6
nForce driver és Logitech driver akad
  • agyhalál
    #6
    Win reinstallra egy smiley-t:)
    Tegnap megtörtént a disabled és egyúttal az aznapi 4. windows reinstallom is. IDE drivernek pedig meghagytam az eredeti MS félét, így már tökéletesen működik egér és billentyűzet is.
    Köszi neked is a segítséget!!!
  • Borg
    #5
    Így van!

    Ugyanis az nforce2 nvidia ide drivere csak akkor szarakszik, ha az APIC mode enabled!

    Ha disabled, akkor elmegy a az nvidia SW IDE driver is. APIC enableddel viszont *ajánlott* az alap MS ide drivert hagyni.

    Nekem disabled, és MS drivert használok. Semmi gondom nincs a cuccal.

    PS: De ugye APIC mode ki-be kapcsolásához win ujrainstall kell... :(
  • agyhalál
    #4
    Sorry.
    Most nézem csak, hogy ez a verzió még nem is tartalmazza az IDE drivert. Talán az újjabb verziójú nforce driverekkel se lenne gondom, ha nem rakom fel az IDE-t.
  • agyhalál
    #3
    Kipróbáltam a 2.45-öst, de elötte felraktam a DX9-et, a driver után pedig reboot nélkül a billentyűzet driverét, majd reboot.
    Most gond nélkül működik többszöri újraindítás után is.
    Sajnos ennél a verziónál nem tudtam beállítani, hogy az6 IDE drivert ne telepítse fel, de még ez is jobb, mint a semmi.
    Azért tovább tesztelem a dolgot, nem akarom megint újratelepíteni a windowsot emiatt.
    annyit még hozzátennék, hogy terminal.hu fórumán javasolták a BIOSban lévő APIC Mode letiltását. Lehetséges, hogy ezért is nincs most gond a 2 beviteli eszközzel?
  • Borg
    #2
    Nem biztos, hogy ez megoldja, de szerintem az nforce driver legyen az ELSŐ amit felteszel. És próbáld meg mondjuk az eggyel, vagy kettővel ezelőtti hivatalosat, és IDE driver nélkül! Tehát amikor kérdezi, akkor nem kell az nforce ide. Az nforce driverek közül egyik sem hozott olyan nagy változást, az ide driver meg mindegyikben háklis. Szal egy 2.x-driverrel is jól fog menni (hacsak nem az nforce audiot használod, mert avval lehet, hogy jobb az új)
    Ezután elsőnek a logitech egyik drivere, majd teszt. Ha megy, jöhet a második is.

    Amúgy nem irq ütközéstől szűnik meg a két eszközöd? Telepítés után segíthet egy force update escd (vagy ennek megfelelője) a biosból, vagy pnp oprencer on/off, USB beállítások variálása, stb stb.
  • agyhalál
    #1
    Szevasztok.

    A gondom a következő: adott egy nforce2-es alaplap és 2 Logitech USB-s eszköz (egér+bill.), friss telepítésnél járok, felrakom a DX9et, 4.24es nforce drivert, billentyűzethet a 222es, egérhez pedig a mousewheel 980ast. Újraindítom és ha peches vagyok, akkor egyből úgy indul, hogy se az egér, se a bill. nem megy, jobbik esetben csak a következö reboot után adodik ez a helyzet.
    A vas a köv:
    Caintech Zenith 7NJS
    AMD 2400XP
    Samsung 2*512 (333)
    Logitech MX700
    Logitech Internet Navigator Keyboard
    A többi talán nem fontos.
    A telepítés sorrendje pedig a következő:
    Windows XP Pro HUN (integrált SP1)
    DX9
    reboot
    nforce driver
    reboot
    majd a 2 logitech driver egyszerre
    Természetesen az nforce és a logitech drivereinek telepítését próbáltam már minden lehetséges sorrendben, az eredmény ugyanaz.
    A régebbi nforce driverekkel is létezett ez a probléma, de valahogy mindig sikerült működésre bírnom a vasat, csak most már megelégeltem a dolgot.
    Legutóbb pl. az segített, hogy miután egyik beviteli eszközöm sem, köv. indításnál a legutóbbi működő beállítással indítottam a gépet, ez megoldott mindent annak ellenére hogy minden driver a helyén volt és működött.
    Régebben volt egy nfroce driver, amivel ment helyesen, de hogy melyik volt, azt már nem tudom... bár az is lehet, hogy nem is az nforce a ludas.

    Aki esetleg hasonló cipőben jár, vagy van valami tippje, kérem ossza meg velem.

    Köszi.