem félek, hogy a tinta rossz minőségű lenne pl. egy eredeti Canon patronban. Az "utángyártott kompatibilis" patronokkal kapcsolatban viszont nem tudom, mi a helyzet.

Egyébként azért kérdeztem rá konkrétan a "beszáradásos" problémára, mert egyik ismerősömnek volt egy régebbi fajta egyszínű (fekete tintás) nyomtatója (már nem emlékszem melyik márka/típus), amiben a nyomtatófej szintén a nyomtató alkatrésze volt. Neki is beszáradt egy idő után, de ő az alkoholos megoldást választotta és az eredmény a további használhatatlanság lett...
    Igazából nem tudom eldönteni, hogy a srác balféksége okozta-e a bajt, vagy a nyomtató ettől függetlenül már halálra volt ítélve a beszáradás miatt?
  • izb
    Ha normális árban vásárolt nyomtatód van,és a patron sem
    szar minőségű,akkor a 3 hét no problémo.
    egyébként meg simán lehet tisztítani a fejet.
    Langyos víz, utána enyhe hajszárító művelettel szárítható és működik ismét tökéletesen.
    Én a Canonra esküszöm, bár a mostani 200-as végződésűek nem olcsó játékosok
    feltöltés szempontjából.
    egyébként ha a festék szar,a akkor nem oszt nem szoroz hogy kiveszed vagy nem veszed ki a patronokat,mert a fúvokákban mindig marad egy kicsi, és ha gyenge minőségű az üzemanyag, akkor szopesz van.
  • ibrik
    Eddig egy gagyi, ugyanakkor nagyon jó minőségben nyomtató Lexmark Z25-ösöm volt.
    Igazából ritkán nyomtattam vele szövegeket, túlnyomórészt CD és DVD borítókat saját használatra (vagy esetleg ismerősöknek). De két nyomtatás közt így is eltelt néha 3-4 hét is vagy több. Óhatatlanul jelentkezik ilyenkor az a dolog, hogy kezd "kifolyni" a tinta a patronokból és szerencse, ha nem szárad be a patronon lévő fej.
    A másik hátránya az ilyen nyomtatóknak, hogy viszonylag kicsi a patronok kapacitása és bármilyen ritkán is nyomtatok vele - és nem is a full legjobb minőségi beállításokkal -, akkor is csak kevés fotó minőségű borító jön ki belőle. Az a bosszantó, hogy egyetlen szín elfgyása miatt cserélhetem az egész színes patront.

Mindezen hátrányok miatt gondoltam, hogy olyan új nyomtatóval fogom lecserélni, amiben minden színhez (piros, kék, sárga, fekete) külön patron van.

De annyit én is tudok, hogy az én nyomtatási szokásaim mellett itt is könnyen előállhat az a veszély, hogy a két használat között eltelő időintervallumok miatt beszáradhat a tinta és sajnos ezeknél már nincs az a megoldás, hogy egye fene, akkor veszek egy új patront, mert a nyomtatófej nem a patronban van, hanem a nyomtató alkatrésze, amit nehéz vagy lehetetlen kitakarítani. A szervízben végzett fejcsere (bármilyen kis munka is valójában) nagyon sokba kerül, és persze a garancia sem érvényes az ilyen esetekre.
    Ezért szokták ajánlani, hogy legalább hetente egyszer kell nyomtatni vele egy oldalt legalább.

Na de mivan, ha pl. 2-3 hétre elmegyek valahová az országban? Lehet valamit tenni ilyenkor a nyomtatófej beszáradásának megakadályozására?
    Mondjuk pl. a patronokat ki lehet szedni úgy, hogy később visszatéve a fejbe, újra használhatók legyenek hiba nélkül? Árt ez a patronoknak?

Ha valakinek van ilyen rendszerű nyomtatója, légyszíves árulja már el a tapasztalatait.
    Elnézést, ha a kérdéseim amatőrnek tűnnének, de még nem volt ilyen fajta nyomtatóm és mielőtt új nyomtatót vásárolnék, tájékozódni szeretnék a dologról.
  • QPR
    Sziasztok,

HP LaserJet 1000 Series USB instalálásakor mindig avval a hibával jelentkezik, hogy nem sikerült az instalálás, kicsi az adatsáv... legujabb driverekkel
    Mit tegyek?
  • HAYES
    Helló!

Egy kérdésem van: Hogy lehet házilag utántölteni a tintapatront, milyen eszközök kellenek hozzá?

• Robbb
    Sziasztok! Van egy HP Deskjet 3420-asom USB, és az úristennek sem akarja felismerni az utántöltött és belevaló 27-es fekete patront. Van mellette egy színes is, azzal tökéletesen nyomtat, de fekete egy csöpp se jön ki belőle.
    Mivel kismillióan használnak utántöltött patront, ezért gondoltam hogy én is megkockáztatom (lécci ne ajánljátok, hogy vegyek gyári patront, mer összekaristolom magam :)) Próbáltam a gyári driverrel, próbáltam friss driverrel, de a feketét nem "látja". Nincs beszáradva és jól is pattintom a helyére. Ötlet?
  • pistikem1
    Sziasztok!!!
    Lenne egy kérésem az hogy van nekem egy
    HP IPAQ POCKET PCH 2210-AS KÉSZÜLÉKEM és kénne egy magyar leirás rola hogy kénne kezelni tud valaki nekem segiteni hol tudnám letölteni vagy hava mennyek elöre is kösszönöm
    Istvan