Hat hónap börtön másolt zenei CD-k árusításáért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A nő olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.
A nő olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.
Szal még azért nem reménytelen a helyzet, de a lemezkiadók és a szerzõi jogvédõ szervezetek pedáloznak.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Azon az állásponton vagyok, hogy ha a korongokért kifizetett szerzõi jogdíjak eljutnak a szerzõi jogok tulajdonosaihoz (fõleg, hogy a korongért akkor is fizetsz, ha saját home videódat teszed rá), akkor nincs az a magyar bíróság, aki az artisjus által jogosnak vélt felhasználást súlyos retorziókkal szankcionálná.
Szal sztem egy jogértelmezési vitában nem biztos, hogy az Artisjus értelmezése megbukna. Figyelembe kell venni azt, hogy de facto a lemezek után történik jogdíj fizetése. És mivel történik jogdíjfizetés, - amely jogos tulajdonosához kerül - így már a vitás kérdés alól is kikerül az eset, mivel nem jogellenes másolás. Hiszen az ellenértékét megkapja a szerzõ.
A másolások nem jelent olyan nagy bizniszt a lemezkiadóknak, mint ha eredetit veszi meg valaki, ezért van a szándékos ködösítés ezen a területen.
Sztem nem kell parázni. A hangsúly úgyis az üzletszerûségen van, és amig az ember nem csinál ilyesmit, addig nincs az a magyar bíróság, ami a legrosszabb esetben is komoly bírságot szabna ki. Szal no para.
A cikkben említett büntetés, meg nem hinném hogy elrettentõ példa lenne a kalózoknak, hanem inkább megmosolyogtató. Ez a palimadár a hülyeségét fizeti meg nem a kalózkodást.
Magyarországon az Artisjus matricákkal ellátott korongokra mindenki szabadon másolhat bármilyen hang és videoanyagot saját, a családja, és szûk baráti kör számára nem üzletszerûen(!). Tehát ha magadnak egy ilyen korongra másolsz jogvédett audio vagy video anyagot, akkor az legális. Ha elkezdesz kereskedni vele, az már bûncselekmény. Ez persze nem vonatkozik a programokra. Azokat továbbra sem szabad illegálisan másolni. Saját eredeti példányról viszont készíthetsz biztonsági másolatot. (Persze ha 30db másolatod van róla, akkor a bíróság nem fogja elhinni, hogy biztonsági másolatnak szántad...)
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.